Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 16 Απρίλη
  • Nαυτικός αποκλεισμός για εσωτερική αμερικάνικη κατανάλωση
  • Γαλλία: Προωθείται πρόταση νόμου που απειλεί με βαριά φυλάκιση όσους καταγγέλλουν τους γενοκτόνους σιωνιστές
  • Πετσόκομμα μετά ψαλμωδίας…
  • Σαν σήμερα 15 Απρίλη
  • Χααρέτζ: Το Ισραήλ δεν μπορεί να αντέξει επαναλαμβανόμενους γύρους πολέμου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Η εαρινή σύναξις των κοτζαμπάσηδων
Κόντρες

Η εαρινή σύναξις των κοτζαμπάσηδων

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Μάι 2023, 13:55

Από μια άποψη μπορείς να την πεις και πρόοδο τη σημερινή εκδήλωση της ΝΔ στο Ζάππειο, για την «ημέρα της Ευρώπης». Ομιλητές θα είναι ο Καραμανλής (ο δάμαλος), ο Σαμαράς και ο Μητσοτάκης. Κάλλιστα θα μπορούσαν να κουβαλήσουν τίποτα… καλόπαιδα του Αζόφ και άλλα ναζίδια, μιμούμενοι την Ούρσουλα που πήγε να γιορτάσει την «ημέρα της Ευρώπης» στο Κίεβο με τον Ζελένσκι και τους ναζιφασισταράδες του.

Βέβαια, αν δεν είχαμε προεκλογική περίοδο η φιέστα του Ζαππείου δε θα γινόταν. Σιγά μην άφηνε ο δάμαλος το playstation για να πάει να εκφωνήσει έναν δεκάρικο υπέρ της ΕΕ (που την ταυτίζουν με την Ευρώπη, λες και η Ρωσία ή η Λευκορωσία δεν είναι Ευρώπη), εξαίροντας παράλληλα το ρόλο του «εθνάρχη» θείου του.

Κατά τα άλλα, ακόμη και οι προπαγανδιστές της ΝΔ στα αστικά ΜΜΕ τζογάρουν πάνω στο πόσο θερμή θα είναι η στήριξη που θα προσφέρει ο δάμαλος στον Μητσοτάκη. Αν θα αναφερθεί και σ’ αυτόν ή θα περιοριστεί στον θείο του και στην «παράταξη». Μούφα εκδήλωση προμηνύεται. Που μέλλεται να είναι μια ακόμη προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ και σίγουρα όχι εκδήλωση για την «ημέρα της Ευρώπης». Τουλάχιστον (και ευτυχώς) στην Ελλάδα ουδείς θυμάται την «ημέρα της Ευρώπης». Πάρα πολλοί όμως θυμούνται και τιμούν την ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.

 

Οι σημαίες των ηττημένων ναζιστών σωριάζονται στη βάση του Μαυσωλείου του Λένιν. Στα πόδια του Στάλιν και της σοβιετικής ηγεσίας. Oι στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού που τις κουβάλησαν φορούσαν γάντια, τα οποία στο τέλος παραδόθηκαν στην πυρά, για να συμβολιστεί το μίσος ενάντια στο ναζιφασισμό.

Ο Αρης ως προεκλογικό ντεκόρ

Αφού πρώτα πήρε την ευλογία των γερόντων (ποιος Φλαμπουράρης και ποιος Μπαλτάς, ρε, για τους γέροντες του Αθω μιλάμε), μετά πήγε στη Λαμία για να μιλήσει χρησιμοποιώντας ως προεκλογικό ντεκόρ το άγαλμα του έφιππου Αρη Βελουχιώτη. Oι παρατηρητικοί πρόσεξαν πως ούτε στη Λαμία στήθηκε εξέδρα. Ο αρχηγός μίλησε πάνω σ’ ένα καφάσι, με το καθιερωμένο ασύρματο μικρόφωνο. Λογικό. Με καμιά τρακοσαριά νοματαίους πού να στήσεις εξέδρα; Ασε που άμα τραβήξει πολύ η ομιλία θ’ αρχίσουν να φεύγουν και ο αρχηγός θα μείνει μόνο με το άγαλμα. Ομιλίες πατ-κιουτ, λοιπόν, και ο Αρης ως ντεκόρ, μπας και τσιμπήσει κάνας αριστερός.

Για εκείνο το fund θα μας πει τίποτα;

Οπως πληροφορούμαστε από μακροσκελή ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία προφανώς έγραψε ο ίδιος ο Μητσάρας, «για μια ακόμη συνεχόμενη χρονιά, στους κορυφαίους “Ευρωβουλευτές με τη μεγαλύτερη Πολιτική και κοινωνική επιρροή“, αξιολογείται ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, με βάση την Εκθεση MEP Influence Index 2023, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, από την EU Matrix».

Δεν προτιθέμεθα, φυσικά, να αμφισβητήσουμε τη λίστα (ποιοι είμαστε εμείς πού θα τα βάλουμε με κοτζάμ Eumatrix;). Θα παρατηρήσουμε μόνο ότι επικεφαλής της λίστας είναι ο περιβόητος Μάνφρεντ Βέμπερ! Θυμόμαστε, επίσης, ότι το 2020 η Εύα Καϊλή είχε καταλάβει την 13η θέση στο Top 20. Θα ήταν βέβηλο να πούμε ότι η Καϊλή ήταν σημαντικότερη του Παπαδημούλη, ο οποίος κατέλαβε μόλις τη 18η θέση;

Τ’ αφήνουμε, όμως, αυτά τα… λαϊκίστικα, γιατί άλλο είναι αυτό που μας απασχολεί. Ευκαιρίας δοθείσης, θα θέλαμε μερικές διευκρινίσεις για εκείνο το σκανδαλώδες fund που είχε στηθεί στις Βρυξέλλες, στο οποίο οι ευρωβουλευτές έβαζαν πενταροδεκάρες (231-359 ευρώ επί δέκα χρόνια) προσβλέποντας σε ισόβια «επικουρική σύνταξη» ύψους 3.567 ευρώ τον μήνα! Το fund βρίσκεται υπό κατέρρευση, φυσικά. Στους Reporters United, που έβγαλαν την είδηση, ο μέγας επενδυτής (γνωστός και για τις μπίζνες του στο real estate) Παπαδημούλης αρνήθηκε ουσιαστικά να απαντήσει. «Εν όψει της συζήτησης στο προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω με απόλυτη σαφήνεια ότι δεν σκοπεύω να κάνω χρήση των δικαιωμάτων συνταξιοδότησης του εν λόγω ταμείου», είπε! Δεν διέψευσε ότι… επένδυε.

Ταλεντάρα και να τραγουδάει στα νταμάρια

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε να πάρει μέρος στο ντιμπέι. Πρώτον «ως Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, του πολιτικού κινήματος και κόμματος, που συμμετέχει στις εκλογές της 21 Μαΐου 2023, και είναι καταγεγραμμένο ως το πρώτο σε δύναμη εξωκοινοβουλευτικό κόμμα». Δεύτερον, όπως γράφει, «το ζητώ και το διεκδικώ επιπλέον ως η μοναδική γυναίκα Επικεφαλής Κόμματος που συμμετέχει στις Εκλογές. Η γυναικεία παρουσία και εκπροσώπηση στη συζήτηση αυτή είναι αυτονόητη για μια δημοκρατική χώρα, και πρέπει να είναι αυτονόητη στην Ελλάδα του 21ου αιώνα και σας ζητώ να μην αποκλείσετε από την μεθαυριανή τηλεοπτική συζήτηση την μόνη γυναικεία φωνή πολιτικού αρχηγού στις Εκλογές του 2023». Το πιο σημαντικό, όμως, είναι το βιογραφικό της, που τους το πετάει στα μούτρα με τη γνωστή σεμνότητα που τη διακρίνει:

«Παρακαλώ να καταχωρίσετε επίσημα την παρούσα αίτησή μου, ως επίσημη αίτηση, με την οποία εγώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου, Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Πρώην Πρόεδρος της Βουλής,  δικηγόρος Αθηνών και Νέας Υόρκης, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών, της Νομικής Σχολής της Nanterre Παρισίων, με ειδίκευση στο Διεθνές Δίκαιο, κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων, από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι, με ειδίκευση στο Ευρωπαϊκό Ποινικό Δίκαιο και στην Αντεγκληματική Πολιτική, και από το Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη, με ειδίκευση στο Διεθνές Ποινικό Δίκαιο, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Αμερικανικό Ποινικό Δίκαιο, με Ειδική Διάκριση στο Διεθνές Δίκαιο, με αρθρογραφία σε διεθνή και εγχώρια επιστημονικά περιοδικά και συγγράμματα και στον Τύπο, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με επιστημονικές εισηγήσεις και ομιλίες σε Διεθνή και Εθνικά Συνέδρια και σε Πανεπιστήμια σε όλον τον κόσμο, στον Ο.Η.Ε. και στο Ευρωκοινοβούλιο, διατελέσασα Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Νέων Ποινικολόγων, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Επιστημονικής Επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης Ποινικού Δικαίου, με συμμετοχή στις Εργασίες της Γ.Σ. του Ο.Η.Ε. και στις εργασίες της Ειδικής Επιτροπής και του Διεθνούς Συνεδρίου Ιδρύτρια και Πρόεδρος της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους στη χώρα μας, ενεργή και μαχόμενη δικηγόρος στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό (Γαλλία, ΗΠΑ, Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων Ανθρώπου, Επιτροπή ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα) και υπερασπίστρια απλών ανθρώπων και κοινωνικών κινημάτων εδώ και 20 χρόνια, και ενεργή σε πρωτοβουλίες νομικής βοήθειας σε ευάλωτους και άπορους πολίτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

Εμείς ψαρώσαμε, όπως ο Βασίλης του Χάρρυ Κλυνν που τον πήγαν να δει την «Κάρμεν» στο Ηρώδειο: «Κοίτα, ρε παιδί μου μυστήρια πράγματα, ταλεντάρες και να τραγουδάνε στα νταμάρια». Αυτοί της διακομματικής, όμως, δεν έχουν… πολιτιστικές ευαισθησίες. Καθήστε να δούμε αν θα σκεφτεί να τους κάνει κάνα χουνέρι αύριο.

Αυτός είναι συνεπής

Ο Ζουρ(λ)άρις, τουλάχιστον, είναι συνεπέστατος: «Και με τον Βελόπουλο και με οτιδήποτε στη βάση προγραμματικής συμφωνίας». Και θύμισε το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν: «Γιατί, δεν συνεργαστήκαμε με τους ΑΝΕΛ που ήταν το εθνικό πατριωτικό, η ΝΔ δεν συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και του Γιωργάκη;». Ο ίδιος, βέβαια, είχε ανοίξει το δρόμο, καθώς εκλέχτηκε βουλευτής με το ακροδεξιό καμμενομόρφωμα τον Γενάρη και τον Σεπτέμβρη του 2015.

Μια τοποθέτηση Ζουρ(λ)άρι βέβαια δε θα ήταν συνεπής αν δεν περιείχε και… θεωρία. Οταν ρωτήθηκε για πιθανή συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-Βελοπουλομορφώματος απάντησε ότι «δεν είναι επιστημονική δυνατότητα σε μένα να δώσω απάντηση, γιατί η ερώτηση σας είναι περιγραφική και δεν έχει στοιχεία επιστήμης. Και με τον διάβολο ακόμη στη βάση προγραμματικής συμφωνίας».

Καυγάς για τα πανηγύρια

«Η Πρόεδρος των ΕυρωΣοσιαλιστών @IratxeGarper ξεκαθαρίζει: ªΔεν είναι πια δυνατή η συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, λόγω της στροφής του προς την Aκροδεξιά“. Η εκλεκτική σχέση του #Μητσοτακη με την άκρα δεξιά, στέλνει το μήνυμα κ στην Ελλάδα! Το ακούει ο @androulakisnick», έγραψε στο Twitter o Παπαδημούλης.

«Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από συγκυβερνήτες του Π. Καμμένου, του οποίου πρωτοκλασάτα στελέχη υιοθετήσατε και συμπεριλάβατε στα ψηφοδέλτιά σας, μαζί με τον κ. Αντώναρο, εκπρόσωπο της κυβέρνησης ΝΔ που χρεοκόπησε τη χώρα. Τα στελέχη σας ακόμα και σήμερα μιλούν για ακροδεξιές συνεργασίες», του απάντησε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, δεξί χέρι του Ανδρουλάκη (στενός συνεργάτης του και στο Ευρωκοινοβούλιο).

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟ θρίαμβος των καλογέρων
Επόμενο άρθρο Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα

Σχετικά Αρθρα

Joint venture

Κόντρες 9 Απρ 2026, 12:10

Ντροπή, κυρία, μιλάνε έτσι στον POTUS;

Κόντρες 6 Απρ 2026, 14:18

Κυνήγι αμερικανικού αγριόχοιρου

Κόντρες 4 Απρ 2026, 20:28

Oχι, ρε, δε θα μας πάρεις τη δουλειά

Κόντρες 3 Απρ 2026, 11:02

Από μικρό κι από χαζό μαθαίνεις την αλήθεια

Κόντρες 27 Μαρ 2026, 19:37

Κατέβηκαν από τις καμήλες, καβάλησαν τον Τραμπ

Κόντρες 26 Μαρ 2026, 22:31
Ροή Ειδήσεων
Uncategorized

Σαν σήμερα 16 Απρίλη

16 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Nαυτικός αποκλεισμός για εσωτερική αμερικάνικη κατανάλωση

Γιγάντια πλοία περνούν από το Στενό του Ορμούζ πλέοντας προς ή αποπλέοντα από ιρανικά λιμάνια

15 Απρ 2026, 19:56
Διεθνή

Γαλλία: Προωθείται πρόταση νόμου που απειλεί με βαριά φυλάκιση όσους καταγγέλλουν τους γενοκτόνους σιωνιστές

15 Απρ 2026, 06:08
Διεθνή

Πετσόκομμα μετά ψαλμωδίας…

15 Απρ 2026, 05:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Απρίλη

15 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

ΙΣΡΑ

Χααρέτζ: Το Ισραήλ δεν μπορεί να αντέξει επαναλαμβανόμενους γύρους πολέμου

14 Απρ 2026, 19:18
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: «Δεν θα ξεκουραστούμε, δεν θα σταματήσουμε, ούτε θα παραδοθούμε. Αντίθετα, θ’ αφήσουμε το πεδίο της μάχης να μιλήσει»

14 Απρ 2026, 10:21
Πολιτική

Η Μοσάντ χτυπάει στο κέντρο της Αθήνας: Εμπρησμός γκαλερί στου Ψυρρή…

…επειδή η ιδιοκτήτριά της δηλώνει αλληλέγγυη στους Παλαιστίνιους

14 Απρ 2026, 09:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Απρίλη

14 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Ναυτικός αποκλεισμός του Ιράν από τις ΗΠΑ: Και αν μπορούσε να εφαρμοστεί, θα τίναζε στον αέρα την ενεργειακή ισορροπία του παγκόσμιου καπιταλισμού

13 Απρ 2026, 19:18
Διεθνή

Η Χεζμπολά αντιστέκεται στις ισραηλινές δυνάμεις που πολιορκούν τη Μπιντ Τζμπέιλ στον νότιο Λίβανο

13 Απρ 2026, 07:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Απρίλη

13 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Χωρίς αποτέλεσμα τερματίστηκαν οι διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ

12 Απρ 2026, 09:32
Διεθνή

Η Συνωμοσία του Λιβάνου: Σφαγές, Διαπραγματεύσεις και μια Νέα Τάξη

12 Απρ 2026, 05:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Απρίλη

12 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Η ξενόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου μαχαιρώνει πισώπλατα τον λαό και τη χώρα

Η Αντίσταση συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις επιχειρήσεις της

11 Απρ 2026, 19:00
Πολιτισμός

Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ είναι μια ιστορία για την Παλαιστίνη και για το δικό του παρελθόν

Το έργο που έγραψε στη φυλακή ο ηγέτης της Χαμάς προσφέρει πληροφορίες για τις πολιτικές του απόψεις και την προσωπική του πορεία

11 Απρ 2026, 05:33
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Απρίλη

11 Απρ 2026, 00:01
Uncategorized

Χεζμπολά: Θα γονατίσουμε τον εχθρό

10 Απρ 2026, 18:51
Βαθύ Κόκκινο

Υπόθεση Λαζαρίδη: Λερώνεσαι όπου κι αν τους ακουμπήσεις

10 Απρ 2026, 13:45
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Απρίλη

Ημέρα φωνής.

Ημέρα κατά του θορύβου.

Συρία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1946).

Ιαπωνία: Ημέρα προστασίας παιδιών.

1973: Αποφυλακίζεται ο αρχηγός του IRA Σον Μακ Στοφέιν μετά από πέντε μήνες φυλάκισης.

1973: Διαδήλωση στο Αγρίνιο κατά της ανάμιξης της αστυνομίας στις αρχαιρεσίες των συνδικάτων.

1992: Τέλος του εμφυλίου στο Αφγανιστάν μετά από δεκατρία χρόνια.

2003: Υπογράφεται στην Αθήνα η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης με δέκα νέες χώρες (Κύπρος, Μάλτα, Σλοβενία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Τσεχία, Πολωνία, Λιθουανία, Εσθονία, Λετονία).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo