Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη
  • Γάζα: Ο γίγαντας λαός σηκώνεται μέσα από τα ερείπια, πανηγυρίζει για τη νίκη, δοξάζει την Αντίσταση
  • Νέα αναβολή: Συνεχίζεται η δικαστική ομηρία των συλληφθέντων στα Σεπόλια στις 17.11.2020
  • Η ευλογιά καλπάζει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβει νέες εστίες
  • Δίκτυο Samidoun: 7 Οκτώβρη, Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα: Η σημερινή παλαιστινιακή επανάσταση που αντιστέκεται σε δύο χρόνια γενοκτονίας και τα επείγοντα καθήκοντα του κινήματός μας
  • Επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»H Xεζμπολά έχει το πάνω χέρι στον πόλεμο του νοτίου Λιβάνου
Διεθνή

H Xεζμπολά έχει το πάνω χέρι στον πόλεμο του νοτίου Λιβάνου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Οκτ 2024, 18:32

Στο Βορρά είναι πιθανό να φτάσουμε σύντομα στο τέλος. Εχουμε καταστρέψει την ανώτερη αλυσίδα διοίκησης της Χεζμπολά.

Χέρζι Χαλεβί, αρχηγός του επιτελείου του σιωναζιστικού στρατού, 25.10.2024

Την ώρα που ο αρχιστράτηγος του σιωναζιστικού στρατού διένειμε την παραπάνω δήλωση, τα σιωνιστικά μίντια δεν προλάβαιναν να αναφέρουν «δύσκολα περιστατικά ασφάλειας» στο βόρειο μέτωπο, το μέτωπο με τους μαχητές της Χεζμπολά. Τρία μέσα σε δύο ώρες! Χώρια τους πυραύλους που σάρωναν συνεχώς το βόρειο κομμάτι της σιωνιστικής οντότητας, στέλνοντας τους σιωνιστές στα καταφύγια.

Τα σιωνιστικά μίντια ανέφεραν ότι μόνο σε ένα από τα «δύσκολα περιστατικά ασφάλειας» τραυματίστηκαν πέντε σιωναζιστές στρατιωτικοί. Το νοσοκομείο Ραμπάμ στη Χάιφα ανακοίνωσε ότι παρέλαβε εφτά τραυματίες στρατιωτικούς. Βάλτε τι παρέλαβαν τα άλλα νοσοκομεία της περιοχής. Μαζί με το νοσοκομείο Ζιβ στο Σαφάντ, οι τραυματίες έφτασαν τους 36.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που πρόλαβαν να δημοσιεύσουν τα σιωνιστικά μίντια, τέσσερις νεκροί και έξι τραυματίες (οι τρεις σε κρίσιμη κατάσταση) ανήκουν στο 222 Τάγμα, που δέχτηκε ξαφνική επίθεση από μαχητές της Χεζμπολά, οι οποίοι βγήκαν από ένα τούνελ και άρχισαν να πετούν χειροβομβίδες. Οι σιωναζιστές στρατιώτες απάντησαν με πυρά, αλλά δεν ήταν σε θέση να βεβαιώσουν αν χτύπησαν έστω και έναν λιβανέζο μαχητή.

Τα σιωνιστικά μίντια ανέφεραν, επίσης, ότι η περιοχή από την οποία εμφανίστηκαν οι μαχητές της Χεζμπολά είχε προηγουμένως βομβαρδιστεί σφοδρά από τη σιωναζιστική αεροπορία, προτού επιχειρηθεί η χερσαία εισβολή. Οι μαχητές της Χεζμπολά περίμεναν σε ασφαλείς-οχυρωμένες θέσεις και μόλις αντιλήφθηκαν την προώθηση πεζών, εξαπέλυσαν την επίθεση με χειροβομβίδες.

Μετά από τόσες διαρροές στα σιωνιστικά μίντια, ο στρατός αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή σκοτώθηκεν πέντε στρατιωτικοί εξ εφέδρων, μεταξύ των οποίων ένας ταγματάρχης. Ολοι υπηρετούσαν στο 89 Τάγμα της 8ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας. Ετσι, μέσα σε ένα 24ωρο, ο σιωναζιστικός στρατός παραδέχτηκε ότι είχε 13 νεκρούς!

Σε νεότερη ανακοίνωσή του, ο σιωναζιστικός στρατός παραδέχτηκε ότι από την αρχή του πολέμου στον Λίβανο έχει 57 νεκρούς αξιωματικούς και στρατιώτες (για τους εκατοντάδες τραυματίες ούτε λέξη). Παρά ταύτα, δεν παρέλειψε να συμπληρώσει: «Θα συνεχίσουμε να επιτηρούμε την περιοχή των συνόρων και να καταστρέφουμε τα τούνελ. Πολεμάμε τη Χεζμπολά και έχουμε το πάνω χέρι στις μάχες, αλλά πληρώνουμε βαρύ τίμημα»! Πού να μην είχαν το πάνω χέρι…

Ανακοίνωση της Χεζμπολά ανέφερε λακωνικά πως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης έδωσαν βίαιες μάχες στην κωμόπολη Αΐτα Αλ-Σάαμπ από μηδενική απόσταση με διάφορους τύπους πολυβόλων και πυραύλους. Οταν ένα τανκ Merkava παρενέβη για να δώσει υποστήριξη, οι μαχητές το στόχευσαν με τα κατάλληλα όπλα, με αποτέλεσμα να πυρποληθεί και το πλήρωμά του να σκοτωθεί και να τραυματιστεί. Οι συγκρούσεις συνεχίζονταν και μετά την ανακοίνωση, όπως σημειωνόταν.

Ο ανταποκριτής του Αλ-Μανάρ, Αλί Σοέιμπ, μετέδωσε πως χτες όλη την ημέρα δε σταμάτησε να ακούγεται ο ήχος ελικοπτέρων που μεταφέρουν τραυματίες στα νοσοκομεία Ζιφ, στο Σαφάντ, και Ραμπάμ, στη Χάιφα.

Την Πέμπτη, το συγκεντρωτικό της Χεζμπολά κατέγραψε 27 επιχειρήσεις. Από άποψη χερσαίων επιχειρήσεων, εκτός από το περιστατικό στην κωμόπολη Αΐτ Αλ-Σάαμπ, που αναφέραμε παραπάνω, αναφέρθηκε άλλη μια σύγκρουση με δύναμη εισβολής στο τρίγωνο Οντάισα-Ραμπ Θαλαθίν-Τάιμπα, οι οποίες αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν όταν δέχτηκαν πυρά πολυβόλων και πυραύλους. Επίσης, αναφέρθηκε η πλήρης καταστροφή δύο τανκ Merkava, του ενός βορειοδυτικά της κωμόπολης Οντάισα και του άλλοι νότια της ίδιας κωμόπολης, στις 15:55 και στις 16:00. Τα δύο τανκ στοχεύτηκαν με κατευθυνόμενους πυραύλους και τα πληρώματά τους σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν.

Μπαράζ ρουκετών εξαπολύθηκαν σε συγκεντρώσεις σιωνιστικών δυνάμεων στα λίγες εκατοντάδες μέτρα που έχουν προωθηθεί μέσα στο λιβανέζικο έδαφος (τέσσερα συνολικά), ενάντια σε εποικισμούς και στρατώνες στην ισραηλινή μεθόριο και πιο βαθιά (εννιά συνολικά), ενώ βομβαρδίστηκαν το στρατιωτικό εργοστάσιο Ζεβουλούν, η πόλη Σαφάντ (δύο φορές την ίδια μέρα!), η βάση Σανάτ Ζιν (επιμελητεία της βόρειας διοίκησης του σιωναζιστικού στρατού) και το στρατόπεδο Ραμότ Ναφτάλι με σμήνος επιθετικών drones που χτύπησαν με ακρίβεια τους στόχους τους.

Τέλος, στο πλαίσιο της σειράς επιχειρήσεων Χαϊμπάρ, με το σύνθημα «Στην υπηρεσία σου, Νασράλα», βομβαρδίστηκε με μεγάλο μπαράζ πυραύλων η πόλη Ναχαρίγια (βόρεια του Τελ Αβίβ) και με ποιοτικούς πυραύλους η βάση Νασρίμ, νοτιοανατολικά της Χάιφα.

Αυτά έγιναν μέσα σε ένα 24ωρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το πρωί μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης τα σιωνιστικά μίντια «μέτρησαν» περισσότερους από 100 πυραύλους! Aπελπισμένοι σιωνιστές έποικοι του βορρά φωτογραφίζουν κάπου-κάπου τις ρουκέτες που πέφτουν και καταφέρνουν να ανεβάσουν βιντεάκια στα σόσιαλ μίντια. Το παρακάτω βίντεο είναι από χτύπημα πυραύλου στη βιομηχανική περιοχή μεταξύ Κραγιότ και Ακα, βόρεια της Χάιφα.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/10/hesbollah_missile_Krayot.mp4

Αλλος πύραυλος χτύπησε προχτές τη βιομηχανική περιοχή του Kιριάτ Μπιαλίκ, σχετικά κοντά στη Χάιφα.

Κι εδώ εικόνες από πυραύλους που χτυπούν στα περίχωρα του Τελ Αβίβ.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/10/missilew_TelAviv.mp4

Ενω 24ωρο νωρίτερα, την Τετάρτη, οι μαχητές της Λιβανέζικης Αντίστασης είχαν πραγματοποιήσει 34 επιχειρήσεις, στην ίδια πάντα κατεύθυνση. Στο πλαίσιο της σειράς επιχειρήσεων Χαϊμπάρ βομβάρδισαν με ποιοτικούς πυραύλους τη βάση Γκλιλότ της σιωνιστικής κατασκοπευτικής μονάδας του στρατού 8200, στα προάστια του Τελ Αβίβ, βομβάρδισαν με ένα σμήνος επιθετικών drones τη βάση Τίρα Καρμέλ, νότια στης Χάιφα, βομβάρδισαν με πυραύλους ακρίβειας το πολεμικό εργοστάσιο TAAS military-industrial company και την πόλη Ναχαρίγια με μεγάλο μπαράζ ρουκετών.

Στο επίπεδο των χερσαίων επιχειρήσεων, διέλυσαν μια προσπάθεια διείσδυσης μιας σιωνιστικής δύναμης πεζικού στα ανατολικά περίχωρα της κωμόπολης Αϊταρούν, χτυπώντας την με πολυβόλα και πυραύλους, με αποτέλεσμα αυτή να υποχωρήσει πίσω από τα σύνορα. Στη συνέχεια, οι μονάδες υποστήριξης της Αντίστασης βομβάρδισαν τη σιωνιστική δύναμη καθώς υποχωρούσε και συνέχισαν να βομβαρδίζουν τις δυνάμεις διάσωσης μέσα στο έδαφος της κατεχόμενης Παλαιστίνης.

Ποια ήταν η απάντηση των σιωναζιστών; Βομβάρδισαν σήμερα ένα κτίριο στο νότιο Λίβανο, όπου διέμεναν δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία. Νεκροί ήταν ο φωτογράφος του Αλ-Μανάρ, Ουίσαμ Κάσεμ, ο φωτογράφος του Αλ-Μαϊαντίν, Γκασάν Νατζάρ, και ο τεχνικός του Αλ-Μαϊαντίν Μοχάμεντ Ρεντά. Μέλη άλλων τηλεοπτικών συνεργείων τραυματίστηκαν. Είναι το πρώτο στοχευμένο χτύπημα δημοσιογράφων στον Λίβανο. Επαναλαμβάνεται η ιστορία της Γάζας, όπου οι σιωναζιστές έχουν μέχρι στιγμής σκοτώσει 177 δημοσιογράφους και μέλη τηλεοπτικών συνεργείων.

Η Χεζμπολά έχει ανακοινώσει ότι βιντεοσκοπεί όλες τις επιχειρήσεις της, αλλά δε δίνει στη δημοσιότητα τα βίντεο για λόγους ασφάλειας (κατανοητοί, δεδομένου ότι οι μαχητές της πολεμούν από τακτικές θέσεις μάχης, σε αντίθεση με τους Παλαιστίνιους που κάνουν θυελλώδη ανταρτοπόλεμο). Ενα από τα ελάχιστα βίντεο που έχει δημοσιεύσει αφορά το βομβαρδισμό της σιωναζιστικής βάσης Γκλιλότ, στα προάστια του Τελ Αβίβ, με πυραύλους Qader 2.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/10/Hesbollah_Glilot_missiles.mp4

Σημειώσεις

00:06 Στο μπάνερ γράφει: «Το αίμα σας δυναμώνει τη νίκη». Με φωτογραφίες των μαρτύρων Χασάν Νασράλα και Φουάντ Σουκρ.

00:15 Τα μπάνερ, από αριστερά προς τα δεξιά, γράφουν: «Η εκδίκηση έρχεται», «Για όποιον θεωρεί το θεό και τον αγγελιοφόρο του ως συμμάχους του, η Χεζμπολά θα νικήσει», «Η δύναμή τους είναι κάτω από τα πόδια σου».

00:29 Κάμερες εποίκων.

Kι άλλο ένα βίντεο με το χτύπημα ενός τανκ Merkava με κατευθυνόμενο πύραυλο. Το τανκ δεν βρισκόταν σε λιβανέζικο έδαφος αλλά στον σιωνιστικό εποικισμό Ζαρίτ. Δε χρειάζεται να πούμε τι συνέβη στον σιωναζιστή στρατιώτη που καθόταν αμέριμνος στον πυργίσκο του και στο υπόλοιπο πλήρωμα που βρισκόταν μέσα.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/10/hesbollah_merkava.mp4
Εκτύπωση 🖨
ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΧΕΣΜΠΟΛΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤο σκάνδαλο Νοvartis και οι αδάμαντες της αστικής πολιτικής
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 26 Οκτώβρη

Σχετικά Αρθρα

Γάζα: Ο γίγαντας λαός σηκώνεται μέσα από τα ερείπια, πανηγυρίζει για τη νίκη, δοξάζει την Αντίσταση

Διεθνή 9 Οκτ 2025, 22:23

Δίκτυο Samidoun: 7 Οκτώβρη, Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα: Η σημερινή παλαιστινιακή επανάσταση που αντιστέκεται σε δύο χρόνια γενοκτονίας και τα επείγοντα καθήκοντα του κινήματός μας

Διεθνή 9 Οκτ 2025, 13:38

Oι σιωναζιστές εγκαταλείπουν τους δωσίλογους – Αρνούνται να τους πάρουν στο Ισραήλ

Διεθνή 9 Οκτ 2025, 11:54

Συμφωνία νίκης για την Παλαιστινιακή Αντίσταση – Εγρήγορση και σταθερότητα για την πλήρη εφαρμογή της

Διεθνή 9 Οκτ 2025, 10:52

Συνεχίζονται οι σκληρές διαπραγματεύσεις στο Σαρμ Ελ-Σέιχ

Διεθνή 8 Οκτ 2025, 23:01

Απόστρατος ισραηλινός στρατηγός Μπρικ: «Το Ισραήλ έχει φτάσει στο σημείο χωρίς επιστροφή»

Διεθνή 8 Οκτ 2025, 13:30
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

10 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Ο γίγαντας λαός σηκώνεται μέσα από τα ερείπια, πανηγυρίζει για τη νίκη, δοξάζει την Αντίσταση

9 Οκτ 2025, 22:23
Καταστολή

Νέα αναβολή: Συνεχίζεται η δικαστική ομηρία των συλληφθέντων στα Σεπόλια στις 17.11.2020

9 Οκτ 2025, 20:40
Αγροτικά

Η ευλογιά καλπάζει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβει νέες εστίες

9 Οκτ 2025, 19:21
Διεθνή

Δίκτυο Samidoun: 7 Οκτώβρη, Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα: Η σημερινή παλαιστινιακή επανάσταση που αντιστέκεται σε δύο χρόνια γενοκτονίας και τα επείγοντα καθήκοντα του κινήματός μας

9 Οκτ 2025, 13:38
Εργατικά

Επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών

9 Οκτ 2025, 12:04
Διεθνή

Oι σιωναζιστές εγκαταλείπουν τους δωσίλογους – Αρνούνται να τους πάρουν στο Ισραήλ

9 Οκτ 2025, 11:54
Διεθνή

Συμφωνία νίκης για την Παλαιστινιακή Αντίσταση – Εγρήγορση και σταθερότητα για την πλήρη εφαρμογή της

9 Οκτ 2025, 10:52
Παιδεία

Το πανεπιστήμιο-επιχείρηση Α.Ε. θέλει λούσα και βιτρίνα

9 Οκτ 2025, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη

9 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Συνεχίζονται οι σκληρές διαπραγματεύσεις στο Σαρμ Ελ-Σέιχ

8 Οκτ 2025, 23:01
Αγροτικά

Εγινε και αυτό: Συνέλαβαν αγροτοσυνδικαλιστή την ώρα που μιλούσε σε ραδιοφωνικό σταθμό!

8 Οκτ 2025, 21:57
Πολιτική

Οταν ο «Μάκης το τσεκούρι» καταργούσε (δύο φορές μάλιστα) διάταξη ΚΥΑ με μια απλή εγκύκλιο, για να βολέψει Φραπέδες, Χασάπηδες και σία!

Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

8 Οκτ 2025, 21:39
Διεθνή

Απόστρατος ισραηλινός στρατηγός Μπρικ: «Το Ισραήλ έχει φτάσει στο σημείο χωρίς επιστροφή»

8 Οκτ 2025, 13:30
Πολιτική

Μια κοινωνικά ανάλγητη κυβέρνηση με θεραπαινίδα μια Δικαιοσύνη της ντροπής

8 Οκτ 2025, 12:32
Αγροτικά

Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: «Καταχεριάζουν» άγρια τον Τσιάρα

8 Οκτ 2025, 11:14
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Οκτώβρη

8 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Δύο χρόνια από τον Κατακλυσμό του Αλ-Ακσα: Οι σιωνιστές θυμούνται την «προφητεία του Σινουάρ»

7 Οκτ 2025, 14:55
Διεθνή

Δυο χρόνια από τον Κατακλυσμό του Αλ-Ακσα, δυο χρόνια τερατώδους ψευδολογίας

Χαμάς: Οι θέσεις μας για την Επιχείρηση Καταιγίδα του Αλ-Ακσα

7 Οκτ 2025, 13:24
Παιδεία

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έβαλε μπροστά τη βιομηχανία πειθαρχικών διώξεων φοιτητών

7 Οκτ 2025, 12:16
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

Ημέρα αυγού.

Ημέρα για την κατάργηση της θανατικής ποινής.

Ημέρα όρασης.

Ημέρα ψυχικής υγείας.

Ταϊβάν: Εθνική γιορτή (1911).

Κούβα: Αρχή πολέμου ανεξαρτησίας (1868).

Ιαπωνία: Ημέρα υγείας – αθλητισμού (1964).

1837: Πεθαίνει ο Σαρλ Φουριέ.

1939: Φυλακίζονται 33 κομμουνιστές κοινοβουλευτικοί στη Γαλλία.

1941: Πρώτο ανοιχτό διάγγελμα του ΕΑΜ στον ελληνικό λαό.

1978: Βόμβα σε βορειοαμερικανικό αυτοκίνητο στου Γκύζη (ΕΛΑ).

1979: Τρεις βόμβες σε αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo