Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Tηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία – Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με Απεργία-Αποχή
  • Κυνήγησαν και συνέλαβαν μαθητή Γυμνασίου και του ζητούσαν να «δώσει» συμμαθητές του για να έχει ελαφρυντικά!
  • Εγκλημα ανοιχτά της Πύλου: Στο σκαμνί με κακουργήματα και ο σημερινός αρχηγός του Λιμενικού
  • Ο Μερτς κατηγορείται για κατασκευή «κινδύνου ρωσικών drones» για να δώσει συμβόλαιο σε φιλική εταιρία
  • Εξουσιαστές είναι, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο
  • Χτύπησαν απρόκλητα διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του Crown Iris στα Χανιά
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Γλεντάνε τον Μητσοτάκη στο λιμάνι και του ετοιμάζουν το επόμενο χουνέρι
Αθλητισμός

Γλεντάνε τον Μητσοτάκη στο λιμάνι και του ετοιμάζουν το επόμενο χουνέρι

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Δεκ 2023, 10:09

Ο επαγγελματικός αθλητισμός είναι μια μπίζνα γύρω από την οποία «επενδύονται» πολλά φράγκα. Οι καπιταλιστές που δραστηριοποιούνται στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού έχουν σαν πρωταρχικό στόχο να αποκομίσουν κέρδος, είτε άμεσα, από την οικονομική διαχείριση της ομάδας στην οποία «επενδύουν», είτε έμμεσα, χρησιμοποιώντας την ομάδα και τη δυναμική της για να προωθήσουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα σε άλλες δραστηριότητές τους (το έμμεσο κέρδος είναι το συνηθέστερο).

Υπό αυτό το πρίσμα θα πρέπει να αξιολογήσουμε τα γεγονότα της τελευταίας χρονικής περιόδου και την όξυνση των σχέσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Είναι γνωστό ότι οι σχέση των δυο πλευρών έχει συνεχή σκαμπανεβάσματα, με περιόδους όξυνσης και περιόδους ύφεσης, ανάλογα με την πορεία των επιχειρηματικών συμφερόντων του ερυθρόλευκου προέδρου. Συχνά-πυκνά όταν ο Μαρινάκης αισθάνεται ότι η κυβέρνηση δεν είναι αρωγός στα επιχειρηματικά του σχέδια και χρησιμοποιεί, εκτός από τα ΜΜΕ που διαθέτει, και τους οπαδούς του Ολυμπιακού για να στείλει «μηνύματα» προς την κυβέρνηση και να την αναγκάσει να ευθυγραμμιστεί με τις απαιτήσεις του. 

Αξιολογώντας τη χρονική περίοδο, που ξεκινάει από το ποδοσφαιρικό ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο «Καραϊσκάκης» και καταλήγει στον αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στον Ρέντη για το Λιγκ Καπ του βόλεϊ, με ενδιάμεσο σταθμό τον ποδοσφαιρικό αγώνα Βόλος-Ολυμπιακός στο «Πανθεσσαλικό», μπορούμε να πούμε ότι η σχέση της κυβέρνησης με τον Μαρινάκη είναι σε οριακό επίπεδο, με την ερυθρόλευκη πλευρά να έχει απασφαλίσει και να έχει δημιουργηθεί στην κυριολεξία μια εκρηκτική κατάσταση.

Ας θυμηθούμε όσα έγιναν στις αθλητικές αναμετρήσεις που αναφέραμε και την κλιμάκωση της επιθετικής κριτικής των ερυθρόλευκων προς την κυβέρνηση. Το ποδοσφαιρικό ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο γεγονός του ποδοσφαιρικού «γίγνεσθαι» στη χώρα μας, ανεξάρτητα από την αγωνιστική κατάσταση που βρίσκονται οι δυο ομάδες. Μπορούμε συνεπώς να καταλάβουμε τη σημασία του, όταν υπάρχει αγωνιστικό ενδιαφέρον και παίζεται η κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Το τελευταίο ντέρμπι ανάμεσα στις δυο ομάδες διακόπηκε μετά από τον τραυματισμό παίχτη του Παναθηναϊκού από κροτίδα που έριξε στον αγωνιστικό χώρο ερυθρόλευκος οπαδός. Το αποτέλεσμα του ντέρμπι κρίθηκε στις δικαστικές αίθουσες, κατακυρώθηκε υπέρ του Παναθηναϊκού και οι ερυθρόλευκοι τιμωρήθηκαν με αφαίρεση 1 βαθμού και τιμωρία δυο αγωνιστικών χωρίς τους οπαδούς τους. 

Πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης, η συντριπτική πλειοψηφία όσων ασχολούνται με το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο ήταν σίγουρη για την καταδικαστική απόφαση σε βάρος των ερυθρόλευκων, αφενός γιατί η διακοπή ενός αγώνα λόγω τραυματισμού παίχτη προβλέπει τη συγκεκριμένη ποινή και αφετέρου γιατί οι πιθανότητες δικαίωσης των ερυθρόλευκων, από την ελεγχόμενη από τον Μελισσανίδη αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ ήταν μόνο θεωρητικές. Μετά την απόφαση για το ντέρμπι, οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν τέσσερις βαθμούς πίσω από τους πράσινους στον βαθμολογικό πίνακα, με την προσπάθειά τους για την κατάκτηση του τίτλου να δυσκολεύει. 

Από την ερυθρόλευκη ΠΑΕ έπεσαν οι πρώτες τροχιοδεικτικές «βολές» προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την ατολμία της να «καθαρίσει» την ανομία στην ΕΠΟ από την κλίκα του Μελισσανίδη που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η δεύτερη πράξη του έργου παίχτηκε στο «Πανθεσσαλικό» του Βόλου. Βόλος και Ολυμπιακός ήρθαν ισόπαλοι  2-2. Ο διαιτητής και ο VARιστας έκαναν το παιχνίδι μπάχαλο, με αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις του αγώνα να υπάρξει προσωρινή διακοπή εξαιτίας επεισοδίων. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού προσπάθησαν να μπουν στο γήπεδο και συγκρούστηκαν με τους μπάτσους εντός και εκτός γηπέδου. Οι μπάτσοι έριξαν δεκάδες δακρυγόνα για να ελέγξουν την κατάσταση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια αποπνικτική ατμόσφαιρα που δεν επέτρεπε να παιχτεί ποδόσφαιρο. Ο διαιτητής Παπαπέτρου, μια ώρα μετά την διακοπή του αγώνα, έδωσε εντολή να συνεχιστεί το παιχνίδι, με τους παίχτες των δυο ομάδων να ανταλλάσσουν για δυο-τρία λεπτά πασούλες μεταξύ τους μέχρι να λήξει ο αγώνας. Ηταν σε όλους ξεκάθαρο ότι οι δυο ομάδες συμφώνησαν να βγουν στο γήπεδο χωρίς να παιχτεί ποδόσφαιρο, προκειμένου να μην διακοπεί οριστικά ο αγώνας και για να αποφύγουν οι ερυθρόλευκοι ένα νέο μηδενισμό. 

Η νέα γκέλα των ερυθρόλευκων αποδόθηκε από τη διοίκηση της ομάδας στη διαιτησία και στην «παράγκα» της ΕΠΟ όσο αφορά το αγωνιστικό μέρος και στην ανικανότητα της αστυνομίας να διαχειριστεί την κατάσταση στις εξέδρες του γηπέδου, όσον αφορά τα επεισόδια εντός και εκτός του γηπέδου. Η ερυθρόλευκη ΠΑΕ αποφάσισε να οξύνει περαιτέρω την κόντρα της με την κυβέρνηση και τα ερυθρόλευκα ΜΜΕ αποτύπωσαν τη «γραμμή» ζητώντας τις παραιτήσεις του υπουργού Καταστολής και Μπάτσων, Γιάννη Οικονόμου, και του υφυπουργού του Γιάννη Κατσαφάδου (τα ερυθρόλευκα ΜΜΕ χαρακτήριζαν τον βουλευτή Πειραιά Κατσαφάδο «ντροπή του Πειραιά»). Ο Μαρινάκης πέταξε το γάντι στον Μητσοτάκη, χτυπώντας ένα από τα πιστά «σκυλιά» της οικογένειας, τον Γιάννη Οικονόμου, ξεκαθαρίζοντας ότι αν δεν πάρει τα κατάλληλα ανταλλάγματα δε θα ρίξει τους τόνους και η κυβέρνηση δε θα πρέπει να θεωρεί δεδομένη τη στήριξή του. 

Αν κάποιοι αδυνατούν να κατανοήσουν γιατί ο Μαρινάκης επέλεξε την ευθεία αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, θα τους επισημάνουμε δυο παράγοντες που εξηγούν τη στάση του. Ο ερυθρόλευκος πρόεδρος κατάλαβε ότι οι ανταγωνιστές του στο ελληνικό πρωτάθλημα έχουν συμμαχήσει και καταλαβαίνει ότι οι πιθανότητες να πάρει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα έχουν ελαχιστοποιηθεί, αφού οι αντίπαλοί του θα χρησιμοποιήσουν κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο. 

Εκτός όμως από την εγχώρια ποδοσφαιρική πραγματικότητα, υπάρχει και ευρωπαϊκή διάσταση στην έκρηξη της ερυθρόλευκης οργής. Ο Μαρινάκης, μετά την αγορά της Νότινγχαμ Φόρεστ και την εμπλοκή του στο κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Premier League, αγόρασε και τη Ρίο Αβε, δηλώνοντας παρουσία και στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας. Ολα τα δεδομένα δείχνουν ότι έχει σκοπό να «επενδύσει» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και οι τρικλοποδιές που του βάζουν στην Ελλάδα είναι πιθανό να έχουν αντίκτυπο και στις ευρωπαϊκές του μπίζνες. Δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε για να πείσουμε ότι οι εικόνες με τα επεισόδια από το «Γ. Καραϊσκάκης» και το «Πανθεσσαλικό» αμαυρώνουν την επιχειρηματική εικόνα του Μαρινάκη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Οπότε είναι δυο φορές χαμένος. Στην Ελλάδα, αφού έχουν μειωθεί σημαντικά οι πιθανότητες του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα, και στην Ευρώπη, καθώς οι «επενδύσεις» του συνδέονται με αρνητικές εικόνες.  

Στην όξυνση της ρητορικής από την πλευρά Μαρινάκη η κυβέρνηση επέλεξε να καταπιεί την πρόκληση και να μην απαντήσει. Η αμυντική στάση της κυβέρνησης αξιολογήθηκε από τους «αναλυτές» σαν προσπάθεια αποκλιμάκωσης στην κόντρα των δυο πλευρών. Δυστυχώς γι’ αυτούς, επιβεβαιώθηκε η λαϊκή  ρήση «θα τριτώσει το κακό» και αντί για ύφεση είχαμε ένα νέο «πολεμικό» επεισόδιο στον Ρέντη.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του 2ου σετ του αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για το Λιγκ Καπ του βόλεϊ, ξεκίνησαν επεισόδια εκτός του γηπέδου ανάμεσα στους οπαδούς του Ολυμπιακού και τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που είχαν σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός 31χρόνου ΜΑΤατζή από ναυτική φωτοβολίδα που εκτόξευσε οπαδός του Ολυμπιακού και την προσαγωγή 424 ατόμων από το κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη στο «Αλλοδαπών» σε μια πρωτοφανή επίδειξη αστυνομοκρατίας. 

Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε για να πείσουμε ότι αν δεν είχε τραυματιστεί ο ΜΑΤατζής, οι παρευρισκόμενοι στον αγώνα θα πήγαιναν στο σπίτι τους χωρίς να έχουν υποστεί καμία ταλαιπωρία. Η κυβέρνηση προσπάθησε να δείξει πυγμή και αποφασιστικότητα, όμως άπαντες έβγαλαν το αντίθετο συμπέρασμα και θεώρησαν ότι έχει χάσει την μπάλα και λειτουργεί σε καθεστώς πανικού. 

Την αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κατάσταση εκμεταλλεύτηκαν για μια ακόμη φορά οι ερυθρόλευκοι. Με μια πολύ επιθετική ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, ο Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα δείξει κανένα έλεος στην κυβέρνηση. Η ανακοίνωση ήταν πολύ σκληρή για την κυβέρνηση και τον Οικονόμου, με βαριές εκφράσεις κατά της κυβέρνησης, του υπουργείου Καταστολής και Μπάτσων και της ηγεσίας της αστυνομίας. Οι ερυθρόλευκοι χαρακτηρίζουν  “πανικόβλητη και τραγική αντίδραση” τις ενέργειες των μπάτσων, κάνουν λόγω για ομηρία και παράνομη κατακράτηση 500 φιλάθλων και τονίζουν ότι η απόφαση των μπάτσων να μην επιτρέψουν στους φίλαθλους να βγουν από το γήπεδο του Ρέντη θυμίζει ξεκάθαρα, όχι απλά χούντ,α αλλά τακτικές αντιποίνων των ναζί. 

Είναι ξεκάθαρο ότι οι ερυθρόλευκοι, οδηγώντας στα άκρα τη σύγκρουση, προσπαθούν να στραπατσάρουν επικοινωνιακά την εικόνα του Μητσοτάκη και της παρέας του και να δείξουν ότι είναι ανίκανοι να διαχειριστούν την κατάσταση, να συνδέσουν την κυβέρνηση με τα επιχειρηματικά συμφέροντα του Μελισσανίδη και να την εμφανίσουν δέσμια της ποδοσφαιρικής «παράγκας» και της  «εγκληματικής οργάνωσης» που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Με αυτό τον τρόπο θεωρούν ότι θα δημιουργήσουν εικόνα απαξίωσης για την κυβέρνηση, ελπίζοντας ότι για να μειώσει ο Μητσοτάκης το πολιτικό κόστος θα αλλάξει «γραμμή» και θα ικανοποιήσει τα επιχειρηματικά σχέδια του Μαρινάκη. 

Μέχρι τη στιγμή του τραυματισμού του ΜΑΤατζή, η τακτική των ερυθρόλευκων είχε τα αποτελέσματα που επιθυμούσαν. Η κυβέρνηση παρακολουθούσε απαθής τις εξελίξεις, την έφτυναν και έκανε ό,τι βρέχει και δεν είχε κάνει καμία προσπάθεια για να αλλάξει την ατζέντα. Από την Παρασκευή 8/12 και μετά από την κατακραυγή για την απάθειά της, αλλά και για το «τσουβάλιασμα» στο «Αλλοδαπών» όσων παρακολούθησαν τον αγώνα βόλεϊ, σαν εν δυνάμει δολοφόνων, υπήρξε μια κινητικότητα στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με δηλώσεις υπουργών και την εξαγγελία κυβερνητικής σύσκεψης για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9/12, υπό την ηγεσία του Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή των υπουργών Καταστολής και Μπάτσων, Οικονόμου, Δικαιοσύνης, Φλωρίδη, Αθλητισμού, Βρούτση, Επικρατείας, Σκέρτσου και Παπασταύρου, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Μπρατάκου και του διοικητή της ΕΥΠ/ΚΥΠ, Δεμίρη, αποφασίστηκε μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας. Με τη λήξη της σύσκεψης, ανακοινώθηκε ότι έχουν «κλειδώσει» τα μέτρα, όμως η επίσημη ανακοίνωση θα γινόταν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο με καθυστέρηση 48 ωρών, τη Δευτέρα 11/9. Ενα ακόμα δείγμα της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης για «να αντιμετωπιστεί άπαξ και δια παντός η οπαδική βία», «να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο» και «να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι όσο ψηλά και αν βρίσκονται»!

Και φτάσαμε στη Δευτέρα 11/9 και στην ανακοίνωση των κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης (απλή συνωνυμία με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού) ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε τη διεξαγωγή των αγώνων της Super League κεκλεισμένων των θυρών για δυο μήνες, μέχρι τις 12 Φλεβάρη 2024. Επίσης, ότι το μέτρο των αγώνων χωρίς θεατές μπορεί να επεκταθεί κατά περίπτωση και στους εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων, αναφέροντας πως θα εφαρμοστεί στον αγώνα Ολυμπιακός-Μπάτσκα Τόπολα για το Europa League την Πέμπτη 14/12 στο «Καραϊσκάκης». Παράλληλα, θα υλοποιηθεί η εγκατάσταση και η λειτουργία καμερών υψηλής ευκρίνειας στα γήπεδα των ομάδων της Super League, θα εφαρμοστεί σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας και θα είναι αυτόματες και οι κυρώσεις κατά των ομάδων σε περιπτώσεις επεισοδίων, πέραν όσων προβλέπονται από τη Δικαιοσύνη. 

Εκτός από τα παραπάνω μέτρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι ο Οικονόμου και ο Βρούτσης θα μεταβούν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να συμβάλλουν στην ποινική διερεύνηση των εγκλημάτων οπαδικής βίας. 

Θα προσβάλουμε τη νοημοσύνη των αναγνωστών της στήλης αν προσπαθήσουμε να αξιολογήσουμε τα μέτρα της κυβέρνησης. Θα κάνουμε μόνο ένα σχόλιο που αφορά την απόφαση να γίνει χωρίς θεατές ο αγώνας Ολυμπιακός-Μπάτσκα Τόπολα. Αν θεωρούν ότι με αυτή την απόφαση στέλνουν μήνυμα στον Μαρινάκη, το μόνο που αποδεικνύουν ο Μητσοτάκης και η παρέα του στο Μαξίμου είναι ότι δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να προκαλέσουν τον κόσμο του Ολυμπιακού και να τον συσπειρώσουν γύρω από τη διοίκηση της ομάδας τους. 

Τα «παπαγαλάκια» το μεσημέρι του Σαββάτου ήταν λαλίστατα και προσπαθούσαν να μας πείσουν για την οργή του Μητσοτάκη και την αυστηρότητα των κυβερνητικών μέτρων. Μετά την ανακοίνωσή τους από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, έχουν χάσει τη λαλιά τους. Οι κακές γλώσσες λένε ότι η αρχική πρόθεση της κυβέρνησης ήταν η δίμηνη αναστολή όλων των εθνικών πρωταθλημάτων, όμως μετά από μηνύματα που έλαβε από τους πράσινους και τους κιτρινόμαυρους άλλαξε ρότα. Στα αθλητικά στέκια, μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, οι φίλαθλοι, ανεξάρτητα οπαδικής προτίμησης, δεν μπορούν να κρατηθούν από τα γέλια και «κάτω στον Πειραιά στο μουράγιο» ο Μαρινάκης και η ερυθρόλευκη παρέα, σε κατάσταση μεγάλης ευεξίας, προετοιμάζουν το επόμενο χουνέρι στην κυβέρνηση του Κούλη. 

Κος Πάπιας

ΥΓ1. Οι μπάτσοι συνέλαβαν σαν υπεύθυνο για τον τραυματισμό του ΜΑΤατζή στον Ρέντη ένα 18χρονο οπαδό του Ολυμπιακού, αξιοποιώντας, σύμφωνα με διαρροές από κύκλους της ΕΛΑΣ, ορισμένες από τις καταθέσεις των 424 προσαχθέντων. Είναι προφανής η προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τη μαζική προσαγωγή όλων όσων βρίσκονταν στο κλειστό του Ρέντη, κατά τα πρότυπα της ναζιστικής λογικής της συλλογικής ευθύνης. Από τα δημοσιεύματα προκύπτει πως ο 18χρονος ισχυρίζεται ότι από νωρίς στο γήπεδο υπήρχε η πληροφορία ότι θα γίνει επίθεση στους μπάτσους και ότι βγήκε από το γήπεδο μαζί με άλλους οπαδούς σε συγκεκριμένη ώρα, μετά από ειδοποίηση από οπαδούς του Ολυμπιακού που βρίσκονταν εκτός του γηπέδου. Αυτοί που βρίσκονταν εκτός του γηπέδου τους προμήθευσαν με τα απαραίτητα για την επίθεση στους μπάτσους και αυτός πήρε μια ναυτική φωτοβολίδα και οδηγίες για να τη χρησιμοποιήσει από έναν άλλο οπαδό, τον οποίο δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει γιατί φορούσε full face! Ο 18χρονος παραδέχτηκε ότι ενεργοποίησε και εκσφενδόνισε τη φωτοβολίδα και στη συνέχεια την είδε να χτυπάει στο έδαφος και λίγο μετά τον αστυνομικό να γονατίζει. Μετά την επίθεση ξαναμπήκε στο γήπεδο μαζί με άλλα άτομα. 

Αυτά από την αστυνομική προανάκριση, αυτό το δικονομικό έκτρωμα του ελληνικού ποινικού συστήματος, που ξέρουμε πολύ καλά πώς γίνεται και πόσες φορές έχει πεταχτεί στα σκουπίδια κατά την πρόοδο της ποινικής διαδικασίας, ιδιαίτερα όταν η υπόθεση φτάνει στο ακροατήριο. 

Σε βάρος του 18χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, από κοινού με άγνωστους δράστες, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, από κοινού με άγνωστους δράστες, διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού, βιαιοπραγία από κοινού και κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού, με τις επιβαρυντικές διατάξεις που προβλέπονται από τον αθλητικό νόμο. Επιπλέον, έχει ασκηθεί δίωξη για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις σε άγνωστους δράστες. 

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι φανερή η προσπάθεια της κυβέρνησης και των μπάτσων να δείξουν ότι τα γεγονότα στον Ρέντη ήταν προσχεδιασμένα από τους ερυθρόλευκους οπαδούς, με την ανοχή της ερυθρόλευκης διοίκησης. Με τον τρόπο αυτό θεωρούν στην κυβέρνηση ότι θα στριμώξουν τον Μαρινάκη και θα τον εμφανίσουν σαν ηθικό αυτουργού της επίθεσης κατά των ΜΑΤ. Οπως λέει ο λαός, «ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι». 

Η στήλη δεν γνωρίζει αν ο Κούλης και η «παιδική χαρά» του Μαξίμου έχουν επαφή με την πραγματικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η εκτίμηση είναι ότι δεν έχουν. Από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστά τα επεισόδια στον Ρέντη, το 99% (αφήνουμε μια θεωρητική πιθανότητα) των φιλάθλων ήξερε ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού που συμμετείχαν σ’ αυτά είχαν τουλάχιστον την ανοχή της ερυθρόλευκης διοίκησης. Αυτό που μένει τελικά ως εντύπωση στη συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων είναι ότι ο 18χρονος θα είναι ο «αποδιοπομπαίος τράγος» και θα πληρώσει «το μάρμαρο», προκειμένου να μείνουν στο απυρπόλητο οι πραγματικοί ένοχοι, γιατί η κυβέρνηση δεν έχει τα κότσια να τα βάλει με τον Μαρινάκη και τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Αν η κυβέρνηση ήθελε «να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο» και είχε και τα αναγκαία ριαπαπά, θα είχε αξιοποιήσει τις εμπρηστικές ανακοινώσεις των ερυθρόλευκων για να δρομολογήσει τη δίωξη της ερυθρόλευκης ηγεσίας ως ηθικού αυτουργού σε πράξεις οπαδικής βίας.

ΥΓ2. Αποφυλακίζονται σχεδόν σε καθημερινή βάση οι κροάτες νεοναζί οπαδοί της Δυναμό Ζάγκρεμπ, καθώς – σύμφωνα με διαρροές από αστυνομικούς κύκλους – δεν έχουν προκύψει επαρκή στοιχεία για την εμπλοκή τους στη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ. Το γεγονός της αποφυλάκισης των Κροατών, σε συνδυασμό με την εκδοχή ότι ο δολοφόνος είναι ΑΕΚτζής που τον μαχαίρωσε νομίζοντας ότι είναι Κροάτης, εξαιτίας της μπλε μπλούζας που φορούσε, αναδεικνύεται από τα ερυθρόλευκα ΜΜΕ που προσπαθούν να πετύχουν μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Αφενός θέλουν να δείξουν την ανικανότητα της κυβέρνησης και των μπάτσων να διαλευκάνουν την υπόθεση και αφετέρου να δημιουργήσουν προβλήματα στον Μελισσανίδη και να τον εκθέσουν στα μάτια των οπαδών της ΑΕΚ. 

ΥΓ3. Οι ελάχιστοι που πιστεύουν ότι στο μεγάλο λιμάνι της χώρας επικρατεί προβληματισμός για τα κυβερνητικά μέτρα καταπολέμησης της οπαδικής βίας, αρκεί να παρακολουθήσουν το ρεπορτάζ από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός για όσα συνέβησαν στον Ρέντη. Ο γ.γ. του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Δημήτρης Νάκος, επιτέθηκε στην ηγεσία της αστυνομίας, κάνοντας λόγω για επιχείρηση–φιάσκο, κατήγγειλε τη στάση των μπάτσων και τη συμπεριφορά τους προς τους φιλάθλους και τους υπεύθυνους του Ολυμπιακού, έκανε λόγο για απαγωγή, ομηρία και βασανιστήρια σε βάρος των οπαδών του Ολυμπιακού και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μαζικές αγωγές των οπαδών του Ολυμπιακού κατά της ΕΛΑΣ. Είναι ξεκάθαρο ότι οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν σκοπό να κάνουν πίσω, αλλά θα συνεχίσουν να χτυπούν την κυβέρνηση που δείχνει να έχει χάσει τον έλεγχο και να μην μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 12 Δεκέμβρη
Επόμενο άρθρο Aπάντηση σε έναν κατασκευαστή ανεκδότων…

Σχετικά Αρθρα

Καμιά ανοχή στους σιωναζιστές – Το Ούντινε έδειξε το δρόμο

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 12:18

Ενα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 11:08

Ούτε στη Νορβηγία ούτε πουθενά…

Αθλητισμός 12 Οκτ 2025, 20:40

Η Εθνική Ελπίδων σπάει το δόγμα του «No Politica» και μας βάζει δύσκολα

Αθλητισμός 11 Οκτ 2025, 20:34

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο υπέρ της Παλαιστίνης

Αθλητισμός 6 Οκτ 2025, 19:37

Το φιλί του Σοφιάν Τσόκλα

Αθλητισμός 23 Σεπ 2025, 09:10
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Tηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία – Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με Απεργία-Αποχή

7 Νοέ 2025, 20:27
Παιδεία

Κυνήγησαν και συνέλαβαν μαθητή Γυμνασίου και του ζητούσαν να «δώσει» συμμαθητές του για να έχει ελαφρυντικά!

7 Νοέ 2025, 19:50
Καταστολή

Εγκλημα ανοιχτά της Πύλου: Στο σκαμνί με κακουργήματα και ο σημερινός αρχηγός του Λιμενικού

Εκλεκτός του Μητσοτάκη, που τον έκανε αρχηγό παρά το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη

7 Νοέ 2025, 19:46
Διεθνή

Ο Μερτς κατηγορείται για κατασκευή «κινδύνου ρωσικών drones» για να δώσει συμβόλαιο σε φιλική εταιρία

7 Νοέ 2025, 14:06
Κόντρες

Εξουσιαστές είναι, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο

7 Νοέ 2025, 11:46
Καταστολή

Χτύπησαν απρόκλητα διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του Crown Iris στα Χανιά

Μητσοτάκης: ο σφουγγοκωλάριος του σιωναζιστή σφαγέα Νετανιάχου

7 Νοέ 2025, 11:34
Καταστολή

Αναβλήθηκε η δίκη των δύο στρατηγών της Αστυνομίας

Μεθόδευση για παραγραφή

7 Νοέ 2025, 10:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

7 Νοέ 2025, 00:01
Η παπάρα

Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη

6 Νοέ 2025, 17:06
Κόντρες

Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη

6 Νοέ 2025, 13:47
Διεθνή

Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό

Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

6 Νοέ 2025, 11:45
Διεθνή

Γάζα: Συνεχίζεται το κυνήγι των δωσίλογων

6 Νοέ 2025, 10:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Νοέμβρη

6 Νοέ 2025, 00:01
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί: Δεν ανεχόμαστε τους εκβιασμούς και τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης

5 Νοέ 2025, 21:47
Καταστολή

14 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, για ένα σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιακό τοίχο

5 Νοέ 2025, 21:43
Κόντρες

Μητσοτάκη, είσαι απαράδεκτος

5 Νοέ 2025, 18:54
Διεθνή

Από το Σαρμ ελ-Σέιχ του 1996 στο Σαρμ ελ-Σέιχ του 2025: Η Αντίσταση συνεχίζεται και εντείνεται

5 Νοέ 2025, 17:51
Αγροτικά

Κομισιόν προς Τσιάρα: Θα επιβάλουμε εμβολιασμό για την ευλογιά των αιγοπροβάτων και γενική απαγόρευση εξαγωγών (ζώων, κρέατος και γαλακτοκομικών)

Για ποιους λόγους υπέρμαχοι και αντίθετοι στον εμβολιασμό κρατούν κρυφή την επιστολή του επίτροπου Βάρχεϊ

5 Νοέ 2025, 11:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Νοέμβρη

5 Νοέ 2025, 00:01
Καταστολή

7.11.2025: Οι «κλάρες» της Αστυνομίας στο εδώλιο

Δυο ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δικάζονται για τη βίαιη διάλυση συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

4 Νοέ 2025, 22:33
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

Ημέρα κατά της λογοκρισίας στο διαδίκτυο.

1917: Οκτωβριανή επανάσταση.

1936: Οι ναζί διαγράφουν επίσημα χιλιάδες ξένες λέξεις από το λεξιλόγιο της γερμανικής γλώσσας.

1939: Αποτυχημένη βομβιστική επίθεση κατά του Χίτλερ από τον Γκέοργκ Αϊσλερ στο κελάρι μπυραρίας στο Μόναχο.

1943: Ναζί πυρπολούν το Καρπενήσι και καταστρέφουν το μεγαλύτερο μέρος του.

1967: Πανό για τα πενήντα χρόνια της οκτωβριανής επανάστασης απέναντι από το δημαρχείο Αθηνών, τριάντα συλλήψεις.

1967: Πρώτη βόμβα της ΔΑ (στην οδό Αδμήτου).

1985: Τερματίζεται η 28ωρη πολιορκία του μεγάρου δικαιοσύνης από αντάρτες στη Μπογκοτά (Κολομβία) με εκατό νεκρούς (ανάμεσα τους δέκα όμηροι δικαστικοί και ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo