Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες
  • Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς
  • Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση
  • Σαν σήμερα 23 Αυγούστου
  • Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ
  • Λεβεντιά η κομμώτρια
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Γιατροί ΕΣΥ: Υποχρεωτική υπερεφημέρευση και παράλληλη υπερφορολόγηση των γλίσχρων αποδοχών των εφημεριών
Υγεία

Γιατροί ΕΣΥ: Υποχρεωτική υπερεφημέρευση και παράλληλη υπερφορολόγηση των γλίσχρων αποδοχών των εφημεριών

Να είναι αφορολόγητες οι αποδοχές από τις εφημερίες, για να καταργηθεί ένα ακόμα αντικίνητρο για την επιλογή του ΕΣΥ από τους γιατρούς

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Μάι 2024, 11:35

Οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι «ήρωες» όπως τους αποκαλούσαν στη φάση της έξαρσης της πανδημίας, όταν η Μητσοτάκαινα οργάνωνε σόου χειροκροτημάτων, υποχρεώνονται να υπερεφημερεύουν μέχρι τελικής εξάντλησης και την ίδια στιγμή υπερφορολογούνται για τις γλίσχρες αποδοχές των εφημεριών.

Οι γιατροί υφίστανται  το βασανιστήριο της υπερεφημέρευσης επειδή οι αστικές κυβερνήσεις διορίζουν μόνιμους γιατρούς με το σταγονόμετρο. Αυτή την πολιτική συνεχίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ισχυριζόμενη ξεδιάντροπα ότι προκηρύσσει θέσεις αλλά δε βρίσκονται γιατροί για να τις στελεχώσουν, με αποτέλεσμα -εκτός από την υπερεφημέρευση- η κυβέρνηση να είναι αναγκασμένη να μετακινεί γιατρούς από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να μπαλώνει τρύπες.

Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Γεωργιάδης, μάλιστα, είχε το θράσος να δηλώσει σε πρόσφατη τηλεοπτική του εμφάνιση (μονόλογο), ότι οι γιατροί προτιμούν τον ιδιωτικό τομέα, επειδή εκεί παίρνουν 10-12 χιλιάδες το μήνα. Πρόκειται, φυσικά, για ψέμα. Μπορεί να υπάρχουν οι γνωστές «φίρμες» του ιδιωτικού τομέα, που βγάζουν και περισσότερα από 10-12 χιλιάδες το μήνα («μαύρα» στη συντριπτική τους πλειοψηφία), όμως οι γιατροί που βγάζουν τη δουλειά (τη «λάντζα», όπως λένε πικρά στις μεταξύ τους συζητήσεις) δεν παίρνουν περισσότερα από τους γιατρούς του ΕΣΥ. Πολλοί παίρνουν λιγότερα από τους συναδέλφους τους του ΕΣΥ, όμως επιλέγουν να μην πάνε στο ΕΣΥ, γιατί δε θέλουν να υποστούν το βασανιστήριο της υπερεφημέρευσης και των μετακινήσεων και παράλληλα να υπερφορολογούνται κιόλας (στον ιδιωτικό τομέα, ως γνωστόν, παίζουν πολύ τα «μαύρα»).

Θυμίζουμε ότι οι λεγόμενες ενεργείς εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ γίνονται τις καθημερινές από τις 3 μμ μέχρι τις 8 πμ της επομένης (17 ώρες) και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες από τις 8 πμ μέχρι τις 8 πμ της επομένης (24 ώρες). Το ωρομίσθιο των γιατρών είναι:

  • Διευθυντής: 8,9 ευρώ από τις 3 μέχρι τις 10 μμ και +15% από τις 10 μμ μέχρι τις 6 πμ (νυχτερινό)
  • Επιμελητής Α: 8,46 ευρώ από τις 3 μέχρι τις 10 μμ και +15% από τις 10 μμ μέχρι τις 6 πμ (νυχτερινό).
  • Επιμελητής Β: 8,08 ευρώ από τις 3 μέχρι τις 10 μμ και +15% από τις 10 μμ μέχρι τις 6 πμ (νυχτερινό).
  • Ειδικευόμενος: 5,38 ευρώ από τις 3 μέχρι τις 10 μμ και +15% από τις 10 μμ μέχρι τις 6 πμ (νυχτερινό).
  • Τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες το ωρομίσθιο αυξάνεται κατά 25% για το ωράριο από 8 πμ μέχρι 10 μμ και κατά 30% το νυχτερινό (10 μμ – 6 πμ), αν η επομένη ημέρα είναι Κυριακή ή αργία.
  • Στη συνολική αμοιβή των ενεργών εφημεριών προστίθεται ένα εφάπαξ ποσό 31,8 ευρώ. 

Οι παραπάνω αποδοχές είναι μεικτές και υπόκεινται σε συγκεκριμένες κρατήσεις.

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Κάθε χρόνο καθορίζεται με υπουργική απόφαση το συνολικό ύψος του ποσού που θα δοθεί για τις εφημερίες των γιατρών και προβλέπεται μια υπέρβασή του πότε κατά 9% και πότε κατά 15%. Ετσι, έχουμε ένα πλαφόν, με αποτέλεσμα οι γιατροί να μην πληρώνονται τις επιπλέον εφημερίες που υποχρεώνονται να κάνουν με τα καλυμμένα «εντέλλεσθε» από τις διοικήσεις των νοσοκομείων. 

Πέραν της απλήρωτης υπερεφημέρευσης, που οι γιατροί κάνουν με εντολή και όχι κατόπιν δικής τους επιλογής, αντιμετωπίζουν και την υπερφορολόγηση των εξευτελιστικών καθαρών αποδοχών τους από τις εφημερίες, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα ακόμα αντικίνητρο στο να πιλέξουν το διορισμό τους στο ΕΣΥ.

Μέχρι τις 22 Απρίλη του 2010 οι καθαρές αποδοχές των γιατρών του ΕΣΥ φορολογούνταν αυτοτελώς με συντελεστή 20%.

Νόμος 3754/2009, άρθρο 3, παράγραφος 1α:

«Οι αποζημιώσεις για τις εφημερίες των ειδικευμένων και ειδικευόμενων ιατρών φορολογούνται αυτοτελώς, με ειδικό φορολογικό συντελεστή 20%».

Στις 23 Απρίλη του 2010 δημοσιεύτηκε ο νόμος 3842/2010 (ΦΕΚ 58 Α) της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, που κατήργησε την αυτοτελή φορολόγηση των αποδοχών από εφημερίες.

Νόμος 842/2010, άρθρο 5, παράγραφος 8:

«Οι διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 57 του Κ.Φ.Ε. και του άρθρου 3 του ν. 3754/2009 (ΦΕΚ 43 Α΄) καταργούνται».

Ετσι, οι καθαρές αποδοχές από τις εφημερίες αθροίζονται με τις τακτικές αποδοχές, με αποτέλεσμα να φορολογούνται με τους ανώτερους συντελεστές της φορολογικής κλίμακας, πολύ πάνω από το 20%.

Κατά την άποψη μας, και το 20% της αυτοτελούς φορολόγησης ήταν ένα πολύ βαρύ ποσοστό φορολόγησης για τις εφημερίες των γιατρών, που αποζημιώνονται με εξευτελιστικά ωρομίσθια. Ομως, η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης μετέτρεψε την φορολόγηση των εφημεριών σε χαράτσι, καθώς ένα μεγάλο μέρος της ισχνής αποζημίωσης το αρπάζει το κράτος μέσω της εφορίας.

Ετσι, δημιουργείται ένα ακόμα αντικίνητρο για την επιλογή του ΕΣΥ από τους νέους γιατρούς, αφού η υποχρεωτική εξοντωτική υπερεφημέρευση συνοδεύεται και από φοροληστεία. Για να δημιουργηθεί ένα -μικρό έστω- κίνητρο, πρέπει να γίνουν αφορολόγητες οι αποδοχές των γιατρών από τις εφημερίες.

Η υπερεφημέρευση, η υπερφορολόγηση των πολύ χαμηλών αποδοχών των εφημεριών, οι προσλήψεις γιατρών με το σταγονόμετρο, στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης των νοσοκομείων του ΕΣΥ μέσω της κατάργησης της αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών και του νοικιάσματος των χειρουργικών τραπεζιών και όλου του εξοπλισμού των νοσοκομείων του ΕΣΥ, είναι οι βασικές αιτίες που οι προκηρύξεις για την πρόσληψη μερικών μόνο γιατρών (όχι όλων των γιατρών που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία των νοσοκομείων) κηρύσσονται άγονες.

ΥΓ. Στις 21 Φλεβάρη του 2024, βουλευτές του Σύριζα κατέθεσαν Ερώτηση στους υπουργούς Υγείας και Οικονομίας και Οικονομικών, ρωτώντας γιατί δεν επαναφέρουν την καταργηθείσα διάταξη για την αυτοτελή φορολόγηση των αποδοχών των εφημεριών. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Γεωργιάδης το ‘παιξε τροχονόμος, δήλωσε αναρμοδιότητα και τους παρέπεμψε στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών.

Ο «παντός καιρού» Θ. Θεοχάρης, που ανέλαβε να απαντήσει από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, είπε ανάμεσα στ’ άλλα: «Οι τελικές αποφάσεις για τις όποιες μεταβολές στη φορολογική πολιτική λαμβάνονται με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη, την αρχή της ίσης φορολογικής μεταχείρισης, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας»!

Παραδίδουμε στην κρίση σας αυτή την προκλητική απάντηση.

Εκτύπωση 🖨
ΕΣΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΥΠΕΡΕΦΗΜΕΡΕΥΣΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤρώει ο Κούλης φέτα;

Να είναι αφορολόγητες οι αποδοχές από τις εφημερίες, για να καταργηθεί ένα ακόμα αντικίνητρο για την επιλογή του ΕΣΥ από τους γιατρούς

Επόμενο άρθρο Aπό τη Γάζα προς την Αντίσταση: Μην συμβιβαστείτε!

Να είναι αφορολόγητες οι αποδοχές από τις εφημερίες, για να καταργηθεί ένα ακόμα αντικίνητρο για την επιλογή του ΕΣΥ από τους γιατρούς

Σχετικά Αρθρα

Σε φιάσκο ολκής κατέληξε η κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ

Εδωσαν τη «δουλειά» σε ιδιώτη με 11 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια

Υγεία 26 Ιούλ 2025, 06:32

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

Υγεία 5 Ιούλ 2025, 07:30

Και η απεξάρτηση στους εμπόρους της Υγείας

Υγεία 16 Ιούν 2025, 14:37

Πλυντήρια «Ο Μπουμπούκος»: Ξεπλένουν ακόμα και τους Γλίξμπουργκ

Αθλια φιέστα στην καρδιά του ΕΣΥ, στον «Ευαγγελισμό»

Πολιτική 4 Ιούν 2025, 15:08

Βραχιολάκια για ιθαγενείς…

Υγεία 3 Ιούν 2025, 10:37

ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και «Πλεύση Ελευθερίας» στο πλευρό του Αδωνι Γεωργιάδη

Στηρίζουν το κυβερνητικό σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα»

Υγεία 8 Μάι 2025, 10:46
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες

Σειρά της Κεντρικής Μακεδονίας μετά την Ηπειρο 

23 Αυγ 2025, 13:50
Διεθνή

Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς

Παλαιστινιακές Οργανώσεις: Δεν παραδίνουμε τα όπλα μας ούτε στον Λίβανο

23 Αυγ 2025, 08:52
Ιστορία

Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση

86 χρόνια από το «Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ»

23 Αυγ 2025, 00:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

23 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ

22 Αυγ 2025, 19:09
Κόντρες

Λεβεντιά η κομμώτρια

22 Αυγ 2025, 13:11
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί στο απόσπασμα

22 Αυγ 2025, 09:40
Η παπάρα

Γιατί στέλνει non paper ο Κεφαλογιάννης;

22 Αυγ 2025, 09:32
Παιδεία

Λουκέτο σε 38 σχολεία της Ηπείρου – Μια σιωπηλή καταδίκη της Περιφέρειας

Σε αναστολή λειτουργίας Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου για το 2025-2026

22 Αυγ 2025, 06:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Αυγούστου

22 Αυγ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Χαβιέρ Μπαρδέμ: Οι IDF είναι ναζί!

Σάλι Ρούνι και Kneecap

21 Αυγ 2025, 21:53
Εργατικά

Μαρτύριο για τους συμβασιούχους αναπληρωτές το πενιχρό επίδομα ανεργίας

21 Αυγ 2025, 20:32
Κόντρες

Οταν ο εγκληματίας φωνάζει «πιάστε τους, αυτοί το ‘καναν»

21 Αυγ 2025, 19:47
Αθλητισμός

Για τα μάτια του Ουίσαμ…

21 Αυγ 2025, 13:01
Καταστολή

Κατασκευάζουν «εμπρηστές» για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική εγκατάλειψης των δασών

21 Αυγ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Αυγούστου

21 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Καταδρομική επίθεση μαχητών μέσα σε στρατόπεδο του σιωναζιστικού στρατού

Σήμερα το πρωί στη Χαν Γιούνις

20 Αυγ 2025, 17:58
Κόντρες

Τον ακούσατε τον Κούλη, ρε;

20 Αυγ 2025, 14:00
Διεθνή

Γάζα: Συμφωνία μόνο με τους όρους της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Τα τελευταία νέα από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων

20 Αυγ 2025, 10:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Αυγούστου

20 Αυγ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

Ημέρα υπενθύμισης δουλεμπορίου και κατάργησής του.

Ρουμανία: Ημέρα απελευθέρωσης (1944-1990).

1927: Εκτελούνται στις ΗΠΑ οι ιταλοί αναρχικοί μετανάστες Νικόλα Σάκο και Μπαρτολομέο Βαντσέτι.

1939: Υπογράφεται το γερμανοσοβιετικό σύμφωνο μη επίθεσης (Μολότοφ – Ρίμπεντροπ).

1967: Αντιδικτατορικό πανό πίσω από τα γραφεία της Ολυμπιακής (Αθήνα).

1975: Απόφαση του δικαστηρίου για τους πραξικοπηματίες της 21ης Απριλίου 1967. Σε θάνατο οι Γεώργιος Παπαδόπουλος, Στυλιανός Πατακός και Νικόλας Μακαρέζος, σε ισόβια και σε μικρότερες ποινές πολλοί άλλοι κατηγορούμενοι. Την ίδια μέρα η κυβέρνηση (Κωνσταντίνος Καραμανλής) μετέτρεψε την ποινή σε ισόβια.

1982: Αναγνωρίζεται με νόμο η Εθνική Αντίσταση.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πηγές Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Πηγές του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται για αύριο, ο Υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης έδωσε εντολή για αυξημένη ετοιμότητα σε όλο τον κρατικό μηχανισμό, στις περιοχές κατηγορία κινδύνου 4 και συγκεκριμένα στις Περιφέρειες: Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας), Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας), Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων), Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας), Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Αρκαδίας) και Κρήτης (ΠΕ Χανίων).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τίθεται σε πλήρη εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο που προβλέπεται για τον δείκτη επικινδυνότητας 4, με πρόσθετα μέτρα όπως η εναέρια έμφορτη επιτήρηση, η μεταστάθμευση ελικοπτέρου με ομάδα Δασοκομάντος στα Κύθηρα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, καθώς και ο διπλασιασμός των περιπόλων και η διασπορά μηχανημάτων έργου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

(Xτες αργά το απόγευμα, έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εφημερίδας μας το παραπάνω non paper. Αν ψάξετε τα σάιτ από χτες το βράδυ και τις εφημερίδες σήμερα, θα το βρείτε δημοσιευμένο σαν… ρεπορτάζ. Ετσι γίνεται το «ρεπορτάζ» στις μέρες μας. Η «γραμμή» έρχεται έτοιμη από τα Γραφεία Τύπου των υπουργών και απλά αναδημοσιεύεται. Για ποιο λόγο εκδόθηκε αυτό το non paper; Ο υπουργός που έχει αναδειχτεί σε πρωταθλητή των συνεντεύξεων το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας και τον ακροδεξιό Μπουμπούκο, ο υπουργός που δήλωνε με αλαζονεία, στις 20 Ιούλη, ότι «όσον αφορά στις ενάρξεις [δασικών πυρκαγιών] από την αρχή του έτους έχουμε μια μείωση γύρω στο 20%. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έχουμε μια μείωση κατά 34% σε καμένες εκτάσεις και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι έχουμε μια μείωση περίπου 90% με 95% όσον αφορά στα καμένα δάση», ένα μήνα μετά από τις αλαζονικές δηλώσεις του αισθάνεται την καρέκλα του να τρίζει. Και θέλει να μας μετατρέψει όλους σε παπαγαλάκια του. Να μας βάλει να γράψουμε ότι ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ έδωσε εντολή να ληφθούν για σήμερα και πρόσθετα μέτρα πέραν των προβλεπόμενων. Εμμέσως πλην σαφώς, μας λέει ότι οι υφιστάμενοί του, οι επιχειρησιακοί, αποδεικνύονται ανίκανοι, γι’ αυτό και ανέλαβε Ο ΙΔΙΟΣ να εφαρμόσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο που περιλαμβάνει «πρόσθετα μέτρα» πέραν των προβλεπόμενων, που αποδείχτηκαν «ανεπαρκή» το προηγούμενο διβδόμαδο. Θυμηθείτε πόσοι πέρασαν απ’ αυτό το πόστο και εκδιώχτηκαν μετ’ επαίνων: ο Τσακ Νόρις της πολιτικής προστασίας Χαρδαλιάς, που κολακευόταν να τον αποκαλούν Νικ Χαρντ. Η μεταγραφή αεροδρομίου Στυλιανίδης, που αποδείχτηκε παλτό και σήμερα δεν είναι καν στην κυβέρνηση. Ο τιτανοτεράστιος Κικίλιας. Μετά ο νυν Κεφαλογιάννης. Τους έβαζαν δίπλα και κάποιον απόστρατο στραταίο, επειδή -όπως έβαζαν τα παπαγαλάκια να γράφουν- είναι δυνατοί στο επιχειρησιακό σκέλος. Ολοι παραμερίστηκαν ως αποτυχημένοι. Ποτέ δεν τους χαρακτήρισε αποτυχημένους ο Μητσοτάκης -αυτό ισχύει για όλους τους υπουργούς, κάθε κυβέρνησης, που παραμερίζονται- όμως αυτό ήταν το μήνυμα στη λεγόμενη κοινή γνώμη. Ο Κεφαλογιάννης, γόνος παλιάς και ισχυρής πολιτικής οικογένειας, έχει καταλάβει πλέον πως δε θ’ αργήσει και η δική του σειρά. Ως υφυπουργός, ήταν υπό τον Καραμανλή στο υπουργείο που είναι καθ’ ύλην υπεύθυνο για το έγκλημα στα Τέμπη. Για πρώτη φορά υπουργός, παρατηρεί να καίγονται τα δάση απ’ άκρη σ’ άκρη τη χώρα, παρά τις προγενέστερες αλαζονικές δηλώσεις του. Προσπαθεί να οχυρώσει τον εαυτό του, μπας και συνεχίσει από κάποιο άλλο υπουργικό πόστο και να μην αναγκάζεται να τρέχει στο Μυλοπόταμο και να εκλιπαρεί τον Γρύλλο για ψήφους. Υπουργοί έρχονται και διώκονται, αλλά η κατάσταση δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο. Χειρότερη γίνεται, γιατί με την πάροδο του χρόνο συσσωρεύονται οι αιτίες. Σε αντίθεση με τα μπουρδέλα, που μπορεί να σωθούν αλλάζοντας «κορίτσια», τομείς όπως η δασοπροστασία εξαρτώνται πρωτίστως από την ασκούμενη πολιτική και τριτευόντως από τα πρόσωπα των υπουργών και των παρατρεχάμενων. Και όπως έχουμε απο-δείξει, ο δασικός πλούτος της χώρας βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη, διαχρονικά)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Να είναι αφορολόγητες οι αποδοχές από τις εφημερίες, για να καταργηθεί ένα ακόμα αντικίνητρο για την επιλογή του ΕΣΥ από τους γιατρούς

    • Εφετείο 17Ν

      Να είναι αφορολόγητες οι αποδοχές από τις εφημερίες, για να καταργηθεί ένα ακόμα αντικίνητρο για την επιλογή του ΕΣΥ από τους γιατρούς

  • ΕΛΑ

    Να είναι αφορολόγητες οι αποδοχές από τις εφημερίες, για να καταργηθεί ένα ακόμα αντικίνητρο για την επιλογή του ΕΣΥ από τους γιατρούς

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Να είναι αφορολόγητες οι αποδοχές από τις εφημερίες, για να καταργηθεί ένα ακόμα αντικίνητρο για την επιλογή του ΕΣΥ από τους γιατρούς

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Να είναι αφορολόγητες οι αποδοχές από τις εφημερίες, για να καταργηθεί ένα ακόμα αντικίνητρο για την επιλογή του ΕΣΥ από τους γιατρούς

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Να είναι αφορολόγητες οι αποδοχές από τις εφημερίες, για να καταργηθεί ένα ακόμα αντικίνητρο για την επιλογή του ΕΣΥ από τους γιατρούς

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Να είναι αφορολόγητες οι αποδοχές από τις εφημερίες, για να καταργηθεί ένα ακόμα αντικίνητρο για την επιλογή του ΕΣΥ από τους γιατρούς

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Να είναι αφορολόγητες οι αποδοχές από τις εφημερίες, για να καταργηθεί ένα ακόμα αντικίνητρο για την επιλογή του ΕΣΥ από τους γιατρούς

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Να είναι αφορολόγητες οι αποδοχές από τις εφημερίες, για να καταργηθεί ένα ακόμα αντικίνητρο για την επιλογή του ΕΣΥ από τους γιατρούς

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Να είναι αφορολόγητες οι αποδοχές από τις εφημερίες, για να καταργηθεί ένα ακόμα αντικίνητρο για την επιλογή του ΕΣΥ από τους γιατρούς

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Να είναι αφορολόγητες οι αποδοχές από τις εφημερίες, για να καταργηθεί ένα ακόμα αντικίνητρο για την επιλογή του ΕΣΥ από τους γιατρούς

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Να είναι αφορολόγητες οι αποδοχές από τις εφημερίες, για να καταργηθεί ένα ακόμα αντικίνητρο για την επιλογή του ΕΣΥ από τους γιατρούς

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Να είναι αφορολόγητες οι αποδοχές από τις εφημερίες, για να καταργηθεί ένα ακόμα αντικίνητρο για την επιλογή του ΕΣΥ από τους γιατρούς

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Να είναι αφορολόγητες οι αποδοχές από τις εφημερίες, για να καταργηθεί ένα ακόμα αντικίνητρο για την επιλογή του ΕΣΥ από τους γιατρούς

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Να είναι αφορολόγητες οι αποδοχές από τις εφημερίες, για να καταργηθεί ένα ακόμα αντικίνητρο για την επιλογή του ΕΣΥ από τους γιατρούς

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Να είναι αφορολόγητες οι αποδοχές από τις εφημερίες, για να καταργηθεί ένα ακόμα αντικίνητρο για την επιλογή του ΕΣΥ από τους γιατρούς

      Να είναι αφορολόγητες οι αποδοχές από τις εφημερίες, για να καταργηθεί ένα ακόμα αντικίνητρο για την επιλογή του ΕΣΥ από τους γιατρούς

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Να είναι αφορολόγητες οι αποδοχές από τις εφημερίες, για να καταργηθεί ένα ακόμα αντικίνητρο για την επιλογή του ΕΣΥ από τους γιατρούς

      Να είναι αφορολόγητες οι αποδοχές από τις εφημερίες, για να καταργηθεί ένα ακόμα αντικίνητρο για την επιλογή του ΕΣΥ από τους γιατρούς

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Να είναι αφορολόγητες οι αποδοχές από τις εφημερίες, για να καταργηθεί ένα ακόμα αντικίνητρο για την επιλογή του ΕΣΥ από τους γιατρούς

      Να είναι αφορολόγητες οι αποδοχές από τις εφημερίες, για να καταργηθεί ένα ακόμα αντικίνητρο για την επιλογή του ΕΣΥ από τους γιατρούς

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Να είναι αφορολόγητες οι αποδοχές από τις εφημερίες, για να καταργηθεί ένα ακόμα αντικίνητρο για την επιλογή του ΕΣΥ από τους γιατρούς

      Να είναι αφορολόγητες οι αποδοχές από τις εφημερίες, για να καταργηθεί ένα ακόμα αντικίνητρο για την επιλογή του ΕΣΥ από τους γιατρούς

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Να είναι αφορολόγητες οι αποδοχές από τις εφημερίες, για να καταργηθεί ένα ακόμα αντικίνητρο για την επιλογή του ΕΣΥ από τους γιατρούς

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Να είναι αφορολόγητες οι αποδοχές από τις εφημερίες, για να καταργηθεί ένα ακόμα αντικίνητρο για την επιλογή του ΕΣΥ από τους γιατρούς

    Να είναι αφορολόγητες οι αποδοχές από τις εφημερίες, για να καταργηθεί ένα ακόμα αντικίνητρο για την επιλογή του ΕΣΥ από τους γιατρούς

  • Επικοινωνία

    Να είναι αφορολόγητες οι αποδοχές από τις εφημερίες, για να καταργηθεί ένα ακόμα αντικίνητρο για την επιλογή του ΕΣΥ από τους γιατρούς

    Να είναι αφορολόγητες οι αποδοχές από τις εφημερίες, για να καταργηθεί ένα ακόμα αντικίνητρο για την επιλογή του ΕΣΥ από τους γιατρούς

  • Όροι χρήσης

    Να είναι αφορολόγητες οι αποδοχές από τις εφημερίες, για να καταργηθεί ένα ακόμα αντικίνητρο για την επιλογή του ΕΣΥ από τους γιατρούς

    Να είναι αφορολόγητες οι αποδοχές από τις εφημερίες, για να καταργηθεί ένα ακόμα αντικίνητρο για την επιλογή του ΕΣΥ από τους γιατρούς

  • Ποιοι είμαστε

    Να είναι αφορολόγητες οι αποδοχές από τις εφημερίες, για να καταργηθεί ένα ακόμα αντικίνητρο για την επιλογή του ΕΣΥ από τους γιατρούς

    Να είναι αφορολόγητες οι αποδοχές από τις εφημερίες, για να καταργηθεί ένα ακόμα αντικίνητρο για την επιλογή του ΕΣΥ από τους γιατρούς

  • Επικοινωνία

    Να είναι αφορολόγητες οι αποδοχές από τις εφημερίες, για να καταργηθεί ένα ακόμα αντικίνητρο για την επιλογή του ΕΣΥ από τους γιατρούς

    Να είναι αφορολόγητες οι αποδοχές από τις εφημερίες, για να καταργηθεί ένα ακόμα αντικίνητρο για την επιλογή του ΕΣΥ από τους γιατρούς

  • Όροι χρήσης

    Να είναι αφορολόγητες οι αποδοχές από τις εφημερίες, για να καταργηθεί ένα ακόμα αντικίνητρο για την επιλογή του ΕΣΥ από τους γιατρούς

    Να είναι αφορολόγητες οι αποδοχές από τις εφημερίες, για να καταργηθεί ένα ακόμα αντικίνητρο για την επιλογή του ΕΣΥ από τους γιατρούς

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo