Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 25 Αυγούστου
  • Βρετανοί μπασκετμπολίστες με αμαξίδιο: Εφτυσαν τους γενοκτόνους σιωνιστές
  • Αξιολόγηση: ομολογία ήττας πίσω απ’ τις απειλές και την τρομοκρατία του υπουργείου Παιδείας
  • Αναστολή Ασύλου = Αναστολή Δικαιωμάτων: Η Ελλάδα στο εδώλιο του Στρασβούργου
  • Σαν σήμερα 24 Αυγούστου
  • Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Εξεταστική για υποκλοπές: Ορατότης μηδέν
Πολιτική

Εξεταστική για υποκλοπές: Ορατότης μηδέν

Τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Οκτ 2022, 19:08

Είναι τέτοιος ο πανικός του Μητσοτάκη όταν ξαναζεσταίνεται το σκάνδαλο των υποκλοπών και τέτοια η μανία του να το παραχώσει όσο γίνεται πιο βαθιά, ώστε κατάφερε και πάλι να ξεφτιλιστεί, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος. Στελέχη του Μαξίμου άφησαν να διαρρεύσει ότι η κυβέρνηση θα προτείνει να είναι κλειστή η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής που θα συζητήσει το πόρισμα (για την ακρίβεια τα πορίσματα) της Εξεταστικής Επιτροπής. Το δε νεοδημοκρατικό προεδρείο της Εξεταστικής ζήτησε από τους βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης να καταθέσουν τις απόψεις τους σε στικάκι και όχι έγχαρτα!

Το γεγονός το είχαμε σχολιάσει ως εξής: «Πάμε στοίχημα πως όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης (πλην Βελόπουλου ίσως) θα δημοσιοποιήσουν τα πορίσματά τους. Και φυσικά, αυτά θα αναπαραχθούν από τον Τύπο. Τι θα κάνει ο Μητσοτάκης, θα ασκήσει διώξεις κατά των κομμάτων ή των ΜΜΕ που θα δημοσιοποιήσουν τα πορίσματα; Δεν νομίζουμε πως έχει τα κότσια. Ισως στο φινάλε να το καταπιεί με μια δήλωση καταγγελίας της… εθνικής ανεθυνότητας κομμάτων και ΜΜΕ».

Ακόμη και φιλοκυβερνητικοί αρθρογράφοι προειδοποίησαν τον Μητσοτάκη να μην επιχειρήσει να κάνει κλειστή συνεδρίαση της Βουλής, γιατί αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Προτού, όμως, προλάβει ο Οικονόμου να ανακοινώσει ότι η συνεδρίαση της Βουλής θα είναι ανοιχτή, είχαν προλάβει το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 να δημοσιοποιήσουν τα πορίσματα των βουλευτών τους. Ακολούθησε ασθμαίνων και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ κατέφυγε στη γελοιότητα να δημοσιοποιήσει μια ανακοίνωση τριών σημείων, που δεν λέει απολύτως τίποτα (θέλησαν να το παίξουν… θεσμικοί).

Τι λένε τα πορίσματα; Τίποτα που δεν είχε δημοσιευτεί μέχρι τώρα. Τίποτα καινούργιο, τίποτα αποκαλυπτικό. Αναμενόμενο, από τη στιγμή που ο Μητσοτάκης διέταξε τους κυπατζήδες και λοιπούς εμπλεκόμενους να ράψουν το στόμα τους, επικαλούμενοι το απόρρητο, ενώ η νεοδημοκρατική πλειοψηφία στην Εξεταστική απέρριψε τον κατάλογο των μαρτύρων που πρότειναν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων ήταν στελέχη των εταιριών που εμπορεύονται λογισμικό υποκλοπών, στελέχη των παρόχων τηλεφωνίας και πολιτικά πρόσωπα.

Δεν θα μπορούσαν, λοιπόν, να βγουν στοιχεία απ’ αυτήν την εμφανώς περιχαρακωμένη Εξεταστική. Και στη συζήτηση που θα γίνει (μάλλον τη μεθεπόμενη εβδομάδα) στην Ολομέλεια της Βουλής, οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα επαναλάβουν τα ίδια. Ο Μητσοτάκης θα κακοπεράσει και πάλι από τον Τσίπρα, όμως δεν πρόκειται να πάθει κάτι χειρότερο απ’ όσα έχει πάθει μέχρι τώρα. Θα είναι η τελευταία πράξη του προσωπικού του δράματος και με λιγότερους θεατές. Πόσο πανικόβλητος είναι ώστε να σκεφτεί να κάνει απόρρητη αυτή τη συνεδρίαση;

Από τα πορίσματα των κομμάτων (τα παραθέτουμε στο τέλος) αξίζει να διαβάσει κανείς αυτό του ΚΚΕ, γιατί τα κρίσιμα ερωτήματα που θέτει για τις πλημμέλειες και τις κραυγαλέες αντιφάσεις όλων των υπηρεσιών στο ζήτημα των παρακολουθήσεων του τηλεφωνικού του κέντρου στον Περισσό καταδεικνύουν παραστατικά την επιχείρηση συγκάλυψης που στήθηκε, που κράτησε χρόνια. Είναι όμως απορίας άξιο γιατί όλα αυτά τα χρόνια ο Περισσός δεν έκανε αναλυτική ενημέρωση για τα εμπόδια που έβρισκε, αλλά περιοριζόταν σε ενέργειες προς τις διάφορες υπηρεσίες. Προφανώς είχε υποτιμήσει το ζήτημα και απλά το ξανανέσυρε τώρα, με την ευκαιρία την αποκάλυψη της παρακολούθησης του Ανδρουλάκη (η παρακολούθηση του Κουκάκη θα πέρναγε «στο ντούκου», αν στο μεταξύ δεν αποκαλυπτόταν το βυσμάτωμα του Ανδρουλάκη).

Πρέπει ακόμα να σημειωθεί ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που καταγγέλλει και την ΑΔΑΕ. Με αποδείξεις, μάλιστα, όχι αυθαίρετα. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ πλέκει το εγκώμιο του Ράμμου, ο οποίος έβγαλε την ουρά του απέξω και κράτησε αποστάσεις από την ΕΥΠ/ΚΥΠ. Στο βωμό των πολιτικάντικων σκοπιμοτήτων, ο ΣΥΡΙΖΑ ωραιοποιεί ένα όργανο που έχει ως αποστολή να νομιμοποιεί το πολυπλόκαμο σύστημα των παρακολουθήσεων.

Το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι και το πιο μεγάλο σε έκταση, αναλώνεται στην παρουσίαση του ιστορικού του σκανδάλου, ενώ έχει ένα εκτενές κεφάλαιο με τις διάφορες εταιρίες που εμπλέκονται στην πώληση λογισμικού υποκλοπών, στοιχεία που αποκάλυψαν κάποιες δημοσιογραφικές ομάδες. Πραγματικά χάνεις τον μπούσουλα από την εξαγορά της εξαγοράς ω εξαγορά, πίσω από τις οποίες βρίσκονται τα ίδια πρόσωπα. Στόχος αυτής της παρουσίασης είναι να αποδειχτεί η εμπλοκή του πρωθυπουργικού ανιψιού Γρηγόρη Δημητριάδη με δύο από τα κεντρικά πρόσωπα αυτού του νέφους των εταιριών.

Κλείνοντας δεν έχουμε παρά να επαναλάβουμε αυτά που γράφαμε στο editorial της εφημερίδας μας στις 8 Αυγούστου:

Το πρώτο που πρέπει να σημειώσουμε, λοιπόν, είναι πως μπορεί να έχουμε ένα σκάνδαλο Μητσοτάκη, όμως πολύ προτού γίνει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης έχει ξεκινήσει το διαρκές σκάνδαλο της ΚΥΠ, που συνεχίστηκε και όταν οι πασόκοι τη μετονόμασαν σε ΕΥΠ και θα συνεχίζεται εσαεί. Ο «εσωτερικός εχθρός» είναι ο στόχος των μυστικών υπηρεσιών όλων των αστικών κρατών. Ολα τα υπόλοιπα είναι… παράπλευρα οφέλη, που ενίοτε μετατρέπονται σε πολιτική ζημιά.

Το δεύτερο που πρέπει να σημειώσουμε είναι πως το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν είναι το μόνο ούτε το μέγιστο. Είναι μόνο το κερασάκι στην τούρτα μιας βάρβαρης πολιτικής. Το «πρόβλημα δημοκρατίας», για το οποίο φλυαρούν οι συριζοπασόκοι δεν συνίσταται μόνο στις βρόμικες παρακολουθήσεις της ΕΥΠ/ΚΥΠ. Πρόβλημα δημοκρατίας υπάρχει όταν βασανίζουν τον Γιάννη Μιχαηλίδη (και τον Δημήτρη Κουφοντίνα πέρυσι), πρόβλημα δημοκρατίας υπάρχει όταν τσακίζουν διαδηλώσεις κάνοντας επίδειξη μπατσοκρατίας, πρόβλημα δημοκρατίας υπάρχει όταν στήνουν πανεπιστημιακή αστυνομία και βάζουν τουρνικέ σε πανεπιστημιακά κτίρια κτλ. κτλ.

Πέρα από την κατασταλτική μανία, όμως, υπάρχει η αντικοινωνική μανία. Αφήνουν την πανδημία να θεριεύει και δεκάδες ανθρώπους να πεθαίνουν καθημερινά, για να μη διαταράξουν την καλοκαιρινή νιρβάνα που απαιτεί ο τουρισμός. Βυθίζουν την εργαζόμενη κοινωνία σε ένα νέο κύκλο φτωχοποίησης, απαγορεύοντας αυξήσεις μισθών και συντάξεων και μείωση των έμμεσων φόρων.

Ολα αυτά πάνε πακέτο. Κι απ’ αυτό το πακέτο δεν πρόκειται να απαλλαγούμε μέσω των εκλογών. Οπως δεν απαλλαγήκαμε και τις προηγούμενες φορές. Οι εκλογές θα σημάνουν απλά αλλαγή σκυτάλης μεταξύ σκυταλοδρόμων που υπερασπίζονται την ίδια πολιτική. Αν θέλουμε ν’ αλλάξει η πολιτική, θα πρέπει να το διεκδικήσουμε μαχητικά και να το επιβάλουμε.

Το πόρισμα του ΚΚΕ

Ypoklopes_KKE

Το πόρισμα του ΜέΡΑ25

Ypoklopes_MeRA25

Το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ

Ypoklopes_SYRIZA

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ

Ypoklopes_PASOK_3_simeia
Εκτύπωση 🖨
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο«Πνεύμα και ηθική» ο Μπομπ

Τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 13 Οκτώβρη

Τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Σχετικά Αρθρα

Γιατί ο «Μάκης το τσεκούρι» υπέγραφε Ο ΙΔΙΟΣ αποφάσεις να πληρωθούν παράνομες επιδοτήσεις τα λαμόγια που είχαν παραπεμφθεί στον εισαγγελέα;

Παρακάμπτοντας τον ΟΠΕΚΕΠΕ και υπογράφοντας ο ίδιος να πληρωθούν τα λαμόγια, ο Βορίδης διέπραξε - απολύτως συνειδητά - ποινικά αδικήματα

Αγροτικά 17 Αυγ 2025, 13:05

Eλληνική συμμετοχή στο έγκλημα της ρίψης «βοήθειας» από αέρα στη Γάζα

Διεθνή 16 Αυγ 2025, 13:27

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Βορίδης, εν πλήρη συνειδήσει, υπέγραφε να πληρωθούν τα λαμόγια της εγκληματικής οργάνωσης του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ

Με γκεμπελίστικα ψεύδη παραμύθιασε την Ολομέλεια της Βουλής

Πολιτική 12 Αυγ 2025, 20:08

Μεγάλη νίκη των σπουδαστών του Deree. Ακυρώνεται η συμμετοχή στο «εκπαιδευτικό» ταξίδι στο Ισραήλ

Πολιτική 12 Αυγ 2025, 18:01

Βουλώστε το – δεν ξεχάσαμε

Πολιτική 11 Αυγ 2025, 19:13

Ολη η Ελλάδα Παλαιστίνη

Πολιτική 11 Αυγ 2025, 18:09
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Αυγούστου

25 Αυγ 2025, 00:01
Αθλητισμός

Βρετανοί μπασκετμπολίστες με αμαξίδιο: Εφτυσαν τους γενοκτόνους σιωνιστές

Το φυσάνε και δεν κρυώνει οι σιωνιστές

24 Αυγ 2025, 13:03
Εργατικά

Αξιολόγηση: ομολογία ήττας πίσω απ’ τις απειλές και την τρομοκρατία του υπουργείου Παιδείας

24 Αυγ 2025, 08:52
Καταστολή

Αναστολή Ασύλου = Αναστολή Δικαιωμάτων: Η Ελλάδα στο εδώλιο του Στρασβούργου

24 Αυγ 2025, 06:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

24 Αυγ 2025, 00:01
Παιδεία

Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες

Σειρά της Κεντρικής Μακεδονίας μετά την Ηπειρο 

23 Αυγ 2025, 13:50
Διεθνή

Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς

Παλαιστινιακές Οργανώσεις: Δεν παραδίνουμε τα όπλα μας ούτε στον Λίβανο

23 Αυγ 2025, 08:52
Ιστορία

Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση

86 χρόνια από το «Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ»

23 Αυγ 2025, 00:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

23 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ

22 Αυγ 2025, 19:09
Κόντρες

Λεβεντιά η κομμώτρια

22 Αυγ 2025, 13:11
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί στο απόσπασμα

22 Αυγ 2025, 09:40
Η παπάρα

Γιατί στέλνει non paper ο Κεφαλογιάννης;

22 Αυγ 2025, 09:32
Παιδεία

Λουκέτο σε 38 σχολεία της Ηπείρου – Μια σιωπηλή καταδίκη της Περιφέρειας

Σε αναστολή λειτουργίας Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου για το 2025-2026

22 Αυγ 2025, 06:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Αυγούστου

22 Αυγ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Χαβιέρ Μπαρδέμ: Οι IDF είναι ναζί!

Σάλι Ρούνι και Kneecap

21 Αυγ 2025, 21:53
Εργατικά

Μαρτύριο για τους συμβασιούχους αναπληρωτές το πενιχρό επίδομα ανεργίας

21 Αυγ 2025, 20:32
Κόντρες

Οταν ο εγκληματίας φωνάζει «πιάστε τους, αυτοί το ‘καναν»

21 Αυγ 2025, 19:47
Αθλητισμός

Για τα μάτια του Ουίσαμ…

21 Αυγ 2025, 13:01
Καταστολή

Κατασκευάζουν «εμπρηστές» για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική εγκατάλειψης των δασών

21 Αυγ 2025, 10:11
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Αυγούστου

Ουρουγουάη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1825).

Γαλλία: Ημέρα απελευθέρωσης (1944).

Παραγουάη: Ημέρα συντάγματος (1967).

1937: Σύσταση γραφείων εύρεσης εργασίας σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

1956: Περισσότεροι από 100.000 έγχρωμοι διώκονται από τα σπίτια τους βάσει του νέου νόμου στη Νότια Αφρική.

1967: Καταδίκη 35 μελών του ΕΚΔΑ.

1972: Ανακαλύπτεται εκρηκτικός μηχανισμός κοντά στην εκκλησία του Λουμπαρδιάρη (Αθήνα).

1972: Τελευταία εφαρμογή θανατικής ποινής στην Ελλάδα (εκτέλεση Βασίλη Λυμπέρη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πηγές Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Πηγές του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται για αύριο, ο Υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης έδωσε εντολή για αυξημένη ετοιμότητα σε όλο τον κρατικό μηχανισμό, στις περιοχές κατηγορία κινδύνου 4 και συγκεκριμένα στις Περιφέρειες: Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας), Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας), Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων), Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας), Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Αρκαδίας) και Κρήτης (ΠΕ Χανίων).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τίθεται σε πλήρη εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο που προβλέπεται για τον δείκτη επικινδυνότητας 4, με πρόσθετα μέτρα όπως η εναέρια έμφορτη επιτήρηση, η μεταστάθμευση ελικοπτέρου με ομάδα Δασοκομάντος στα Κύθηρα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, καθώς και ο διπλασιασμός των περιπόλων και η διασπορά μηχανημάτων έργου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

(Xτες αργά το απόγευμα, έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εφημερίδας μας το παραπάνω non paper. Αν ψάξετε τα σάιτ από χτες το βράδυ και τις εφημερίδες σήμερα, θα το βρείτε δημοσιευμένο σαν… ρεπορτάζ. Ετσι γίνεται το «ρεπορτάζ» στις μέρες μας. Η «γραμμή» έρχεται έτοιμη από τα Γραφεία Τύπου των υπουργών και απλά αναδημοσιεύεται. Για ποιο λόγο εκδόθηκε αυτό το non paper; Ο υπουργός που έχει αναδειχτεί σε πρωταθλητή των συνεντεύξεων το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας και τον ακροδεξιό Μπουμπούκο, ο υπουργός που δήλωνε με αλαζονεία, στις 20 Ιούλη, ότι «όσον αφορά στις ενάρξεις [δασικών πυρκαγιών] από την αρχή του έτους έχουμε μια μείωση γύρω στο 20%. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έχουμε μια μείωση κατά 34% σε καμένες εκτάσεις και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι έχουμε μια μείωση περίπου 90% με 95% όσον αφορά στα καμένα δάση», ένα μήνα μετά από τις αλαζονικές δηλώσεις του αισθάνεται την καρέκλα του να τρίζει. Και θέλει να μας μετατρέψει όλους σε παπαγαλάκια του. Να μας βάλει να γράψουμε ότι ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ έδωσε εντολή να ληφθούν για σήμερα και πρόσθετα μέτρα πέραν των προβλεπόμενων. Εμμέσως πλην σαφώς, μας λέει ότι οι υφιστάμενοί του, οι επιχειρησιακοί, αποδεικνύονται ανίκανοι, γι’ αυτό και ανέλαβε Ο ΙΔΙΟΣ να εφαρμόσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο που περιλαμβάνει «πρόσθετα μέτρα» πέραν των προβλεπόμενων, που αποδείχτηκαν «ανεπαρκή» το προηγούμενο διβδόμαδο. Θυμηθείτε πόσοι πέρασαν απ’ αυτό το πόστο και εκδιώχτηκαν μετ’ επαίνων: ο Τσακ Νόρις της πολιτικής προστασίας Χαρδαλιάς, που κολακευόταν να τον αποκαλούν Νικ Χαρντ. Η μεταγραφή αεροδρομίου Στυλιανίδης, που αποδείχτηκε παλτό και σήμερα δεν είναι καν στην κυβέρνηση. Ο τιτανοτεράστιος Κικίλιας. Μετά ο νυν Κεφαλογιάννης. Τους έβαζαν δίπλα και κάποιον απόστρατο στραταίο, επειδή -όπως έβαζαν τα παπαγαλάκια να γράφουν- είναι δυνατοί στο επιχειρησιακό σκέλος. Ολοι παραμερίστηκαν ως αποτυχημένοι. Ποτέ δεν τους χαρακτήρισε αποτυχημένους ο Μητσοτάκης -αυτό ισχύει για όλους τους υπουργούς, κάθε κυβέρνησης, που παραμερίζονται- όμως αυτό ήταν το μήνυμα στη λεγόμενη κοινή γνώμη. Ο Κεφαλογιάννης, γόνος παλιάς και ισχυρής πολιτικής οικογένειας, έχει καταλάβει πλέον πως δε θ’ αργήσει και η δική του σειρά. Ως υφυπουργός, ήταν υπό τον Καραμανλή στο υπουργείο που είναι καθ’ ύλην υπεύθυνο για το έγκλημα στα Τέμπη. Για πρώτη φορά υπουργός, παρατηρεί να καίγονται τα δάση απ’ άκρη σ’ άκρη τη χώρα, παρά τις προγενέστερες αλαζονικές δηλώσεις του. Προσπαθεί να οχυρώσει τον εαυτό του, μπας και συνεχίσει από κάποιο άλλο υπουργικό πόστο και να μην αναγκάζεται να τρέχει στο Μυλοπόταμο και να εκλιπαρεί τον Γρύλλο για ψήφους. Υπουργοί έρχονται και διώκονται, αλλά η κατάσταση δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο. Χειρότερη γίνεται, γιατί με την πάροδο του χρόνο συσσωρεύονται οι αιτίες. Σε αντίθεση με τα μπουρδέλα, που μπορεί να σωθούν αλλάζοντας «κορίτσια», τομείς όπως η δασοπροστασία εξαρτώνται πρωτίστως από την ασκούμενη πολιτική και τριτευόντως από τα πρόσωπα των υπουργών και των παρατρεχάμενων. Και όπως έχουμε απο-δείξει, ο δασικός πλούτος της χώρας βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη, διαχρονικά)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης

    • Εφετείο 17Ν

      Τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης

  • ΕΛΑ

    Τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης

      Τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης

      Τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης

      Τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης

      Τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης

    Τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης

  • Επικοινωνία

    Τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης

    Τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης

  • Όροι χρήσης

    Τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης

    Τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης

  • Ποιοι είμαστε

    Τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης

    Τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης

  • Επικοινωνία

    Τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης

    Τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης

  • Όροι χρήσης

    Τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης

    Τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo