Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αξιολόγηση: ομολογία ήττας πίσω απ’ τις απειλές και την τρομοκρατία του υπουργείου Παιδείας
  • Αναστολή Ασύλου = Αναστολή Δικαιωμάτων: Η Ελλάδα στο εδώλιο του Στρασβούργου
  • Σαν σήμερα 24 Αυγούστου
  • Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες
  • Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς
  • Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Ο Βορίδης εξευτελίζει παραπέρα τις άθλιες εργασιακές σχέσεις
Εργατικά

Σχολικές καθαρίστριες

Ο Βορίδης εξευτελίζει παραπέρα τις άθλιες εργασιακές σχέσεις

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Σεπ 2021, 20:40

Ο Βορίδης πέτυχε το ακατόρθωτο! Να αυξηθεί το προσωπικό των σχολικών καθαριστριών, χωρίς να αυξηθεί το συνολικό κονδύλι που διαθέτει το υπουργείο ως δαπάνη, που είναι το ίδιο ακριβώς με το περσινό (περίπου 85 εκατομμύρια ευρώ)! Το πέτυχε, λέει, με μια «πρωτοποριακή μεθοδολογία».

Ο μάγος της συμφοράς θεωρεί, ως φαίνεται, τον ελληνικό λαό Χαχόλους. Οχι, βέβαια, τους/τις εργαζόμενους/ες στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων, οι οποίοι/ες ζουν στο πετσί τους τους άθλιους χειρισμούς του υπουργείου Εσωτερικών, που εξευτελίζουν ακόμα παραπέρα τις ήδη εργασιακές συνθήκες-γαλέρας, με τις οποίες δουλεύουν, και οι οποίοι/ες του απάντησαν με μια επιστολή-κόλαφο, την οποία δημοσιεύουμε παρακάτω.

Πώς το πέτυχε αυτό ο Βορίδης; Με δυο παρεμβάσεις: Πρώτον, για να δημαγωγήσει έδωσε τη δυνατότητα στους επίσης άθλιους δημοτικούς άρχοντες-μακρύ χέρι του κράτους, να αυξήσουν το προσωπικό που προσλαμβάνουν για την καθαριότητα των σχολείων, κρατώντας, όμως, σταθερό το δεύτερο παράγοντα της εξίσωσης, τον αριθμό των ανθρωποωρών εργασίας (το ανώτατο 3 ώρες). Δεύτερον, αυξάνοντας τα τετραγωνικά που κάθε εργαζόμενος καθαρίζει μέσα σε μία ώρα σε 160!

Σύμφωνα με την πρώτη παρέμβαση, οι σχολικές καθαρίστριες από 9.474 (5.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης και 4.474 μερικής απασχόλησης 3 ωρών ημερησίως) αυξήθηκαν σε 15.482 (6.008 επιπλέον προσλήψεις), ενώ οι ανθρωποώρες παρέμειναν περίπου σταθερές στις 46.421 (45.922 ημερήσιες ανθρωποώρες για το σχολικό έτος 2020-2021). Το αποτέλεσμα ήταν οι συμβάσεις των εργαζόμενων να γίνουν δίωρες και οι ήδη εξευτελιστικές αποδοχές τους να πέσουν στα 180 ευρώ από τα 700 ευρώ της πλήρους απασχόλησης
και τα 330 ευρώ της μερικής.

Μάλιστα ο Βορίδης, με το υπ’ αριθμ. 56982/30 Ιουλίου 2021 έγγραφό του, φορτώνει αποκλειστικά στους δήμους την επιπλέον δαπάνη σε περίπτωση που αυτοί (για τους δικούς τους λόγους, προφανώς ψηφοθηρικούς) αυξήσουν τις ανθρωποώρες στο προσλαμβανόμενο προσωπικό: «Σε περίπτωση που, τηρουμένου του ανώτατου αριθμού προσλαμβανόμενων ατόμων, επιλεγεί από ορισμένους Δήμους η αύξηση των ωρών ημερήσιας απασχόλησής τους πέραν του καθοριζόμενου μέγιστου αριθμού ανθρωποωρών ημερήσιας απασχόλησης, η προκαλούμενη δαπάνη καλύπτεται αποκλειστικά από ίδιους πόρους των Δήμων».

Η δεύτερη παρέμβαση έχει σαν αποτέλεσμα να αυξηθεί δραματικά η εντατικοποίηση της εργασίας των σχολικών καθαριστριών, ενώ είναι σίγουρο ότι όσο και να προσπαθήσει ένας ευσυνείδητος εργαζόμενος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του καθαρισμού 160 τετραγωνικών μέσα σε μια ώρα, αυτό είναι ακατόρθωτο. Θα πρόκειται, δηλαδή, για ένα επιφανειακό πασάλειμμα και όχι για απαιτητική καθαριότητα, την περίοδο μάλιστα της πανδημίας.

Τα ταχυδακτυλουργικά αντιδραστικά μέτρα Βορίδη έφεραν σε δυσχερή θέση ακόμη και την ΚΕΔΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας). Ο πρόεδρός της (πρώην ΠΟΤΑΜΙσιος που μετακόμισε στη ΝΔ, με προσωπική επιλογή Μητσοτάκη), Δ. Παπαστεργίου, στη συνεδρίαση του ΔΣ την 1η του Σεπτέμβρη, ανέφερε χαρακτηριστικά: «ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ 160 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ. Αυτό το νούμερο, λοιπόν, είναι πολύ μεγάλο.
Να θυμίσω ότι μέχρι πρόπερσι που το σύστημα δούλευε με το έργο, με την αίθουσα, καθαρίζαμε – αυτό ήταν περίπου η αναλογία – μία αίθουσα ανά μισή ώρα. Δηλαδή 40, 50, 60 τετραγωνικά ανάλογα με την αίθουσα, ας πούμε 50, ανά μισή ώρα, άρα στην ώρα είχαμε περίπου 100 – 120 τετραγωνικά.
Αμέσως προκύπτει το ζήτημα ότι από τα 100-120 τετραγωνικά που είχαμε μέχρι τώρα, και εκεί υπολογίζαμε, γιατί αυτή είναι η ισορροπία, δεν είναι παραπάνω, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ “ΣΙΦΟΥΝΕΣ” το προσωπικό καθαριότητας και δεν μπορεί να κάνει παραπάνω δουλειά, πήγαμε στα 160. Αυτά, λοιπόν, τα παραπάνω τετραγωνικά πρέπει να καλυφθούν κάπως».

Μια πρώτη παρατήρηση που έχουμε να κάνουμε είναι πως ο Παπαστεργίου είναι εξίσου ανάλγητος, όσον αφορά την εντατικοποίηση της εργασίας των καθαριστριών και αδιάφορος για το το αποτέλεσμα του καθαρισμού των σχολείων, αν δηλαδή αυτό είναι το πρέπον και ασφαλές για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών, αφού τα 120 τετραγωνικά, που αποδέχεται ως σωστό μέτρο, είναι και πάλι υπερβολικά πολλά.

Ο νεοδημοκράτης πρόεδρος της ΚΕΔΕ, που ναι μεν δεν θέλει να στενοχωρήσει τον Βορίδη, αλλά πάνω απ’ όλα δεν θέλει και να χάσει ψηφαλάκια και να γίνει αυτός και το συνάφι του «σάκκος του μποξ», επειδή, όπως λέει «θα έρθει η 13η Σεπτεμβρίου και θα υπάρχουν ΚΕΝΑ και θα υπάρχουν ΓΚΡΙΝΙΕΣ, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές θα θέλουν περισσότερο προσωπικό, το οποίο δεν θα μπορούμε να διαθέσουμε, αφού δεν μπορούμε να πληρώσουμε, αφού δεν είναι η δουλειά μας να πληρώσουμε», ζητάει «ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ» από το υπουργείο 20.000.000 ευρώ, για να λυθεί το «ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ». Και τονίζει με έμφαση ότι «δεν έχει καμία δουλειά η Αυτοδιοίκηση να πληρώσει την καθαριότητα στα σχολεία. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ».

Σημείωση: Στο δήμο Αθήνας, του πρωθυπουργικού ανιψιού Μπακογιάννη, πάνω από 40 καθαρίστριες, κυρίως αλβανικής καταγωγής, αρκετές εκ των οποίων εργάζονταν συνεχώς στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων πάνω από 20 χρόνια, απορρίφθηκαν οριστικώς από τις προσλήψεις στα σχολεία, με βάση τη ρατσιστική διάταξη περί ιθαγένειας: «Δεν προκύπτει ελληνική ιθαγένεια ή πολίτη άλλων χωρών μελών της ΕΕ» (δες εδώ).

Πέρυσι είχαν τελικά προσληφθεί με τροπολογία στη Βουλή που πρόβλεπε την εξαίρεσή τους και την άρση του ρατσιστικού αποκλεισμού, ενώ φέτος το ΥΠΕΣ αρνείται να προχωρήσει σε ανάλογη ρύθμιση.

Ακολουθεί η επιστολή προς τον Βορίδη 31 Σωματείων καθαριστριών από όλη την Ελλάδα στις αρχές Αυγούστου του 2021:

Απαράδεκτη, ντροπιαστική και με πλήρη ασέβεια στα ανθρώπινα δικαιώματα, η καταδίκη μας σε μισθούς δίωρης απασχόλησης των 180€ μηνιαίως»

Κύριε Υπουργέ, Με το υπ’ αριθμ. 56982/30.7.2021 έγγραφο του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης καλείτε όλους τους δήμους της χώρας να προχωρήσουν σε προκηρύξεις των θέσεων για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων όλης της χώρας για το διδακτικό έτος 2021-2022, ακριβώς με τον ίδιο αριθμό εγκεκριμένων ανθρωποωρών, αλλά με δυνατότητα 6.008 επιπλέον προσλήψεων -ακόμα και δίωρης ημερήσιας απασχόλησης- καταδικάζοντας έναν κλάδο των 9.474 εργαζομένων (τώρα πλέον 15.482), σε μισθούς κυριολεκτικά πείνας.

Η απόφασή σας, σε περίπτωση που δεν έχετε αντιληφθεί το μέγεθος της αδικίας που διαπράττετε, είναι απαράδεκτη πολιτικά και κοινωνικά ανάλγητη και μας κάνει να ντρεπόμαστε για το γεγονός ότι μια ευνομούμενη δυτικοευρωπαϊκή χώρα εξακολουθεί να λειτουργεί όχι με βάση το κράτος δικαίου, αλλά ως μια τριτοκοσμική χώρα δίχως κανόνες και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Κατά το διδακτικό έτος 2020-2021 εγκρίνατε συνολικά 45.922 ημερήσιες ανθρωποώρες για τον καθαρισμό των σχολικών κτιρίων της χώρας οι οποίες, αν και δεν επαρκούσαν για τις ανάγκες καθαριότητας, επιμερίστηκαν σε 9.474 προσλήψεις, ήτοι 5.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης και 4.474 μερικής απασχόλησης (3 ωρών ημερησίως).

Φέτος, για το διδακτικό έτος 2021-2022, με τα ίδια κονδύλια και τις ίδιες ανθρωποώρες, δίνετε τη δυνατότητα στους Δήμους να προκηρύξουν μέχρι και 15.482 θέσεις εργασίας στην καθαριότητα σχολικών κτιρίων ακόμα και με δίωρη απασχόληση.
Καταλαβαίνετε κύριε Υπουργέ ότι με την απόφασή σας αυτή θα μειωθούν οι αποδοχές μας στα 180€ από τα 700€ της πλήρους απασχόλησης
και τα 330€ της μερικής; Θεωρείτε ότι μπορεί μια εργαζόμενη μάνα και ένας εργαζόμενος πατέρας να ζήσει την οικογένειά του με 180€; Να πηγαινοέρχετε καθημερινά από το σπίτι στο σχολείο και από το σχολείο στο σπίτι, πληρώνοντας εισιτήρια και να μπορεί να προσφέρει στον ίδιο και την οικογένεια τα στοιχειώδη για την επιβίωση;

Αναθεωρήστε κύριε Υπουργέ όσο είναι καιρός. Είναι ντροπιαστικό και εξευτελιστικό αυτό που μας κάνετε. Δουλεύουμε 20 χρόνια στα σχολεία με απλήρωτη υπερβάλλουσα εργασία καθημερινά διότι αγαπάμε την εργασία μας, τους δασκάλους και τους μικρούς μαθητές. Εχουμε δώσει τα πάντα και ειδικά τώρα την περίοδο της πανδημίας λιώσαμε κυριολεκτικά στη μάχη με τον COVID-19. Εσείς έχετε την αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτό που συμβαίνει, εσείς μόνο μπορείτε με γενναιότητα και ευαισθησία να διορθώσετε άμεσα αυτή την τεράστια αδικία, πριν ξεκινήσουν να βγαίνουν οι «προκηρύξεις» ή μάλλον οι καταδικαστικές μας αποφάσεις.

Και κάτι τελευταίο. Θέλουμε το Σεπτέμβριο θέλουμε να αντικρίσουμε την εκπαιδευτική και τη μαθητική κοινότητα με περηφάνια και ψηλά το κεφάλι.
Θέλουμε να υποδεχθούμε τους γονείς με το πιο πλατύ μας χαμόγελο και να δουν ότι παραδίδουν τα παιδιά τους σε χώρους ασφαλείς και αστραφτερούς από καθαριότητα. Μην μας αναγκάσετε να οδηγηθούμε σε έναν αγώνα επιβίωσης. Τότε θα τους έχουμε όλους στο πλευρό μας!

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
1. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ &
ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
2. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ «Η ΕΝΩΣΗ» & Σωματειακές
Επιτροπές Καθαριότητας Σχολικών Κτιρίων Αττικής, Βόλου-Αλμυρού
3. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ
ΤΡΙΚΑΛΩΝ
4. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ
5. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ &
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
6. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΚΑΣΤΟΡΙΑΣΓΡΕΒΕΝΩΝ
7. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΛΥΚΕΙΩΝ,
ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ
8. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΣ
ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
9. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ – ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
10. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ
11. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
12. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
13. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
14. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ
ΚΤΙΡΙΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
15. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ
16. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ – ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ
ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ
17. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ
ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
18. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
19. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
20. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ –
ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ -ΛΥΚΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
21. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
«ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΓΑΝΤΙΑ»
22. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ
ΚΤΙΡΙΩΝ Ο «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»
23. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ «ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ»
24. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΝΟΜΟΥ
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
26. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
27. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
28. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ
ΚΤΙΡΙΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν.
ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ «Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ»
29. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΠΥΡΓΟΥ
30. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
31. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ Ν. ΚΙΛΚΙΣ

Γιούλα Γκεσούλη

Εκτύπωση 🖨
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Σχολικές καθαρίστριες

Καλύπτει τις ΟΜΗΡΟΣ και LA FARM που πιάστηκαν να πλασάρουν συστηματικά «μαϊμού» φέτα
Επόμενο άρθρο

Σχολικές καθαρίστριες

Ρατσιστικός τζόγος Μητσοτάκη

Σχετικά Αρθρα

Αξιολόγηση: ομολογία ήττας πίσω απ’ τις απειλές και την τρομοκρατία του υπουργείου Παιδείας

Εργατικά 24 Αυγ 2025, 08:51

Εκπαιδευτικοί στο απόσπασμα

Εργατικά 22 Αυγ 2025, 09:40

Μαρτύριο για τους συμβασιούχους αναπληρωτές το πενιχρό επίδομα ανεργίας

Εργατικά 21 Αυγ 2025, 20:32

Μεγάλη παραβατικότητα και εργασιακές σχέσεις γαλέρας στα ξένα ιδιωτικά σχολεία

Εργατικά 12 Αυγ 2025, 18:05

Αναπληρωτές ΔΥΠΑ: Τους κόβουν την αποζημίωση μη ληφθείσας άδειας και τους ζητούν να επιστρέψουν αναδρομικά τις αποζημιώσεις πενταετίας!

Εργατικά 6 Αυγ 2025, 07:16

Να ακυρωθεί ΤΩΡΑ η πειθαρχική δίωξη του Κ. Τουλγαρίδη και να του δοθεί πλήρης πρόσβαση στον πειθαρχικό φάκελο

Καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Κώστας Σωτηρίου»

Εργατικά 3 Αυγ 2025, 07:00
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Αξιολόγηση: ομολογία ήττας πίσω απ’ τις απειλές και την τρομοκρατία του υπουργείου Παιδείας

24 Αυγ 2025, 08:51
Καταστολή

Αναστολή Ασύλου = Αναστολή Δικαιωμάτων: Η Ελλάδα στο εδώλιο του Στρασβούργου

24 Αυγ 2025, 06:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

24 Αυγ 2025, 00:01
Παιδεία

Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες

Σειρά της Κεντρικής Μακεδονίας μετά την Ηπειρο 

23 Αυγ 2025, 13:50
Διεθνή

Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς

Παλαιστινιακές Οργανώσεις: Δεν παραδίνουμε τα όπλα μας ούτε στον Λίβανο

23 Αυγ 2025, 08:52
Ιστορία

Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση

86 χρόνια από το «Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ»

23 Αυγ 2025, 00:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

23 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ

22 Αυγ 2025, 19:09
Κόντρες

Λεβεντιά η κομμώτρια

22 Αυγ 2025, 13:11
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί στο απόσπασμα

22 Αυγ 2025, 09:40
Η παπάρα

Γιατί στέλνει non paper ο Κεφαλογιάννης;

22 Αυγ 2025, 09:32
Παιδεία

Λουκέτο σε 38 σχολεία της Ηπείρου – Μια σιωπηλή καταδίκη της Περιφέρειας

Σε αναστολή λειτουργίας Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου για το 2025-2026

22 Αυγ 2025, 06:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Αυγούστου

22 Αυγ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Χαβιέρ Μπαρδέμ: Οι IDF είναι ναζί!

Σάλι Ρούνι και Kneecap

21 Αυγ 2025, 21:53
Εργατικά

Μαρτύριο για τους συμβασιούχους αναπληρωτές το πενιχρό επίδομα ανεργίας

21 Αυγ 2025, 20:32
Κόντρες

Οταν ο εγκληματίας φωνάζει «πιάστε τους, αυτοί το ‘καναν»

21 Αυγ 2025, 19:47
Αθλητισμός

Για τα μάτια του Ουίσαμ…

21 Αυγ 2025, 13:01
Καταστολή

Κατασκευάζουν «εμπρηστές» για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική εγκατάλειψης των δασών

21 Αυγ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Αυγούστου

21 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Καταδρομική επίθεση μαχητών μέσα σε στρατόπεδο του σιωναζιστικού στρατού

Σήμερα το πρωί στη Χαν Γιούνις

20 Αυγ 2025, 17:58
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

Λιβερία: Ημέρα σημαίας (1847).

1902: Αρχίζει η λειτουργία του υπερσιβηρικού σιδηροδρόμου.

1905: Οκτώ ναύτες του «Ποτέμκιν» καταδικάζονται σε θάνατο για ανταρσία.

1930: Διαδηλώσεις στην Ινδοκίνα με αφορμή την τρίτη επέτειο της εκτέλεσης των Sacco και Vanzetti, δύο νεκροί.

1962 : Προάστιο της Αβάνας βομβαρδίζεται από τη θάλασσα κατά την επίθεση κουβανών εξόριστων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πηγές Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Πηγές του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται για αύριο, ο Υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης έδωσε εντολή για αυξημένη ετοιμότητα σε όλο τον κρατικό μηχανισμό, στις περιοχές κατηγορία κινδύνου 4 και συγκεκριμένα στις Περιφέρειες: Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας), Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας), Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων), Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας), Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Αρκαδίας) και Κρήτης (ΠΕ Χανίων).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τίθεται σε πλήρη εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο που προβλέπεται για τον δείκτη επικινδυνότητας 4, με πρόσθετα μέτρα όπως η εναέρια έμφορτη επιτήρηση, η μεταστάθμευση ελικοπτέρου με ομάδα Δασοκομάντος στα Κύθηρα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, καθώς και ο διπλασιασμός των περιπόλων και η διασπορά μηχανημάτων έργου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

(Xτες αργά το απόγευμα, έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εφημερίδας μας το παραπάνω non paper. Αν ψάξετε τα σάιτ από χτες το βράδυ και τις εφημερίδες σήμερα, θα το βρείτε δημοσιευμένο σαν… ρεπορτάζ. Ετσι γίνεται το «ρεπορτάζ» στις μέρες μας. Η «γραμμή» έρχεται έτοιμη από τα Γραφεία Τύπου των υπουργών και απλά αναδημοσιεύεται. Για ποιο λόγο εκδόθηκε αυτό το non paper; Ο υπουργός που έχει αναδειχτεί σε πρωταθλητή των συνεντεύξεων το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας και τον ακροδεξιό Μπουμπούκο, ο υπουργός που δήλωνε με αλαζονεία, στις 20 Ιούλη, ότι «όσον αφορά στις ενάρξεις [δασικών πυρκαγιών] από την αρχή του έτους έχουμε μια μείωση γύρω στο 20%. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έχουμε μια μείωση κατά 34% σε καμένες εκτάσεις και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι έχουμε μια μείωση περίπου 90% με 95% όσον αφορά στα καμένα δάση», ένα μήνα μετά από τις αλαζονικές δηλώσεις του αισθάνεται την καρέκλα του να τρίζει. Και θέλει να μας μετατρέψει όλους σε παπαγαλάκια του. Να μας βάλει να γράψουμε ότι ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ έδωσε εντολή να ληφθούν για σήμερα και πρόσθετα μέτρα πέραν των προβλεπόμενων. Εμμέσως πλην σαφώς, μας λέει ότι οι υφιστάμενοί του, οι επιχειρησιακοί, αποδεικνύονται ανίκανοι, γι’ αυτό και ανέλαβε Ο ΙΔΙΟΣ να εφαρμόσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο που περιλαμβάνει «πρόσθετα μέτρα» πέραν των προβλεπόμενων, που αποδείχτηκαν «ανεπαρκή» το προηγούμενο διβδόμαδο. Θυμηθείτε πόσοι πέρασαν απ’ αυτό το πόστο και εκδιώχτηκαν μετ’ επαίνων: ο Τσακ Νόρις της πολιτικής προστασίας Χαρδαλιάς, που κολακευόταν να τον αποκαλούν Νικ Χαρντ. Η μεταγραφή αεροδρομίου Στυλιανίδης, που αποδείχτηκε παλτό και σήμερα δεν είναι καν στην κυβέρνηση. Ο τιτανοτεράστιος Κικίλιας. Μετά ο νυν Κεφαλογιάννης. Τους έβαζαν δίπλα και κάποιον απόστρατο στραταίο, επειδή -όπως έβαζαν τα παπαγαλάκια να γράφουν- είναι δυνατοί στο επιχειρησιακό σκέλος. Ολοι παραμερίστηκαν ως αποτυχημένοι. Ποτέ δεν τους χαρακτήρισε αποτυχημένους ο Μητσοτάκης -αυτό ισχύει για όλους τους υπουργούς, κάθε κυβέρνησης, που παραμερίζονται- όμως αυτό ήταν το μήνυμα στη λεγόμενη κοινή γνώμη. Ο Κεφαλογιάννης, γόνος παλιάς και ισχυρής πολιτικής οικογένειας, έχει καταλάβει πλέον πως δε θ’ αργήσει και η δική του σειρά. Ως υφυπουργός, ήταν υπό τον Καραμανλή στο υπουργείο που είναι καθ’ ύλην υπεύθυνο για το έγκλημα στα Τέμπη. Για πρώτη φορά υπουργός, παρατηρεί να καίγονται τα δάση απ’ άκρη σ’ άκρη τη χώρα, παρά τις προγενέστερες αλαζονικές δηλώσεις του. Προσπαθεί να οχυρώσει τον εαυτό του, μπας και συνεχίσει από κάποιο άλλο υπουργικό πόστο και να μην αναγκάζεται να τρέχει στο Μυλοπόταμο και να εκλιπαρεί τον Γρύλλο για ψήφους. Υπουργοί έρχονται και διώκονται, αλλά η κατάσταση δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο. Χειρότερη γίνεται, γιατί με την πάροδο του χρόνο συσσωρεύονται οι αιτίες. Σε αντίθεση με τα μπουρδέλα, που μπορεί να σωθούν αλλάζοντας «κορίτσια», τομείς όπως η δασοπροστασία εξαρτώνται πρωτίστως από την ασκούμενη πολιτική και τριτευόντως από τα πρόσωπα των υπουργών και των παρατρεχάμενων. Και όπως έχουμε απο-δείξει, ο δασικός πλούτος της χώρας βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη, διαχρονικά)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Σχολικές καθαρίστριες

    17Ν
    • Σχολικές καθαρίστριες

      Εφετείο 17Ν
  • Σχολικές καθαρίστριες

    ΕΛΑ
    • Σχολικές καθαρίστριες

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Σχολικές καθαρίστριες

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Σχολικές καθαρίστριες

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Σχολικές καθαρίστριες

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Σχολικές καθαρίστριες

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Σχολικές καθαρίστριες

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Σχολικές καθαρίστριες

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Σχολικές καθαρίστριες

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Σχολικές καθαρίστριες

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Σχολικές καθαρίστριες

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Σχολικές καθαρίστριες

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σχολικές καθαρίστριες

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Σχολικές καθαρίστριες

      Σχολικές καθαρίστριες

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σχολικές καθαρίστριες

      Σχολικές καθαρίστριες

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σχολικές καθαρίστριες

      Σχολικές καθαρίστριες

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σχολικές καθαρίστριες

      Σχολικές καθαρίστριες

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σχολικές καθαρίστριες

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Σχολικές καθαρίστριες

    Σχολικές καθαρίστριες

    Ποιοι είμαστε
  • Σχολικές καθαρίστριες

    Σχολικές καθαρίστριες

    Επικοινωνία
  • Σχολικές καθαρίστριες

    Σχολικές καθαρίστριες

    Όροι χρήσης
  • Σχολικές καθαρίστριες

    Σχολικές καθαρίστριες

    Ποιοι είμαστε
  • Σχολικές καθαρίστριες

    Σχολικές καθαρίστριες

    Επικοινωνία
  • Σχολικές καθαρίστριες

    Σχολικές καθαρίστριες

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo