Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 16 Σεπτέμβρη
  • Γάζα: Βαρύς ο πέλεκυς στα κεφάλια των προδοτών
  • Οι Αμερικάνοι προσπαθούν να ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις για τη Γάζα
  • Η πανεπιστημιακή Λευκή Βίβλος του καπιταλισμού: Μπέρκλεϊ, μακαρθισμός και η νέα εποχή της κρατικής καταστολής
  • Ολοι στο δρόμο που χάραξαν οι Μαδριλένοι
  • Σαν σήμερα 15 Σεπτέμβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»O δικός μας νεκρός δολοφονήθηκε από το κεφάλαιο
Εργατικά

O δικός μας νεκρός δολοφονήθηκε από το κεφάλαιο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr26 Οκτ 2021, 15:09

Η γερανογέφυρα στο κάτεργο της Cosco πέρασε πάνω από τον 46χρονο εργάτη Δημήτρη Δαγκλή και προτού προλάβει να αντιδράσει, τον έκοψε στη μέση!

Η DPort Services, η βιτρίνα της Cosco, ανέφερε στην ανακοίνωσή της, ότι «ο εκλιπών βρισκόταν για άγνωστο λόγο, στην απογευματινή βάρδια και ώρα 17:16 της 25ης Οκτωβρίου του 2021, πλησίον της γερανογέφυρας νούμερο 10 του Προβλήτα ΙΙ. Η γερανογέφυρα ξεκίνησε να κινείται με εξαιρετικά αργή ταχύτητα – σύμφωνα με τη συνήθη λειτουργία της – όταν για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους ήρθε σε επαφή με τη γέφυρα, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο».

Ο πρόεδρος του σωματείου (ΕΝΕΔΕΠ), όμως, ξεκαθάρισε ότι ο εργάτης ήταν κανονικά στη βάρδια του (3 το απόγευμα με 11 το βράδυ)! Είχε τελειώσει την εργασία του στη συγκεκριμένη γέφυρα και πήρε εντολή να κινηθεί προς άλλη. Ισως για να πάρει τα πράγματά του, ίσως για να μεταφέρει τους κώνους, πιάστηκε στη γέφυρα η οποία τον διαμέλισε.

Δεν είναι πρόκληση να λέει η εταιρία ότι ο εργάτης βρισκόταν στο χώρο χωρίς να έχει δουλειά; Τι πήγε να κάνει, βόλτα; Τόσο πολύ του άρεσε το κάτεργο που πήγαινε εκεί και μετά το τέλος της βάρδιας του;

Οι εργάτες δεν ξέρουν ακόμα τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες σκοτώθηκε ο συνάδελφός τους, έχουν όμως όλοι την ίδια γνώμη: «μετά από τόσα ατυχήματα, κάποια στιγμή θα θρηνούσαμε και νεκρό. Ελαχε στον Μήτσο, αλλά θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε άλλος».

Προσέξτε λίγο μερικά από τα αιτήματα που έθεσε ως διεκδίκηση το σωματείο στην 24ωρη απεργία που κήρυξε μετά το θάνατο του συναδέλφου τους:

  • Κανένας εργαζόμενος να μην ξαναδουλέψει 12 ώρες και κόντρα βάρδιες.
  • Τέρμα οι εργατικές ομάδες με μόνο 4 άτομα. Να είναι 6, γιατί έχουμε και πολλούς σακατεμένους.
  • Αμεση σύσταση Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας με τη συμμετοχή των εργαζομένων.
  • Σε κάθε πόστο και ειδικότητα να υπάρχει εκπαίδευση από τους αρμόδιους φορείς.
  • Κυρίως ζήτημα είναι τα μηχανήματα που λειτουργούν να είναι πλέον ασφαλή.

Τα αιτήματα αυτά περιγράφουν, από την ανάποδη την κατάσταση που επικρατεί στο εργασιακό γκέτο της Cosco. Το 12ωρο σε χώρο με τόσο εξειδικευμένη βαριά εργασία το αντιλαμβανόμαστε όλοι, όμως τι είναι η κόντρα βάρδια; Σημαίνει να σχολάς στις 7 το πρωί και να πρέπει να ξαναπιάσεις δουλειά στις 3 μετά το μεσημέρι (άρα να χτυπήσεις κάρτα στις 2)! Αν αρνηθεί ο εργάτης, αν πει «αφήστε, ρε παιδιά να πάρουμε πρώτα μια ανάσα», τον «ενημερώνουν» ότι η σύμβασή του δεν πρόκειται να ανανεωθεί.

Τι εννοούν όταν ζητούν να είναι πιο ασφαλή τα μηχανήματα; Εννοούν ότι οι χειριστές των γερανογεφυρών δεν πρέπει να πιέζονται να κάνουν «γρήγορα». Γιατί αυτό το «γρήγορα» συνεπάγεται κινδύνους. Εννοούν ότι αυτοί που δένουν τα κοντέινερ που στοιβάζονται σε ύψος εφτά ορόφων, θα πρέπει να ανεβαίνουν με καλαθοφόρο όχημα κι όχι να κρεμιούνται από τη γερανογέφυρα σαν αναρριχητές. Οποιος, όμως, ζητήσει «κλούβα» για ν’ ανέβει να δέσει μια στοίβα κοντέινερ δεν πρόκειται να ξαναδουλέψει στο γκέτο της Cosco. Εννοούν πως η δουλειά στα καράβια τη νύχτα πρέπει να γίνεται με επαρκή φωτισμό, για να μην κινδυνεύουν να γκρεμοτσακιστούν από κάποια ανοιχτή τρύπα.

Γιατί ζητούν έξι εργάτες σε κάθε «πόστα» αντί για τέσσερις που βάζει η Cosco; Γιατί ξέρουν πως μόνο έτσι μπορεί να βγει η δουλειά με στοιχειώδη ασφάλεια για τους εργάτες.

Για «προδιαγεγραμμένο έγκλημα» έκανε λόγο στην ανακοίνωσή της η ΕΝΕΔΕΠ. Κι εκφράζοντας σίγουρα όλους τους εργάτες που παίζουν καθημερινά κορόνα-γράμματα τη ζωή τους, τόνισε: «Δεν είναι η “κακιά” στιγμή. Είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας, των ελλιπών μέτρων ασφάλειας της υγείας μας και της ακεραιότητας μας. Είναι αποτέλεσμα των απανωτών κόντρα βαρδιών, των υπερωριών, το πετάμε “νέους εργάτες” να κολυμπήσουν χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση».

Αυτά δεν πρέπει να μείνουν στα λόγια. Πρέπει να επιβληθούν στους σκληρούς καπιταλιστές της Cosco. Τίποτα δεν μπορούν να περιμένουν οι εργάτες από ένα αστικό κράτος που έχει διαλύσει εδώ και χρόνια κάθε ελεγκτικό μηχανισμό. Από μια κυβέρνηση κι ένα πολιτικό προσωπικό που παρουσιάζουν την Cosco σαν… πρότυπο επιχειρηματικότητας και συμβολής στην ανάπτυξη. Οπως χρόνια τώρα κουκουλώνουν τους συνεχείς τραυματισμούς εργατών, έτσι θα κουκουλώσουν και τη δολοφονία του Δημήτρη Δαγκλή. Ολοι τους κλίνουν σε όλους τους τόνους τη λέξη «ατύχημα». Και η πουλημένη ΓΣΕΕ, φυσικά, που σε ανακοίνωσή της μίλησε για «εργατικό δυστύχημα».

Μιλώντας αυστηρά νομικά, η επιβολή συνθηκών εργασιακού γκέτο, οι οποίες οδηγούν σε θάνατο εργάτη, συνιστά τον ορισμό του εγκλήματος της «ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο». Η καπιταλιστική εργοδοσία δεν έχει κανένα λόγο να πάρει ένα όπλο και να σκοτώσει τον εργάτη, όταν όμως επιβάλλει τέτοιες εργασιακές συνθήκες, εν γνώσει της ότι μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε θάνατο, διαπράττει αυτό το βαρύτατο ποινικό αδίκημα. Κανένας εισαγγελέας, όμως, δεν θα απαγγείλει τέτοια κατηγορία και κανένα δικαστήριο δε θα καταδικάσει για τέτοιο αδίκημα. Το πολύ να φτάσουν μέχρι την αμέλεια. Οχι της καπιταλιστικής εργοδοσίας, αλλά κάποιων στελεχών της. Ενίοτε ρίχνοντας και μέρος της ευθύνης στον νεκρό εργάτη!

Ούτε θα δώσει λύση η σύσταση Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας με τη συμμετοχή των εργαζομένων (του σωματείου δηλαδή). Υπήρχαν και στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος τέτοιες επιτροπές, όμως δεν σταμάτησαν τα «ατυχήματα», θανατηφόρα και μη. Γιατί και οι επιτροπές λειτουργούσαν σαν ένα γραφειοκρατικό όργανο, που δεν ασκούσε κανένα προληπτικό έλεγχο στις συνθήκες υπό τις οποίες οι εργολάβοι εξανάγκαζαν τους εργάτες να δουλεύουν. Ζωήρευαν λίγο μόνο μετά από κάποιο θανατηφόρο «ατύχημα». Λειτουργούσαν, δηλαδή, σαν ρεφορμιστικό καταπραϋντικό για να μην ξεσηκωθούν οι εργάτες.

Κι όταν κάποτε οι εργάτες πήραν το άψυχο σώμα ενός δολοφονημένου συναδέλφου τους και μπούκαραν στο υπουργείο Ναυτιλίας για να το εναποθέσουν πάνω στο γραφείο του Κατσιφάρα, το ΚΚΕ ξήλωσε τον μακαρίτη Γεράσιμο Δεστούνη, έναν πραγματικά ταξικό νευτεργάτη, από πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ (αργότερα τον διέγραψαν και από το κόμμα), διότι αυτός οργάνωσε αυτή τη μαχητική κινητοποίηση μεταλλεργατών και ναυτεργατών και η κίνηση να πάνε τον νεκρό στο γραφείο του Κατσιφάρα ήταν… προσβλητική για την κυβέρνηση… της «αλλαγής» (του ΠΑΣΟΚ δηλαδή).

Αν οι εργάτες δεν πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της προστασίας της υγείας τους και της ζωής τους, κανένα κράτος δεν πρόκειται να τους τη χαρίσει. Αυτός πρέπει να είναι ένας καθημερινός συνεχής αγώνας και όχι να ανατίθεται στην όποια συνδικαλιστική γραφειοκρατία.

Εκτύπωση 🖨
ΕΡΓΑΤΙΚΑ «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ»
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕρχεται «μαχαίρι» στο επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας
Επόμενο άρθρο Επίδειξη κατασταλτικής βαρβαρότητας από τα ΜΑΤ του Θεοδωρικάκου

Σχετικά Αρθρα

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School

Εργατικά 12 Σεπ 2025, 20:10

Η μαχόμενη εκπαίδευση θα ακυρώσει και την τρομοκρατία της απειλής απόλυσης όσων αρνηθούν την αξιολόγηση

Με αποφασιστικότητα στην απεργία-αποχή

Εργατικά 11 Σεπ 2025, 18:59

Διώξεις εκπαιδευτικών το κατακαλόκαιρο

Εργατικά 1 Σεπ 2025, 08:26

Αξιολόγηση: ομολογία ήττας πίσω απ’ τις απειλές και την τρομοκρατία του υπουργείου Παιδείας

Εργατικά 24 Αυγ 2025, 08:52

Εκπαιδευτικοί στο απόσπασμα

Εργατικά 22 Αυγ 2025, 09:40

Μαρτύριο για τους συμβασιούχους αναπληρωτές το πενιχρό επίδομα ανεργίας

Εργατικά 21 Αυγ 2025, 20:32
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Σεπτέμβρη

16 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Βαρύς ο πέλεκυς στα κεφάλια των προδοτών

15 Σεπ 2025, 18:40
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι προσπαθούν να ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις για τη Γάζα

15 Σεπ 2025, 14:17
Διεθνή

Η πανεπιστημιακή Λευκή Βίβλος του καπιταλισμού: Μπέρκλεϊ, μακαρθισμός και η νέα εποχή της κρατικής καταστολής

15 Σεπ 2025, 12:03
Αθλητισμός

Ολοι στο δρόμο που χάραξαν οι Μαδριλένοι

Ματαίωσαν το τελευταίο ετάπ του διάσημου ποδηλατικού Γύρου της Ισπανίας, επειδή συμμετείχαν σιωνιστές

15 Σεπ 2025, 11:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Σεπτέμβρη

15 Σεπ 2025, 00:01
Αθλητισμός

Στο Περιστέρι έδειξαν το δρόμο, σε όλα τα γήπεδα αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης

14 Σεπ 2025, 11:42
Καταστολή

Πόλα Ρούπα: Η ομηρία δεν τελειώνει, απλώς αλλάζει πρόσωπο

Της επιβάλλουν οικονομικό στραγγαλισμό που προοιονίζεται φυλάκιση για χρέη!

14 Σεπ 2025, 11:25
Διεθνή

Σαμιντούν (Ακλόνητοι): «Εκκένωση από τη Γάζα μόνο προς τον ουρανό»!

Ο λαός της Πόλης της Γάζας υψώνει το ανάστημά του στο σιωναζισμό, αρνούμενος να εγκαταλείψει την πόλη του

14 Σεπ 2025, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη

14 Σεπ 2025, 00:01
Πολιτική

Ούτε στο Ζαγόρι ούτε πουθενά…

13 Σεπ 2025, 13:08
Διεθνή

Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου

Πρόθυμος συνένοχος η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη

13 Σεπ 2025, 13:06
Παιδεία

Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!

Κατέρρευσε μέρος της ψευδοροφής στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου 

13 Σεπ 2025, 07:59
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

13 Σεπ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

13 Σεπ 2025, 00:01
Εργατικά

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School

12 Σεπ 2025, 20:10
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Δεύτερη αποφυλάκιση για τον φιρερίσκο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης

Μυρίζουν… μαϊμουδίλα οι «λόγοι υγείας» του Μιχαλολιάκου

12 Σεπ 2025, 20:04
Κόντρες

Είναι φασίστας και το ξέρει

12 Σεπ 2025, 14:14
Πολιτική

Και λογοκλόπος ο «πολύς» περιφερειάρχης Κουρέτας!

12 Σεπ 2025, 12:51
Αγροτικά

Με την ίδια ένταση εξακολουθεί να «χτυπάει» η ευλογιά των αιγοπροβάτων

12 Σεπ 2025, 11:19
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Σεπτέμβρη

Ημέρα προστασίας του όζοντος.

Μαλαισία, Σιγκαπούρη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1963).

Μεξικό: Εθνική γιορτή (1810).

Νέα Γουινέα (Παπούα): Εθνική γιορτή (1975).

1848: Καταργείται η δουλεία σε όλα τα γαλλικά εδάφη.

1920: Βόμβα στο χρηματιστήριο της Γουόλ Στριτ – ΗΠΑ), τριάντα νεκροί και τριακόσιοι τραυματίες.

1968: Μετάδοση αντιδικτατορικών συνθημάτων του ΠΑΜ επί δεκάλεπτο με μαγνητόφωνο στην Αιόλου.

1969: Το ΕΔΚ ανατινάζει δύο πυλώνες της ΔΕΗ στην Ελευσίνα με σκοπό τη διακοπή ρεύματος κατά την έναρξη των πανευρωπαϊκών αγώνων.

1982: Σφαγές Παλαιστινίων στα λιβανέζικα στρατόπεδα Σάμπρα και Σατίλα από λιβανέζους Φαλαγγίτες υπό την εποπτεία του ισραηλινού στρατού.

1982: Εκτελείται ως προδότης ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Σαντέκ Γκομπτζαντέχ.

1991: Βομβιστική ενέργεια των μαοϊκών ανταρτών “Φωτεινό Μονοπάτι” προκαλεί το θάνατο επτά ατόμων στο Περού.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo