Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Oι Χούθι βομβάρδισαν επιτυχώς το διυλιστήριο της ARAMCO στη Σαουδική Αραβία
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Τσιάρας έστειλε κατηγορούμενο τον «Γκρούεζά» του για να αρχειοθετηθεί ο ίδιος
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 25 Ιούλη
  • Σαουδική Αραβία: Δεν μπαίνουμε στις Συμφωνίες του Αβραάμ
  • Tέσσερις Παλαιστίνιοι και δύο σιωναζιστές στρατιωτικοί νεκροί σε συγκρούσεις στη Δυτική Οχθη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Το τυρί και η φάκα
Εργατικά

Επιδότηση μερικής απασχόλησης ανέργων στο μικρό λιανικό εμπόριο

Το τυρί και η φάκα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr3 Σεπ 2005, 00:00

Με παράτες ανακοίνωσαν πριν μερικές μέρες ο Παναγιωτόπουλος με τον Σιούφα την έναρξη του «Συνδυασμένου Προγράμματος Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας (Stage) και επιδότησης της μερικής απασχόλησης ανέργων σε πολύ μικρές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου που απασχολούν 0 έως 3 άτομα». Αξίζει τον κόπο να δούμε αναλυτικά τί προβλέπει αυτό το πρόγραμμα, γιατί αποτελεί μια χαρακτηριστική περίπτωση μέτρου «ενεργητικής καταπολέμησης της ανεργίας». Υποτίθεται, δηλαδή, ότι μ’ αυτά τα προγράμματα δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας.

Μια από τις διαφορές που έχει το συγκεκριμένο πρόγραμμα από αντίστοιχα προηγούμενα είναι ότι απευθύνεται σε πολύ μικρές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, που απασχολούν μέχρι τρία άτομα το πολύ. Μάλιστα προτεραιότητα στην υλοποίηση των σχετικών αιτήσεων θα έχουν οι επιχειρήσεις χωρίς προσωπικό. Είναι το τυρί που μπαίνει στη φάκα της διεύρυνσης του ωραρίου για τους μικρούς του λιανεμπόριου. Κάνοντας και ρουσφετολογική πολιτική η κυβέρνηση τους προσφέρει τη «λύση»: Μπορείτε να αντέξετε τον ανταγωνισμό. Προσλάβετε προσωπικό. Κάντε την αρχή με έναν εργαζόμενο που σας τον προσφέρουμε σχεδόν τζάμπα.
 
Βέβαια, το πρόγραμμα επιδότησης είναι μόνο για 20 μήνες. Μετά τί θα κάνει ο μικρέμπορος; Προφανώς θα βάλει λουκέτο. Οπότε πάπαλα ο μικρέμπορος, πάπαλα και οι νέες θέσεις εργασίας. Εμάς, όμως, δεν μας ενδιαφέρει ο μικρέμπορος αλλά ο εργαζόμενος. Γιατί αυτός υποφέρει από την ανεργία. Από δικά του λεφτά χρηματοδοτούνται αυτά τα προγράμματα. Είναι μια… λεπτομέρεια που συνήθως δεν υπογραμμίζεται. Φαίνεται σαν τα λεφτά να τα δίνει ο κρατικός προϋπολογισμός, όμως στην προκείμενη περίπτωση τα 42,28 εκατ. ευρώ του προγράμματος θα προέλθουν από το Λογαριασμό για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση (ΛΑΕΚ) του ΟΑΕΔ, που χρηματοδοτείται από ειδική εισφορά που πληρώνουν εργαζόμενοι και εργοδότες. Πρόκειται, δηλαδή, για λεφτά των εργαζόμενων, γιατί και η εργοδοτική εισφορά λεφτά των εργαζόμενων είναι, δεν την πληρώνουν από την τσέπη τους οι εργοδότες.
 
Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά μερική απασχόληση. Αν ένας μικρέμπορος θέλει να προσλάβει έναν εργαζόμενο πλήρους απασχόλησης δεν επιδοτείται. Η πρόσληψη πρέπει να αφορά εργαζόμενο 4ωρης απασχόλησης! Μιλάμε, δηλαδή, για 10.000 θέσεις μερικής απασχόλησης για διάστημα 20 μηνών.
Ας δούμε και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες του προγράμματος.
 
Οι πρώτοι δυο μήνες θεωρούνται περίοδος «απόκτησης εργασιακής εμπειρίας» και ο εργαζόμενος θα δουλεύει ανασφάλιστος! Η επιδότηση είναι 15 ευρώ την ημέρα, μείον κρατήσεις 6,45% για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και 1% κατά του επαγγελματικού κινδύνου. Δηλαδή, καθαρά 13,88 ευρώ την ημέρα. Εννοείται ότι αυτοί οι δυο μήνες δεν μετρούν ως συντάξιμοι μήνες.
 
Τους υπόλοιπους 18 μήνες η επιδότηση θα είναι 8 ευρώ την ημέρα, ενώ αν η αμοιβή του εργαζόμενου είναι προσαυξημένη κατά 25% από την προβλεπόμενη στις συλλογικές ή κλαδικές συμβάσεις η επιδότηση αυξάνεται στα 10,50 ευρώ ημερησίως.
 
Και το «κλου» της υπόθεσης. Οπως σημείωσαν με έμφαση οι δυο υπουργοί, με το πρόγραμμα αυτό συμφώνησαν και οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ στον ΟΑΕΔ. Διάψευση από μεριάς ΓΣΕΕ δεν υπήρξε, οπότε ουδείς μπορεί να κατηγορήσει τους υπουργούς για παραπληροφόρηση. Μέχρι τώρα η συνδικαλιστική γραφειοκρατία είχε αποδεχτεί την επιδότηση των καπιταλιστών με τα λεφτά των ανέργων, χωρίς καν εγγυήσεις ότι όντως δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, τώρα αποδέχεται και την επιδότηση για θέσεις μερικής απασχόλησης. Ο κατήφορος δεν έχει τέρμα.
 
Μια και μιλάμε για κατήφορο, πρέπει να πούμε ότι ο κατήφορος αφορά και την εργατική τάξη συνολικά, η οποία αποδέχεται παθητικά όλη αυτή την κατάσταση. Νέα παιδιά σπεύδουν να πιάσουν δουλειά υπό τέτοιες συνθήκες, άλλοι νέοι γλείφουν τον κώλο διάφορων πολιτικάντηδων για να μπουν σε κάποιο πρόγραμμα, γενικά υπάρχει μια κατάσταση απόλυτου ατομοκεντρισμού. Το σύνθημα που επικρατεί άρρητα είναι το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω». Ετσι, οι κυβερνήσεις διασπαθίζουν τα λεφτά που προορίζονται για τους άνεργους, τροφοδοτούν τα ταμεία των επιχειρήσεων και κάνουν ρουσφετολογική πολιτική, κομπάζοντας κιόλας πως ασκούν κοινωνική πολιτική, πως προσπαθούν να μειώσουν την ανεργία. Είναι η απουσία όρων εργατικής αντεπίθεσης, που επιτρέπει αυτό το όργιο. Το σύνθημα που κάποτε το πρόβαλε ακόμα και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία «επιδότηση όλων των ανέργων μέχρι να βρουν δουλειά», στην εποχή μας ακούγεται παρωχημένο, σχεδόν γραφικό. Κι όμως, είναι ένα από τα συνθήματα-αιτήματα που πρέπει να πιαστεί η εργατική τάξη, για να ξαναφτιάξει ένα στέρεο ταξικό έδαφος στο οποίο θα πατήσει για να σταματήσει τον κατήφορο και να ξαναντεπιτεθεί. Αλλιώς, ο κατήφορος θα συνεχιστεί και θα βλέπουμε με θλίψη και οργή τον εξανδραποδισμό των ανέργων.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Επιδότηση μερικής απασχόλησης ανέργων στο μικρό λιανικό εμπόριο

Σύγχρονοι Καιάδες
Επόμενο άρθρο

Επιδότηση μερικής απασχόλησης ανέργων στο μικρό λιανικό εμπόριο

Σιωπά η κυβέρνηση για τη γκαγκστερική απαγωγή των Πακιστανών

Σχετικά Αρθρα

Απαλλάσσονται πλήρως από κάθε κατηγορία οι διωκόμενοι/ες εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση

Νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος

Εργατικά 24 Ιούλ 2026, 08:57

Νέο κρεσέντο γκεμπελισμού για τις συντάξεις χηρείας, που τις είχε πετσοκόψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους.

Εργατικά 22 Ιούλ 2026, 19:16

Τρεις ακόμη εκπαιδευτικοί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Πελοποννήσου για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή

Κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική μέσω της τρομοκράτησης, της επιβολής και του πειθαναγκασμού

Εργατικά 15 Ιούλ 2026, 12:11

Απεργία-Αποχή εκπαιδευτικών: Σκόπιμες καθυστερήσεις στην «αξιολόγηση» από τη διοικητική ιεραρχία

Για να κριθούν οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή με το αυστηρότερο καθεστώς του 2026

Εργατικά 11 Ιούλ 2026, 17:03

Ομόφωνα κατά δυνητικής αργίας εισηγείται το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς Χαρτζουλάκη και Χοτζόγλου

Σιγή ιχθύος από την Ζαχαράκη

Εργατικά 8 Ιούλ 2026, 07:44

Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους

Εργατικά 6 Ιούλ 2026, 05:26
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Oι Χούθι βομβάρδισαν επιτυχώς το διυλιστήριο της ARAMCO στη Σαουδική Αραβία

25 Ιούλ 2026, 18:16
Αγροτικά

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Τσιάρας έστειλε κατηγορούμενο τον «Γκρούεζά» του για να αρχειοθετηθεί ο ίδιος

Μαφιόζικοι χειρισμοί για το σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

25 Ιούλ 2026, 12:53
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

25 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Ιούλη

25 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Δεν μπαίνουμε στις Συμφωνίες του Αβραάμ

24 Ιούλ 2026, 19:48
Διεθνή

Tέσσερις Παλαιστίνιοι και δύο σιωναζιστές στρατιωτικοί νεκροί σε συγκρούσεις στη Δυτική Οχθη

24 Ιούλ 2026, 19:28
Διεθνή

Η Ιαπωνία δηλώνει ότι η διεθνής στήριξη προς την Παλαιστίνη θα συνεχίσει να ενισχύεται

24 Ιούλ 2026, 09:22
Εργατικά

Απαλλάσσονται πλήρως από κάθε κατηγορία οι διωκόμενοι/ες εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση

Νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος

24 Ιούλ 2026, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Ιούλη

24 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σφυροκοπά τους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού η κοινοβουλευτική ομάδα της Χεζμπολά

23 Ιούλ 2026, 20:03
Διεθνή

Η CIA εκτιμά ότι δεν υπάρχει προοπτική νίκης των ΗΠΑ επί του Ιράν

23 Ιούλ 2026, 19:45
Πολιτική

Δεξιός να ντουφεκάει δεξιό;

23 Ιούλ 2026, 18:50
Διεθνή

Χαλίλ αλ-Χάγια: Οι καταιγίδες της αδικίας δεν θα μας νικήσουν και δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς στο χώμα της ευλογημένης Παλαιστίνης

Η πρώτη δημόσια ομιλία του νεοεκλεγέντα ηγέτη της Χαμάς

23 Ιούλ 2026, 14:10
Περιβάλλον

(Και) οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας πυρπολούν τα δάση

Ενα αποκαλυπτικό βίντεο έκανε σκόνη το αφήγημα περί «εμπρηστών»

23 Ιούλ 2026, 12:21
Καταστολή

Το πρώτο ναυάγιο για το Σύμφωνο-έκτρωμα για τη Μετανάστευση: κακοδιοίκηση, ψευδής συμμόρφωση και άνθρωποι σε νομικό κενό

23 Ιούλ 2026, 10:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούλη

23 Ιούλ 2026, 00:01
Παιδεία

Κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών μουσικής

«Η άδικη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας ισοδυναμεί με ολοκληρωτική καταστροφή, δεκαετίες εργασίας πάνε στα σκουπίδια»

22 Ιούλ 2026, 20:06
Εργατικά

Νέο κρεσέντο γκεμπελισμού για τις συντάξεις χηρείας, που τις είχε πετσοκόψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους.

22 Ιούλ 2026, 19:16
Κόντρες

O μεγαλύτερος τίτλος τιμής

22 Ιούλ 2026, 14:10
Παιδεία

Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Nα ζούμε και να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς με σύγχρονους όρους

22 Ιούλ 2026, 13:08
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Ιούλη

Ολλανδία: Ημέρα ανεξαρτησίας.

Τυνησία: Ημέρα δημοκρατίας (1957).

1917: Καταδικάζεται σε θάνατο η κατάσκοπος της Γερμανίας Μάτα Χάρι.

1929: Ψηφίζεται ο Ν.4299 γνωστός ως “ιδιώνυμο“.

1934: Ναζί δολοφονούν τον aυστριακό καγκελάριο Eνγκελμπερτ Ντόλφους

1944: Εκτελείται από δωσίλογους ασφαλίτες μετά από φριχτά βασανιστήρια η Ηλέκτρα Αποστόλου.

1949: 24 έμποροι και βιομήχανοι συλλαμβάνονται ως ενισχυτές του ΚΚΕ.

1995: Βομβιστική επίθεση σημειώνεται στο μετρό του Παρισιού, επτά νεκροί και ογδόντα τραυματίες.

2000: Δολοφονείται 22χρονος πρόσφυγας από αξιωματικό του στρατού στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

2002: Συλλαμβάνεται ο Πάτροκλος Τσελέντης για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Δεν θα κουραστώ να το λέω, βλέπω εδώ και δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούν την συνεδρίασή μας: οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία. Ομως, αν μου επιτρέπετε, επειδή άκουσα και τον Μάξιμο και να κλείσω με αυτό, μου έδωσε μια ωραία ιδέα, έκανε κάποιες ποδοσφαιρικές αναφορές. Ισως με έναν τρόπο και εμείς να θυμίζουμε λίγο τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ισπανία. Προσέξτε, τι έκανε η Ισπανία; Ηθελε να έχει κατοχή της μπάλας, άρα, δηλαδή, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οταν έχεις την μπάλα, εσύ μάλλον θα βάλεις γκολ. Οταν κυνηγάς να πάρεις την μπάλα κάποιος άλλος μάλλον… Εμείς, λοιπόν, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε σίγουρα καλή φυσική κατάσταση, το έχουμε αποδείξει, οπότε μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον «μαραθώνιο» μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2027. Και βέβαια, έχουμε αντοχή στο σκληρό παιχνίδι και ψυχραιμία απέναντι στους προπηλακισμούς. Ταυτόχρονα, είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ομάδα. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι δήθεν μεμονωμένοι σταρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
(Τον είπαν Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, γκόμενο και άλλα που δεν τα θυμόμαστε. Ε, να μην αυτοχαρακτηριστεί και Ρόδρι; Εμμεσα και… με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά όταν ένας χαζοχαρούμενος πορφυρογέννητος παριστάνει τον σεμνό και ταπεινό, ξεβρακώνεται αμέσως. Τα λέει και χαχανίζει αυτάρεσκα. Δε θα σχολιάσουμε την παρομοίωση της ΝΔ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Η Ισπανία είναι ο ορισμός της ομάδας, ενώ η ΝΔ είναι ένα τσούρμο παρτάκηδων που το διαφεντεύει δικτατορικώ τω τρόπω ένας αυτοκρατορίσκος με τους αυλικούς του. Το αφεντικό και εκείνοι που έχουν ως καθήκον να «φάνε τη σφαίρα», όπως λέει ο πρωθυπουργικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Κι όχι μόνο να «φάνε τη σφαίρα», αλλά να ράψουν το στόμα τους, υπακούοντας στην ομερτά που απαιτεί η αυτοκρατορική αυλή. Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: αν τα γκάλοπ – όχι αυτά που δημοσιεύονται, τα άλλα, τα κυλιόμενα, που τα βλέπουν μόνο ο αυτοκρατορίσκος και οι επιτελείς του – έδειχναν ότι «βγαίνουν τα κουκιά», θα είχε κανένα δισταγμό ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν τις μπούρδες περί «θεσμικότητας». Επειδή «τα κουκιά δε βγαίνουν» και επειδή οι δυναμικές που καταγράφουν αυτά τα μυστικά γκάλοπ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, επαναλαμβάνει συνεχώς «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027». Τους θέλει, όμως, σε ετοιμότητα, γιατί αν για κάποιο ή κάποιους λόγους παρουσιαστεί ένα «παράθυρο ευκαιρίας», θα μπουμπουνίσει τις εκλογές πρόωρα. Θα πάρει το ρίσκο. Αλλιώς, θα το πάει μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας όσες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις απομένουν, ώστε να εξακολουθήσει να έχει στήριξη από την αστική τάξη. Οχι σώνει και καλά για να ξαναγίνει άμεσα πρωθυπουργός, αλλά για να μείνει ο ίδιος και η «φαμίλια» στο παιχνίδι)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Επιδότηση μερικής απασχόλησης ανέργων στο μικρό λιανικό εμπόριο

    17Ν
    • Επιδότηση μερικής απασχόλησης ανέργων στο μικρό λιανικό εμπόριο

      Εφετείο 17Ν
  • Επιδότηση μερικής απασχόλησης ανέργων στο μικρό λιανικό εμπόριο

    ΕΛΑ
    • Επιδότηση μερικής απασχόλησης ανέργων στο μικρό λιανικό εμπόριο

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Επιδότηση μερικής απασχόλησης ανέργων στο μικρό λιανικό εμπόριο

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Επιδότηση μερικής απασχόλησης ανέργων στο μικρό λιανικό εμπόριο

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επιδότηση μερικής απασχόλησης ανέργων στο μικρό λιανικό εμπόριο

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Επιδότηση μερικής απασχόλησης ανέργων στο μικρό λιανικό εμπόριο

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Επιδότηση μερικής απασχόλησης ανέργων στο μικρό λιανικό εμπόριο

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Επιδότηση μερικής απασχόλησης ανέργων στο μικρό λιανικό εμπόριο

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Επιδότηση μερικής απασχόλησης ανέργων στο μικρό λιανικό εμπόριο

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Επιδότηση μερικής απασχόλησης ανέργων στο μικρό λιανικό εμπόριο

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Επιδότηση μερικής απασχόλησης ανέργων στο μικρό λιανικό εμπόριο

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Επιδότηση μερικής απασχόλησης ανέργων στο μικρό λιανικό εμπόριο

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Επιδότηση μερικής απασχόλησης ανέργων στο μικρό λιανικό εμπόριο

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Επιδότηση μερικής απασχόλησης ανέργων στο μικρό λιανικό εμπόριο

      Επιδότηση μερικής απασχόλησης ανέργων στο μικρό λιανικό εμπόριο

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Επιδότηση μερικής απασχόλησης ανέργων στο μικρό λιανικό εμπόριο

      Επιδότηση μερικής απασχόλησης ανέργων στο μικρό λιανικό εμπόριο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Επιδότηση μερικής απασχόλησης ανέργων στο μικρό λιανικό εμπόριο

      Επιδότηση μερικής απασχόλησης ανέργων στο μικρό λιανικό εμπόριο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Επιδότηση μερικής απασχόλησης ανέργων στο μικρό λιανικό εμπόριο

      Επιδότηση μερικής απασχόλησης ανέργων στο μικρό λιανικό εμπόριο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Επιδότηση μερικής απασχόλησης ανέργων στο μικρό λιανικό εμπόριο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Επιδότηση μερικής απασχόλησης ανέργων στο μικρό λιανικό εμπόριο

    Επιδότηση μερικής απασχόλησης ανέργων στο μικρό λιανικό εμπόριο

    Ποιοι είμαστε
  • Επιδότηση μερικής απασχόλησης ανέργων στο μικρό λιανικό εμπόριο

    Επιδότηση μερικής απασχόλησης ανέργων στο μικρό λιανικό εμπόριο

    Επικοινωνία
  • Επιδότηση μερικής απασχόλησης ανέργων στο μικρό λιανικό εμπόριο

    Επιδότηση μερικής απασχόλησης ανέργων στο μικρό λιανικό εμπόριο

    Όροι χρήσης
  • Επιδότηση μερικής απασχόλησης ανέργων στο μικρό λιανικό εμπόριο

    Επιδότηση μερικής απασχόλησης ανέργων στο μικρό λιανικό εμπόριο

    Ποιοι είμαστε
  • Επιδότηση μερικής απασχόλησης ανέργων στο μικρό λιανικό εμπόριο

    Επιδότηση μερικής απασχόλησης ανέργων στο μικρό λιανικό εμπόριο

    Επικοινωνία
  • Επιδότηση μερικής απασχόλησης ανέργων στο μικρό λιανικό εμπόριο

    Επιδότηση μερικής απασχόλησης ανέργων στο μικρό λιανικό εμπόριο

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo