Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 10 Μάρτη
  • Eνώ οι τιμές των καυσίμων καλπάζουν, Τραμπ και Ράιτ παπαρολογούν
  • Σύνορα, θάνατοι και απελάσεις: Η Κρήτη και η νέα γεωγραφία της αποτροπής στη Μεσόγειο
  • Κοιλάδα Μπεκάα: δύο σιωναζιστές νεκροί και κατάρριψη ενός ελικοπτέρου από τη Λιβανέζικη Αντίσταση
  • Εφετείο ΧΑ: Aυτή είναι η πρόταση-καταπέλτης της εισαγγελέα για τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι καταδικασθέντες νεοναζιστές εγκληματίες
  • Πύραυλος με υπογραφή
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Τα ψέματα του Βρούτση δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια
Εργατικά

Αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση

Τα ψέματα του Βρούτση δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr29 Φεβ 2020, 00:00

Μ’ έναν ορυμαγδό ψεμάτων προσπάθησε ο Βρούτσης να «κλείσει» τη συζήτηση για το αντιασφαλιστικό του νομοσχέδιο, που από την περασμένη Πέμπτη αποτελεί νόμο του ελληνικού κράτους. Δε γνωρίζουμε ακόμα τι αριθμό θα πάρει στο ΦΕΚ, όμως στη συνείδηση του ελληνικού λαού έχει καταγραφεί ήδη ως νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση. Ως ο νόμος που ξεθεμέλιωσε ό,τι είχε απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση, μετατρέποντας τις συντάξεις σε προνοιακά βοηθήματα και πλήττοντας καίρια την ίδια την ασφαλιστική συνείδηση των νεότερων γενεών της εργατικής τάξης.
 
Την ώρα που το νομοσχέδιο πήγαινε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Βρούτσης εξέδιδε ένα ακόμα γεμάτο ψέματα Δελτίο Τύπου, συνοδευόμενο από «πίνακες και παραδείγματα που αποδεικνύουν έμπρακτα τα οφέλη των συνταξιούχων και τονίζουν ξεκάθαρα τις μεγάλες διαφορές του νέου ασφαλιστικού νόμου με το νόμο 4387/16 του ΣΥΡΙΖΑ». «Το νέο ασφαλιστικό σύστημα, όπως διαμορφώνεται πλέον, αφήνει στο παρελθόν το στρεβλό, άδικο και αντισυνταγματικό νόμο Κατρούγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ», έλεγε ο Βρούτσης.
 
Εφτασε σε τέτοιο επίπεδο πολιτικής αθλιότητας, που για να δείξει δήθεν μεγάλα ποσοστά αναπλήρωσης, έκανε την εξής λαθροχειρία. Πήρε τον τελευταίο μισθό και τον ταύτισε με τις συντάξιμες αποδοχές. «Για τα ανωτέρω παραδείγματα έχει γίνει η παραδοχή ότι οι συντάξιμες αποδοχές για τον υπολογισμό της σύνταξης και ο τελευταίος μισθός συμπίπτουν», έγραφε μια σημείωση κάτω από τους πίνακές του. Πώς μπορούν να ταυτίζονται οι συντάξιμες αποδοχές με τον τελευταίο μισθό, όταν οι συντάξιμες αποδοχές είναι ο μέσος όρος των αποδοχών ολόκληρου του εργασιακού βίου (στην πράξη ο μέσος όρος των αποδοχών από το 2002 μέχρι την ημέρα συνταξιοδότησης); Είναι αυταπόδεικτο ότι αυτός ο μέσος όρος (δηλαδή οι συντάξιμες αποδοχές) είναι σημαντικά χαμηλότερος από τον τελευταίο μισθό.
 
Για έναν πολιτικό απατεώνα, όμως, αυτά είναι ψιλά γράμματα. Για να δείξει μάλιστα ότι δίνονται υψηλά ποσοστά αναπλήρωσης, άθροιζε εθνική και ανταποδοτική σύνταξη. Μ’ άλλα λόγια, υπολόγιζε μια ψεύτικη σύνταξη (με βάση όχι τις συντάξιμες αποδοχές, αλλά τον τελευταίο μισθό) και έβγαζε και ένα κάλπικο ποσοστό αναπλήρωσης, για να φαίνονται «όλα καλά κι όλα ωραία» στους πίνακες με τους οποίους επιχείρησε για τελευταία φορά να εξαπατήσει τους εργαζόμενους.
 
Αλήθεια, αφού και επί Κατρούγκαλου έγινε επανυπολογισμός όλων των συντάξεων και τώρα έχει γίνει επανυπολογισμός, κατά συνέπεια είναι γνωστές οι συντάξιμες αποδοχές κάθε συνταξιούχου, γιατί δε χρησιμοποίησε τα δεδομένα του επανυπολογισμού για να φτιάξει τους πίνακές του; Γιατί απλούστατα, στόχος του δεν ήταν η αποτύπωση της αλήθειας, αλλά η εξαπάτηση.
 
Οπως γράψαμε από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε το νομοσχέδιο Βρούτση, παρά το ψέμα του εμπνευστή του, ότι δήθεν αφήνει πίσω το νόμο Κατρούγκαλου (ψέμα που εκμεταλλεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ για να υποστηρίξει ότι δήθεν ο Βρούτσης καταργεί τον… προοδευτικό νόμο Κατρούγκαλου), εκείνο που έκανε ο Βρούτσης ήταν να νομιμοποιήσει-κατοχυρώσει τον αντιασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου (τον οποίο προηγουμένως είχε νομιμοποιήσει η Ολομέλεια του ΣτΕ, με μια ακόμα αντιλαϊκή απόφασή της), ρετουσάροντας κάποιες επουσιώδεις πλευρές.
 
Με το νόμο Βρούτση, ένα 0,5% του ΑΕΠ, που προοριζόταν για το «εφάπαξ βοήθημα» των συνταξιούχων (αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ ονόμαζε δημαγωγικά «13η σύνταξη»), διατίθεται για μια μικρή αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης όσων ασφαλισμένων έχουν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης, καθώς και για τη μη περικοπή των επικουρικών συντάξεων όσων συνταξιούχων παίρνουν κύρια και επικουρική αθροιστικά, πάνω από 1.300 ευρώ. Μ’ άλλα λόγια, το συγκεκριμένο νομοθέτημα κόβει μια δαπάνη («εφάπαξ βοήθημα») για να χρηματοδοτήσει κάποιες άλλες, που προκύπτουν από δύο αποφάσεις του ΣτΕ, χωρίς να προκαλείται καμιά νέα δαπάνη στον κρατικό προϋπολογισμό.
 
Ομως, με τις αλλαγές που γίνονται στο νόμο Κατρούγκαλου, θα προκύψει με την πάροδο του χρόνου μια σχετική αύξηση της συνταξιοδοτικής δαπάνης, διότι στο σύνολο των συνταξιούχων θα αυξάνεται το ποσοστό εκείνων που συνταξιοδοτήθηκαν με το νόμο Κατρούγκαλου (και όχι με τα παλαιότερα συνταξιοδοτικά καθεστώτα). Δεν μπορούμε να προβλέψουμε ακριβώς την αύξηση της δαπάνης, θα είναι όμως σχετικά αργή, γιατί δεν είναι η πλειοψηφία των συνταξιούχων εκείνοι που συνταξιοδοτούνται με περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης.
 
Σ' αυτόν τον παράγοντα πρέπει να προσθέσουμε και την εγγενή ελλειμματικότητα του ΕΦΚΑ (την είχαμε δείξει αναλυτικά την εποχή που ψηφιζόταν ο νόμος Κατρούγκαλου, γράφοντας για ένα ελλειμματικό από τα γεννοφάσκια του υπερταμείο), καθώς και τη συνεχή εισφοροκλοπή των καπιταλιστών, που δεν καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζόμενων. Οι λεγόμενες «προσωπικές διαφορές» όσων συνταξιοδοτήθηκαν πριν από το νόμο Κατρούγκαλου θα είναι το πρώτο θύμα. Θα πετσοκοπούν.
 
Επειδή φαίνεται πως και το πετσόκομμα των «προσωπικών διαφορών» δε φτάνει, η τρόικα ενέκρινε το νομοσχέδιο Βρούτση μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα προβλέπει τη συγχώνευση του ΕΤΕΑΕΠ στον ΕΦΚΑ. Το  Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών έχει αποθεματικά γύρω στα 8,5 δισ. ευρώ. Αυτά θα πέσουν στον «κουβά» του ΕΦΚΑ, θα «φαγωθούν» και έτσι θα ωριμάσει το παλιό σχέδιο (Αλογοσκούφη-Καραμανλή) για κατάργηση της επικουρικής και χορήγησης μιας μόνο σύνταξης, της κύριας.
 
Το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων, που δεν είναι κάποιο ταξικό όργανο, σε ανακοίνωσή του την περασμένη Τετάρτη, έγραφε χαρακτηριστικά:
 
«Το νομοσχέδιο που είναι πιστό αντίγραφο του νόμου Κατρούγκαλου με ελάχιστες δευτερεύουσες διαφοροποιήσεις προβλέπει  μία ριζική δομική αλλαγή, που δεν υπήρχε στον νόμο Κατρούγκαλου και δεν ήταν στις εξαγγελίες της σημερινής κυβέρνησης,  την ενοποίηση του ΕΦΚΑ με το ΕΤΕΑΕΠ. Η κυβέρνηση επιχειρεί την δημιουργία ενός ενιαίου ΝΠΔΔ προκειμένου να πετύχει 3 στόχους α. Να πάρει τα 8,5 δις των αποθεματικών του ΕΤΕΑΕΠ, β. Να ανοίξει το δρόμο στην δημιουργία επαγγελματικών ταμείων με την συνδρομή και της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και γ. την κατάργηση της επικουρικής σύνταξης μέσω της ενσωμάτωσής στη κύρια σύνταξη και την κατάργηση του Εφάπαξ».
 
 
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση

Διέψευσε αυτό που πάντοτε διαψεύδεται, μέχρι να γίνει
Επόμενο άρθρο

Αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση

Οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ έκαναν… συνέδριο

Σχετικά Αρθρα

Ποινικοποιούν ξανά τη συνδικαλιστική δράση: Σε δίκη τρεις συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά

Μετά από μήνυση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Εργατικά 4 Μαρ 2026, 18:02

ΟΠΕΚΑ: Ωμή αδικία σε βάρος των πιο ευάλωτων με φόντο ένα ακόμα σκάνδαλο κακοδιαχείρισης

Εργατικά 3 Μαρ 2026, 21:07

Εκδήλωση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις

Πέμπτη 26/2, 6 μμ, Αίθουσα ΤΕΕ

Εργατικά 25 Φεβ 2026, 13:27

Τα πειθαρχικά δεν μας τρομοκρατούν – Ανταπόκριση από την Τρίπολη

Εργατικά 19 Φεβ 2026, 21:05

Τσατσιλίκι: Ο έσχατος εξευτελισμός του εργαζόμενου ανθρώπου

Εργατικά 17 Φεβ 2026, 19:42

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εξαίρουν την… κοινωνική προσφορά του εφοπλ(η)στικού ομίλου Grimaldi

Εργατικά 17 Φεβ 2026, 12:05
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Μάρτη

10 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Eνώ οι τιμές των καυσίμων καλπάζουν, Τραμπ και Ράιτ παπαρολογούν

9 Μαρ 2026, 19:45
Καταστολή

Σύνορα, θάνατοι και απελάσεις: Η Κρήτη και η νέα γεωγραφία της αποτροπής στη Μεσόγειο

9 Μαρ 2026, 13:26
Διεθνή

Κοιλάδα Μπεκάα: δύο σιωναζιστές νεκροί και κατάρριψη ενός ελικοπτέρου από τη Λιβανέζικη Αντίσταση

9 Μαρ 2026, 12:27
Πολιτική

Εφετείο ΧΑ: Aυτή είναι η πρόταση-καταπέλτης της εισαγγελέα για τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι καταδικασθέντες νεοναζιστές εγκληματίες

Η εισαγγελέας Στεφανάτου πρότεινε να απορριφτούν όλα τα αιτήματα

9 Μαρ 2026, 11:00
Κόντρες

Πύραυλος με υπογραφή

9 Μαρ 2026, 10:35
Διεθνή

Ενας πόλεμος που η Δύση δεν μπορεί να κερδίσει: Ισραηλινός δημοσιογράφος προειδοποιεί για στρατηγική κατάρρευση στη σύγκρουση με το Ιράν.

9 Μαρ 2026, 08:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Μάρτη

9 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Aναβαθμισμένες ποιοτικά και ποσοτικά οι ενέργειες των μαχητών της Χεζμπολά ενάντια στους σιωναζιστές

Συγκεντρωτικά Παρασκευής 6 και Σαββάτου 7 Μάρτη

8 Μαρ 2026, 19:22
Παιδεία

Η πρόληψη της βίας στο σχολείο δεν χωράει κομματικούς πειραματισμούς, απειλές και εκφοβισμούς

8 Μαρ 2026, 12:51
Πολιτική

Κανένα περιθώριο για αναγνώριση ελαφρυντικών στους 29 καταδικασθέντες νεοναζιστές εγκληματίες

Σε άλλους 13 έχουν αναγνωριστεί ελαφρυντικά στον πρώτο βαθμό

8 Μαρ 2026, 09:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Μάρτη

8 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Τάφος για τους σιωναζιστές κομάντο η Κοιλάδα Μπεκάα

Εκαναν απόβαση από αέρος και έπεσαν σε ενέδρα των μαχητών της Αντίστασης

7 Μαρ 2026, 09:37
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

7 Μαρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Μάρτη

7 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Οχτώ σιωναζιστές στρατιώτες εξουδετερώθηκαν με ένα χτύπημα της Λιβανέζικης Αντίστασης

6 Μαρ 2026, 19:40
Διεθνή

«Ποιος σου έδωσε την άδεια;» — Μήπως ο Κόλπος αρχίζει επιτέλους να αμφισβητεί τον αμερικανοϊσραηλινό πόλεμο εναντίον του Ιράν;

Δημόσια επίπληξη εμιρατινού δισεκατομμυριούχου προς τον Τραμπ

6 Μαρ 2026, 14:45
Διεθνή

Ισραηλινο-βρετανός ιστορικός: Το Ισραήλ αποτελεί υπαρξιακή απειλή για το Ιράν και όχι το αντίθετο

6 Μαρ 2026, 14:01
Πολιτική

8 Μάρτη: Η γυναικεία χειραφέτηση φυσικό μέτρο της γενικής χειραφέτησης

Η απελευθέρωση της γυναίκας θα είναι κομμουνιστική ή δε θα υπάρξει

6 Μαρ 2026, 13:10
Παιδεία

Σε συνέχειες η απάτη της πανεπιστημιοποίησης των κολλεγίων

6 Μαρ 2026, 12:28
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Μάρτη

Θιβετιανή πρωτοχρονιά.

1910: Καταργείται η δουλοπαροικία στην Κίνα.

1944: Ιδρύεται με πρωτοβουλία του ΕΑΜ στη Βίνιανη της Ευρυτανίας η Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης (κυβέρνηση του βουνού).

1978: Βόμβα ακροδεξιών στον κινηματογράφο “Έλλη” στη διάρκεια προβολής της σοβιετικής ταινίας “Ουράνιο τόξο“, δεκαοκτώ τραυματίες (οι τρεις πολύ σοβαρά).

1979: Βόμβες σε δύο λεωφορεία στο Μεταξουργείο (ΕΛΑ).

1991: Πέντε βόμβες σε τουριστικά λεωφορεία (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση

    17Ν
    • Αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση

      Εφετείο 17Ν
  • Αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση

    ΕΛΑ
    • Αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση

      Αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση

      Αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση

      Αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση

      Αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση

    Αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση

    Ποιοι είμαστε
  • Αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση

    Αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση

    Επικοινωνία
  • Αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση

    Αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση

    Όροι χρήσης
  • Αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση

    Αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση

    Ποιοι είμαστε
  • Αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση

    Αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση

    Επικοινωνία
  • Αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση

    Αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo