Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 17 Μάρτη
  • Φρικτά σιωναζιστικά εγκλήματα στην Παλαιστίνη
  • Φαιδρή σκηνοθεσία από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενάντια σε συνδικαλιστές του Πειραιά
  • Εδώ καράβια καίγονται, βαρκούλες αρμενίζουν…
  • Κροκοδείλια δάκρυα και υποκρισία από διοίκηση και ΥΠΑΙΘΑ, για τον θάνατο της Σοφίας Χρηστίδου
  • Μόνος του ξεβρακώθηκε
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Σε βαθιά κρίση το οικοδομικό κίνημα
Εργατικά

Σε βαθιά κρίση το οικοδομικό κίνημα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Νοέ 2006, 00:00
Σε κλίμα κινηματικής απραξίας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Πολυτεχνείο η χρονιάτικη απολογιστική συνέλευση του συνδικάτου οικοδόμων Αθήνας. Οι συμμετέχοντες σ’ αυτή δεν ξεπερνούσαν τα 250-300 άτομα, όταν μόνο τα μέλη των διοικήσεων των 24 παραρτημάτων του συνδικάτου ξεπερνούν τα 200 άτομα! Αρνητική πρωτιά για το συνδικάτο ενός κλάδου που τα τελευταία χρόνια γνώρισε μεγάλη παραγωγική άνθιση και θα περίμενε κανείς να έχει μια στοιχειώδη οργανωτική συγκρότηση λόγω αυτής της ευνοϊκής συγκυρίας.

Χρόνια τώρα όλες οι μαζικές διαδικασίες που οργανώνει το συνδικάτο (συσκέψεις, παραστάσεις, συνελεύσεις, απεργιακές συγκεντρώσεις) έχουν μια σταθερή αλλά φθίνουσα πορεία. Αντανακλούν σ’ ένα βαθμό τη γενικότερη απραξία στο χώρο της οργανωμένης καπιταλιστικής παραγωγής του κλάδου, φαινόμενο που συναντάται έντονα το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα στα μετα-ολυμπιακά χρόνια. Αρκεί ν’ αναφέρω ότι σ’ ολόκληρη την Αττική δεν υπάρχει ένα εργοτάξιο που να έχει συγκροτημένη εργοταξιακή επιτροπή, που τουλάχιστον να έχουμε κάποιες δράσεις εργατών με σαφή διεκδικητικό χαρακτήρα, μ’ εξαίρεση ίσως όσες αφορούν καταβολές καθυστερημένων δεδουλευμένων.
 
Παρολαυτά, όμως, θεωρώ ότι είναι λάθος η προσέγγιση που ερμηνεύει την κρίση των γραφειοκρατικών διαδικασιών σε ευθεία αντανάκλαση με τις κινηματικές διεργασίες στη βάση της παραγωγής στα πλαίσια της εκμεταλλευτικής σχέσης εργατών-εργοδοτών. Οπως έδειξε και η εμπειρία της προηγούμενης περιόδου, είχαμε δράσεις εργατών που αυτονομήθηκαν απ’ την οργανωτική στέγη της γραφειοκρατικής ηγετικής ομάδας, που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, και σε αρκετές περιπτώσεις έδρασαν παρά και ενάντια στις μεθοδεύσεις τους. Μια τέτοια προσέγγιση σίγουρα τους βολεύει για να δικαιολογούν την απραξία τους και να αθωώνουν την πολιτική τους γραμμή. Δεν είναι τυχαίο ότι και οι απαντήσεις που δίνουν σε κριτικές που δέχονται γι’ αυτή την κατάντια, ανάγουν το πρόβλημα στη γενικότερη ήττα του εργατικού κινήματος, όπως επίσης και στις λαθεμένες πολιτικές επιλογές (βλέπε κοινοβουλευτικές) της πλατιάς μάζας των εργατών!

Κάποιες δόσεις αυτοκριτικής που κάνουν είναι για να θολώσουν τα νερά και να αποφύγουν την κριτική, μιας και δε μπορούν να παρουσιάσουν το μαύρο για άσπρο.
 

Τα τελευταία χρόνια έχουν συντελεστεί βαθιές αλλαγές στον κλάδο των οικοδόμων, που δεν είναι του παρόντος. Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι έχουμε μια δραματική επιδείνωση της θέσης των εργατών έναντι του κατασκευαστικού κεφαλαίου και των εργολάβων. Η νέα βάρδια των εργατών οικοδόμων, στους οποίους εντάσσεται και το μεγάλο κομμάτι των οικονομικών μεταναστών, μπήκε στην παραγωγή σε συνθήκες βαθιάς εκμετάλλευσης, που στα πλαίσιά της έχει εξαφανιστεί κάθε σταθερό κεκτημένο στα μεροκάματα, τα ωράρια, την ασφάλιση, τα μέτρα ασφάλειας κ.λπ. Η ανασφάλεια, το αβέβαιο εργασιακό μέλλον, η παρατεταμένη λιτότητα οδηγούν τους οικοδόμους ν’ ακολουθούν αυτούς τους ρυθμούς με μειωμένες έως ανύπαρκτες αντιστάσεις. Οι εξελίξεις αυτές σ’ ένα βαθμό είναι αντικειμενικές, επηρεάζονται όμως από την ταξική πάλη. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία του κλάδου με τη στάση και την τακτική της αδυνάτισε τη θέση των εργατών.
 
– Καλλιέργησε την ηττοπάθεια και το συμβιβασμό με την αγωνιστική της απραξία.
 
– Απέφυγε σκόπιμα να οργανώσει τις αντιστάσεις των εργατών την περίοδο της Ολυμπιάδας, δίνοντας έδαφος στις εταιρίες να επιβάλουν τον τσαμπουκά τους.
– Λειτούργησε ως κυματοθραύστης σε κάθε πρωτοβουλία που δεν την έλεγχε η ίδια.
– Απαξίωσε κάθε αμεσοδημοκρατική διαδικασία, εφαρμόζοντας λογικές κοινοβουλευτικής ανάθεσης και υποτίμησης του ρόλου των εργατών.
– Με πρόταγμα τις κοινοβουλευτικές επιλογές του πολιτικού φορέα που εκπροσωπεί, του ΚΚΕ, και το παιχνίδι των συσχετισμών στη ΓΣΕΕ, εφάρμοσε τον αναγκαστικό συνδικαλισμό μέσω του χειμερινού επιδόματος, φτάνοντας στο σημείο να κάνει 30 μέρες εκλογές για να εξασφαλίσει μια πλαστή στην ουσία μαζικότητα.
– Σε αρκετές περιπτώσεις δεν δίστασε να παίξει στο παιχνίδι των τηλεοπτικών εντυπώσεων, οργανώνοντας «αγωνιστικές» πρωτοβουλίες ακόμη και ακτιβιστικές ενέργειες που δεν εξυπηρετούσαν κανένα συγκεκριμένο στόχο του κινήματος.
 
Ολα τα παραπάνω αποτυπώνουν σ’ ένα βαθμό ένα συνδικαλιστικό μοντέλο που στις μέρες μας περνά βαθιά κρίση. Η νέα εποχή για το οικοδομικό κίνημα δε μπορεί να έρθει παρά μόνο σε σύγκρουση μ’ αυτό, γι’ αυτό και κάθε ταξικός αγωνιστής οφείλει καθημερινά να αποκαλύπτει στους εργάτες τον αντιδραστικό του ρόλο. Χρειάζεται ταυτόχρονα ν’ αυτονομείται απ’ αυτούς χαράζοντας αυτοτελή τακτική και όχι να παίζει το ρόλο του αριστερού μαϊντανού, παίζοντας το παιχνίδι της αλλαγής των συσχετισμών στο συνδικάτο. Η όποια συμμετοχή στα πλαίσιά του πρέπει να γίνεται επικουρικά στην ανάγκη να οργανωθούν αυτοτελείς και ανεξάρτητες δράσεις των εργατών, που θα ξεφεύγουν απ’ τον απόλυτο έλεγχο των γραφειοκρατών.
Στη δύσκολη φάση που περνά το οικοδομικό κίνημα δεν χωρούν πολιτικάντικες τακτικές. Δε μπορεί να υπάρξει καμιά ταξική βάση παρέμβασης, πέρα απ’ το έδαφος της υλιστικής και διαλεκτικής προσέγγισης των προβλημάτων. Είναι πολύ εύκολο, στο όνομα των αντιπολιτευτικών αναγκών, να υποπέσει κανείς στο βολονταρισμό και να παίζει σε ξένο γήπεδο. Ας μην ξεχνάμε ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά για να συμβάλουμε στην πλατιά ενεργοποίηση των εργατών, δε μπορούμε όμως εμείς αποκλειστικά να δημιουργήσουμε αυτή την κίνηση. Για το μεν πρώτο απορρέουν συγκεκριμένα καθήκοντα για κάθε ταξικό αγωνιστή και κάθε εργατική συλλογικότητα. Καθήκοντα πλατιάς ζύμωσης και καθημερινής δράσης πάνω στα προβλήματα. Για το δε δεύτερο, θυμίζουμε τους νόμους κίνησης αυτής της κοινωνίας, που έχουν αντικειμενική βάση, όπως ακριβώς και στη φύση, με τη διαφορά ότι στη φύση λειτουργούν ανεξάρτητα από τη δράση των ανθρώπων, ενώ στην κοινωνία λειτουργούν στο πλαίσιο αυτής της δράσης.
 
Αντώνης Καραμποΐκης

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜεθοδεύουν γενικό «γυψάρισμα»
Επόμενο άρθρο Πολιτική λύση τώρα με μονιμοποίηση όλων χωρίς προϋποθέσεις

Σχετικά Αρθρα

Φαιδρή σκηνοθεσία από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενάντια σε συνδικαλιστές του Πειραιά

Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά - Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

Εργατικά 16 Μαρ 2026, 14:47

Ποινικοποιούν ξανά τη συνδικαλιστική δράση: Σε δίκη τρεις συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά

Μετά από μήνυση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Εργατικά 4 Μαρ 2026, 18:02

ΟΠΕΚΑ: Ωμή αδικία σε βάρος των πιο ευάλωτων με φόντο ένα ακόμα σκάνδαλο κακοδιαχείρισης

Εργατικά 3 Μαρ 2026, 21:07

Εκδήλωση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις

Πέμπτη 26/2, 6 μμ, Αίθουσα ΤΕΕ

Εργατικά 25 Φεβ 2026, 13:27

Τα πειθαρχικά δεν μας τρομοκρατούν – Ανταπόκριση από την Τρίπολη

Εργατικά 19 Φεβ 2026, 21:05

Τσατσιλίκι: Ο έσχατος εξευτελισμός του εργαζόμενου ανθρώπου

Εργατικά 17 Φεβ 2026, 19:42
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Μάρτη

17 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Φρικτά σιωναζιστικά εγκλήματα στην Παλαιστίνη

16 Μαρ 2026, 20:11
Εργατικά

Φαιδρή σκηνοθεσία από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενάντια σε συνδικαλιστές του Πειραιά

Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά - Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

16 Μαρ 2026, 14:47
Πολιτική

Εδώ καράβια καίγονται, βαρκούλες αρμενίζουν…

16 Μαρ 2026, 14:43
Παιδεία

Κροκοδείλια δάκρυα και υποκρισία από διοίκηση και ΥΠΑΙΘΑ, για τον θάνατο της Σοφίας Χρηστίδου

16 Μαρ 2026, 12:44
Κόντρες

Μόνος του ξεβρακώθηκε

16 Μαρ 2026, 09:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Μάρτη

16 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιρανός ΥΠΕΞ: Δεν ζητήσαμε κατάπαυση του πυρός ούτε καν διαπραγμάτευση

15 Μαρ 2026, 19:56
Διεθνή

Κρις Μέρφι: Ο Τραμπ έχασε τον πόλεμο με το Ιράν

15 Μαρ 2026, 10:01
Διεθνή

Για το μέλλον των παιδιών μας…

15 Μαρ 2026, 09:22
Πολιτισμός

Οταν ο κοσμοπολιτισμός παραβλέπει την Ιστορία και την κοινωνία

Αλάα Αλ-Ασουάνι: Τα δέντρα περπατούν στην Αλεξάνδρεια

15 Μαρ 2026, 08:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Μάρτη

15 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Χεζμπολά: Ρουκέτες, drones, rουκέτες, drones κ.ο.κ.

14 Μαρ 2026, 20:34
Διεθνή

Η εμμονή του Ισραήλ με το Χιάμ: Ενας λόφος, πέντε πόλεμοι και κανένα μάθημα

14 Μαρ 2026, 20:09
Παιδεία

Το bullying από τη διοικητική ιεραρχία της εκπαίδευσης έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά

«Κέρβερος» με τους εκπαιδευτικούς, «αρνάκι» με τους σχολάρχες

14 Μαρ 2026, 11:59
Πολιτική

Η σκανδαλώδης ευνοϊκή μεταχείριση των νεοναζιστών εγκληματιών επιβεβαίωσε ότι αυτοί θεωρούνται σάρκα από τη σάρκα του καπιταλιστικού συστήματος

14 Μαρ 2026, 11:42
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

14 Μαρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Μάρτη

14 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Οι ιρανοί ηγέτες βγήκαν στο δρόμο μαζί με τον κόσμο, ανεβάζοντας στα ύψη το ηθικό του λαού

Οι αμερικανοσιωναζιστές βομβάρδιζαν τη γύρω περιοχή, αλλά κανένας δεν πτοήθηκε

13 Μαρ 2026, 19:54
Διεθνή

Οι επιχειρήσεις της Χεζμπολά είναι καθημερινές, με την ίδια ένταση, και όχι «μία στις τόσες»

13 Μαρ 2026, 18:55
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Μάρτη

1883: Στην πτέρυγα των «καταραμένων» (αθέων) στο νεκροταφείο του Χάιγκεϊτ στο Λονδίνο ενταφιάζεται το σώμα του Καρλ Μαρξ.

1956: Η 6η ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ καθαιρεί τον Νίκο Ζαχαριάδη.

1992: 29 άνθρωποι νεκροί και 242 τραυματίες από έκρηξη αυτοκινήτου έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στο Μπουένος Άιρες.

1992: Τρεις βόμβες σε δύο αυτοκίνητα της ΕΟΚ και σε μία τράπεζα (ΕΛΑ-1η Μάη).

1995: Ογδόντα νεκροί κατά τη διάρκεια καταστολής απόπειρας πραξικοπήματος στο Αζερμπαϊτζάν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo