Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 15 Αυγούστου
  • Εκτακτη περιοδεία Κούσνερ σε Ισραήλ και Αίγυπτο για τον οδικό χάρτη για τη Γάζα
  • Εσμαΐλ Καανί προς Ιρακινή Αντίσταση: Μην παραδώσετε τα όπλα, αλλά μην συγκρούεστε με τις κρατικές δυνάμεις
  • Υπόθεση Marfin: Mια σκευωρία, τρεις οι προφυλακισθέντες
  • Το Ιράν καταδικάζει κάθε προσπάθεια παραγκωνισμού του παλαιστινιακού ζητήματος
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Ποιος χρεοκόπησε την Ασφάλιση;
Εργατικά

Ποιος χρεοκόπησε την Ασφάλιση;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Νοέ 2009, 00:00

Στο διάγγελμα που εκφώνησε ο Λοβέρδος την περασμένη Δευτέρα υπάρχει μια φράση-κλειδί, που του ξέφυγε, παρά την προσπάθειά του να κινδυνολογήσει μόνο χωρίς να πει τίποτα συγκεκριμένο: «Κράτος και Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης δαπανούν για συντάξεις ποσοστό που αγγίζει το 13,5% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος. Οι προβλέψεις για τη ραγδαία αύξηση του ποσοστού αυτού αποδεικνύουν ότι το Ασφαλιστικό πράγματι είναι ένα εθνικό θέμα. Θα ανακάμψει δηλαδή η ελληνική οικονομία και οι δαπάνες για τις συντάξεις, και μόνο για τις συντάξεις, θα αυξάνονται τόσο πολύ, αν δεν υπάρξει λύση, ώστε θα ακυρώνουν την ανάπτυξη».

Ο υπουργός Εργασίας ζητά να βρεθεί λύση ώστε να μην αυξάνονται οι δαπάνες για τις συντάξεις. Επειδή στις πολιτισμένες κοινωνίες μας ούτε Καιάδα μπορούμε να δημιουργήσουμε ούτε να υποβάλλουμε τους ηλικιωμένους σε ευθανασία όταν περάσουν ένα όριο ηλικίας, η λύση που αναζητά ο υπουργός Εργασίας μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο με αύξηση των ορίων ηλικίας (για να αυξάνονται με χαμηλότερο ρυθμό οι συνταξιούχοι) και με μείωση των συντάξεων. Αυτό και θα επιδιώξει η κυβέρνηση Παπανδρέου. Αυτή είναι η κατεύθυνση του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, της Κομισιόν, της ΤτΕ.

Στο ίδιο διάγγελμα ο Λοβέρδος είπε επίσης: «Στην δραματική αύξηση των δαπανών υγείας, βασικό, αλλά πάντως όχι αποκλειστικό, ρόλο παίζει η σπατάλη στις δαπάνες για το φάρμακο». Τι ακριβώς σημαίνει «σπατάλη»; Οτι καταναλώνουμε περισσότερα φάρμακα; Στο θέμα θα επανέλθουμε αναλυτικά στο επόμενο φύλλο, σημειώνουμε όμως πως όταν ο αρμόδιος υπουργός δεν μιλά για  την ασυδοσία των φαρμακευτικών εταιριών, που αυξάνουν τις τιμές και τα κέρδη τους σε εξωφρενικά ποσοστά κάθε χρόνο, και μιλά για «σπατάλη», η κυβέρνηση ετοιμάζεται για μέτρα που θα αναγκάσουν τους ασφαλισμένους να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Και κάτι ακόμα. Συνιστά τουλάχιστον πολιτικό αμοραλισμό (για να μην πούμε αλητεία) να βγάζει διαγγέλματα περί σπατάλης ο υπουργός μιας κυβέρνησης που εξακολουθεί να αρνείται να δώσει στο ΙΚΑ ποσά που συνιστούν υποχρέωσή της από το νόμο (όπως η συμμετοχή του κράτους στη χρηματοδότηση του κλάδου υγείας του ΙΚΑ, που παράνομα δεν δίνεται από το 2004).

Οταν κάποιος μας λέει ότι το ασφαλιστικό σύστημα βρίσκεται υπό κατάρρευση δεν μας λέει τίποτα καινούργιο. Ειδικά η σημερινή κυβέρνηση, όμως, και οι πουλημένοι γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ «δεν δικαιούνται για να ομιλούν». Το 2002, συμφωνώντας στη θέσπιση του αντιασφαλιστικού νόμου Ρέππα, μας είπαν ότι έλυσαν το Ασφαλιστικό για τα επόμενα 30 χρόνια. Στην εφταετία πάνω και αφού προηγήθηκαν οι αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις της Πετραλιά (που επίσης «έλυσε» το Ασφαλιστικό) ζητούν νέα μέτρα, ακόμη χειρότερα.

Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά. Τα ασφαλιστικά ταμεία είναι και θα παραμείνουν μονίμως υπό κατάρρευση για μια σειρά λόγους:

1 Επειδή επί τρεις και βάλε δεκαετίες οι κυβερνήσεις καταλήστευαν τα αποθεματικά του και τα μοίραζαν στους καπιταλιστές (δανεικά κι αγύριστα), με αποτέλεσμα στα μέσα της δεκαετίας του ‘80 να τα έχουν εξαφανίσει.

2 Επειδή μέχρι το 1992 το κράτος δεν έδινε δεκάρα τσακιστή στα Ταμεία, μολονότι είχε σχετική υποχρέωση από τους ιδρυτικούς τους νόμους. Το 1992, για να χρυσώσει το χάπι του δεύτερου συνεχούς αντιασφαλιστικού νόμου, θέσπισε την περιβόητη κρατική χρηματοδότηση. Τη θέσπισε, όμως, όχι για όλους τους εργαζόμενους, αλλά μόνο για τους νεοεισερχόμενους στην ασφάλιση από 1.1.1993 και μετά. Οταν άρχισαν οι μετά την 1.1.1993 να γίνονται πολλοί (στο μεταξύ το κράτος έδινε έναντι και όχι όλο το ποσό), ήρθε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και άλλαξε τον τρόπο επιχορήγησης. Θέσπισε το 1% του ΑΕΠ κάθε χρόνο ως επιχορήγηση για το ΙΚΑ, που παραμένει ως τώρα. Και βέβαια, σε συνθήκες κρίσης, πέφτει το ΑΕΠ πέφτει και το 1%.

3 Επειδή επί δεκαετίες το κράτος έκανε και κάνει κοινωνική πολιτική στις πλάτες των Ταμείων. Και όχι μόνο κοινωνική πολιτική, αλλά και πολιτική υπέρ των καπιταλιστών (βλέπε προβληματικές επιχειρήσεις παλιά, προγράμματα «εθελούσιας εξόδου» κ.λπ.).

4 Επειδή η εισφοροδιαφυγή και εισφοροκλοπή αποτελούν αγαπημένο σπορ των καπιταλιστών. Το κράτος τους ανταμείβει με συνεχείς χαριστικές ρυθμίσεις, ανεξαρτήτως κυβέρνησης.

5 Επειδή η ανεργία καλπάζει, όπως καλπάζουν και οι λεγόμενες «ελαστικές» σχέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα όλο και λιγότερα έσοδα να μπαίνουν στα Ταμεία.

Βλέπετε σε κανέναν από τους παραπάνω λόγους την παραμικρή ευθύνη εργαζόμενων και συνταξιούχων; Μήπως οι συντάξεις στο ΙΚΑ είναι τόσο ψηλές που δε μπορεί να τις σηκώσει το Ταμείο; Περισσότερο από 80% των συνταξιούχων παίρνει σύνταξη μικρότερη από 700 ευρώ το μήνα. Κι όμως, ακόμα και αυτή η σύνταξη πείνας φαίνεται μεγάλη στους κυβερνώντες και θέλουν να τη μειώσουν. Γι’ αυτό έσκασε μύτη πάλι στα τηλεπαράθυρα ο πρώην υπουργός Γιαννίτσης, που λέει με νόημα ότι αν είχαν χτυπηθεί το 2001 οι κατώτερες συντάξεις, όπως αυτός πρότεινε, σήμερα δεν θα υπήρχε πρόβλημα.

Η Κοινωνική Ασφάλιση, αυτό το ελάχιστο δικαίωμα των εργαζόμενων μέσα στην καπιταλιστική κοινωνία, τοποθετείται και πάλι στην κλίνη του Προκρούστη για να της κόψουν και νέα κομμάτια. Οπως λέει η λαϊκή παροιμία, αυτοί που μας χρώσταγαν θέλουν να μας πάρουν και το βόδι. Επιτέλους, ας βάλλουμε στο κέντρο τις εργατικές ανάγκες και όχι τις ανάγκες του κεφάλαιου. Ας θέσουμε το ζήτημα συνολικά και προπαντός ταξικά. Οχι ν’ αρχίσουμε να παζαρεύουμε και πάλι πόσα θα χάσουμε, γιατί αυτό απαιτεί ο… «οικονομικός ρελισμός».

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜε όπλο την τρομοκρατία των αριθμών
Επόμενο άρθρο Υπουργικά διαγγέλματα

Σχετικά Αρθρα

ΟΙΕΛΕ: Δύο μέτρα και δύο σταθμά από το υπουργείο Παιδείας

Εργατικά 8 Αυγ 2026, 09:50

Συνεχίζεται μέσα στο καλοκαίρι η εκδικητική ομηρία της Χρύσας Χοτζόγλου

Παρά την ΟΜΟΦΩΝΗ γνωμοδότηση του Πειθαρχικού ενάντια στη δυνητική αργία

Εργατικά 29 Ιούλ 2026, 21:21

Εξαμίλια Κορινθίας: Ενα ακόμα καπιταλιστικό έγκλημα

Εργατικά 28 Ιούλ 2026, 19:22

Απαλλάσσονται πλήρως από κάθε κατηγορία οι διωκόμενοι/ες εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση

Νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος

Εργατικά 24 Ιούλ 2026, 08:57

Νέο κρεσέντο γκεμπελισμού για τις συντάξεις χηρείας, που τις είχε πετσοκόψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους.

Εργατικά 22 Ιούλ 2026, 19:16

Τρεις ακόμη εκπαιδευτικοί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Πελοποννήσου για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή

Κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική μέσω της τρομοκράτησης, της επιβολής και του πειθαναγκασμού

Εργατικά 15 Ιούλ 2026, 12:11
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

15 Αυγ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Αυγούστου

15 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Εκτακτη περιοδεία Κούσνερ σε Ισραήλ και Αίγυπτο για τον οδικό χάρτη για τη Γάζα

14 Αυγ 2026, 19:33
Διεθνή

Εσμαΐλ Καανί προς Ιρακινή Αντίσταση: Μην παραδώσετε τα όπλα, αλλά μην συγκρούεστε με τις κρατικές δυνάμεις

14 Αυγ 2026, 18:32
Καταστολή

Υπόθεση Marfin: Mια σκευωρία, τρεις οι προφυλακισθέντες

Προσφυγή εναντίον του εντάλματος προφυλάκισής της κατέθεσε η τρίτη κατηγορούμενη

14 Αυγ 2026, 17:54
Διεθνή

Το Ιράν καταδικάζει κάθε προσπάθεια παραγκωνισμού του παλαιστινιακού ζητήματος

14 Αυγ 2026, 07:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Αυγούστου

14 Αυγ 2026, 00:01
Αγροτικά

Χτύπησε και στην – μέχρι τώρα καθαρή – Αρτα η ευλογιά των αιγοπροβάτων

13 Αυγ 2026, 20:38
Κόντρες

Kάτι τρέχει με τον Τάκη (;)

13 Αυγ 2026, 19:50
Η παπάρα

Ο φιδέμπορος του Μαρ-α-Λάγκο

13 Αυγ 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Αυγούστου

13 Αυγ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Μassive Attack: Αποθέωση στη Μελβούρνη όταν ύψωσαν την παλαιστινιακή σημαία

12 Αυγ 2026, 19:58
Διεθνή

Επικεφαλής του Ανώτατου Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν: Το Στενό του Ορμούζ θα ξανανοίξει μόνο όταν οι ΗΠΑ αποδεχτούν τους όρους του Ιράν

12 Αυγ 2026, 19:11
Καταστολή

Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα: Μελόνι και Μερτς ερίζουν για το ποιος θα ξεφορτωθεί τους πρόσφυγες 

12 Αυγ 2026, 09:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Αυγούστου

12 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Οταν σε υμνεί η Δεξιά

11 Αυγ 2026, 19:44
Διεθνή

Νομική νίκη για ακαδημαϊκό στον οποίο αρνήθηκαν πανεπιστημιακή θέση αφού χαρακτήρισε τη Γάζα «κλασική περίπτωση γενοκτονίας»

11 Αυγ 2026, 18:08
Πολιτισμός

Αν δε θέλετε να μιλάμε για την Παλαιστίνη, μην μας καλείτε

11 Αυγ 2026, 17:46
Διεθνή

Το στρατηγικό αδιέξοδο των σιωναζιστών στον Λίβανο και οι άθλιοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

11 Αυγ 2026, 10:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Αυγούστου

11 Αυγ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Αυγούστου

Ινδία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1947).

Κονγκό: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

Γρενάδα, Λιχτενστάιν, Κορσική: Εθνική γιορτή.

Νότια Κορέα: Ημέρα απελευθέρωσης (1945-1948).

Κόστα Ρίκα: Ημέρα μητέρας.

1943: Γερμανοί εκτελούν 388 Eλληνες στο Κομμένο Aρτας.

1945: Η Ιαπωνία παραδίδεται άνευ όρων στις ΗΠΑ.

1960: Εγγράφονται οι πρώτοι μαύροι σε σχολεία λευκών στη Βιρτζίνια (ΗΠΑ).

1968: Εξάρθρωση της οργάνωσης “Ελληνική Αντίσταση” και περισυλλογή εκρηκτικών μηχανισμών της σε έξι σημεία της Αθήνας.

1975: Στρατιωτικό πραξικόπημα στο Μπαγκλαντές, δολοφονείται ο πρόεδρος Σεΐχ Μουτζίμπ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι Η.Π.Α. έχουν τον πλήρη έλεγχο του Στενού του Ορμούζ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ! Ο Ναυτικός Αποκλεισμός μας αποκαλείται, από όλους, «ΤΕΙΧΟΣ ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΙ», και δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει το Ιράν γι’ αυτό. Δεν έχουν Ναυτικό, δεν έχουν Πολεμική Αεροπορία, οι εναπομείναντες στρατιώτες τους παραμένουν απλήρωτοι, το ΙRGC (Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης) έχει αποδεκατιστεί και τρέπεται σε φυγή, και η «Ηγεσία» τους είναι, στην καλύτερη περίπτωση, αβέβαιη! Δεν έχουν Χρήματα – η χώρα τους είναι «ρημαγμένη». Το μόνο που έχουν είναι ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ και 300% ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ, και η κατάσταση χειροτερεύει! Το Ιράν είναι πλέον μόνο λόγια και καθόλου πράξεις, Οχι Πια ο Νταής της Μέσης Ανατολής. Δόξα στον Αλλάχ! Πρόεδρος ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΖ. ΤΡΑΜΠ

Truth Social

(Ανάμεσα σε δεκάδες αναρτήσεις προσωπικής υποστήριξης [endorsement] διάφορων ρεπουμπλικανών υποψήφιων για τη Βουλή, τη Γερουσία, θέσεις Κυβερνήτη και πολιτειακού εισαγγελέα, στις οποίες κυριαρχεί το… πλούσιο λεξιλόγιό του [τέσσερα επίθετα εναλλάσσονται: fantastic, incredible, tremendous, great], πετάει και μια ανάρτηση για τον πόλεμο κατά του Ιράν. Ενας λογικός άνθρωπος τη διαβάζει και τρίβει τα μάτια του, ψιθυρίζοντας: μα τι λέει ο ξεμωραμένος; Ας αναλογιστούμε, όμως, ότι η ίδια η συνθήκη της επικράτησης του Τραμπ αρχικά στο χώρο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και μετά σε πανεθνικό εκλογικό επίπεδο – που αφορά μόλις το ένα τρίτο όσων έχουν δικαίωμα ψήφου – στηρίζεται σε μια βάση παραλογισμού, ανορθολογισμού, τερατολογίας, σκοταδισμού. Υπάρχει ένα φανατικό κοινό έτοιμο να πιστέψει ό,τι «φίδια» του πει ο Τραμπ. Αυτό το κοινό θέλει να κρατήσει ενεργό ώστε να πάει να ψηφίσει στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοέμβρη και να μειώσει τις απώλειες των Ρεπουμπλικανών. Τι να τους πει; «Δυστυχώς, χάσαμε τον πόλεμο κατά του Ιράν»; Δε γίνεται. Να τους πλακώσει σε αναλύσεις για τη «ρευστότητα» και την «πολυπλοκότητα» της κατάστασης; Ούτε ο ίδιος μπορεί να κάνει τέτοιες αναλύσεις, ούτε αυτοί τις καταλαβαίνουν. Θα πετύχαινε το αντίθετο από αυτό που επιδιώκει. Τους πλακώνει λοιπόν στην τερατολογία και στο φιδεμπόριο. Επαναλαμβάνοντας συνεχώς τα ίδια «φίδια» – όπως διδάσκει το δόγμα Γκέμπελς – στο τέλος κάποιοι μπορεί να τον πιστέψουν. Είναι η καλύτερη επιλογή που έχει. Κι αν μέχρι τον Νοέμβρη έρθει σε συμφωνία, ικανοποιώντας τις – παλιές και νέες – απαιτήσεις του Ιράν, αυτός θα  πλακωθεί σε νέα ψέματα: «νίκησα το Ιράν, άνοιξα το Ορμούζ». Τα υπόλοιπα που θα περιλαμβάνει η συμφωνία δε θα τα αναφέρει, με τη βεβαιότητα ότι μεγάλο μέρος των φανατικών του MAGA δε θα δώσει σημασία. Γι’ αυτό και οι Δημοκρατικοί, που ως κόμμα έχουν τα χάλια τους, δεν προσπαθούν τόσο να πάρουν κόσμο από το MAGA, όσο να πάρουν κόσμο από την αποχή και να τον οδηγήσουν στην κάλπη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo