Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο Πιτσιλής έδιωξε από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ» και τον Γρηγόρη Καλιούρη, που πρώτος αποκάλυψε το σκάνδαλο και στοχοποιήθηκε από την εγκληματική οργάνωση
  • Ετούτ’ η μάντρ’ αγνάντια σου το σύνορο του κόσμου. / Σ’ αφτήν απάνου βρόντηξεν ο Διγενής το Χάρο.
  • Oι Παλαιστίνιοι τσάκισαν το «No Politica» στη Μπερλινάλε
  • Σαν σήμερα 15 Φλεβάρη
  • «Ωρίμασε Πιρς»: Το ξεφτίλισμα μιας τηλεοπτικής πριμαντόνας
  • Η Γάζα αποχαιρέτησε τον «Σνάιπερ της Μπέιτ Χανούν» και τον βοηθό του
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Πλήρη ασυδοσία και αντεργατικά μέτρα απαιτούν οι καπιταληστές
Εργατικά

Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

Πλήρη ασυδοσία και αντεργατικά μέτρα απαιτούν οι καπιταληστές

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr7 Φεβ 2009, 00:00

Η πιο κρατικοδίαιτη τάξη της κοινωνίας, οι καπιταλιστές, χτυπούν και πάλι με μια προκλητική πολιτική παρέμβαση, απαιτώντας από το πολιτικό σύστημα να ευθυγραμμιστεί πλήρως με τις απαιτήσεις τους. Στις 29 Γενάρη ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος έστειλε επιστολή στον υπουργό Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου, την οποία έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα την περασμένη Τρίτη. Από την αρχή κιόλας της επιστολής οι καπιταλιστές δίνουν το στίγμα τους, επιτιθέμενοι στην κυβέρνηση για την πολιτική της έναντι των αγροτών. Τα ψίχουλα που αναγκάστηκε να δώσει, τα οποία δεν άφησαν ευχαριστημένους ούτε τους γαλάζιους αγροτοπατέρες-μεγαλοαγρότες, επειδή δεν καλύπτουν τη ζημιά αλλά τη μειώνουν κατά ένα μικρό μέρος, χαρακτηρίζονται ως αποτέλεσμα εκβιασμού. Προσέξτε τι γράφουν: «Οι παροχές που δίνονται είτε περιστασιακά, είτε υπό το κράτος εκβιασμού ως κατασταλτικό φάρμακο στις επιμέρους κοινωνικές διεκδικήσεις, χωρίς προηγούμενη ιεράρχηση των αναγκών και των στόχων, χωρίς να εντάσσονται σ’ ένα σαφές και συνεπές σχέδιο, θα καταστούν μπούμερανγκ για το κοινωνικό σύνολο και το κοινό μας μέλλον»!!!

Και ποιο είναι εκείνο το «ολοκληρωμένο πρόγραμμα μακράς πνοής» που προτείνουν οι καπιταλιστές; Οπως το συνηθίζουν, το περιβάλλον με το ένδυμα του εθνικού, για να καλύψουν το στυγνά ταξικό του χαρακτήρα. Τα θέλουν όλα. Για την ακρίβεια, τα απαιτούν όλα. Απαιτούν να αλλάξει η οικονομική και κοινωνική πολιτική σε τρόπο που να μπορούν να στραγγίσουν κάθε πηγή, προκειμένου να διατηρήσουν αλώβητα τα κέρδη τους και στις συνθήκες της κρίσης. Υποτίθεται πως καταθέτουν «ένα πλαίσιο μέτρων με αναφορά σε τέσσερις άξονες: τη στήριξη των κοινωνικά και οικονομικά πιο ευάλωτων ομάδων, την προστασία της απασχόλησης, την αναθέρμανση της οικονομίας και την προώθηση των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών». Ας δούμε έναν προς έναν αυτούς τους άξονες, για να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται.

Τα «μέτρα κοινωνικής στήριξης» δεν είναι παρά τα φιλανθρωπικά βοηθήματα που ήδη έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση, για να λέει πως κάνει κοινωνική πολιτική: «Προικοδότηση του Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής με τα υπεσχημένα και άμεση χρήση των πόρων του». Οσο για τα «μέτρα για τη διατήρηση της απασχόλησης», δεν είναι παρά ένας ωμός εκβιασμός σε βάρος των εργαζόμενων και του κράτους: ή κάνετε αυτά που απαιτούμε ή αρχίζουμε τις μαζικές απολύσεις. Τι απαιτούν;

Απαιτούν καταρχάς να πάρουν όλα τα κονδύλια από τον ΟΑΕΔ με πρόσχημα την… κατάρτιση ανέργων: «Ειδική επιδότηση επιχειρήσεων από τον ΟΑΕΔ που αναλαμβάνουν να καταρτίσουν εργαζόμενους που έχουν χάσει τη θέση εργασίας τους – Στοχευμένη προώθηση προγραμμάτων κατάρτισης για την ανάπτυξη δεξιοτήτων σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης ειδικά των νέων και των γυναικών – Ενεργές πολιτικές δια βίου μάθησης ειδικά για εργαζόμενους σε κλάδους που φθίνουν».

Επειδή δεν τους φτάνουν τα λεφτά του ΟΑΕΔ, ζητούν ακόμα «το κράτος να αναλάβει μέρος των ασφαλιστικών εισφορών νέων που δεν έχουν εργασιακή εμπειρία για κάποιο χρονικό διάστημα (π.χ. 12 μήνες)». Ζητούν, δηλαδή, και πρόσθετη επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για νέους εργαζόμενους, χωρίς πουθενά να δεσμεύονται –έστω για τα μάτια του κόσμου– ότι δεν θα κάνουν απολύσεις, αλλά η επιδότηση θα αφορά μόνο νέες προσλήψεις.

Τέλος, ζητούν και «προσωρινή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο ύψος που αντιστοιχεί στις εισφορές του βασικού μισθού για νέες προσλήψεις εντός του 2009 σε επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 10 εργαζόμενους». Αυτό μπορεί από πρώτη άποψη να φαίνεται (και είναι) άνοιγμα προς τους λεγόμενους μικρομεσαίους, όμως είναι βέβαιο ότι τη μερίδα του λέοντος φιλοδοξούν να εισπράξουν οι ίδιοι, διότι δεν υπάρχει μεγάλη καπιταλιστική επιχείρηση που να μη διαθέτει θυγατρικές με λίγους εργαζόμενους (π.χ. εμπορικά τμήματα και όχι μόνο). Κι αν δεν έχουν, μπορούν κάλλιστα να δημιουργήσουν.

Αφού τελειώσουν με τα «μέτρα για τη διατήρηση της απασχόλησης», που είναι ακριβώς το αντίθετο απ’ αυτό που περιγράφει ο τίτλος τους, περνούν στις «καθαυτό» δικές τους απαιτήσεις. Ο κατάλογος είναι τεράστιος, γι’ αυτό και σταχυολογούμε μερικά απ’ αυτά που απαιτούν: «Κατάργηση ειδικών φόρων στην επιχειρηματική δράση – συγκέντρωσης κεφαλαίου, ειδικές εισφορές κ.λπ. – Επίσπευση έγκρισης και χρηματοδότησης αναπτυξιακών προγραμμάτων ΕΣΠΑ – Αμεση προώθηση όλων των ΣΔΙΤ – Επιτάχυνση των διαδικασιών αξιολόγησης, ελέγχου και εκταμίευσης των επιχορηγήσεων του επενδυτικού νόμου (σ.σ. τα λεφτά και γρήγορα, χωρίς ούτε τους τυπικούς ελέγχους) – Αμεση ολοκλήρωση της αναθεώρησης του Ν.325/05 για την αδειοδότηση νέων εγκαταστάσεων και αναθεώρηση παλαιών (σ.σ. ξεχάστε περιβαλλοντικούς όρους και άλλους ελέγχους, δώστε μας τις άδειες αμέσως μόλις τις ζητάμε, μαζί με το κρατικό παραδάκι, φυσικά) – Απλοποίηση και επιτάχυνση διαδικασιών δημοσίων προμηθειών».

Κερασάκι στην τούρτα είναι η απαίτηση για «πραγματική εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος». Ούτε ένας χρόνος δεν πέρασε από την ψήφιση του αντιασφαλιστικού νόμου Καραμανλή-Πετραλιά κι αυτοί ζητούν νέες ανατροπές ή μάλλον ζητούν μια σαρωτική μεταρρύθμιση, που θα μετατρέψει όλες τις συντάξεις σε φιλανθρωπικά βοηθήματα (κυρίως τις συντάξεις σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ, γιατί οι του ΙΚΑ ήδη αποτελούν φιλανθρωπικά βοηθήματα).

Η κυβέρνηση δεν έδωσε καμιά απάντηση στο προκλητικό διάβημα των καπιταλιστών του ΣΕΒ. Ούτε πρόκειται να δώσει επίσημα. Ομως, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα, είναι σίγουρο ότι θα χρειαστεί τη στήριξή τους. Πρέπει, λοιπόν, να περιμένουμε ότι θα ξεκινήσει από μέτρα που μοστράρονται ότι δήθεν είναι για την καταπολέμηση της ανεργίας, ενώ δεν είναι παρά μέτρα μεταφοράς νέων κρατικών πόρων στα ταμεία των επιχειρήσεων. Και όχι μόνο κρατικών πόρων, αλλά και πόρων που συγκεντρώνονται απευθείας από τους εργαζόμενους, όπως είναι τα κονδύλια του ΟΑΕΔ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μέτρα, όπως η επιδότηση από το κράτος των ασφαλιστικών εισφορών για τους νέους εργαζόμενους, είναι και προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, επίσημα διατυπωμένες, ενώ δεν πρόκειται να διαφωνήσει ούτε η συνδικαλιστική γραφειοκρατία.

Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο όχι μόνο να αντιπαλευτεί κάθε τέτοιο μέτρο, αλλά και να διεκδικηθεί η κατάργηση όλων των ρυθμίσεων που μεταφέρουν πόρους από τον ΟΑΕΔ ή το κράτος στις επιχειρήσεις. Ούτε ένα ευρώ στους καπιταλιστές.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

Γκουαντανάμο: Σάλος στη Bρετανία
Επόμενο άρθρο

Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

Συνδικαλιστική γραφειοκρατία ολοκληρωτικά αστικοποιημένη

Σχετικά Αρθρα

Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιτίθεται στον Παναγόπουλο;

Εργατικά 11 Φεβ 2026, 20:07

ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ-Παναγόπουλος (ημίχρονο): 0-1

Εργατικά 11 Φεβ 2026, 11:15

«Βιολάντα»: Ποιος αμφιβάλλει ότι ήταν καπιταλιστικό έγκλημα;

Εργατικά 9 Φεβ 2026, 14:55

Φωτόπουλος: 1.147 λέξεις και ούτε μία για την ταμπακιέρα

Ο συριζαίος γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ βγάζει την ουρά του απέξω

Εργατικά 8 Φεβ 2026, 13:49

Γιατί λέει ψέματα ο Θεοδωρικάκος για το κυβερνητικό στέλεχος Αννα Στρατινάκη;

Εργατικά 7 Φεβ 2026, 13:03

Οι φιλάνθρωποι της Vodafone ξαναχτύπησαν: Απέλυσαν ΑμεΑ για μία ακόμη φορά!

Εργατικά 5 Φεβ 2026, 22:17
Ροή Ειδήσεων
Αγροτικά

Ο Πιτσιλής έδιωξε από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ» και τον Γρηγόρη Καλιούρη, που πρώτος αποκάλυψε το σκάνδαλο και στοχοποιήθηκε από την εγκληματική οργάνωση

15 Φεβ 2026, 20:27
Ιστορία

Ετούτ’ η μάντρ’ αγνάντια σου το σύνορο του κόσμου. / Σ’ αφτήν απάνου βρόντηξεν ο Διγενής το Χάρο.

15 Φεβ 2026, 12:45
Πολιτισμός

Oι Παλαιστίνιοι τσάκισαν το «No Politica» στη Μπερλινάλε

15 Φεβ 2026, 10:18
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Φλεβάρη

15 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτισμός

«Ωρίμασε Πιρς»: Το ξεφτίλισμα μιας τηλεοπτικής πριμαντόνας

14 Φεβ 2026, 20:12
Διεθνή

Η Γάζα αποχαιρέτησε τον «Σνάιπερ της Μπέιτ Χανούν» και τον βοηθό του

14 Φεβ 2026, 09:34
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

14 Φεβ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Φλεβάρη

14 Φεβ 2026, 00:01
Κόντρες

Πού να ξέρουν τα Γαλλάκια!

13 Φεβ 2026, 20:58
Πολιτική

Δένδιας γιοκ: καζάν-καζάν για τρεις (με άνισα μερίδια)

13 Φεβ 2026, 19:24
Αγροτικά

Συνεχίζουν το ψέμα περί «αποκλιμάκωσης της ευλογιάς»

Mε κρατικό χρήμα μπαίνουν στην προπαγάνδα και τα αστικά ΜΜΕ

13 Φεβ 2026, 18:47
Πολιτική

Πού το πάει η καμαρίλα των Γλίξμπουργκ;

13 Φεβ 2026, 14:25
Αθλητισμός

Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή

13 Φεβ 2026, 13:12
Αγροτικά

Γιατί η EFSA αποδέχεται τα μαϊμουδισμένα στοιχεία που της δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

10.830.204 ήταν τα αιγοπρόβατα στην Ελλάδα το 2023, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ

13 Φεβ 2026, 12:50
Διεθνή

Η 7η Οκτώβρη επηρεάζει τον εσωτερικό ανταγωνισμό και στην αμερικάνικη Δεξιά

13 Φεβ 2026, 10:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Φλεβάρη

13 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τον Νετανιάχου χειρότερα απ’ ό,τι τον μπάτλερ του Μαρ-α-Λάγκο

12 Φεβ 2026, 18:43
Πολιτική

Ερντογάν-Μητσοτάκης: Ακόμα στα «μέλια» (ελέω ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ)

12 Φεβ 2026, 13:55
Υγεία

Γενική Συνέλευση Εργαζόμενων στο «Αττικόν»: Εχουν εδώ και χρόνια μετατρέψει το Αττικό σε ένα εμπορευματοποιημένο νοσοκομείο-εφημεράδικο με εξοντωμένο προσωπικό και ταλαιπωρημένους ασθενείς

12 Φεβ 2026, 10:20
Παιδεία

Ακαδημία Φαρμάκου στην Τρίπολη: Φτηνό εργατικό δυναμικό για τις φαρμακοβιομηχανίες

 Κατ’ απαίτηση της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας

12 Φεβ 2026, 09:57
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Φλεβάρη

Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου.

Σερβία: Εθνική εορτή.

Καναδάς: Ημέρα σημαίας.

Σιγκαπούρη: Ημέρα ολικής άμυνας.

1923: Εφαρμόζεται στην Ελλάδα το γρηγοριανό ημερολόγιο.

1933: Απόπειρα εκτέλεσης του προέδρου των ΗΠΑ Φράνκλιν Ρούσβελτ από τον ιταλό αναρχικό Τζιουζέπε Ζαμκάρα.

1951: Δίμηνη φυλάκιση στον πρώην υπουργό Πάνο Χατζηπάνο για σκάνδαλο με καύσιμα.

1993: Βόμβα σε κτίριο ναυτιλιακής εταιρείας στον Πειραιά με αφορμή δύο πολύνεκρα ναυάγια (ΕΛΑ-1η Μάη).

1996: Ρουκέτα κατά του υπαίθριου γκαράζ της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα (17Ν).

1999: Ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν εκδιώκεται από την ελληνική πρεσβεία στην Κένυα, συλλαμβάνεται από Κενυάτες και παραδίδεται στους τούρκους διώκτες του.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

    17Ν
    • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

      Εφετείο 17Ν
  • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

    ΕΛΑ
    • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

      Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

      Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

      Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

      Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

    Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

    Ποιοι είμαστε
  • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

    Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

    Επικοινωνία
  • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

    Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

    Όροι χρήσης
  • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

    Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

    Ποιοι είμαστε
  • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

    Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

    Επικοινωνία
  • Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

    Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΒ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo