Δεν έχει πάτο ο κατήφορος της συριζαϊκής διοίκησης στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (Θανάσης Βλάχος και Γιώργος Καρέτσος). Κατά τη διάρκεια της λειτουργικής κατάληψης της Κεντρικής Υπηρεσίας του Οργανισμού, απειλούσαν ότι θα στείλουν στον εισαγγελέα συνδικαλιστές και εργαζόμενους, γιατί κατά την άποψή τους ήταν παράνομη η μορφή πάλης που είχαν επιλέξει. Στη συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού στις 8-6-2017 έκαναν ένα άλμα στον κατήφορο, αφού εισηγήθηκαν «τη λήψη μέτρων για τα διοικητικά και πειθαρχικά παραπτώματα που συντελέστηκαν κατά τη διάρκεια της “λειτουργικής κατάληψης“ που είχε αποφασίσει ο ΣΥΛΕΕΓΟ» (το σωματείο των εργαζόμενων του Οργανισμού).
Οι εργαζόμενοι με ανακοίνωσή τους κατήγγειλαν τη διοίκηση του Οργανισμού και ζήτησαν τις παραιτήσεις Βλάχου και Καρέτσου, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη εισήγηση θυμίζει τις πιο μαύρες εποχές της ιστορίας. Με παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του ΔΣ ζήτησαν την απόσυρση του θέματος. Ο διευθύνων σύμβουλος, Θανάσης Βλάχος (γραμματέας της σπουδάζουσας της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη στα νιάτα του!) υπεραμύνθηκε της εισήγησής του, προσπάθησε να μετακυλήσει τις ευθύνες της διοίκησης για τις σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των υποχρεώσεων του Οργανισμού στον αγώνα των εργαζόμενων και αρνήθηκε να την αποσύρει. Μετά την αποχώρηση του εκπρόσωπου των εργαζόμενων, τα μέλη του ΔΣ συζήτησαν και απέρριψαν την εισήγηση Βλάχου, αντικαθιστώντας την με ένα ευχολόγιο περί προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος και της ομαλής και ακώλυτης λειτουργίας του Οργανισμού.
Εκτός από τη διοίκηση του Οργανισμού, τεράστια ευθύνη έχει και ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος ενημερώθηκε για την κατάπτυστη εισήγηση Βλάχου (το παρασκήνιο λέει ότι υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από αγροτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που απαίτησαν την απόσυρσή της), όμως έδωσε πλήρη στήριξη στη διοίκηση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη (αν είχε ζητήσει από τον Βλάχο να αποσύρει την εισήγηση και αυτός δεν το έκανε, θα έπρεπε να τον είχε «παραιτήσει» την επόμενη στιγμή).