Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • EΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Για την ταξική-πολιτική οργάνωση του προλεταριάτου
  • Εκπαιδευτικοί στα πειθαρχικά απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδας
  • Σαν σήμερα 1 Μάη
  • Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει πλάτες στους σιωναζιστές πειρατές που χτύπησαν το Global Sumud Flotilla
  • Το Στέκι του Συλλόγου Εστιακών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανήκει στους φοιτητές
  • Ο ΔΣΑ αποδοκιμάζει με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την από 27/4/2026 Πράξη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κ. Τζαβέλλα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Δε θα περάσει
Εργατικά

Η τρομοκρατία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού

Δε θα περάσει

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Δεκ 2007, 00:00
Σε μια ακόμη τραμπούκικη ενέργεια προχώρησαν γραφειοκράτες συνδικαλιστές του Περισσού, ενάντια σε εργαζόμενους που ζύμωναν ταξικές απόψεις. Μπορεί γι’ αυτούς να ισχύει το «παλιά μου τέχνη κόσκινο», να ξέρουν όμως πως δεν πρόκειται να τους περάσει.
 
Την Παρασκευή 7 Δεκέμβρη, πέντε μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Εργαζόμενων-Ανέργων για το Ασφαλιστικό δέχτηκαν τραμπούκικη επίθεση από ομάδα περίπου 20 ατόμων, επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου Ηλεκτρολόγων Πλοίων, την ώρα που μοίραζαν προκηρύξεις στην είσοδο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος. Προκηρύξεις που καλούσαν σε αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση, σε συμμετοχή στην Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία της 12ης Δεκέμβρη και στη συγκρότηση «Ανοιχτής Συνέλευσης Εργαζόμενων και Ανέργων για το Ασφαλιστικό, όπου όλοι οι εργαζόμενοι θα μπορούμε να συντονίσουμε τον συνολικό αγώνα ενάντια στις ρυθμίσεις για το Ασφαλιστικό και ενάντια στους εργοδότες που τις υπαγορεύουν. Οπου θα αποφασίζουμε εμείς για εμάς, χωρίς σωτήρες μικρούς ή μεγάλους».
 
Ο πρόεδρος του Σωματείου Ηλεκτρολόγων Πλοίων, αφού πρώτα διάβασε την προκήρυξη, απαίτησε, δίκην χωροφύλακα της δεκαετίας του ’60, να φύγουν οι εργαζόμενοι από το χώρο, διότι «μόνο τα σωματεία έχουν δικαίωμα να μοιράζουν προκηρύξεις» και οποιοσδήποτε άλλος «πρέπει να παίρνει άδεια»! Στη συνέχεια, προσπάθησε να αρπάξει τις προκηρύξεις από τα χέρια των διακινητών τους και στο τέλος, αφού συγκέντρωσε ομάδα κρούσης, επιτέθηκαν και ποντάροντας στο «συσχετισμό δυνάμεων» που είχε δημιουργηθεί χτύπησαν τους εργαζόμενους, τραυματίζοντας μάλιστα ελαφρά τον έναν απ’ αυτούς (καμιά δεκαριά τραμπούκοι τον πέταξαν κάτω και τον χτυπούσαν με κλοτσιές).
 
Αργότερα, σαν το δολοφόνο που προσπαθεί να σβήσει τα ίχνη του εγκλήματος, οι γραφειοκράτες του Περισσού σκάρωσαν μια ανακοίνωση γεμάτη από ψευτιές και τη δημοσίευσαν στο «Ριζοσπάστη» της επομένης, σε μια προσπάθεια να παραπλανήσουν τους εργάτες της Ζώνης, αρκετοί από τους οποίους έγιναν μάρτυρες του τραμπουκισμού, ενώ πολλοί περισσότεροι είχαν πάρει την προκήρυξη (πάνω από 1.500 προκηρύξεις είχαν μοιραστεί μέχρι την ώρα που επιτέθηκαν οι τραμπούκοι). Σ’ αυτό το μνημείο ψευτιάς και παραπληροφόρησης γράφουν για «προβοκατόρικη παρέμβαση από ομάδα περίπου δέκα ατόμων, ξένων με το χώρο αυτοαποκαλούμενων ως “αντιεξουσιαστές”» (!!!), η οποία έγινε «στο πλαίσιο των προσπαθειών των εργοδοτικών και κυβερνητικών μηχανισμών για να ανακόψουν την αγωνιστική συσπείρωση των εργατοτεχνιτών της Ζώνης» (!!!). Γράφουν ακόμη ότι τα μέλη της ανοιχτής συνέλευσης έφτασαν «με τη βία να εμποδίσουν το μοίρασμα ανακοίνωσης από τη διοίκηση του Σωματείου των Ηλεκτρολόγων Πλοίων», ενώ «ο πρόεδρος του Σωματείου δέχτηκε απρόκλητη επίθεση με άσκηση βίας» (!!!).
 
Αυτά, βέβαια, δεν αντέχουν ούτε στην κοινή λογική. Μπορεί κανείς να φανταστεί ότι πέντε εργαζόμενοι κατέβηκαν στο Πέραμα για να… εμποδίσουν τα σωματεία να μοιράσουν το υλικό τους και για να βιαιοπραγήσουν ενάντια σε στελέχη τους; Οσο για το «αυτοαποκαλούμενοι ως αντιεξουσιαστές», το αφήνουμε στην κρίση των εργατών που διάβασαν την προκήρυξη. Πέρα από την αλήθεια, όμως (δεν ήταν αντιεξουσιαστές αυτοί που μοίραζαν την προκήρυξη, ούτε η Ανοιχτή Συνέλευση προσδιορίζεται ιδεολογικά, αλλά μόνο ταξικά), «λέει πολλά» ο ξέχειλος πολιτικός ρατσισμός των γραφειοκρατών του Περισσού.
 
Το δικαίωμα της ελεύθερης διάδοσης των ιδεών το έχει κατακτήσει με σκληρούς αγώνες δεκαετιών η εργατική τάξη. Πρωτοπόροι εργάτες και εργαζόμενοι χτυπήθηκαν, δικάστηκαν, φυλακίστηκαν, υπέστησαν τα πάνδεινα, για να μπορεί κάθε εργαζόμενος, κάθε ομάδα, κάθε συλλογικότητα, κάθε τάση του κινήματος να μπορεί να απευθύνεται γραπτά ή προφορικά σε όλους τους εργαζόμενους, σε κάθε εργασιακό χώρο, χωρίς να χρειάζεται την άδεια κανενός. Η διάδοση των ιδεών, η συζήτηση, η πάλη των απόψεων είναι συστατικό στοιχείο, είναι το οξυγόνο της εργατικής δημοκρατίας.
 
Ο γραφειοκρατικός συνδικαλισμός, βέβαια, έχει άλλη άποψη και για την εργατική δημοκρατία και για την πάλη των ιδεών, των απόψεων και των προτάσεων. Μια αντίληψη ιδιοκτησιακή, μια αντίληψη αποκλεισμού κάθε κριτικής, μια αντίληψη «πολυκαταστήματος». Αυτή ακριβώς η αντίληψη εκφράστηκε στην τραμπούκικη επίθεση ενάντια στα μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης από τη συγκεκριμένη ομάδα.
 
Εκείνο που τους ενόχλησε είναι η προβολή ταξικών διεκδικήσεων για το Ασφαλιστικό, που ξεπερνούν τις ηττοπαθείς και συμβιβασμένες απόψεις της πολύχρωμης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας (όπως για παράδειγμα το αίτημα: Κατάργηση της τριμερούς χρηματοδότησης – Να πληρώσουν οι καπιταλιστές και το κράτος τους για την Ασφάλισή μας). Η αποκάλυψη για τη συμμετοχή της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας στο ξεπούλημα των Βαρέων και Ανθυγιεινών, που και ο Περισσός έχει λερωμένη τη φωλιά του. Το κάλεσμα για ξεπέρασμα του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού και ανάληψη του αγώνα από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Αναφέρεται στην προκήρυξη: «Αξίζει να γίνει προσπάθεια για μια ανοιχτή συνέλευση εργαζομένων και ανέργων, χωρίς καπελώματα και χωρίς συνδιαλλαγές κάτω από το τραπέζι, με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Συνέλευση που θα είναι η αρχή, όχι για να καταλήξουμε σε διαπιστώσεις για την υπάρχουσα ζοφερή κατάσταση της κοινωνίας, αλλά για να οργανώσουμε τον αγώνα μας. Αυτοί οι δρόμοι δεν περνάνε μέσα από παζάρια με τους καπιταλιστές και το κράτος τους, ούτε μέσα από την ανάθεση του αγώνα στα χέρια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας (κάθε απόχρωσης και βαθμίδας). Ο αντίπαλος δεν περιμένει, η επίθεση έχει ήδη αρχίσει. Το λάθος μιας δικής μας αδράνειας, ή ανάθεσης του αγώνα σε άλλους για λογαριασμό μας, θα είναι ολέθριο όχι μόνο για μας αλλά και για τις επόμενες γενιές, ένα λάθος που δε διορθώνεται στα γεράματα!». Αυτό είναι που τους ενόχλησε και γι’ αυτό επιτέθηκαν τραμπούκικα.
 
Το δικαίωμα να απευθυνόμαστε στους συναδέλφους εργαζόμενους δεν το απεμπολούμε, δεν το διαπραγματευόμαστε, δεν το θέτουμε στην κρίση κανενός γραφειοκρατικού μηχανισμού. Στη Ζώνη πηγαίναμε και θα ξαναπάμε. Οι τραμπούκοι θα πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Η τρομοκρατία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού

Ιδια γεύση (και) στο Ασφαλιστικό
Επόμενο άρθρο

Η τρομοκρατία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού

Η ανεργία το Σεπτέμβρη

Σχετικά Αρθρα

EΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Για την ταξική-πολιτική οργάνωση του προλεταριάτου

Εργατικά 1 Μάι 2026, 08:20

Εκπαιδευτικοί στα πειθαρχικά απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδας

Εργατικά 1 Μάι 2026, 08:18

Διώκουν αρχαιολόγο επειδή αντιτάχτηκε με ανακοίνωση στην παρουσία ΝΑΤΟικών καραβανάδων σε Αρχαιολογικό Μουσείο

Εργατικά 29 Απρ 2026, 10:42

Απεργιακό ραντεβού δεκάδων σωματείων ενάντια στις διώξεις

Εργατικά 28 Απρ 2026, 14:14

Μονιμοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών χωρίς αξιολόγηση

Εργατικά 28 Απρ 2026, 13:14

Οχι στην παράταση της δυνητικής αργίας της Χρύσας Χοτζόγλου

Εργατικά 25 Απρ 2026, 18:14
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

EΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Για την ταξική-πολιτική οργάνωση του προλεταριάτου

1 Μάι 2026, 08:20
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί στα πειθαρχικά απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδας

1 Μάι 2026, 08:18
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Μάη

1 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει πλάτες στους σιωναζιστές πειρατές που χτύπησαν το Global Sumud Flotilla

30 Απρ 2026, 21:08
Παιδεία

Το Στέκι του Συλλόγου Εστιακών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανήκει στους φοιτητές

30 Απρ 2026, 20:20
Πολιτική

Ο ΔΣΑ αποδοκιμάζει με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την από 27/4/2026 Πράξη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κ. Τζαβέλλα

30 Απρ 2026, 20:12
Πολιτισμός

Yπεραστικοί: «Πρωτομαγιά 1944»

Η καινούργια δημιουργία της μπάντας «τα λέει όλα»

30 Απρ 2026, 18:50
Διεθνή

Drone FPV της Χεζμπολά καταστρέφει ισραηλινό τεθωρακισμένο όχημα και τραυματίζει 12 στρατιώτες στη δυτική Γαλιλαία

Είναι η πρώτη φορά που drone FPV της Χεζμπολά με οπτική ίνα έφτασε στη δυτική Γαλιλαία

30 Απρ 2026, 18:04
Κόντρες

Maple Leaf Rag

30 Απρ 2026, 14:50
Διεθνή

Ο Τραμπ απειλεί να διατηρήσει τον αποκλεισμό του Ιράν, η Τεχεράνη απειλεί με «πρακτική» δράση

30 Απρ 2026, 11:57
Διεθνή

Ο σιωναζιστικός στρατός «απέτυχε σε όλα τα μέτωπα»

Δημοσκόπηση της σιωνιστικής κρατικής τηλεόρασης

30 Απρ 2026, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Απρίλη

30 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Οταν γίνεται πολιτική «μούρη» ο Φώντας ο Μπαραλιάκος

29 Απρ 2026, 21:51
Διεθνή

Ιαπωνικό τάνκερ διέσχισε το Ορμούζ – Θα συνεργαζόμαστε με το Ιράν δηλώνει η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας

29 Απρ 2026, 19:21
Κόντρες

Πι(ερ)νόκιο

29 Απρ 2026, 14:23
Εργατικά

Διώκουν αρχαιολόγο επειδή αντιτάχτηκε με ανακοίνωση στην παρουσία ΝΑΤΟικών καραβανάδων σε Αρχαιολογικό Μουσείο

29 Απρ 2026, 10:42
Η παπάρα

Τόλμη και γοητεία

29 Απρ 2026, 09:13
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Απρίλη

29 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Επεσαν οι μάσκες στη δίκη για το έγκλημα στα Τέμπη: Επιστροφή στη γραμμή Μητσοτάκη περί «ανθρώπινου λάθους»

28 Απρ 2026, 20:56
Διεθνή

Οι ξενόδουλοι αστοί του Λιβάνου προσπαθούν να αποτινάξουν τις κατηγορίες για προδοσία

28 Απρ 2026, 19:55
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Μάη

Ημέρα των εργατών.

1886: Γενική απεργία στο Σικάγο με αίτημα την επιβολή του οκταώρου στο ωράριο εργασίας.

1889: Καθιερώνεται επίσημα ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

1894: Πρώτος εορτασμός της Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα (Παναθηναϊκό Στάδιο).

1906: 6.000 εργάτες απολύονται για την απεργία της Πρωτομαγιάς (Γερμανία), στρατιωτικές δυνάμεις συλλαμβάνουν χίλια άτομα που συμμετέχουν σε πρωτομαγιάτικη εκδήλωση (Γαλλία).

1906: Ο 17χρονος Λέβκα Μπιλένκιν ανατινάζει αστυνομικό τμήμα για να γιορτάσει την Εργατική Πρωτομαγιά (Ρωσία).

1924: Επεισόδια στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Αθήνα (διοργάνωση από το ΚΚΕ), νεκρός ο εργάτης Σωτήρης Παρασκευαΐδης, τραυματισμός δεκαεπτά ατόμων.

1929: 31 νεκροί και 1.200 συλλήψεις σε επεισόδια για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Βερολίνο.

1930: Επεισόδια μεταξύ αρχειομαρξιστών και χωροφυλακής στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

1931: Ολοήμερες συγκρούσεις εργατών – αστυνομίας (Θεσσαλονίκη).

1944: Εκτελούνται διακόσιοι κομμουνιστές της Ακροναυπλίας στην Καισαριανή.

1948: Αντάρτες της ΟΠΛΑ εκτελούν τον υπουργό Δικαιοσύνης Χρήστο Λαδά.

1948: Ιδρύεται η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας (Βόρεια Κορέα).

1968: Πρωτομαγιάτικο πανό του «Ρήγα Φεραίου» και ρίψη προκηρύξεων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

1976: Σκοτώνεται σε τροχαίο ο Αλέκος Παναγούλης.

1977: 29 νεκροί σε συγκρούσεις στην Κωνσταντινούπολη.

1977: Επεισόδια μελών του ΕΚΚΕ και του “Μαχητή“, δεκατρείς αστυνομικοί τραυματίες, 23 συλλήψεις.

1979: Βόμβα στο Εμπορικό-Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΛΑ).

1986: Η μεγαλύτερη απεργία στην ιστορία της Νοτίου Αφρικής: Ενάμισι εκατομμύριο μαύροι απέχουν από την εργασία τους και χιλιάδες μαθητές από τα μαθήματα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιτελικό κράτος σημαίνει αν κολλήσει κάπου ένα έργο, θα χτυπήσει ένα καμπανάκι και κάποιος θα ασχοληθεί – επιτελικό κράτος σημαίνει να κάνουμε Υπουργικό Συμβούλιο κάθε μήνα και να έχουμε προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου στην αρχή του χρόνου. Είναι ένας τρόπος διαχείρισης και διοίκησης που φέρνει κοντά την τεχνοκρατική με την πολιτική αντίληψη… Οσοι επιμένουν να βρίσκουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δήθεν τεχνοκρατών που διορίζονται και πολιτικών που εκλέγονται, δεν αντιλαμβάνονται ότι στη ΝΔ είμαστε μια ομάδα, ένα ανοιχτό δημοκρατικό κοινοβουλευτικό κόμμα – τα συζητούμε ανοιχτά, είμαστε μία οικογένεια και για αυτό προχωράμε τελικά μπροστά.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Επιτελικό κράτος σημαίνει να παίρνεις την αρμοδιότητα της ΕΥΠ/ΚΥΠ στο μέγαρο Μαξίμου και να «βυσματώνεις» όλους όσους διαχειρίζονται συμβάσεις – από υπουργούς μέχρι ανώτατους καραβανάδες – μη τυχόν και κάνουν «δουλειές» μόνοι τους. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διορίζεις κεντρικά και τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων και τους επικεφαλής των εποπτευόμενων φορέων, ώστε ο υπουργός να είναι περικυκλωμένος από ανθρώπους του Μαξίμου. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διοικεί ένας αυτοκρατορίσκος με μια αυλή Ηρακλέων του Στέματος που λογοδοτούν μόνο σ’ αυτόν. Αυτά τα γνωρίζουν οι πάντες, αλλά άρχισαν να τα «κοπανάνε» οι γαλάζιοι βουλευτές και πρώην υπουργοί στον Μητσοτάκη τώρα, που τον βλέπουν στριμωγμένο στα σκοινιά. Μ’ άλλα λόγια, βγάζουν την ουρά τους απέξω και δείχνουν με το δάχτυλο τον αυτοκρατορίσκο και την αυλή του, για να διασωθούν οι ίδιοι εκλογικά και πολιτικά. Δεν είναι πρωτοφανή αυτά. Εχουν ξαναγίνει στο παρελθόν κι ας μην είχε λανσαριστεί ο όρος «επιτελικό κράτος», με αξεσουάρ το τάμπλετ του Σκέρτσου και τους «κοριούς» του Δημητριάδη και του Κοντολέοντα. Ενόψει όλων των παραπάνω, η αποστροφή του Μητσοτάκη ότι «είμαστε μια οικογένεια» θυμίζει σαπουνόπερα τύπου «Τόλμη και γοητεία». Με ισχυρές καπιταλιστικές οικογένειες να συντρώγουν και να συνδεξιώνονται την ίδια στιγμή που το κάθε μέλος της οικογένειας σκάβει το λάκο των άλλων. Μήπως έτσι δεν είναι και η σχέση του μικρού Κυριάκου με τη μεγαλύτερη αδερφή του; Αυτός της απαγόρευσε να συμμετάσχει στις κυβερνήσεις του κι αυτή δεν τον κάλεσε ούτε στο γάμο του γιου τους. Αφήστε το γεγονός ότι, εκτός των αναγκαίων πολιτικών συνευρέσεων, οικογενειακή σύναξη έγινε μόνο στην κηδεία του Δρακουμέλ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Η τρομοκρατία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού

    17Ν
    • Η τρομοκρατία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού

      Εφετείο 17Ν
  • Η τρομοκρατία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού

    ΕΛΑ
    • Η τρομοκρατία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Η τρομοκρατία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Η τρομοκρατία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Η τρομοκρατία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Η τρομοκρατία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Η τρομοκρατία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Η τρομοκρατία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Η τρομοκρατία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Η τρομοκρατία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Η τρομοκρατία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Η τρομοκρατία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Η τρομοκρατία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Η τρομοκρατία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού

      Η τρομοκρατία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Η τρομοκρατία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού

      Η τρομοκρατία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Η τρομοκρατία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού

      Η τρομοκρατία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Η τρομοκρατία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού

      Η τρομοκρατία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Η τρομοκρατία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Η τρομοκρατία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού

    Η τρομοκρατία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού

    Ποιοι είμαστε
  • Η τρομοκρατία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού

    Η τρομοκρατία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού

    Επικοινωνία
  • Η τρομοκρατία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού

    Η τρομοκρατία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού

    Όροι χρήσης
  • Η τρομοκρατία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού

    Η τρομοκρατία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού

    Ποιοι είμαστε
  • Η τρομοκρατία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού

    Η τρομοκρατία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού

    Επικοινωνία
  • Η τρομοκρατία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού

    Η τρομοκρατία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo