Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Γάζα: Εξουδετέρωση δικτύου πρακτόρων των σιωναζιστών
  • Προβοκάτσια Μοσάντ – ΕΥΠ/ΚΥΠ – Αντιτρομοκρατικής
  • Το τζογάρισμα της Ντάχια: Πώς η κλιμάκωση του Νετανιάχου κατέληξε σε ιρανική νίκη
  • Oλα τα σιωναζιστικά γουρούνια έχουν την ίδια μούρη
  • Φαντάζεστε τον Μητσοτάκη να αποχωρεί από τηλεοπτική συνέντευξη;
  • Σαν σήμερα 9 Ιούνη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Αποθέωση της καπιταλιστικής τρομοκρατίας
Εργατικά

Την απέλυσαν, θέλουν να της πάρουν και το σπίτι!

Αποθέωση της καπιταλιστικής τρομοκρατίας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr2 Μαρ 2013, 00:00

Σας καθυστερεί ο καπιταλιστής το μισθό και τολμάτε να τον πάτε στην Επιθεώρηση Εργασίας; Απολύεστε! Τολμάτε να καταγγείλετε την απόλυση ως «καταχρηστική και εκδικητική»; Ε, τότε, δεν διορθώνεστε με τίποτα! Γι’ αυτό πρέπει να τιμωρηθείτε όσο πιο αυστηρά γίνεται. Να χάσετε ακόμα και το σπίτι σας! Θα μπορούσε να θεωρηθεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά δεν είναι. Στην Ελλάδα του Μνημονίου και της αχαλίνωτης αποθράσυνσης των καπιταλιστών, ακόμα και τέτοια σενάρια μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Οπως στην περίπτωση της Ευγενίας Λυλάκου, εργάτριας στο βιβλιοδετείο του Β. Κυπραίου στο Περιστέρι.

Το Νοέμβρη του 2010, ο Κυπραίος έστειλε εξώδικη προειδοποίηση απόλυσης στην Ευγενία προφασιζόμενος οικονομικές δυσχέρειες και κατηγορώντας την για «ανάρμοστη συμπεριφορά». Στο εξώδικο προανήγγειλε την απόλυσή της μόλις τελείωνε το καθεστώς προστασίας λόγω μητρότητας (29/12/10). Ηταν τέτοια η πρεμούρα του που δεν περίμενε καν να χρονίσει το δεύτερο παιδί της για να της ανακοινώσει ότι θα απολυθεί. Για κακή του τύχη, όμως, το καθεστώς προστασίας παρατάθηκε (με το νόμο 3896 του Δεκέμβρη του 2010), οπότε ο καπιταλιστής έπρεπε να την απολύσει τρεις μήνες αργότερα. Και το έκανε. Ετσι, έπαιρνε τη ρεβάνς από μία εργάτρια που στο παρελθόν είχε επανειλημμένα προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας καταγγέλλοντας την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων της, με αποτέλεσμα η Επιθεώρηση να κάνει συστάσεις στον καπιταλιστή για τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

Αν τα πράγματα σταματούσαν εκεί, θα μιλούσαμε για μία ακόμα εκδικητική απόλυση. Ομως ο καπιταλιστής το τράβηξε παραπέρα. Αφορμή ήταν το κάλεσμα της Ταξικής Πορείας (της οποίας η Ευγενία είναι μέλος) στις 22 Νοέμβρη του 2010 για αλληλεγγύη προς την ίδια, κατά την τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας Περιστερίου, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο (https://antigeitonies.blogspot.gr/2010/11/blog-post_1621.html). Το κάλεσμα κατήγγειλε την απόλυση ως καταχρηστική και εκδικητική, που δεν θα έπρεπε να μείνει αναπάντητη. Δέκα μήνες μετά (στις 15/9/11), ο Κυπραίος έκανε αγωγή στην Ευγενία ζητώντας της το εξωφρενικό ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ (50 γι’ αυτόν και 50 για την εταιρία που έχει με τη γυναίκα του), ως χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη που  υπέστη από το… συκοφαντικό δημοσίευμα της Ταξικής Πορείας! Αξίωσε δε, η εργάτρια να αποσύρει το δημοσίευμα (που δεν ήταν δικό της, αλλά του εργατικού σχήματος του οποίου είναι μέλος) και να σταματήσει τη δημοσίευση στο μέλλον «δυσφημιστικών και αναληθών γεγονότων», με την απειλή χρηματικής ποινής 1.000 ευρώ για κάθε νέα δημοσίευση! Επειδή το δημοσίευμα δεν έφερε την υπογραφή της εργάτριας, αλλά του εργατικού σχήματος, ο καπιταλιστής εφηύρε την κατηγορία της «ηθικής αυτουργίας» στο επίμαχο δημοσίευμα, με το αιτιολογικό ότι αναφέρει γεγονότα που μόνο η Ευγενία μπορούσε να γνωρίζει, όπως η ημερομηνία της απόλυσης!

Η υπόθεση θα εκδικαστεί το Σεπτέμβρη του 2014, ο καπιταλιστής, όμως, που όπως επισημαίνει στην αγωγή του φερόταν «πατρικά» στην εργαζόμενη, άσκησε το… πατρικό του καθήκον, ζητώντας από το δικαστήριο ασφαλιστικά μέτρα με τη συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της εργάτριας μέχρι του ποσού των 120 χιλιάδων ευρώ (έβαλε και τους τόκους μέσα)! Το έκανε αυτό γιατί, όπως αναφέρει στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η περιουσιακή κατάσταση της εργάτριας είναι επισφαλής, γεγονός που δημιουργεί κίνδυνο να μην του δώσει τα λεφτά αν κερδίσει την υπόθεση!

Ο… πατρικός καπιταλιστής ισχυρίζεται ότι το κάλεσμα του εργατικού σχήματος τον συκοφαντεί, παρουσιάζοντάς τον ως «εργοδότη που “μεθοδεύει” τις κινήσεις του εναντίον των εργαζομένων του με σκοπό το κέρδος»! Κατηγορία την οποία φροντίζει να επιβεβαιώσει στο ακέραιο, φτάνοντας στο έσχατο σημείο εκδικητικότητας να ζητήσει από μία άνεργη εργάτρια με δύο μικρά παιδιά το ίδιο της το σπίτι!

Το ευτράπελο της υπόθεσης (αν μπορεί να μιλήσει κανείς για ευτράπελα σ’ αυτή την ιστορία) είναι το πώς ο καπιταλιστής παρουσιάζει τη… μεγάλη ζημιά που υπέστη η επιχείρησή του από το κάλεσμα της Ταξικής Πορείας: «Απόρροια του συκοφαντικού δημοσιεύματος ήταν η οικονομική μου καταστροφή, αφού αμέσως μετά το δημοσίευμα κλονίστηκε η πίστη και το μέλλον της εταιρίας μου, γνωστή στο χώρο των εκδόσεων σε πανελλήνιο επίπεδο, καθώς ακυρώθηκαν παραγγελίες, εξαιτίας του επίδικου κειμένου το οποίο αναπαράχθηκε και σε άλλα ιστολόγια και ιστοσελίδες του διαδικτύου»! Φτάνει στο σημείο να ισχυρίζεται, ότι «το συκοφαντικό δημοσίευμα είχε ως δυσάρεστο επακόλουθο την απώλεια και επικείμενων συμφωνιών με εκδοτικούς οίκους», με τους οποίους συνεργάζεται επί πολλά χρόνια! Επικοινώνησαν, λέει, μαζί του Ιερές Μονές, με τις οποίες συνεργαζόταν επί πολλά χρόνια (λόγω της εξειδίκευσης των εκδόσεών του στην καλλιτεχνική βιβλιοδεσία και τις εκκλησιαστικές εκδόσεις) και του εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους και την έκπληξή τους για τη συμπεριφορά του, βάσει του δημοσιεύματος! Φαίνεται πως οι καλόγεροι εντρυφούν με ζήλο στα ιστολόγια της Ταξικής Πορείας, του ΚΚΕ (μ-λ) και του Indymedia, στα οποία αναρτήθηκε το επίμαχο κάλεσμα, και συνάγουν κρίσεις βάσει των όσων αναφέρονται σ’ αυτά τα ιστολόγια και όχι βάσει της πολύχρονης συνεργασίας τους με τον καπιταλιστή! Εχει και η γελοιότητα τα όριά της, αλλά ο καπιταλιστής τα ξεπέρασε χωρίς ίχνος ντροπής!

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο που εκδικάστηκε η υπόθεση την περασμένη Τετάρτη, ο λογιστής της επιχείρησης ανέφερε ότι ακόμα και το Ιδρυμα Ωνάση ακύρωσε παραγγελίες λόγω του δημοσιεύματος! Ο ίδιος δε δίστασε να αντιστρέψει την πραγματικότητα, παρουσιάζοντας τον καπιταλιστή σαν πιο… φτωχό από την εργάτρια, επειδή αυτή έχει στην ιδιοκτησία της ακίνητο, ενώ ο καπιταλιστής και η γυναίκα του όχι!

Η απόφαση του δικαστηρίου δεν έχει εκδοθεί μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές και δεν γνωρίζουμε αν θα αποφασιστεί η συντηρητική κατάσχεση του σπιτιού της Ευγενίας. Αν γίνει κάτι τέτοιο, θα αποτελεί πρωτοφανές περιστατικό αντεργατικής βίας επικυρωμένο με δικαστική απόφαση. Ακόμα όμως κι αν δεν γίνει αυτό, και μόνο η αγωγή κατά της εργάτριας αποτελεί πρόκληση. Μια πρόκληση που δείχνει ανάγλυφα πόσο έχουν αποθρασυνθεί οι καπιταλιστές, απαιτώντας την ενίσχυση της φασιστικοποίησης παράλληλα με την «κινεζοποίηση» της εργατικής τάξης. Μπροστά στην απόλυτη εξαθλίωση υπάρχουν δύο επιλογές. Υποταγή ή μαχητική αντίσταση. Οι καπιταλιστές θα πρέπει να καταλάβουν ότι η εργατική τάξη δε θα πορευτεί σαν πρόβατο στη σφαγή. Αυτό απαιτεί ταξική οργάνωση και δράση, βάσει του γνωστού συνθήματος: «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη»!

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Την απέλυσαν, θέλουν να της πάρουν και το σπίτι!

«Οπως ακριβώς οι εγκληματίες»
Επόμενο άρθρο

Την απέλυσαν, θέλουν να της πάρουν και το σπίτι!

Πανεπιστήμια σε λίστες κατάταξης, με δίδακτρα και χορηγίες

Σχετικά Αρθρα

Δικαίωση για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς – Ηχηρό χαστούκι σε Μητσοτάκη και υπουργείο Παιδείας

Εργατικά 2 Ιούν 2026, 21:39

Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στις διώξεις και τους διωκόμενους αγωνιστές

Εργατικά 2 Ιούν 2026, 20:43

Ο Δημήτρης Αντωνίου συνεχίζει ανυποχώρητος να διεκδικεί την ακύρωση της εκδικητικής απόλυσής του από το ΕΚΠΑ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 2 Ιουνίου 11 π.μ. στο Εφετείο Αθηνών 

Εργατικά 31 Μάι 2026, 08:31

Το ΣτΕ, με παράνομη απόφασή του, ανάβει το πράσινο φως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να καταργήσει την εθνική σύνταξη των συντάξεων χηρείας

Εργατικά 25 Μάι 2026, 11:19

Η κατακραυγή, η αλληλεγγύη, ο αγώνας κράτησαν την μάνα του παιδιού με αυτισμό στη δουλειά της στη Σάμο

Εργατικά 21 Μάι 2026, 12:09

Μήνυση κατά των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά Χρύσας Χοτζόγλου και Ακρίτα Καλούση

Από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Εργατικά 20 Μάι 2026, 10:37
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Γάζα: Εξουδετέρωση δικτύου πρακτόρων των σιωναζιστών

9 Ιούν 2026, 21:50
Καταστολή

Προβοκάτσια Μοσάντ – ΕΥΠ/ΚΥΠ – Αντιτρομοκρατικής

9 Ιούν 2026, 21:36
Διεθνή

Το τζογάρισμα της Ντάχια: Πώς η κλιμάκωση του Νετανιάχου κατέληξε σε ιρανική νίκη

9 Ιούν 2026, 13:46
Πολιτισμός

Oλα τα σιωναζιστικά γουρούνια έχουν την ίδια μούρη

9 Ιούν 2026, 12:49
Διεθνή

Φαντάζεστε τον Μητσοτάκη να αποχωρεί από τηλεοπτική συνέντευξη;

9 Ιούν 2026, 11:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούνη

9 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Aναμενόμενα και μη

8 Ιούν 2026, 19:53
Διεθνή

ΕΚΤΑΚΤΟ | Το Ιράν ανακοινώνει παύση των επιχειρήσεων κατά του Ισραήλ

Προειδοποιεί για ισχυρότερη απάντηση αν συνεχιστούν οι επιθέσεις στον Λίβανο

8 Ιούν 2026, 14:57
Διεθνή

Τραμπ: «Εγώ παίρνω όλες τις αποφάσεις. Αυτός [ο Νετανιάχου] δεν είναι εκείνος που αποφασίζει»

8 Ιούν 2026, 14:32
Αθλητισμός

«Αλλάξαν τα κόζα, άλλαξε και το αποτέλεσμα»: Πάμε για πέντε τελικούς κι όποιος αντέξει…

8 Ιούν 2026, 09:11
Παιδεία

Πολλαπλό βιβλίο: Παράνοια, αντιεκπαιδευτική σκοπιμότητα, άνομα συμφέροντα ή όλα μαζί;

Να διαλέξουν οι εκπαιδευτικοί του δημοτικού ανάμεσα σε 257 τίτλους βιβλίων μέχρι τις 18 Ιουνίου;

8 Ιούν 2026, 08:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούνη

8 Ιούν 2026, 00:01
Υγεία

Εγκληματική εγκατάλειψη των δημόσιων ψυχιατρικών δομών

7 Ιούν 2026, 11:15
Διεθνή

Ξινό τους βγήκε το σόου στο Κάστρο Μποφόρ

7 Ιούν 2026, 09:34
Διεθνή

«Ενας τόπος όπου οι άνθρωποι συνεχίζουν να φυτεύουν λουλούδια μέσα στα ερείπια, ενώ κάτω από τα πόδια τους οι τάφοι είναι ακόμα νωποί»

7 Ιούν 2026, 08:40
Παιδεία

Ζαχαράκη και Μητσοτάκης «χορηγοί» του ιδιωτικού πανεπιστημιοποιημένου κολλέγιου Ανατόλια

7 Ιούν 2026, 07:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούνη

7 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτισμός

H Παλαιστίνη «εισέβαλε» ορμητικά και στη Biennale

6 Ιούν 2026, 11:18
Διεθνή

Τι έρχεται μετά την καταστροφή της Γάζας; Μια απάντηση στον Γκιντεόν Λεβί

6 Ιούν 2026, 10:22
Πολιτική

Υποκλοπές-παρακολουθήσεις: Ενα ζόμπι που κυνηγάει τον Μητσοτάκη

6 Ιούν 2026, 08:50
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούνη

1963: Παραιτείται ο Κωνσταντίνος Καραμανλής από την πρωθυπουργία μετά τη ρήξη του με το παλάτι.

1967: Συλλαμβάνονται εννιά κάτοικοι των χωριών Σέλλια και Σουρή Χανίων “ενώ επραγματοποίουν παράνομον κομμουνιστικήν συγκέντρωσιν”.

1969: Συλλαμβάνεται ο δραπέτης Αλέξανδρος Παναγούλης μετά από κατάδοση των Π. Περδικάρη και Δ. Πατίτσα σε διαμέρισμα (Πάτμου 51) στα Πατήσια).

1972: Παραπέμπονται στο στρατοδικείο επτά μέλη της οργάνωσης “Κίνημα 20ής Οκτώβρη“.

1997: Τερματίζεται η βρετανική κυριαρχία στο Χονγκ Κονγκ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα που έχω αναλάβει τα καθήκοντα του Υπουργού Ανάπτυξης έχω πει ότι είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμα της επιχειρηματικότητας στο κέρδος. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχουν επενδύσεις, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Αλλά, εξίσου, πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στο τμήμα εκείνο της κοινωνίας που τα βγάζει πιο δύσκολα πέρα ή δεν τα βγάζει καθόλου πέρα. Απευθύνθηκα προς την ελληνική βιομηχανία τροφίμων και προς τα σούπερ μάρκετ, ζητώντας να πετύχουμε μία εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα.

Τάκης Θεοδωρικάκος (ΕΡΤnews, 29 Μάη)

«Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους είναι ένα μέτρο σκληρό αλλά δίκαιο στις δεδομένες συνθήκες. Λειτουργεί θετικά και βοηθάει την Ανεξάρτητη Αρχή να κάνει τους ελέγχους», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε. Ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, τονίζοντας ότι στις 63 κατηγορίες προϊόντων που αφορά το πλαφόν «έχουν γίνει 50 φορές λιγότερες ανατιμήσεις τον μήνα απ’ ό,τι γίνονταν πριν και 67 φορές περισσότερες μειώσεις τιμών». Όπως επισήμανε, αυτό αποδεικνύει «τη χρησιμότητα του ελέγχου και τη χρησιμότητα του μέτρου», καθώς χωρίς το πλαφόν, «η Ανεξάρτητη Αρχή δεν θα είχε τίποτα να ελέγξει». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν αποτελεί μόνιμο μέτρο: «Δεν είναι για πάντα. Δεν είναι το σχέδιό μας, δεν είναι το όραμά μας για την οικονομία. Αλλά όταν υπάρχει κόσμος ο οποίος δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις, δεν είναι ανάγκη εκεί να κερδίζεις 120%. Πρέπει να υπάρχει μέτρο, λογική και ισορροπία».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης (4 Ιούνη)

(Πρώτα πετάς την παπάρα της «εθνικής κοινωνικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα». Φυσικά, επιλέγεις το προστατευμένο περιβάλλον της ΕΡΤ με την απροκάλυπτη δημοσιοκαφρίλα. Χιλιοειπωμένη είναι, βέβαια, η παπάρα, αλλά έτσι και τσιμπούσαν και αποδέχονταν να παίξουν στο σόου οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων, φαντάζεστε τι θα είχαμε περάσει. Μια βδομάδα πρώτη μούρη στα κανάλια θα ήταν ο πολιτικός γυρολόγος. Οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων δεν έχουν όρεξη για τέτοια, οπότε τον έγραψαν στο γνωστό σημείο. Ο γυρολόγος, όμως, έχει αποδείξει ότι είναι αδίστακτος. Αυτή τη φορά διάλεξε το ακόμα πιο προστατευμένο περιβάλλον του Πορτοσάλτε για να κάνει γαργάρα την «εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα» και να αναφωνήσει σαν άλλος βουλευτής Καλοχαιρέτας: «Ετελείωσε, με το πλαφόν στο περιθώριο κέρδος, αυτό το πολύ σκληρό μέτρο, η ακρίβεια θα εξαφανιστεί». Ολοι ξέρουμε ότι το περιβόητο πλαφόν έχει ξαναεφαρμοστεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και κάθε άλλο παρά εξαφάνισε την ακρίβεια. Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, να κάνει αυτή την παρατήρηση και σχετική ερώτηση ο Πορτοσάλτες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Την απέλυσαν, θέλουν να της πάρουν και το σπίτι!

    17Ν
    • Την απέλυσαν, θέλουν να της πάρουν και το σπίτι!

      Εφετείο 17Ν
  • Την απέλυσαν, θέλουν να της πάρουν και το σπίτι!

    ΕΛΑ
    • Την απέλυσαν, θέλουν να της πάρουν και το σπίτι!

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Την απέλυσαν, θέλουν να της πάρουν και το σπίτι!

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Την απέλυσαν, θέλουν να της πάρουν και το σπίτι!

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Την απέλυσαν, θέλουν να της πάρουν και το σπίτι!

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Την απέλυσαν, θέλουν να της πάρουν και το σπίτι!

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Την απέλυσαν, θέλουν να της πάρουν και το σπίτι!

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Την απέλυσαν, θέλουν να της πάρουν και το σπίτι!

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Την απέλυσαν, θέλουν να της πάρουν και το σπίτι!

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Την απέλυσαν, θέλουν να της πάρουν και το σπίτι!

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Την απέλυσαν, θέλουν να της πάρουν και το σπίτι!

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Την απέλυσαν, θέλουν να της πάρουν και το σπίτι!

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Την απέλυσαν, θέλουν να της πάρουν και το σπίτι!

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Την απέλυσαν, θέλουν να της πάρουν και το σπίτι!

      Την απέλυσαν, θέλουν να της πάρουν και το σπίτι!

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Την απέλυσαν, θέλουν να της πάρουν και το σπίτι!

      Την απέλυσαν, θέλουν να της πάρουν και το σπίτι!

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Την απέλυσαν, θέλουν να της πάρουν και το σπίτι!

      Την απέλυσαν, θέλουν να της πάρουν και το σπίτι!

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Την απέλυσαν, θέλουν να της πάρουν και το σπίτι!

      Την απέλυσαν, θέλουν να της πάρουν και το σπίτι!

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Την απέλυσαν, θέλουν να της πάρουν και το σπίτι!

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Την απέλυσαν, θέλουν να της πάρουν και το σπίτι!

    Την απέλυσαν, θέλουν να της πάρουν και το σπίτι!

    Ποιοι είμαστε
  • Την απέλυσαν, θέλουν να της πάρουν και το σπίτι!

    Την απέλυσαν, θέλουν να της πάρουν και το σπίτι!

    Επικοινωνία
  • Την απέλυσαν, θέλουν να της πάρουν και το σπίτι!

    Την απέλυσαν, θέλουν να της πάρουν και το σπίτι!

    Όροι χρήσης
  • Την απέλυσαν, θέλουν να της πάρουν και το σπίτι!

    Την απέλυσαν, θέλουν να της πάρουν και το σπίτι!

    Ποιοι είμαστε
  • Την απέλυσαν, θέλουν να της πάρουν και το σπίτι!

    Την απέλυσαν, θέλουν να της πάρουν και το σπίτι!

    Επικοινωνία
  • Την απέλυσαν, θέλουν να της πάρουν και το σπίτι!

    Την απέλυσαν, θέλουν να της πάρουν και το σπίτι!

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo