Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Νέο φρικτό σιωναζιστικό έγκλημα στη Γάζα (videos)
  • Αναβλήθηκε η δίκη Χλύκα (πατέρα και γιου) και Καλφούτζου – Σίγουρη η καταδίκη
  • Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη
  • Μια πληρωμένη απάντηση στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ
  • «Και για την κόκκινη ελευθερία υπάρχει μια πόρτα, που τη χτυπά κάθε χέρι λουσμένο στο αίμα»
  • Οι σιωναζιστές έκαναν κλοπή οργάνων από Παλαιστίνιους που δολοφόνησαν
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Επικαιρότητα»Λάθος και οι κτηματολογικές εγγραφές για το «γήπεδο Μελισσανίδη»
Επικαιρότητα

Λάθος και οι κτηματολογικές εγγραφές για το «γήπεδο Μελισσανίδη»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr2 Αυγ 2017, 00:00

Μία από τη σωρεία των παρανομιών που συνοδεύουν τη διάτρητη Εγκριση – Αδεια Δόμησης για το «γήπεδο Μελισσανίδη», αφορά και τα κτηματογραφικά δεδομένα της έκτασης επί της οποίας θα ανεγερθεί το γήπεδο. Είχαμε προαναγγείλει, ότι θα μιλήσουμε αναλυτικά και γι’ αυτό το αίσχος.

Δεν αναφερόμαστε στο ιδιοκτησιακό σκέλος, το οποίο το Κτηματολόγιο το καταγράφει κατά βάσει σωστά (ιδιοκτησία της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ το οικόπεδο που της είχε παραχωρηθεί το 1934 και έχει μεταγραφεί στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών το 1947 – ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου το τμήμα του άλσους που παραχωρήθηκε κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ με τον περιβαλλοντοκτόνο Νόμο 4277/2014). Αναφερόμαστε στα μεγέθη των δύο αυτών γαιοτεμαχίων, καθώς και ενός τρίτου, τα οποία –όπως αναφέρονται στο Κτηματολόγιο- δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, το μεν οικόπεδο ιδιοκτησίας Ερασιτεχνικής ΑΕΚ εμφανίζεται μικρότερο κατά περίπου μισό στρέμμα, το δε οικόπεδο ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου εμφανίζεται μεγαλύτερο κατά περίπου μισό στρέμμα. Επίσης, μια τρίτη ιδιοκτησία (οι παλιοί που θυμούνται το γήπεδο της ΑΕΚ, που το γκρέμισαν, θα θυμούνται μια ταβέρνα μετά τη σκεπαστή), εμφανίζεται σε λάθος σημείο απ’ αυτό που βρίσκεται.

Κανένας από το «σύστημα Μελισσανίδη» δεν μπήκε στον κόπο να διορθώσει αυτά τα προφανή λάθη. Αυτοί ενδιαφέρονταν μόνο να βγάλουν τη διάτρητη άδεια. Ο Α. Αλεξίου, πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, επίσης δεν ενδιαφέρθηκε. Αυτός φρόντιζε μόνο να αλλάξει την ιδιοκτησία του παλιού οικοπέδου και από ιδιοκτησία της ΑΕΚ να το εμφανίσει ως ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου (γι’ αυτή την παρανομία δείτε αναλυτικά ).

Και βέβαια, η προϊσταμένη και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΑΟΚΑ έκλεισαν τα μάτια και μπροστά σ’ αυτό (όταν έχεις φάει τον γάιδαρο, καταπίνεις στα γρήγορα την ουρά…). Είναι έμπειροι υπηρεσιακοί παράγοντες και σίγουρα δεν τους διέφυγε η ασυμφωνία ανάμεσα στο μέγεθος της έκτασης που αναφέρει το παραχωρητήριο του 1934 και στο μέγεθος της έκτασης που αναφέρει το Κτηματολόγιο. Εκλεισαν, όμως, τα μάτια και υπέγραψαν, γιατί αυτό απαιτούσε πιεστικά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Μόνο που η πολιτική ηγεσία δεν εμφανίζεται να υπογράφει πουθενά και η ευθύνη (πειθαρχική και ποινική) είναι εξ ολοκλήρου των υπηρεσιακών παραγόντων που έβαλαν την υπογραφή τους.

Πιο αναλυτικά για όλ’ αυτά μπορείτε να διαβάσετε στην αναφορά που με όλους τους τύπους υποβάλαμε χθες (αριθμός πρωτοκόλλου 187/1-8-2017) στο Κτηματολόγιο, ζητώντας τους να διορθώσουν τις εγγραφές και να στείλουν τα στοιχεία στη ΔΑΟΚΑ, για να δούμε αν η προϊσταμένη της θα επιμείνει να μην ανακαλεί αυτή την παντελώς διάτρητη –και γι’ αυτό παράνομη- άδεια.

Παραθέτουμε την αναφορά:
 
«Aθήνα, 1-8-2017
 
Προς
ΕΚΧΑ ΑΕ ΚΤΟ5
Στράβωνος 3, Νέα Ιωνία
 

 
Οι αναφερόμενες στο θέμα έγκριση και άδεια δόμησης εκδόθηκαν στις 25 Ιούλη του 2017 από την ΔΑΟΚΑ, μετά από αίτηση που φέρεται να υποβλήθηκε στις 20 Ιούλη του 2017, με αριθμό πρωτοκόλλου 13150/1049/20-07-2017 (για το ίδιο έργο είχε υποβληθεί, για πρώτη φορά, αίτηση για έγκριση και άδεια δόμησης στις 13 Αυγούστου του 2014)!
Σύμφωνα με το παραχωρητήριο του 1934, που μεταγράφηκε στις 11 Φλεβάρη του 1947 στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών στον τόμο 1386 και με Αριθμό/ Φύλλο 386, παραχωρήθηκε στο Αθλητικό Σωματείο ΑΕΚ έκταση 26.621,50 τετραγωνικών μέτρων για κοινωφελείς σκοπούς.

Το ΣτΕ, στην απόφαση της Ολομέλειάς του 2153/2015 αναγνωρίζει ότι το  παραχωρητήριο του 1934 εξακολουθεί να ισχύει και ότι η έκταση του συγκεκριμένου ακινήτου είναι 26.621,50 τετραγωνικά μέτρα.

Τα ακριβή όρια των 26.621,50 τετραγωνικών μέτρων μπορείτε να τα βρείτε ακόμη και από τα σχέδια της οικοδομικής άδειας με αριθμό 4116/1978, με την οποία η ΑΕΚ κατασκεύασε τότε την διόροφη σκεπαστή εξέδρα προς την οδό Φωκών, αλλά και από το τοπογραφικό διάγραμμα που επισυνάπτεται στο ΦΕΚ 68, Τεύχος Δ, 27-05-1960, με το οποίο τροποποιείται το Ρυμοτομικό Σχέδιο της Νέας Φιλαδέλφειας.

1.    Με τον ΚΑΕΚ 051051001001 αναγνωρίζετε και εσείς ότι το ακίνητο αυτό ανήκει κατά 100/100 στο Αθλητικό Σωματείο ΑΕΚ. Ομως βγάλατε ότι το ακίνητο έχει έκταση 26.126 τετραγωνικά μέτρα. Ετσι βγάζετε την έκταση του ακινήτου μικρότερη κατά 495,5 τετραγωνικά μέτρα.
Η απόκλιση αυτή είναι μεγαλύτερη από την αποδεκτή απόκλιση εμβαδού των 333,68 τετραγωνικών μέτρων.  Αποψή μας είναι ότι πρέπει  να διορθώσετε άμεσα τον ΚΑΕΚ του Αθλητικού Σωματείου ΑΕΚ ως προς την έκταση και να αναγράψετε τον ορθό αριθμό των

Με τον ΚΑΕΚ 051051001003 εμφανίζετε ότι το δημόσιο παραχώρησε , αντί του σωστού που είναι ώστε το οικόπεδο να έχει συνολικά εμβαδόν

Με τους δύο λανθασμένους ΚΑΕΚ δίνετε στο Αθλητικό Σωματείο ΑΕΚ και στην κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρία ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ επιπλέον 495,5 τετραγωνικά μέτρα, με αποτέλεσμα να έχουν οικόπεδο 29.587,50 τετραγωνικών μέτρων αντί του σωστού που είναι οικόπεδο 29.121,00 τετραγωνικών μέτρων.
Είστε υποχρεωμένοι να αλλάξετε και τον ΚΑΕΚ που αφορά την έκταση που παραχωρείται από το δημόσιο, που είναι

Πρέπει , που εξέδωσε μία, κατά την άποψή μας, παντελώς διάτρητη Εγκριση – Αδεια Δόμησης.

Παραπέρα, υπάρχει ο ΚΑΕΚ 051051001002, με εμβαδό δήλωσης 205 και 210 τετραγωνικά μέτρα. Εν προκειμένω, κάνετε το λάθος να δείχνετε το ακίνητο αυτό σε λάθος θέση. Το ακίνητο αυτό βρίσκεται στην έκταση  των 2499,50 τετραγωνικών μέτρων, που παραχωρείται από το δημόσιο. Αυτό επιβεβαιώνεται από δύο στοιχεία:

από το τοπογραφικό διάγραμμα των μηχανικών Κωνσταντίνου Δραγώνα και Ορέστη Φιντικάκη, που συνοδεύει το από 22/11/1961 συμβόλαιο του Συμβολαιογράφου Αθηνών Παναγιώτη Λαζαράτου.

από φωτογραφία τμήματος του εξωτερικού του παλαιού γηπέδου της ΑΕΚ, που κατεδαφίστηκε του 2003.

Είμαι δημοσιογράφος, κινούμαι από λόγους αντικειμενικής ενημέρωσης του ελληνικού λαού, και δεν απαιτείται να αποδείξω ότι έχω προσωπικό έννομο συμφέρον για να προχωρήσετε στην άμεση διόρθωση των ΚΑΕΚ 051051001001 και 051051001003 και να στην άμεση αποστολή των διορθώσεων στην ΔΑΟΚΑ.

Οπως γνωρίζετε, δύο φορές σας επισκέφθηκαν εκπρόσωποι του Αθλητικού Σωματείου ΑΕΚ και διερεύνησαν τη δυνατότητα να καταγραφούν στο Αθλητικό Σωματείο ΑΕΚ και τα 2.966 τετραγωνικά μέτρα, σύμφωνα με τον λανθασμένο ΚΑΕΚ. Αυτό όμως δεν μπορούσε και δεν μπορεί να γίνει, διότι στην ΑΕΚ η συγκεκριμένη έκταση έχει παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο μόνο κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση.

Εν συνεχεία, ο πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου, προκειμένου να συνταχθεί Πράξη Προσδιορισμού Θέσεων Πάρκινγκ, δήλωσε στις 13 Ιούλη του 2017, στη συμβολαιογράφο Αθηνών Ευφροσύνη Σιμοπούλου, ότι το ακίνητο των 29.121 τετραγωνικών μέτρων ανήκει εξ ολοκλήρου στο Ελληνικό Δημόσιο, μολονότι στους δύο ΚΑΕΚ που αναφέρονται στο οικόπεδο οι ιδιοκτήτες είναι διαφορετικοί (Αθλητικό Σωματείο ΑΕΚ στον πρώτο ΚΑΕΚ, Ελληνικό Δημόσιο στον δεύτερο ΚΑΕΚ).

Η συμβολαιογράφος, αποδεχόμενη τους ισχυρισμούς του κ. Αλεξίου, συνέταξε το συμβόλαιο 8165/2017, που είναι προφανώς παράνομο και άκυρο.

Την επομένη, το συμβόλαιο αυτό μεταγράφηκε στο υποθηκοφυλακείο της Νέας Φιλαδέλφειας,  χωρίς ο υποθηκοφύλακας να επικοινωνήσει –ως όφειλε- με τον προϊστάμενο του υποθηκοφυλακείου Αθηνών (όπου έχει μεταγραφεί από το 1947 το ιδιοκτησίας Αθλητικού Σωματείου ΑΕΚ γαιοτεμάχιο) και με εσάς (που έχετε καταγράψει τα δυο γαιοτεμάχια με τους διαφορετικούς ιδιοκτήτες τους), ώστε να διαπιστώσει την ακρίβεια των στοιχείων! Εάν ενεργούσε ως όφειλε, θα διαπίστωνε ότι από το ακίνητο των 29.121 τετραγωνικών μέτρων, τα 26.621,50 τετραγωνικά μέτρα ανήκουν στο Αθλητικό Σωματείο ΑΕΚ και τα υπόλοιπα στο Ελληνικό Δημόσιο, θα αρνούνταν να μεταγράψει το παράνομο συμβόλαιο και θα το επέστρεφε στη συμβολαιογράφο  Ευφροσύνη Σιμοπούλου.

Το επόμενο βήμα θα είναι (αν δεν έχει ήδη γίνει) να επανέλθει ο κ. Αλεξίου σε εσάς και να ζητήσει –επικαλούμενος το παράνομο συμβόλαιο- να «διορθώσετε» τον ΚΑΕΚ 051051001001, αναφέροντας ως ιδιοκτήτη ολόκληρης της έκτασης το Ελληνικό Δημόσιο, ώστε να ολοκληρωθεί το έγκλημα της υφαρπαγής από το Αθλητικό Σωματείο ΑΕΚ της έκτασης των 26.621,50 τετραγωνικών μέτρων, που του παραχωρήθηκε το 1934 από το Ελληνικό Δημόσιο, την μετέγραψε στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών το 1947, και έκτοτε η ιδιοκτησία του δεν έχει αμφισβητηθεί, ούτε έχει επέλθει οποιαδήποτε αλλαγή στη νομική του υπόσταση (γι’ αυτό, άλλωστε, και εσείς έχετε καταγράψει το ακίνητο στον εν λόγω ΚΑΕΚ ως ακίνητο ιδιοκτησίας 100/100 του Αθλητικού Σωματείου ΑΕΚ).

Κλείνοντας, σας ενημερώνουμε, ότι έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τους υποθηκοφύλακες Αθηνών και Νέας Φιλαδέλφειας, όπως και με τη γραμματέα της συμβολαιογράφου, και ότι θα επιμείνουμε μέχρι τέλους για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος.

Αναμένουμε τις απαντήσεις σας και τις επιβεβλημένες από τη νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον ενέργειές σας».

Συνημμένα στην αναφορά μας ήταν τα εξής στοιχεία:
α) Το παραχωρητήριο του 1934, με το οποίο παραχωρήθηκε στο Αθλητικό Σωματείο ΑΕΚ η έκταση των 26.621,50 τετραγωνικών μέτρων (ΚΑΕΚ 051051001001) (δείτε )
β) Φωτογραφία που δείχνει την ακριβή θέση της ταβέρνας, που βρισκόταν στο οικόπεδο με ΚΑΕΚ 051051001002 (δείτε )
γ) Το συμβόλαιο 8165/2017 της συμβολαιογράφου Ευφροσύνης Σιμοπούλου (δείτε ).
δ) Σχέδιο που αποτυπώνει με ακρίβεια τα μεγέθη και τις θέσεις των οικοπέδων (δείτε ).

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤι είδους «συνεννόηση» μάς ζητά ο project manager Δημήτρης Ανδριόπουλος;
Επόμενο άρθρο Λάθος και οι κτηματολογικές εγγραφές για το «γήπεδο Μελισσανίδη»

Σχετικά Αρθρα

«Διπλό άξελ με τριπλό τόλουπ» ή πώς ο Βορίδης προσπαθεί να κουκουλώσει το σκάνδαλο με τον επικίνδυνο κινέζικο ιό ζωονόσου των χοίρων

Επικαιρότητα 21 Αυγ 2020, 08:29

Πανδημία CoviD-19: Εγκληματούν σε βάρος του ελληνικού λαού

Επικαιρότητα 8 Αυγ 2020, 08:32

Οι σερίφηδες των φυλακών

Επικαιρότητα 2 Αυγ 2020, 09:20

Υπηρεσία Ασύλου: συνθήκες εργασιακού κατέργου

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 17:54

Φασιστικός ρεβανσισμός ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 10:18

Ξανά για το δασοκτόνο σκάνδαλο του Χατζηδάκη

Επικαιρότητα 27 Ιούλ 2020, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Νέο φρικτό σιωναζιστικό έγκλημα στη Γάζα (videos)

Βομβαρδισμοί αμάχων με πάνω από 44 νεκρούς, ανάμεσά τους πολλά παιδιά

20 Οκτ 2025, 19:29
Αγροτικά

Αναβλήθηκε η δίκη Χλύκα (πατέρα και γιου) και Καλφούτζου – Σίγουρη η καταδίκη

20 Οκτ 2025, 09:21
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη

20 Οκτ 2025, 00:01
Υγεία

Μια πληρωμένη απάντηση στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ

19 Οκτ 2025, 20:17
Ιστορία

«Και για την κόκκινη ελευθερία υπάρχει μια πόρτα, που τη χτυπά κάθε χέρι λουσμένο στο αίμα»

19 Οκτ 2025, 12:10
Διεθνή

Οι σιωναζιστές έκαναν κλοπή οργάνων από Παλαιστίνιους που δολοφόνησαν

Επίσημη καταγγελία από την κυβέρνηση της Γάζας, που ζητά διεθνή έρευνα

19 Οκτ 2025, 10:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

19 Οκτ 2025, 00:01
Ιστορία

Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»

18 Οκτ 2025, 18:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Οκτ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

18 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της

Ιδού η συμφωνία του Σαρμ Ελ-Σέιχ

17 Οκτ 2025, 21:04
Κόντρες

H επιτομή της βαρβαρότητας

17 Οκτ 2025, 19:06
Διεθνή

Bασάνιζαν, ακρωτηρίαζαν και εκτελούσαν εν ψυχρώ Παλαιστίνιους που έπαιρναν ομήρους από τη Γάζα

Αυτό αποκαλύπτουν οι σοροί ομήρων που παραδόθηκαν στις αρχές της Λωρίδας

17 Οκτ 2025, 14:27
Πολιτική

Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες

17 Οκτ 2025, 10:07
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Ενας χρόνος από τον ηρωικό θάνατο του Γιάχια Σινουάρ

16 Οκτ 2025, 21:49
Κόντρες

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

16 Οκτ 2025, 20:52
Εργατικά

30 Οκτώβρη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης για την προσφυγή της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία

16 Οκτ 2025, 19:35
Υγεία

Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!

16 Οκτ 2025, 19:16
Παιδεία

Εξω από την «έγκριση» των προγραμμάτων σπουδών των πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων οι τρεις ιδιωτικές Νομικές Σχολές

16 Οκτ 2025, 13:09
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη

Ημέρα στατιστικής.

Ημέρα κατά της οστεοπόρωσης.

Ημέρα ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Ημέρα μακεδονικού αγώνα.

Γουατεμάλα: Ημέρα επανάστασης (1944).

Κένυα: Ημέρα Jomo Kenyatta.

1938: Το Κομμουνιστικό Κόμμα κηρύσσεται εκτός νόμου στην Τσεχοσλοβακία.

1967: Ανακαλύπτεται στην πλατεία Κολωνακίου αυτοσχέδια βόμβα που δεν εξερράγη.

1969: Πρώτη εμφάνιση οργάνωσης «20 Οκτώβρη» με βόμβα σε κάδο απορριμμάτων στη Δεξαμενή.

1977: Απόπειρα εμπρησμού των αποθηκών της AEG (Ρέντης), δολοφονία του Χρήστου Κασίμη (ΕΛΑ).

1977: Βόμβα στο γερμανικό προξενείο της Πάτρας.

1986: Βόμβα στο ΙΔ’ αστυνομικό τμήμα (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo