Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Salam…
  • Σήμερα στην Κόντρα: Μια συζήτηση σε μια καυτή επικαιρότητα
  • Μουσικό Σχολείο Αθήνας: Πρακτορείο ακυρώνει στο παρά πέντε δρομολόγιο μεταφοράς μαθητών
  • Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη
  • Γάζα: Ο γίγαντας λαός σηκώνεται μέσα από τα ερείπια, πανηγυρίζει για τη νίκη, δοξάζει την Αντίσταση
  • Νέα αναβολή: Συνεχίζεται η δικαστική ομηρία των συλληφθέντων στα Σεπόλια στις 17.11.2020
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Επικαιρότητα»Κρέας για τα κανόνια!
Επικαιρότητα

Κρέας για τα κανόνια!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr7 Απρ 2020, 17:55

Η «παγκόσμια μέρα υγείας» έδωσε για μία ακόμα φορά στις κυβερνήσεις την ευκαιρία να «χειροκροτήσουν» το υγειονομικό προσωπικό. Περίσσεψε η υποκρισία, την ίδια στιγμή που σε μία σειρά ανεπτυγμένες χώρες τα μέτρα προστασίας του προσωπικού που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του νέου κοροναϊού αποδείχτηκαν τουλάχιστον ελλιπή, δείχνοντας πώς αντιμετωπίζουν τα αστικά κράτη τους εργαζόμενους της Υγείας: σαν κρέας για τα κανόνια!

Είναι πλέον πασίγνωστο ότι η ραγδαία εξάπλωση του νέου κοροναϊού στον πλανήτη έχει θέσει σε μεγάλο κίνδυνο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στην Ισπανία ένα 14% περίπου των κρουσμάτων αφορά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σύμφωνα με στοιχεία του ίδιου του υπουργείου Υγείας της Ισπανίας (βλ. . Το ποσοστό είναι μεγαλύτερο από την Ιταλία που το ποσοστό αυτό είναι γύρω στο 9% με 10%.

Στην Ιταλία, μέχρι στιγμής έχουν πεθάνει γύρω στους εκατό γιατροί και νοσηλευτές, ενώ ο πρόσφατος θάνατος δύο νεαρών νοσοκόμων στη Βρετανία (ηλικίας κάτω των 40), που δεν είχαν υποκείμενα νοσήματα, έχει ανάψει τη συζήτηση γύρω από την επικινδυνότητα του νέου κοροναϊού για το προσωπικό των νοσοκομείων. Oπως μας πληροφορεί ο βρετανικός Γκάρντιαν (), διάφορες θεωρίες έχουν επιστρατευτεί για να εξηγήσουν πώς νέοι άνθρωποι πεθαίνουν από τον κοροναϊό. Ορισμένοι θεωρούν ότι το πρόβλημα είναι γενετικό, δηλαδή ότι ορισμένοι άνθρωποι, λόγω γενετικής κατασκευής, είναι πιο ευάλωτοι στη δράση του ιού, ενώ άλλοι θεωρούν ότι κρίσιμο είναι το φορτίο του ιού που μολύνει το άτομο. «Ενα άτομο με υψηλό φορτίο του ιού έχει περισσότερα σωματίδια του ιού από αυτό με χαμηλότερο φορτίο». Αυτό υποστηρίζει η ιολόγος Αλιζον Σινκλέρ από το πανεπιστήμιο του Σάσεξ στη Βρετανία, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα. Και συνεχίζει: «Δε γνωρίζουμε ακόμα τον αντίκτυπο που έχει το φορτίο του ιού στα συμπτώματα ενός ατόμου που μολύνθηκε με Covid-19. Είναι σημαντικό να μάθουμε αν υπάρχει συσχετισμός μεταξύ υψηλού φορτίου του ιού και των χειρότερων επιπτώσεων». 

Ο Εντουαρντ Πάρκερ, από τη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, αναφέρει ότι «για τον Covid-19, αρχικές εκθέσεις από την Κίνα δείχνουν ότι το φορτίο του ιού είναι μεγαλύτερο σε ασθενείς με περισσότερο σοβαρή ασθένεια, πράγμα που επίσης ισχύει στον SARS και τη γρίπη».

Τα παραπάνω, αν και δεν αποτελούν απόδειξη ότι το υψηλό φορτίο του ιού παίζει καθοριστικό ρόλο στην πορεία του ασθενούς, οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα ότι 

Ωστόσο, σε πολλά κράτη το προσωπικό των νοσοκομείων διαμαρτύρεται, γιατί η έλλειψη των μέσων προστασίας αποτελεί μέγα πρόβλημα. Πρόβλημα που θα έπρεπε να είχε λυθεί, αν τα κράτη είχαν προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο εξάπλωσης του κοροναϊού. 

Δείτε για παράδειγμα τη Βρετανία. Θυμηθείτε τι έλεγε ο βρετανός γιατρός που περιέθαλτε ασθενείς του νέου κοροναϊού στις 16 Μάρτη (την επιστολή είχε στείλει στον βρετανικό Γκάρντιαν, βλ. ,  από όπου την αναδημοσιεύσαμε στο: ). 

Μόλις την προηγούμενη Πέμπτη (2/4), η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να εφαρμόσει πιο αυστηρές οδηγίες για τα προστατευτικά μέτρα για το προσωπικό των νοσοκομείων, που ενδέχεται να έρθει σε επαφή με ασθενείς με κοροναϊό (βλ. ).
Να πως χαρακτηρίζει τα μέτρα αυτά η οργάνωση EveryDoctor (βλ. : «Την Πέμπτη 2 Απρίλη, η Κυβέρνηση δημοσίευσε νέες οδηγίες για τον εξοπλισμό ατομικής προστασίας. Η αναθεωρημένη οδηγία εξακολουθεί να μην είναι αρκετά καλή: αντί να συνιστά μακριές στολές, η οδηγία επιβάλει aprons (σ.σ. προστατευτική ενδυμασία με δέσιμο στην πλάτη) για τους περισσότερους εργαζόμενους στην Υγεία, πράγμα που είναι φτωχή κάλυψη».

Η νέα οδηγία παραδέχεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) συνιστά στολές πλήρους προστασίας (full armgowns), όταν έρθει κανείς σε επαφή με ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19. Ομως η βρετανική οδηγία συνιστά τέτοιες στολές μόνο σε διαδικασίες υψηλού κινδύνου και στις υπόλοιπες aprons, τα οποία χαρακτηρίζει συμβατά με την πολιτική “bare below the elbow” (γυμνός κάτω από τον αγκώνα), ως τμήμα της μακροχρόνιας στρατηγικής για μείωση των μολύνσεων.

Ειδικοί επί του ζητήματος δεν είμαστε, όμως αυτό που έχει αποδειχτεί στην πράξη είναι ότι η βρετανική ιατρική ηγεσία βρίσκεται πίσω από τον κοροναϊό και οι οδηγίες της αποδείχτηκαν λανθασμένες, υποτιμώντας σημαντικά τον κίνδυνο από το νέο ιό. Συγκρίνοντας μάλιστα με τις εικόνες από την Κίνα, οι βρετανικές πρακτικές είναι πολύ πιο πίσω.

Δεν είναι όμως μόνο η Βρετανία. Στην Ισπανία,, τη δεύτερη χώρα με τα περισσότερα κρούσματα στην Ευρώπη μετά την Ιταλία και με το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων στην Υγεία που μολύνθηκαν από το νέο κοροναϊο, η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Στο περιοδικό Time της προηγούμενης Πέμπτης 2/4 (βλ. ), σε άρθρο με τίτλο «Είναι σαν να είσαι πολεμικός γιατρός. Μια γιατρός από τη Μαδρίτη μιλά για τις μεγάλες ελλείψεις σε προστατευτικό εξοπλισμό», αναφέρονται τα εξής αποκαλυπτικά: 

«Πριν από ένα μήνα, ήταν υποχρεωτικό να φοράμε αδιαπέραστες στολές και μάσκες υψηλής προστασίας ακόμα και για περιπτώσεις χαμηλότερου ρίσκου. Οχι πλέον. Αν δεν έρχεσαι κοντά με τον ασθενή και δεν πρόκειται να κάνεις συγκεκριμένες εργασίες, σου λένε ότι αρκεί μία χειρουργική μάσκα και κανονικές στολές. Τώρα ξαναχρησιμοποιούμε στολές ξανά και ξανά, ενώ κανονικά θα έπρεπε να τις αλλάζουμε κάθε φορά που βλέπουμε νέο ασθενή ή κάνουμε διάλειμμα. Αυτό αυξάνει πολύ τον κίνδυνο να μολυνθείς. Δεν το σκέφτομαι αυτό, όταν περιθάλπω ασθενείς. Ομως η μείωση των στάνταρντ με κάνει να νοιώθω ανασφαλής. Ανησυχώ για τον άντρα και τα παιδιά μου».

Η γιατρός, η οποία έδωσε τη συνέντευξη τηλεφωνικά από το σπίτι της στις 31 Μάρτη, δήλωσε ότι στην αρχή, ασυνήθιστοι, πολλά περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα δεν τα αντιμετώπιζαν με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, γιατί η Μαδρίτη δε θεωρούνταν μέρος με πιθανότητα τοπικής διάδοσης του ιού, καθώς πίστευαν ότι τα κρούσματα είναι όλα εισαγόμενα από Ιταλία και Κίνα. Αυτό οδήγησε πολλούς γιατρούς στο να κολλήσουν.

Στις ΗΠΑ υπάρχουν καταγγελίες ότι δυο βδομάδες μετά από τον πρώτο θάνατο ασθενή με κοροναϊό (στα μέσα Μάρτη), το υπουργείο Εργασίας αρνούνταν να εκδώσει κανόνες έκτακτης ανάγκης στα νοσοκομεία, ώστε να προετοιμάσουν κατάλληλα τους εργαζόμενους από πιθανή έκθεση στον ιό. Επίσης, η ομοσπονδιακή υπηρεσία για την Επαγγελματική Ασφάλεια και Υγεία (OSHA) δεν έδωσε κατευθύνσεις στους επιθεωρητές της, ώστε να μπορέσουν να ελέγξουν τα νοσοκομεία και να επιβάλουν πρόστιμα όπου χρειαστεί. Αυτό το αναφέρει η αμερικάνικη ΜΚΟ Center for PublicIntegrity (βλ. ).

Η απελπιστική κατάσταση που υπάρχει στα νοσοκομεία έχει προκαλέσει οργή σε χιλιάδες νοσοκόμες που κατέβηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη προστατευτικών μέτρων (βλ. ).

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚοροναϊκά ανάλεκτα (6)
Επόμενο άρθρο Η πανδημία απειλεί με λιμό τους παρίες του πλανήτη

Σχετικά Αρθρα

«Διπλό άξελ με τριπλό τόλουπ» ή πώς ο Βορίδης προσπαθεί να κουκουλώσει το σκάνδαλο με τον επικίνδυνο κινέζικο ιό ζωονόσου των χοίρων

Επικαιρότητα 21 Αυγ 2020, 08:29

Πανδημία CoviD-19: Εγκληματούν σε βάρος του ελληνικού λαού

Επικαιρότητα 8 Αυγ 2020, 08:32

Οι σερίφηδες των φυλακών

Επικαιρότητα 2 Αυγ 2020, 09:20

Υπηρεσία Ασύλου: συνθήκες εργασιακού κατέργου

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 17:54

Φασιστικός ρεβανσισμός ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 10:18

Ξανά για το δασοκτόνο σκάνδαλο του Χατζηδάκη

Επικαιρότητα 27 Ιούλ 2020, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Salam…

10 Οκτ 2025, 10:44
Εκδηλώσεις

Σήμερα στην Κόντρα: Μια συζήτηση σε μια καυτή επικαιρότητα

10 Οκτ 2025, 09:59
Παιδεία

Μουσικό Σχολείο Αθήνας: Πρακτορείο ακυρώνει στο παρά πέντε δρομολόγιο μεταφοράς μαθητών

Απελπισία και οργή από γονείς και μαθητές

10 Οκτ 2025, 07:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

10 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Ο γίγαντας λαός σηκώνεται μέσα από τα ερείπια, πανηγυρίζει για τη νίκη, δοξάζει την Αντίσταση

9 Οκτ 2025, 22:23
Καταστολή

Νέα αναβολή: Συνεχίζεται η δικαστική ομηρία των συλληφθέντων στα Σεπόλια στις 17.11.2020

9 Οκτ 2025, 20:40
Αγροτικά

Η ευλογιά καλπάζει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβει νέες εστίες

9 Οκτ 2025, 19:21
Διεθνή

Δίκτυο Samidoun: 7 Οκτώβρη, Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα: Η σημερινή παλαιστινιακή επανάσταση που αντιστέκεται σε δύο χρόνια γενοκτονίας και τα επείγοντα καθήκοντα του κινήματός μας

9 Οκτ 2025, 13:38
Εργατικά

Επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών

9 Οκτ 2025, 12:04
Διεθνή

Oι σιωναζιστές εγκαταλείπουν τους δωσίλογους – Αρνούνται να τους πάρουν στο Ισραήλ

9 Οκτ 2025, 11:54
Διεθνή

Συμφωνία νίκης για την Παλαιστινιακή Αντίσταση – Εγρήγορση και σταθερότητα για την πλήρη εφαρμογή της

9 Οκτ 2025, 10:52
Παιδεία

Το πανεπιστήμιο-επιχείρηση Α.Ε. θέλει λούσα και βιτρίνα

9 Οκτ 2025, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη

9 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Συνεχίζονται οι σκληρές διαπραγματεύσεις στο Σαρμ Ελ-Σέιχ

8 Οκτ 2025, 23:01
Αγροτικά

Εγινε και αυτό: Συνέλαβαν αγροτοσυνδικαλιστή την ώρα που μιλούσε σε ραδιοφωνικό σταθμό!

8 Οκτ 2025, 21:57
Πολιτική

Οταν ο «Μάκης το τσεκούρι» καταργούσε (δύο φορές μάλιστα) διάταξη ΚΥΑ με μια απλή εγκύκλιο, για να βολέψει Φραπέδες, Χασάπηδες και σία!

Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

8 Οκτ 2025, 21:39
Διεθνή

Απόστρατος ισραηλινός στρατηγός Μπρικ: «Το Ισραήλ έχει φτάσει στο σημείο χωρίς επιστροφή»

8 Οκτ 2025, 13:30
Πολιτική

Μια κοινωνικά ανάλγητη κυβέρνηση με θεραπαινίδα μια Δικαιοσύνη της ντροπής

8 Οκτ 2025, 12:32
Αγροτικά

Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: «Καταχεριάζουν» άγρια τον Τσιάρα

8 Οκτ 2025, 11:14
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Οκτώβρη

8 Οκτ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

Ημέρα αυγού.

Ημέρα για την κατάργηση της θανατικής ποινής.

Ημέρα όρασης.

Ημέρα ψυχικής υγείας.

Ταϊβάν: Εθνική γιορτή (1911).

Κούβα: Αρχή πολέμου ανεξαρτησίας (1868).

Ιαπωνία: Ημέρα υγείας – αθλητισμού (1964).

1837: Πεθαίνει ο Σαρλ Φουριέ.

1939: Φυλακίζονται 33 κομμουνιστές κοινοβουλευτικοί στη Γαλλία.

1941: Πρώτο ανοιχτό διάγγελμα του ΕΑΜ στον ελληνικό λαό.

1978: Βόμβα σε βορειοαμερικανικό αυτοκίνητο στου Γκύζη (ΕΛΑ).

1979: Τρεις βόμβες σε αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo