Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Δέκα Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν σε λιγότερο από μια ώρα στη Γάζα
  • Η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ-ΔΙΠΑΕ για το «συνέδριο» «Η Οικονομία του Πολέμου»
  • Πρώτα θα πάρω «γραμμή» και μετά θα σας πω
  • Να βάλουμε τέρμα σ’ αυτή την ντροπή
  • Γάζα: Οι δωσίλογοι εξοντώνονται ή αυτοκτονούν
  • Στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς «βουτάει» και το ΑΠΘ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Επικαιρότητα»Επιμένουν στον αποχαρακτηρισμό 50 εκατ. στρεμμάτων δάσους
Επικαιρότητα

Επιμένουν στον αποχαρακτηρισμό 50 εκατ. στρεμμάτων δάσους

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr3 Αυγ 2015, 00:00

Την περασμένη Τετάρτη έγινε στην ΚΕΝΕ (Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή) η νομοτεχνική επεξεργασία του νομοσχεδίου «Βοσκήσιμες Γαίες και άλλες διατάξεις», στην οποία πήραν μέρος και σύμβουλοι του αναπληρωτή υπουργού Β. Αποστόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι παρατηρήσεις της ΚΕΝΕ θα δοθούν στον αναπληρωτή υπουργό μέχρι την επόμενη Τετάρτη. Ο υπουργός έχει τον πρώτο λόγο στη σύνταξη ενός νομοσχέδιουκαι δεν είναι υποχρεωμένος να αποδεχτεί τις παρατηρήσεις της ΚΕΝΕ. Από υπηρεσιακούς παράγοντες, που ρωτήσαμε αν το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στην ολομέλεια της Βουλής το Σεπτέμβρη, πληροφορηθήκαμε ότι επείγονται και θα κατατεθεί τον Αύγουστο, πριν και από την ψήφιση του νέου μνημονίου. Τους λόγους του επείγοντος δε θέλησαν να μας τους αναφέρουν.

Οπως συνέβη με όλα τα σχέδια του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, τα οποία βρήκαμε και σχολιάσαμε, έχουμε στα χέρια μας και το τελευταίο σχέδιο που στάλθηκε στην ΚΕΝΕ. Με δεδομένο ότι ο υπουργός δεν είναι υποχρεωμένος να πάρει υπόψη του τις παρατηρήσεις της ΚΕΝΕ, εκτιμούμε ότι αυτό το σχέδιο θα πάρει το δρόμο της συζήτησης και ψήφισης στη Βουλή και γι’ αυτό θα κάνουμε μερικές επισημάνσεις πάνω σ’ αυτό το τελικό σχέδιο νόμου.

Μιλώντας για τις βασικές επιλογές του νομοσχέδιου, που παραμένουν και στο τελικό σχέδιο που στάλθηκε στην ΚΕΝΕ, πρέπει να τονίσουμε ότι είναι προσχηματικός ο ισχυρισμός των υποστηρικτών της μετατροπής 50 εκατομμυρίων στρεμμάτων δασών και δασικών εκτάσεων αποκλειστικά σε βοσκότοπους, με την απαγόρευση όλων των άλλων ιδιαίτερα σοβαρών και απαραίτητων δραστηριοτήτων, ότι αυτό γίνεται για να διασφαλιστούν οι κοινοτικές επιδοτήσεις στους κτηνοτρόφους. Η μετατροπή των δασών και δασικών εκτάσεων σε βοσκότοπους προβλέπεται ρητά τόσο στην αιτιολογική έκθεση όσο και στο σώμα του νομοσχέδιου (και στην τελική του μορφή).

Διαβάζουμε για τη βοσκή: (άρθρο 3 παρ. 2).

Στην αιτιολογική έκθεση, στην τρίτη σελίδα του γενικού μέρους, διαβάζουμε σχετικά με τις εκτάσεις που θα δοθούν στην κτηνοτροφία: . Σε προηγούμενες εκδόσεις του νομοσχέδιου αναφερόταν ρητά ότι τα δάση και δασικές εκτάσεις «θα διαχειρίζονται μόνο ως βοσκότοποι». Επειδή αυτό το σχολιάσαμε αρνητικά, υποστηρίζοντας ότι με την αποκλειστική δραστηριότητα της βόσκησης στα δάση και τις δασικές εκτάσεις ανοίγει ο δρόμος για τον αποχαρακτηρισμό τους, οι αρμόδιοι αναπληρωτές υπουργοί Β. Αποστόλου και Ι. Τσιρώνης αναγκάστηκαν να «γλυκάνουν» τη διάταξη. Στην πραγματικότητα, λένε έμμεσα αυτό που προηγουμένως έλεγαν άμεσα. Οταν μιλούν για παράλληλες και συμβατές  με τη βόσκηση χρήσεις και στη συνέχεια ορίζουν ποιες είναι αυτές οι συμβατές χρήσεις, .

Με το άρθρο 19 της προηγούμενης έκδοσης του νομοσχέδιου εισαγόταν διάταξη σύμφωνα με την οποία τα δάση και οι δασικές εκτάσεις που θα οριοθετηθούν ως «βοσκήσιμες γαίες» δε θα κηρύσσονται αναδασωτέα. Σχολιάσαμε με δριμύτητα αυτή τη διάταξη, υποστηρίζοντας ότι μέσω αυτής οι Αποστόλου και Τσιρώνης επιδιώκουν να επιταχύνουν τη διαδικασία ολοκλήρωσης του αποχαρακτηρισμού των 50 εκατ. στρεμμάτων δασών και δασικών εκτάσεων. Το συγκεκριμένο άρθρο μας έκανε αίσθηση, έγινε ευμενώς δεκτό από το δασικό κόσμο, ενώ τις μέρες των πρώτων μεγάλων δασικών πυρκαγιών έγινε μια εκρηκτική αναπαραγωγή του στο Ιντερνετ και στα λεγόμενα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ετσι, ο Β. Αποστόλου αναγκάστηκε να βάλει την ουρά στα σκέλια και να απαλείψει τη συγκεκριμένη διάταξη από την τελική μορφή του νομοσχέδιου.

Τα δάση και οι δασικές εκτάσεις που θα οριοθετηθούν ως βοσκότοποι θα εξακολουθήσουν να κηρύσσονται αναδασωτέα όταν θα καταστρέφονται από πυρκαγιά. Αυτό σημαίνει ότι ο Β. Αποστόλου αναγκάστηκε να φρενάρει κάπως (προς το παρόν) το ρυθμό ολοκλήρωσης του αποχαρακτηρισμού των δασών και δασικών εκτάσεων, αφήνοντάς την για άλλη χρονική στιγμή. Ομως, από τη στιγμή που διατηρεί τις βασικές διατάξεις, με τις οποίες τα 50 εκατ. στρέμματα δάσους και δασικών εκτάσεων μετατρέπονται αποκλειστικά σε βοσκότοπους, αποδεικνύει ότι δεν έχει παραιτηθεί από το σχέδιο της ολοκλήρωσης του αποχαρακτηρισμού τους.

Φυσικά, η αναγκαστική απάλειψη αυτής της προκλητικά αντιδασικής διάταξης δημιούργησε άλλο πρόβλημα στον αναπληρωτή υπουργό. Οι σύμβουλοί του προφανώς του είπαν ότι από τη στιγμή που οι καμένοι βοσκότοποι θα εξακολουθήσουν να κηρύσσονται αναδασωτέοι, θα μειώνεται σημαντικά η έκταση των υπό ένταξη βοσκότοπων και έτσι θα επικρέμαται ο κίνδυνος για καταλογισμούς από τις υπηρεσίες της Κομισιόν. Ετσι, από τη μια αντιδασική διάταξη πέρασαν σε άλλες, που εισήχθησαν στην τελική έκδοση του νομοσχέδιου.

Πρόκειται για διατάξεις με τις οποίες δίνεται η δυνατότητα να εντάσσονται με σχετική ευκολία στους βοσκότοπους και άλλα δάση και δασικές εκτάσεις, ακόμη και προστατευόμενων περιοχών, προκειμένου να εξασφαλίζεται διαχρονικά η απαιτούμενη έκταση των 50 εκατομμυρίων στρεμμάτων.

Η διάταξη για οριοθέτηση ακόμη και προστατευόμενων περιοχών ως βοσκότοπων εισάγεται με τη νέα παρ. 3 του άρθρου 3, ενώ δύο διατάξεις για την οριοθέτηση και άλλων δασών και δασικών διατάξεων ως βοσκότοπων εισάγονται με την παρ. 3 του άρθρου 4 και με την παρ. 1 του άρθρου 6. Με την πρώτη απ’ αυτές τις δύο διατάξεις οριοθετούνται και άλλα δάση μετά τη λήξη των διαχειριστικών σχεδίων για τη βόσκηση, ενώ με τη δεύτερη μπορούν να οριοθετηθούν ως βοσκότοποι και άλλα δάση από την αρχή.

Σε ό,τι αφορά τις προστατευόμενες περιοχές, για να μπορούν να βοσκηθούν θα έπρεπε να εκπονούνται από τους φορείς που τις εποπτεύουν διαχειριστικά σχέδια για τις επιτρεπόμενες δράσεις. Ελάχιστα τέτοια σχέδια εκπονούνται, για διάφορους λόγους, με βασικό την «έλλειψη πιστώσεων». Παρολαυτά, οι προστατευόμενες περιοχές βόσκονταν (δεν έχουμε πρόχειρα τα ακριβή στοιχεία). Με τη νέα διάταξη, όμως, οδηγούμαστε σε μια πολύ χαλαρή βάση έγκρισης από το φορέα προστατευόμενων περιοχών για το ποιες απ΄ αυτές και σε τι έκταση θα οριοθετούνται ως βοσκότοποι. Θα αρκεί η γνωμοδότηση από το φορέα, χωρίς να ξέρουμε το περιεχόμενό της. Καταργείται ο όρος της σύνταξης διαχειριστικού σχεδίου από το φορέα και θα αρκεί μια γνωμοδότηση. Η εισαγωγή αυτή της διάταξης για τις προστατευόμενες περιοχές είναι εκ του πονηρού και οδηγεί τα πράγματα πολύ πιο πέρα  από την εξασφάλιση απλώς του ισοζυγίου των υπό ένταξη βοσκότοπων.

Γι’ αυτό εμείς επαναλαμβάνουμε αυτό που φωνάζουμε από την πρώτη στιγμή;

 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΓήπεδο Μελισσανίδη: Σταματήστε τώρα το σκάνδαλο
Επόμενο άρθρο Επιμένουν στον αποχαρακτηρισμό 50 εκατ. στρεμμάτων δάσους

Σχετικά Αρθρα

«Διπλό άξελ με τριπλό τόλουπ» ή πώς ο Βορίδης προσπαθεί να κουκουλώσει το σκάνδαλο με τον επικίνδυνο κινέζικο ιό ζωονόσου των χοίρων

Επικαιρότητα 21 Αυγ 2020, 08:29

Πανδημία CoviD-19: Εγκληματούν σε βάρος του ελληνικού λαού

Επικαιρότητα 8 Αυγ 2020, 08:32

Οι σερίφηδες των φυλακών

Επικαιρότητα 2 Αυγ 2020, 09:20

Υπηρεσία Ασύλου: συνθήκες εργασιακού κατέργου

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 17:54

Φασιστικός ρεβανσισμός ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 10:18

Ξανά για το δασοκτόνο σκάνδαλο του Χατζηδάκη

Επικαιρότητα 27 Ιούλ 2020, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Δέκα Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν σε λιγότερο από μια ώρα στη Γάζα

Ανάμεσά τους τρεις δημοσιογράφοι που κάλυπταν την κατασκευή καταυλισμού αστέγων από την Αιγυπτιακή Επιτροπή

21 Ιαν 2026, 19:10
Παιδεία

Η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ-ΔΙΠΑΕ για το «συνέδριο» «Η Οικονομία του Πολέμου»

21 Ιαν 2026, 14:57
Κόντρες

Πρώτα θα πάρω «γραμμή» και μετά θα σας πω

21 Ιαν 2026, 14:44
Η παπάρα

Να βάλουμε τέρμα σ’ αυτή την ντροπή

21 Ιαν 2026, 12:38
Διεθνή

Γάζα: Οι δωσίλογοι εξοντώνονται ή αυτοκτονούν

21 Ιαν 2026, 11:32
Παιδεία

Στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς «βουτάει» και το ΑΠΘ

21 Ιαν 2026, 09:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Γενάρη

21 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι σιωναζιστές ισοπεδώνουν τις κεντρικές εγκαταστάσεις της UNRWA στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

20 Ιαν 2026, 20:44
Υγεία

Μετατρέπουν τους γιατρούς του παλιού «Λοιμωδών» σε περιφερόμενο θίασο

Πλήττουν καίρια και το Νοσοκομείο Νίκαιας

20 Ιαν 2026, 19:18
Διεθνή

Τραμπ: Θέλει να φτιάξει και δικό του ΟΗΕ!

Αντιδρούν ιμπεριαλιστικές χώρες και περιφερειακές δυνάμεις

20 Ιαν 2026, 13:51
Κόντρες

Αποκαλυπτήρια (στα καφενεία το λένε «ξεβράκωμα»)

20 Ιαν 2026, 12:04
Διεθνή

Ιταλία 2026: O,τι κινείται ποινικοποιείται κι ό,τι αντιστέκεται «διορθώνεται»

20 Ιαν 2026, 08:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Γενάρη

20 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

AAΔΕ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει»

Στις θέσεις τους όλα τα στελέχη που αναφέρονται στη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

19 Ιαν 2026, 18:55
Διεθνή

Σύλληψη για μια ανάρτηση στο facebook

19 Ιαν 2026, 18:25
Η παπάρα

Υποψήφιος για Νόμπελ Οικονομικών

19 Ιαν 2026, 14:33
Κόντρες

Προσοχή: κυκλοφορεί επικίνδυνο «συναισθηματικό εμβόλιο»

19 Ιαν 2026, 14:11
Αγροτικά

Εξουσιοδοτημένος κτηνίατρος: Ομολογία ότι η ευλογιά δεν έχει κοπάσει

Και γκεμπελίστικου τύπου διαχείριση

19 Ιαν 2026, 11:03
Υγεία

Tο σποτ της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών για την πρόληψη της εγκεφαλικής παράλυσης αποκρύπτει συνειδητά τις αιτίες και τους υπεύθυνους

19 Ιαν 2026, 09:47
Περιβάλλον

Ο Πάρνωνας καταστρέφεται, οι κάτοικοι του Κοσμά Αρκαδίας αντιστέκονται στην καταστροφή, η κυβέρνηση τρομοκρατεί

19 Ιαν 2026, 09:31
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Γενάρη

Πολωνία: Ημέρα γιαγιάς.

1924: Πεθαίνει ο Λένιν.

1957: Συμπλοκές Τούρκων και Ελλήνων στην Κύπρο. Ελληνικά καταστήματα πυρπολούνται από Τούρκους, βανδαλισμοί.

1971: Επτά καταδίκες μελών του ΠΑΚ στο έκτακτο στρατοδικείο Αθηνών.

1979: Συλλαμβάνονται εννιά βομβιστές που ανήκουν στην «Οργάνωσιν Εθνικής Αποκαταστάσεως» και ευθύνονταν για τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στους κινηματογράφους. Δύο εκ των συλληφθέντων (Χρ. Τζαβέλλας και Γ. Γεωργιάδης) είναι εν ενεργεία αξιωματικοί του στρατού, άλλοι τέσσερις καταζητούνται.

1980: Βόμβα στο αυτοκίνητο του καθηγητή του Χημείου, Βασιλειάδη (ΕΛΑ).

1988: Απόπειρα κατά του αξιωματικού της DIA Τζορτζ Κάρος (17Ν).

1997: Η Μαντλίν Ολμπράιτ γίνεται η πρώτη γυναίκα υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Αγαπητέ φίλε Israel, […] η σημερινή σου παρουσία αποκτά μια θετική διάσταση στο πλαίσιο των ήδη άριστων και στρατηγικών αμυντικών μας σχέσεων. Γιατί η αμυντική μας συνεργασία πλέον, καλύπτει ολόκληρο το φάσμα: Από την επιχειρησιακή διαλειτουργικότητα και τις κοινές ασκήσεις μέχρι τη στρατηγική σύγκλιση στην έρευνα, στην καινοτομία, στην αμυντική τεχνολογία και βιομηχανία. […] Eνας άλλος πυλώνας συνεργασίας είναι η Τριμερής με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, «3+1». Δηλαδή, Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Γενικά, λειτουργούμε ως ένας άξονας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Oπως ξέρετε, στην περιοχή μας πολλά διακυβεύονται από αποσταθεροποιητικές πρακτικές, από αμφισβήτηση του Διεθνούς Δικαίου, από αμφισβήτηση του Δικαίου της Θάλασσας. Η Ελλάδα υπερασπίζεται την κυριαρχία της, υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματά της, χωρίς να απειλεί οιονδήποτε, χωρίς να διεκδικεί οτιδήποτε. […] Oπως είναι φυσικό, «εκμεταλλεύτηκα» την παρουσία του Υπουργού στην Αθήνα, ανταλλάξαμε απόψεις για την ευρύτερη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, του υπογράμμισα τον σταθεροποιητικό και έντιμο ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα, διατηρώντας αμυντικές σχέσεις με το Ισραήλ και εγκάρδιες σχέσεις με τον αραβικό κόσμο. […] Και, βέβαια, από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου και υποστηρίξαμε το δικαίωμα σας, κύριε Υπουργέ, για αυτοάμυνα. Και στηρίζουμε το αίτημα για την επιστροφή της σoρού και του τελευταίου ομήρου. […] Θεωρώ ότι οι συζητήσεις μεταξύ μας αποτελούν πάντα ένα σκαλοπάτι για τη βελτίωση των σχέσεων μας, αλλά λειτουργούν και ως σταθεροποιητικός παράγων για την ευρύτερη περιοχή.

Nικος Δένδιας

(Ο Δένδιας υποδέχτηκε στην Αθήνα τον σφαγέα Ισραέλ Κατζ, δεξί χέρι του Νετανιάχου στη σιωναζιστική κυβέρνηση. Και επέλεξε να μην πει ούτε δυο τυπικά λόγια «ίσων αποστάσεων». Πλήρης ταύτιση με τους σιωναζιστές. Τους οποίους είχε το θράσος να χαρακτηρίσει παράγοντα σταθερότητας της περιοχής! Ποιους; Αυτούς που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση με τις μισές χώρες της περιοχής και που προβάλλουν απροκάλυπτα ως στρατηγικό τους στόχο το «Μεγάλο Ισραήλ», ένα αυτοκρατορικό μόρφωμα που θα καταπιεί χώρες όπως η Παλαιστίνη, η Ιορδανία, ο Λίβανος, η Συρία, και θα διαμελίσει άλλες, όπως η Αίγυπτος, η Υεμένη, η Σαουδική Αραβία, το Ιράκ και η Τουρκία! Ο Δένδιας άκουσε -συγκατανεύοντας- τον Κατζ να λέει -δύο φορές μάλιστα- ότι Ελλάδα και Ισραήλ «μοιράζονται κοινές αξίες». Τον άκουσε να ονοματίζει την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ, παραβιάζοντας τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, που και το ελληνικό κράτος έχει ψηφίσει. Παραβιάζοντας το διεθνές στάτους που αναγνωρίζει ως πρωτεύουσα της σιωνιστικής οντότητας το Τελ Αβίβ. O ελληνικός λαός πρέπει να βάλει τέρμα σ’ αυτή την ντροπή)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo