Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Χαμάς: Προκατειλημμένο κατά των Παλαιστίνιων το υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Συμβούλιο Ειρήνης
  • Αποκαλύφθηκε η γερμανική χρηματοδότηση των σιωνιστικών εποικισμών
  • Σαν σήμερα 6 Σεπτέμβρη
  • Το Ιράν αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες για την απάντηση στο έγκλημα των ΗΠΑ στο νησί Σιρίκ
  • Συνομιλίες της Χαμάς με ανώτερους ιρανούς αξιωματούχους για τη Γάζα και τον οδικό χάρτη της κατάπαυσης του πυρός
  • Οι μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης απέκρουσαν διείσδυση δωσιλογικής συμμορίας – Νεκρός ο μαχητής που προσπάθησαν να απαγάγουν
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Eγκλημα στα Τέμπη: Ενταφιάστηκαν οι ποινικές ευθύνες των αστών πολιτικών
Πολιτική

Eγκλημα στα Τέμπη: Ενταφιάστηκαν οι ποινικές ευθύνες των αστών πολιτικών

Στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους» επέστρεψε η ΝΔ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Ιούν 2025, 14:28

Από τη στιγμή που πείστηκε ο Καραμανλής ο κούτσικος να ακολουθήσει το «μοντέλο Τριαντόπουλου», το μόνο που είχε να κάνει η ΝΔ ήταν να περιχαρακώσει την ψηφοφορία, ώστε να μην ξεφύγει καμιά ψήφος υπέρ της παραπομπής Μητσοτάκη και να μην αθροιστούν περισσότερες ψήφοι στις κάλπες των δύο προτάσεων της αντιπολίτευσης. Το έκανε και αυτό, και έτσι η κοινοβουλευτική διαδικασία για τις ποινικές ευθύνες αστών πολιτικών για το έγκλημα των Τεμπών έκλεισε με την παραπομπή του Καραμανλή για παράβαση καθήκοντος και με τρόπο ώστε να προεξοφλείται η αθώωσή του από το δικαστικό συμβούλιο.

Δεν ξέρουμε πώς πείστηκε ο Καραμανλής, είμαστε όμως σίγουροι ότι πήρε τις διαβεβαιώσεις του από τον Μητσοτάκη. Ετσι, χωρίς να έχει δημοσιοποιήσει τη θέση του με επιστολή, όπως είχε κάνει ο Τριαντόπουλος, εμφανίστηκε χτες στη Βουλή και είπε: «Στηρίζω απόλυτα και ολόψυχα την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής. Και το ίδιο ζητώ να κάνουν και οι συνάδελφοί μου Βουλευτές. Και θέτω τον εαυτό μου ενώπιον της κρίσης της Δικαιοσύνης, όχι μόνο γιατί δεν θέλω να υπάρχει καμία υπόνοια ότι ψάχνω πολιτική ασπίδα στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία του κόμματός μου, αλλά γιατί έχω απόλυτο σεβασμό στη μνήμη όσων χάθηκαν στα Τέμπη».

Μετά απ’ αυτό, ο κοινοβουλευτικός λόχος της ΝΔ δεν είχε κανένα λόγο να διαφοροποιηθεί, με κάποιους να καταψηφίζουν την κυβερνητική πρόταση «παραπομπής», ώστε ο Καραμανλής να μην παραπεμφθεί καν και να αθωωθεί με τις ψήφους των βουλευτών. Ολοι μαζί διέσωσαν το πολιτικό κύρος του Μητσοτάκη και έχουν και το κεφάλι τους ήσυχο ότι δε θα τους πάει τώρα σε πρόωρες εκλογές, πράγμα που θα ήταν πιθανό αν καταψηφιζόταν η πρόταση παραπομπής του Καραμανλή, γεγονός που θα αποτελούσε μείζονα πολιτική ήττα του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης.

Το δεύτερο στόχο τον εξασφάλισαν με μια «συνδικαλιά» που μόνο σε φοιτητικά αμφιθέατρα τη βρίσκεις. Δεν στήθηκαν κάλπες ανά προτεινόμενο πολιτικό και προτεινόμενο αδίκημα, αλλά κάλπες με βάση την κομματική πρόταση. Οπως στις φοιτητικές συνελεύσεις κατεβάζουν «πλαίσια» που ψηφίζονται «πακέτο». Ετσι, δε θα μπορούσαν να διαρρεύσουν κυβερνητικές ψήφοι υπέρ της παραπομπής του Καραμανλή για κακούργημα ή και υπέρ της παραπομπής του Μητσοτάκη. Επίσης, κόμματα της αντιπολίτευσης που δεν είχαν συγκεντρώσει 30 υπογραφές για να καταθέσουν δική τους πρόταση (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ ΝέΑρ), αλλά θα ψήφιζαν παραπομπές για συγκεκριμένα αδικήματα (π.χ. του Καραμανλή για κακούργημα και του Μητσοτάκη για κακούργημα, αλλά όχι για εσχάτη προδοσία), ωθήθηκαν στην αποχώρηση από την ψηφοφορία. Μιλάμε για 58 βουλευτές, συν 3 ανεξάρτητους, σύνολο 61.

Ομως, μια διαδικασία που έχει εισαγγελικό περίβλημα, όπως η εξέταση των ενδείξεων για ποινικές ευθύνες υπουργών, δεν είναι πολιτικό πλαίσιο. (Πρέπει να) διέπεται από τις βασικές αρχές του δικονομικού δικαίου, που απαιτεί εξατομίκευση κάθε κατηγορίας. Για να δώσουμε ένα παράδειγμα: όταν οι μπάτσοι συλλαμβάνουν διαδηλωτές, φτιάχνουν ένα παραπεμπτικό με κατηγορίες και τους στέλνουν στον εισαγγελέα. Ο εισαγγελέας, μελετώντας τη δικογραφία που έφτιαξαν οι μπάτσοι, μπορεί να σβήσει κάποια ή κάποιες κατηγορίες, όπως επίσης μπορεί να προσθέσει άλλη/ες. Αυτή τη βασική αρχή του δικονομικού δικαίου την πέταξε στα σκουπίδια η ΝΔ (μαζί και το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ), επικαλούμενη την… κοινοβουλευτική παράδοση. Ετσι, όποιο κόμμα ή βουλευτής ήθελε να ψηφίσει την παραπομπή Μητσοτάκη μόνο για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών (άρθρο 291 του Ποινικού Κώδικα), δεν μπορούσε να το κάνει, γιατί θα έπρεπε να ψηφίσει «πακέτο» την πρόταση Κωνσταντοπούλου-Βελόπουλου-Νατσιού-Κασσελάκη, δηλαδή παραπομπή και για εσχάτη προδοσία.

Ο στόχος ήταν να εμφανιστεί η εικόνα μιας συμπαγούς ΝΔ και μιας κατακερματισμένης αντιπολίτευσης. Σ’ αυτό το στόχο συνέβαλε και το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ, συμφωνώντας με τη ΝΔ στη διαδικασία της ψήφισης των κομματικών προτάσεων «πακέτο». Με περισσή αλαζονεία, ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Μάντζος πήρε το λόγο στην αρχή της συνεδρίασης και κάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να παρατήσουν τις προτάσεις τους και να ψηφίσουν «πακέτο» την πρόταση του ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ, η οποία ζητούσε την παραπομπή μόνο του Καραμανλή για κακούργημα και άφηνε στο απυρόβλητο τον Μητσοτάκη! Μ’ αυτόν τον τρόπο το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ έδειξε υπευθυνότητα έναντι των διάφορων αστικών κέντρων, που δημόσια (ασφαλώς και παρασκηνιακά) καλούσαν την αντιπολίτευση να μην εμπλέξει ποινικά τον Μητσοτάκη.

Ο Μητσοτάκης εμφανίστηκε σαν αυτοκρατορίσκος, έκανε μια ομιλία και μετά σηκώθηκε και έφυγε από τη Βουλή, χωρίς ν’ ακούσει κανέναν! «Οπως ήδη εξήγησα, θεωρώ τη συγκεκριμένη εκτροπή του κοινοβουλευτισμού και προσβολή της ίδιας της δημοκρατικής τάξης και γι’ αυτό και αρνούμαι να συζητήσω το περιεχόμενό της. Δεν πρόκειται να καταστήσω συνομιλητή μου κανένα συκοφάντη!… Εξ αρχής, λοιπόν, δηλώνω ότι δεν είμαι εδώ για καμία εσχάτη προδοσία, για κανένα κακούργημα, για καμία άλλη απίθανη επινόηση», είπε και έφυγε. Δεν κάθησε ν’ ακούσει ούτε τον Ανδρουλάκη, που δε ζητούσε την παραπομπή του. 

Ο εκνευρισμός του, όμως, ήταν προφανής. Ηξερε ότι την κοινοβουλευτική διαδικασία την ελέγχει, όμως στη λαϊκή συνείδηση είναι ήδη καταδικασμένος. Και μέσα στον εκνευρισμό του, έφτασε σε σημείο πολιτικής αλητείας, λέγοντας: «Δίνω το «παρών» για να τιμήσω και να τιμήσουμε τα θύματα των Τεμπών»!

Η Αχτσιόγλου, στην ομιλία της ως απλή βουλευτής, θύμισε τι είχε δηλώσει ο Μητσοτάκης έντρομος από τα τεράστια συλλαλητήρια: «Εγώ προσωπικά δεν θα σταθώ εμπόδιο στο να διερευνηθούν όλες οι ευθύνες, θα χυθεί άπλετο φως από το δικαστικό συμβούλιο να ερευνήσει όποιον θέλει, για ό,τι θέλει». Αυτά τα έλεγε καθαρά υποκριτικά και ο ίδιος φρόντισε να στήσει μια διαδικασία που απάλλαξε τον εαυτό του και έστειλε τον Καραμανλή με ένα πλημμεληματάκι, κατασκευασμένο έτσι που να τον απαλλάξει το δικαστικό συμβούλιο.

Βρήκε ως πρόσχημα την κατηγορία για «εσχάτη προδοσία» και παρέστησε τον θιγμένο μιλώντας για «χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της Αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα συλλογικό δράμα σε μία άθλια πολιτική σκευωρία, φτάνοντας στο πιο ακραίο -και για αυτό είμαι σήμερα εδώ- με αιχμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη να κατηγορήσουν τον Πρωθυπουργό της χώρας για εσχάτη προδοσία, με άλλα λόγια, να συκοφαντήσουν εμένα και τη Νέα Δημοκρατία –ως τι;- ως τάχα υπονομευτές του πολιτεύματος με στόχο την κατάλυσή του με την ίδια ακριβώς κατηγορία με την οποία δικάστηκαν οι χουντικοί πραξικοπηματίες και οι έξι της Μικρασιατικής Καταστροφής».

Ηξερε πολύ καλά, βέβαια, ότι δεν τον κατηγορούσαν για απόπειρα «κατάλυσης του πολιτεύματος», όπως επίσης ήξερε πολύ καλά ότι αυτή τη «μόδα» την εισήγαγε πρώτος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Σαμαροβενιζέλων, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας για εσχάτη προδοσία τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τις παραπομπές για το σκάνδαλο Novartis. Και τότε, ο Μητσοτάκης και οι υπόλοιποι δεξιοί έσπασαν τα χέρια τους χειροκροτώντας τον Βενιζέλο για το νομικό του εύρημα. Τώρα, η πρόταση παραπομπής για εσχάτη προδοσία τού θυμίζει… χούντα και Γουδί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Εσχάτη προδοσία και εσχάτη υποκρισία

Ηταν ένα φτηνιάρικο κόλπο όλ’ αυτό, για ν’ αποδράσει ο Μητσοτάκης από τη συνεδρίαση, να βγει -όσο γινόταν- από το κάδρο. Θα ήθελε να μην πάει καθόλου, αλλά δεν μπορούσε, γιατί θα τον κατηγορούσαν για δειλία. Ετσι, επέλεξε να πάει φορώντας μια ξεσκισμένη αυτοκρατορική εσθήτα.

Είπε και κάτι άλλο, πολύ… πρωτότυπο. Διαχώρισε την πολιτική από την ποινική ευθύνη. Και έφερε σαν παράδειγμα το Μάτι, έγκλημα για το οποίο η κυβέρνησή του δε ζήτησε παραπομπές υπουργών ή και του Τσίπρα! Καθαρός συμψηφισμός, δηλαδή. Μ’ αυτή τη λογική, οι υπουργοί έχουν μόνο πολιτική ευθύνη. Αμα επιμένεις να λειτουργείς ένα σιδηροδρομικό δίκτυο εντελώς ανασφαλές και πετάς στον κάλαθο των αχρήστων όλες τις προειδοποιήσεις ότι υπάρχει διακινδύνευση θανατηφόρου δυστυχήματος, έχεις μόνο πολιτική ευθύνη! Οι ποινικές ευθύνες ανήκουν στους παρακάτω, τους εκτός κυβέρνησης!

Ακόμα πιο προκλητικός και πολιτικά άθλιος ήταν ο Καραμανλής. Ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν έκανε ούτε ένα λάθος και πως ανέλαβε την… αντικειμενική πολιτική ευθύνη παραιτούμενος, και μετά, «ως εκλεγμένος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στις Σέρρες τέθηκα στην κρίση των ψηφοφόρων στις εκλογές του 2023, δεν κρύφτηκα»! Επομένως, με την επανεκλογή του απαλλάχτηκε κάθε κατηγορίας!

«Εκανα όσα μπορούσα στη διάρκεια της θητείας μου. Δεν ολιγώρησα, δεν αδιαφόρησα για τον σιδηρόδρομο, το αντίθετο»… «ως υπουργός δεν κώφευσα, όπως με κατηγορούν. Δεν αδιαφόρησα στις προσλήψεις, στις εκκλήσεις και στις επιστολές για τα χρόνια προβλήματα του ΟΣΕ. Προσπάθησα να αντιμετωπίσω τις συνέπειες της εγκατάλειψης του σιδηροδρόμου για πάνω από δέκα χρόνια. Μέσα στα επιτρεπόμενα πλαίσια, λοιπόν, ενίσχυσα τον ΟΣΕ»… «Το δυστύχημα, λοιπόν, δεν έγινε γιατί δεν βάλαμε λεφτά στον σιδηρόδρομο που και τα ψάξαμε και τα βρήκαμε απ’ όπου μπορέσαμε»… «ο έλεγχος για την ασφάλεια των τρένων ανήκει σε ανεξάρτητο φορέα, τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, όχι στον υπουργό Μεταφορών»… «Ο έλεγχος, λοιπόν, της ασφάλειας αφαιρέθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών το 2013, αλλά το 2023 όλοι ζητούσαν ευθύνες από τον Υπουργό. Γιατί; Διότι το ψέμα ήταν πολύ πιο βολικό από τις σκληρές αλήθειες που ο πολιτικός κόσμος οφείλει στον ελληνικό λαό. Το δυστύχημα, λοιπόν, δεν έγινε γιατί αδιαφορήσαμε για την ασφάλεια των τρένων»… «Γιατί δεν έκλεισε ο σιδηρόδρομος; Καταρχήν, δεν ζήτησε κανείς να κλείσει ο σιδηρόδρομος, ούτε οι συνδικαλιστές ούτε η ΡΑΣ ούτε κανείς άλλος, αλλά και αν το είχαν ζητήσει, πώς θα έκλεινε νόμιμα ο σιδηρόδρομος, όταν υπήρχε πιστοποιητικό ασφαλείας που χορήγησε στις 31 Ιανουαρίου του 2023 η ΡΑΣ στον ΟΣΕ για πέντε χρόνια, δηλαδή ως το 2026 και μάλιστα πιστοποιητικό ασφαλείας χωρίς οποιονδήποτε περιορισμό ή παρατήρηση; Πώς θα έκλεινε ο σιδηρόδρομος, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όταν η HELLENIC TRAIN, πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ –προσέξτε- είχε πάρει πιστοποιητικό ασφαλείας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Σιδηροδρόμων, τον ERA, στις 6 Φεβρουαρίου του 2006, δηλαδή λίγες μέρες πριν το δυστύχημα, πιστοποιητικό χωρίς περιορισμούς, επίσης με πενταετή διάρκεια;»… «Τα αυτόματα συστήματα διαχείρισης ασφαλώς και βοηθούν στην αποτροπή ενός δυστυχήματος, όμως η έλλειψή τους δεν προκαλεί από μόνη της δυστυχήματα. Εάν ήταν έτσι, τότε σε όλα τα τμήματα του σιδηρόδρομου που η κυκλοφορία γίνεται χωρίς αυτά τα συστήματα, θα συνέβαιναν διαρκώς δυστυχήματα ακόμα και σήμερα»!!!… «Εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων συμμετείχαν στη διαδικασία της σύνταξης του Γενικού Κανονισμού Κυκλοφορίας και είχαν πλήρη επίγνωση της κατάστασης του δικτύου»!!!

Τα παραπάνω άκρως προκλητικά ήταν η υπερασπιστική γραμμή του Καραμανλή. Τότε γιατί έγινε η σύγκρουση των δύο τρένων; «Τρανό παράδειγμα της μη τήρησης των κανονισμών ήταν η αποχώρηση των δύο σταθμαρχών πριν λήξει η βάρδιά τους από το σταθμαρχείο. Οι παθογένειες του ελληνικού δημοσίου στο αποκορύφωμά τους»!!!

Το καταλάβατε, ασφαλώς, αλλά πρέπει να το τονίσουμε και εμείς: Η ΝΔ επιστρέφει στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους», όπως ακριβώς την είχε παρουσιάσει ο Μητσοτάκης σε διάγγελμά του αμέσως μετά το έγκλημα. Ολα όσα έλεγαν, με πρώτο τον ίδιο τον Μητσοτάκη, μετά τα τεράστια συλλαλητήρια (θυμηθείτε τη συνέντευξη στον Σρόιτερ), ήταν ψέματα, για να ξεφύγουν από την πίεση της τεράστιας λαϊκής κατακραυγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Κακουργηματικές οι ποινικές ευθύνες των Μητσοτάκη-Καραμανλή και Τσίπρα-Σπίρτζη

Αθλια μεθόδευση Μητσοτάκη για να θαφτούν οριστικά οι κακουργηματικές ποινικές ευθύνες του ίδιου και του Καραμανλή για το έγκλημα των Τεμπών

Εκτύπωση 🖨
ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΙΚΡΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 19 Ιούνη

Στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους» επέστρεψε η ΝΔ

Επόμενο άρθρο «Στο ντάκο» Βορίδης και Αυγενάκης για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους» επέστρεψε η ΝΔ

Σχετικά Αρθρα

Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;

Μυστική επίσκεψη του Ιμπραΐμ Καλίν στην Αθήνα

Πολιτική 4 Σεπ 2026, 13:38

…και στο τέλος ψηφίζουν Μητσοτάκη

Πολιτική 4 Σεπ 2026, 10:29

Τα securonomics του Τσίπρα ή, αλλιώς, πόσο πάει η παραμύθα;

Πολιτική 3 Σεπ 2026, 21:23

Ως delivery boy των αμερικανο-σιωνιστών

Ο Μητσοτάκης υποδέχτηκε τον Αούν

Πολιτική 3 Σεπ 2026, 11:40

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ένα τεράστιο κόστος για να μπει η χώρα σε συμμαχία με το Ισραήλ κατά της Τουρκίας, που προετοιμάζεται πολεμικά αναλόγως

Πολιτική 2 Σεπ 2026, 12:57

Οι Patriot πήγαν στη Σαουδική Αραβία με αμερικάνικη εντολή και μόνο με αμερικάνικη εντολή θα φύγουν

Ο ελληνικός λαός πληρώνει το κόστος για την πολεμική οχύρωση του αιμοσταγούς βασίλειου των Σαούδ

Πολιτική 31 Αυγ 2026, 18:21
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Χαμάς: Προκατειλημμένο κατά των Παλαιστίνιων το υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Συμβούλιο Ειρήνης

Προς όξυνση οι σχέσεις Βρετανίας-Ισραήλ

6 Σεπ 2026, 10:02
Διεθνή

Αποκαλύφθηκε η γερμανική χρηματοδότηση των σιωνιστικών εποικισμών

6 Σεπ 2026, 09:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Σεπτέμβρη

6 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Το Ιράν αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες για την απάντηση στο έγκλημα των ΗΠΑ στο νησί Σιρίκ

5 Σεπ 2026, 09:39
Διεθνή

Συνομιλίες της Χαμάς με ανώτερους ιρανούς αξιωματούχους για τη Γάζα και τον οδικό χάρτη της κατάπαυσης του πυρός

Αραγτσί: «Βασισμένη σε αρχές και σταθερή» υποστήριξη του Ιράν στην παλαιστινιακή υπόθεση

5 Σεπ 2026, 08:51
Διεθνή

Οι μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης απέκρουσαν διείσδυση δωσιλογικής συμμορίας – Νεκρός ο μαχητής που προσπάθησαν να απαγάγουν

5 Σεπ 2026, 08:26
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Σεπτέμβρη

5 Σεπ 2026, 00:01
Καταστολή

Εξόφθαλμη σκευωρία: Εστειλαν στη φυλακή τη 46χρονη γυναίκα για τη Marfin, με τα ίδια στοιχεία που το 2022 είχαν οδηγήσει τη σε βάρος της υπόθεση στο αρχείο

4 Σεπ 2026, 20:38
Κόντρες

Μπέσα από Μητσοτάκη περίμενε;

4 Σεπ 2026, 15:48
Πολιτική

Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;

Μυστική επίσκεψη του Ιμπραΐμ Καλίν στην Αθήνα

4 Σεπ 2026, 13:38
Διεθνή

Η μακρά παράδοση βομβαρδισμών γαμήλιων γλεντιών από τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους συμμάχους τους

4 Σεπ 2026, 11:38
Πολιτική

…και στο τέλος ψηφίζουν Μητσοτάκη

4 Σεπ 2026, 10:29
Παιδεία

Υπουργείο Παιδείας: Απαράλλαχτη η πολιτική των χιλιάδων κενών και της καταστολής με διαγραφές φοιτητών

4 Σεπ 2026, 07:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Σεπτέμβρη

4 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Φιέστα του υπουργείου Παιδείας: παρουσίαση του «εθνικού διαλόγου» και του «νέου Λυκείου» με τοποτηρητές ΟΟΣΑ και ΕΕ

3 Σεπ 2026, 21:29
Πολιτική

Τα securonomics του Τσίπρα ή, αλλιώς, πόσο πάει η παραμύθα;

3 Σεπ 2026, 21:23
Διεθνή

Το Ισραήλ επιβάλλει το πρόγραμμα σπουδών του σε 45.000 παλαιστίνιους μαθητές στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ

3 Σεπ 2026, 18:34
Πολιτική

Ως delivery boy των αμερικανο-σιωνιστών

Ο Μητσοτάκης υποδέχτηκε τον Αούν

3 Σεπ 2026, 11:40
Διεθνή

Kατα-κατα-καταρρέω…

3 Σεπ 2026, 09:32
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Σεπτέμβρη

Σουαζιλάνδη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1968).

Πακιστάν: Ημέρα άμυνας.

1792: «Σφαγές Σεπτεμβρίου» στη Γαλλία, 1.100 νεκροί σε τέσσερις μέρες.

1861: Αποτυχημένη απόπειρα κατά της βασίλισσας Αμαλίας από τον φοιτητή Αριστείδη Δόσιο στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος.

1985: Ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος αποσκιρτά από τη Νέα Δημοκρατία και ιδρύει τη Δημοκρατική Ανανέωση.

1991: Το Ανώτατο Δικαστήριο Κύπρου αποφασίζει την αποφυλάκιση του επικεφαλής του πραξικοπήματος του 1974 Νίκου Σαμψών.

2003: Διπλό βομβιστικό χτύπημα του Επαναστατικού Αγώνα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους» επέστρεψε η ΝΔ

    • Εφετείο 17Ν

      Στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους» επέστρεψε η ΝΔ

  • ΕΛΑ

    Στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους» επέστρεψε η ΝΔ

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους» επέστρεψε η ΝΔ

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους» επέστρεψε η ΝΔ

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους» επέστρεψε η ΝΔ

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους» επέστρεψε η ΝΔ

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους» επέστρεψε η ΝΔ

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους» επέστρεψε η ΝΔ

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους» επέστρεψε η ΝΔ

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους» επέστρεψε η ΝΔ

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους» επέστρεψε η ΝΔ

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους» επέστρεψε η ΝΔ

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους» επέστρεψε η ΝΔ

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους» επέστρεψε η ΝΔ

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους» επέστρεψε η ΝΔ

      Στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους» επέστρεψε η ΝΔ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους» επέστρεψε η ΝΔ

      Στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους» επέστρεψε η ΝΔ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους» επέστρεψε η ΝΔ

      Στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους» επέστρεψε η ΝΔ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους» επέστρεψε η ΝΔ

      Στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους» επέστρεψε η ΝΔ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους» επέστρεψε η ΝΔ

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους» επέστρεψε η ΝΔ

    Στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους» επέστρεψε η ΝΔ

  • Επικοινωνία

    Στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους» επέστρεψε η ΝΔ

    Στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους» επέστρεψε η ΝΔ

  • Όροι χρήσης

    Στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους» επέστρεψε η ΝΔ

    Στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους» επέστρεψε η ΝΔ

  • Ποιοι είμαστε

    Στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους» επέστρεψε η ΝΔ

    Στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους» επέστρεψε η ΝΔ

  • Επικοινωνία

    Στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους» επέστρεψε η ΝΔ

    Στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους» επέστρεψε η ΝΔ

  • Όροι χρήσης

    Στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους» επέστρεψε η ΝΔ

    Στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους» επέστρεψε η ΝΔ

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo