Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Υπόθεση Μανώλη Αφράτη: Δικαίωση μεν, αλλά… δυο χρόνια με αναστολή για μια ανθρώπινη ζωή;
  • Ο διπλός εξευτελισμός ενός αυτοκρατορίσκου: αθώα η Μπέγκελ, έκθετος ο Μητσοτάκης
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 15 Νοέμβρη
  • Αμπντουλάχ Αλ-Ντανάν: «Η Αντίσταση ζει στις καρδιές του παλαιστινιακού λαού»
  • Το κάλεσμα του Πεπ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Τη γλίτωσε η Ούρσουλα
Διεθνή

Τη γλίτωσε η Ούρσουλα

Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Ιούν 2024, 19:45
Στο πλάνο και ο τριπίθαμος γκροτέσκ κλόουν του Κιέβου.

Η εκλογική καταβαράθρωση του Μακρόν και του Σολτς στις ευρωεκλογές έγινε σωσίβιο για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Το παζάρι για τα διοικητικά πόστα της Ευρωένωσης κατά την επόμενη τετραετία πήρε κομματικό και όχι κρατικό χαρακτήρα. Την επιλογή στη Γερμανία την έκαναν οι νικητές των ευρωεκλογών χριστοανοδημοκράτες.

Μετά τις ευρωεκλογές του 2019, η απέχθεια του ισχυρού τότε Μακρόν για τον υποψήφιο του δεξιού ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, έφερε στο προσκήνιο την Ούρσουλα, από το ΕΛΚ και αυτή, που την πρότεινε η Μέρκελ για να την ξεφορτωθεί από τη γερμανική πολιτική σκηνή. Τώρα, ο Μακρόν δεν μπορούσε να απαιτήσει το ίδιο, καθώς το κόμμα του καταποντίστηκε και η ευρωομάδα των Φιλελεύθερων (Renew) έχασε την τρίτη θέση από την ευρωομάδα των Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR), της οποίας ηγείται η Μελόνι.

Από την άλλη, ο Σολτς έμεινε στη σύγχρονη γερμανική ιστορία ως ο πολιτικός που κατέγραψε το χαμηλότερο εκλογικό ποσοστό του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD). Ως γερμανός καγκελάριος είναι ακόμα ισχυρός, όμως ως πολιτική προσωπικότητα είναι ανίσχυρος. Δε θα μπορούσε να περάσει πάνω από την πρωτιά των γερμανών χριστιανοδημοκρατών και να διεκδικήσει να δοθεί η προεδρία της Κομισιόν σε πρόσωπο της δικής του επιλογής και της επιλογής του Μακρόν.

Οι αποδυναμωμένοι Μακρόν και Σολτς ήταν αναγκασμένοι να αποδεχτούν την υποψηφιότητα της Ούρσουλα(ς), που ήταν η εκλεκτή της ευρωπαϊκής χριστιανοδημοκρατίας, η οποία διατήρησε την πρώτη θέση στο Ευρωκοινοβούλιο, και να διεκδικήσουν τις δυο άλλες θέσεις για τις ευρωομάδες τους. Οι σοσιαλδημοκράτες (δεύτερο κόμμα) πήραν τη θέση του προέδρου της ΕΕ με τον πρώην πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα και οι μακρονιστές (τέταρτο κόμμα) πήραν τη θέση του «υπουργού Εξωτερικών» με την πρωθυπουργό της Εσθονίας Κάγια Κάλας.

Οι τρεις αυτές υποψηφιότητες, πέρα από τα κομματικά χαρακτηριστικά τους, συγκεντρώνουν την υποστήριξη του γερμανογαλλικού άξονα και εξασφαλίζουν και τυπικά την κυριαρχία του στην Ευρωένωση. Η Φον ντερ Λάιεν, κλασικά ανίκανη και με τη μπόχα των σκανδάλων να αναδύεται από κάθε πόρο του σώματός της, θα είναι μια πρώτης τάξης μαριονέτα. Ο Κόστα είναι ένας έμπειρος σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, προερχόμενος από μια εξαρτημένη χώρα που δεν έχει δική της ατζέντα και γι’ αυτό μπορεί να παίξει ίσως και καλύτερα από τον Σαρλ Μισέλ το ρόλο του προέδρου της ΕΕ. Η δε Κάλας, κατ’ όνομα φιλελεύθερη αλλά επί της ουσίας ένα βήμα πριν από το φασισμό, με βασικό πολιτικό χαρακτηριστικό της τον αντι-ρωσισμό, θα είναι πειθήνια στον γερμανογαλλικό άξονα.

Για να «κάμουν αυτή την ισορροπία», όπως θα ‘λεγε και ο αείμνηστος Σπύρος Φυτράκης, έπρεπε να αφήσουν εκτός παζαριού τη φασιστο-Μελόνι και την τρίτη σε δύναμη ευρωομάδα (ECR). Το έκαναν με τον πιο προκλητικό τρόπο: διαπραγματεύτηκαν ο πρώτος, ο δεύτερος και ο τέταρτος, «φτύνοντας» τον τρίτο. Αναμενόμενο από τη μεριά τους, δεδομένου ότι τόσα λένε για τον «κίνδυνο της Ακροδεξιάς». Λίγες μέρες πριν από τις γαλλικές βουλευτικές εκλογές, έπρεπε να αφήσουν εκτός παζαριού τη Μελόνι, για να στηρίξουν την εκλογική στρατηγική του Μακρόν (αλλά και τη στρατηγική άλλων κομμάτων που θα βρεθούν σε εκλογές εντός του χρονικού ορίζοντα της νέας Κομισιόν, όπως οι γερμανοί χριστιανοδημοκράτες και σοσιαλδημοκράτες).

Η Μελόνι, όμως, δεν είναι μόνο μια νοσταλγός του Μουσολίνι που δηλώνει «πρώην», είναι και εκπρόσωπος της Ιταλίας, της τρίτης σε ισχύ ιμπεριαλιστικής χώρας της ΕΕ. Αυτή την ιδιότητα επικαλέστηκε και άρχισε τη γκρίνια. Οι υπόλοιποι άρχισαν το γλείψιμο (για τη σημασία που έχει η Ιταλία για την ΕΕ και τα παρόμοια) και πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι η Ιταλία πήρε το κομισαριάτο των Οικονομικών. Το είχε και μέχρι τώρα, με τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην ΥΠΕΞ Πάολο Τζεντιλόνι. Αυτό αντιστοιχεί στα «κιλά» της Ιταλίας στην ΕΕ. Μένει να δούμε αν η Μελόνι θα βάλει κάποιον του κόμματός της ή θα επιλέξει κάποια προσωπικότητα ευρύτερης αποδοχής της ιταλικής κεφαλαιοκρατίας. 

Επισήμως, υποτίθεται πως τους κομισάριους θα τους επιλέξει η Ούρσουλα και πως αυτή θα διανείμει τα κομισαριάτα. Ούτε για τους «μικρούς» της ΕΕ δεν μπορεί να το κάνει αυτό, πόσο μάλλον για την Ιταλία. Απλά, πρέπει να τηρηθούν κάποια προσχήματα. Εδώ ο Μακρόν έχει ήδη ανακοινώσει πως θα ξαναβάλει κομισάριο τον Τιερί Μπρετόν. Κανένας (ιδίως η Ούρσουλα) δεν μπορεί να αρνηθεί στη Γαλλία το κομισαριάτο που θέλει. Μόνο η Λεπέν αντιδρά, δηλώνοντας πως ως νικήτρια των μεθαυριανών εκλογών θέλει να διορίσει αυτή τον γάλλο κομισάριο, που θα είναι ο ακροδεξιός Φαμπρίς Λεγκερί, ο αποπεμφθείς πρώην διοικητής του Frontex, o παρασημοφορημένος από την Ελλάδα (για να μην ξεχνιόμαστε).

Ανεξάρτητα από τα πρόσωπα, η σύνθεση της ανώτατης γραφειοκρατίας των Βρυξελλών δε θα έχει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με την αποχωρούσα. Αλλωστε, πίσω από τους κομισάριους υπάρχει η μόνιμη γραφειοκρατία των γενικών διευθύνσεων, που φροντίζει για την εφαρμογή της ιμπεριαλιστικής πολιτικής στις χώρες μέλη.

Εκτύπωση 🖨
ΓΕΡΜΑΝΟΓΑΛΛΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΕΕ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροToυρκία-Ισραήλ: Business as usual, μέσω Ελλάδας

Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 29 Ιούνη

Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

Σχετικά Αρθρα

Αμπντουλάχ Αλ-Ντανάν: «Η Αντίσταση ζει στις καρδιές του παλαιστινιακού λαού»

Συνέντευξη με τον υπεύθυνο πολιτικών σχέσεων του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Διεθνή 14 Νοέ 2025, 21:05

Λευτεριά στην Παλαιστίνη από την κορυφή της Πύλης του Βραδεμβούργου

Διεθνή 13 Νοέ 2025, 22:14

Γαλλία: Η κυβερνητική σταθερότητα, η απειλή του δρόμου και οι πολιτικές καντρίλιες

Διεθνή 13 Νοέ 2025, 19:39

Πατέρας Μανουέλ Μουσάλαμ: Η Ενοπλη Αντίσταση είναι ο μοναδικός δρόμος για την απελευθέρωση

Διεθνή 13 Νοέ 2025, 09:56

Για τους ήρωες της ενημέρωσης

Διεθνή 12 Νοέ 2025, 19:32

Χαμάς: Για να περάσουμε στη δεύτερη φάση πρέπει ν’ ανοίξουν όλα τα περάσματα

Oι σιωναζιστές υποχρεώθηκαν να ξανανοίξουν σήμερα το βορειοδυτικό πέρασμα Ζικίμ

Διεθνή 12 Νοέ 2025, 14:43
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Υπόθεση Μανώλη Αφράτη: Δικαίωση μεν, αλλά… δυο χρόνια με αναστολή για μια ανθρώπινη ζωή;

15 Νοέ 2025, 10:28
Καταστολή

Ο διπλός εξευτελισμός ενός αυτοκρατορίσκου: αθώα η Μπέγκελ, έκθετος ο Μητσοτάκης

15 Νοέ 2025, 09:10
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

15 Νοέ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Νοέμβρη

15 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Αμπντουλάχ Αλ-Ντανάν: «Η Αντίσταση ζει στις καρδιές του παλαιστινιακού λαού»

Συνέντευξη με τον υπεύθυνο πολιτικών σχέσεων του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

14 Νοέ 2025, 21:05
Αθλητισμός

Το κάλεσμα του Πεπ

14 Νοέ 2025, 14:54
Καταστολή

Στις 20 Νοέμβρη, στην Καρδίτσα, η δίκη των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου

Δικαίωμα παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας ζητούν οι γονείς του

14 Νοέ 2025, 14:26
Κόντρες

Γιατί τόση «καΐλα» για τον Ιμάμογλου;

14 Νοέ 2025, 14:03
Πολιτική

Ερντογάν διακηρύσσει, Ερχιουρμάν συγκατανεύει

14 Νοέ 2025, 12:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Νοέμβρη

14 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Λευτεριά στην Παλαιστίνη από την κορυφή της Πύλης του Βραδεμβούργου

13 Νοέ 2025, 22:14
Οικονομία

Το GSI θα κάνει παρέα στον EastMed, στο ντουλάπι με τα απραγματοποίητα φαραωνικά σχέδια

13 Νοέ 2025, 21:54
Διεθνή

Γαλλία: Η κυβερνητική σταθερότητα, η απειλή του δρόμου και οι πολιτικές καντρίλιες

13 Νοέ 2025, 19:39
Κόντρες

…κι η κοπριά στα λάχανα

13 Νοέ 2025, 15:11
Πολιτισμός

Ντοκιμαντέρ σκοπιμότητας να προβοκάρει την Αντίσταση του παλαιστινιακού λαού

13 Νοέ 2025, 14:05
Πολιτική

Σπίτια και κοινωνικές παροχές μόνο για καραβανάδες

13 Νοέ 2025, 12:02
Διεθνή

Πατέρας Μανουέλ Μουσάλαμ: Η Ενοπλη Αντίσταση είναι ο μοναδικός δρόμος για την απελευθέρωση

13 Νοέ 2025, 09:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Νοέμβρη

13 Νοέ 2025, 00:01
Πολιτική

Προετοιμάζοντας τη διάδοχη κατάσταση για τη διαχείριση της αστικής κρατικής εξουσίας

12 Νοέ 2025, 22:32
Διεθνή

Για τους ήρωες της ενημέρωσης

12 Νοέ 2025, 19:32
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Νοέμβρη

Βραζιλία: Ημέρα δημοκρατίας (1889).

Βέλγιο: Ημέρα βασιλιά.

1922: Εκτελούνται οι έξι υπεύθυνοι για τη μικρασιατική καταστροφή (Δημήτριος Γούναρης, Γεώργιος Χατζηανέστης, Νικόλαος Στράτος, Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης, Γεώργιος Μπαλτατζής, Νικόλαος Θεοτόκης).

1929: Συγκρούσεις απεργών (προσωπικό ιδιωτικών λεωφορείων) με τη χωροφυλακή (Αθήνα).

1951: Το έκτακτο στρατοδικείο Αθηνών καταδικάζει σε θάνατο τον Νίκο Μπελογιάννη και άλλους για παράβαση του Αναγκαστικού Νόμου 509/1947.

1973: Φοιτητές κλείνονται στα Πολυτεχνεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης καλώντας τον λαό σε εξέγερση εναντίον της δικτατορίας.

1973: Οκτώ μέλη του IRA καταδικάζονται σε ισόβια κάθειρξη για βομβιστικές ενέργειες στο Λονδίνο.

1977: Δεκαοκτώ επιθέσεις με βόμβες σε όλη τη Γαλλία για την έκδοση του δικηγόρου Κρουασάν.

1977: Βόμβα στα γραφεία της ΕΝΕΠ Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

1977: Εμπρησμός των γραφείων της Εθνικής Παράταξης (ΛΕΑ).

1979: Βόμβα στο αυτοκίνητο αξιωματικού ε.α. μέλους της ΑΕ «Αερολιμήν Αθηνών» (ΕΛΑ).

1983: Εκτελούνται ο πλοίαρχος Τζορτζ Τσάντες (JUSMAGG) και ο οδηγός του Νίκος Βελούτσος (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

    • Εφετείο 17Ν

      Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

  • ΕΛΑ

    Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

      Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

      Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

      Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

      Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

    Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

  • Επικοινωνία

    Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

    Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

  • Όροι χρήσης

    Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

    Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

  • Ποιοι είμαστε

    Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

    Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

  • Επικοινωνία

    Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

    Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

  • Όροι χρήσης

    Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

    Η πολιτική της ΕΕ έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo