Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Χωρίς αποτέλεσμα τερματίστηκαν οι διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ
  • Η Συνωμοσία του Λιβάνου: Σφαγές, Διαπραγματεύσεις και μια Νέα Τάξη
  • Σαν σήμερα 12 Απρίλη
  • Η ξενόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου μαχαιρώνει πισώπλατα τον λαό και τη χώρα
  • Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ είναι μια ιστορία για την Παλαιστίνη και για το δικό του παρελθόν
  • Σαν σήμερα 11 Απρίλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Στη διαπραγμάτευση για τη δεύτερη φάση της συμφωνίας τα «βαριά ονόματα» των παλαιστίνιων κρατούμενων
Διεθνή

Στη διαπραγμάτευση για τη δεύτερη φάση της συμφωνίας τα «βαριά ονόματα» των παλαιστίνιων κρατούμενων

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Ιαν 2025, 19:32

Ηγετικό στέλεχος της Παλαιστινιακής Αντίστασης είπε στην εφημερίδα Al-Araby al-Jadeed:

«Υπήρξε διαφωνία σχετικά με τα σύμβολα της Αντίστασης και των παλαιστίνιων κρατούμενων, τους “ηγέτες μεγάλου βάρους”. Η ισραηλινή διαπραγματευτική αντιπροσωπεία επέμενε σε ένα “βέτο” για τους ηγέτες σύμβολα στις ισραηλινές φυλακές.

Η αντιπροσωπεία της Χαμάς ζήτησε να αναβληθούν οι διαπραγματεύσεις γι’ αυτά τα ονόματα για τη δεύτερη φάση, και αυτό συμφωνήθηκε τις τελευταίες ώρες.

Η Κατοχή εξακολουθεί να εμμένει στην πλήρη άρνησή της να απελευθερώσει οποιονδήποτε μαχητή διέσχισε [τα σύνορα] στις 7 Οκτώβρη του 2023».

Αυτή είναι, λοιπόν, η διαφωνία για την οποία γίνεται λόγος από χτες, με τη σιωνιστική προπαγάνδα να οργιάζει παραπληροφορώντας, ότι δήθεν η Χαμάς σαμποτάρει τη συμφωνία, θέτοντας όρους της τελευταίας στιγμής. Στελέχη της Χαμάς, όπως το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Ιζάτ Αλ-Ρισκ, ξεκαθάρισαν ότι η οργάνωση που εκπροσωπεί το σύνολο της Παλαιστινιακής Αντίστασης παραμένει δεσμευμένη στη συμφωνία και πως είναι ο Νετανιάχου που εγείρει ζητήματα την τελευταία στιγμή.

Ακόμα και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, άδειασε -εμμέσως πλην σαφώς- τους σιωναζιστές, δηλώνοντας:

Υπάρχει ένας αριθμός λεπτομερειών που απαιτούν αποσαφήνιση, αλλά δεν είναι αλήθεια ότι η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός κατέρρευσε. Είμαστε σίγουροι ότι οι λεπτομέρειες στις οποίες αναφέρθηκε ο Νετανιάχου θα διευθετηθούν και η εφαρμογή της συμφωνίας θα αρχίσει την Κυριακή.

Η Χαμάς ήταν εξαρχής ξεκάθαρη: τα ονόματα των παλαιστίνιων κρατούμενων που θα απελευθερωθούν στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής θα το καθορίσουμε εμείς, χωρίς δικαίωμα βέτο από τους σιωνιστές. Οι σιωναζιστές έθεσαν την τελευταία στιγμή  ζήτημα δικού τους βέτο στα ονόματα των ισοβιτών. Είναι προφανές ότι δε θα ήθελαν να ακουστούν ονόματα «μεγάλου βάρους»,όπως του ηγέτη της Φάταχ, Μαρουάν Μπαργούθι, και του γενικού γραμματέα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Αχμαντ Σααντάτ, γιατί αυτό θα έκανε πιο δυσμενή τη θέση του Νετανιάχου έναντι των ακραίων σιωναζιστών κυβερνητικών του εταίρων και έναντι του σιωνιστικού όχλου.

Η Χαμάς δεν δέχτηκε το βέτο και το ζήτημα των «βαριών ονομάτων» παραπέμφθηκε στη δεύτερη φάση της συμφωνίας. Κατά τη γνώμη μας αυτός ο ελιγμός δεν αδυνατίζει τη θέση της Αντίστασης. Γιατί οι διαπραγματεύσεις της δεύτερης φάσης θα ξεκινήσουν με μερικά δεδομένα:

  • Θα έχουν απελευθερωθεί 2.000 παλαιστίνιοι κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων και 250 ισοβίτες.
  • Θα έχει εισέλθει στη Λωρίδα αρκετή βοήθεια (600 φορτηγά την ημέρα), για μια άμεση ανακούφιση του άμαχου πληθυσμού. Κι απ’ αυτά τα 600 φορτηγά τα μισά θα πηγαίνουν στο βορρά.
  • Θα έχει αρχίσει η επιστροφή στο βορρά των εκτοπισμένων στο νότο της Λωρίδας. Πριν απ’ αυτούς, όμως, θα έχουν επιστρέψει στο βορρά (Τζαμπάλια, Μπέιτ Λάχια, Μπέιτ Χανούν και οι γύρω συνοικισμοί τους) οι εκτοπισμένοι της τελευταίας περιόδου, οι οποίοι δεν πήγαν στο νότο, αλλά συγκεντρώθηκαν στις βόρειες παρυφές της Πόλης της Γάζας. Αυτοί δεν έχουν κανένα περιορισμό στη μετακίνηση και αναμένεται να επιστρέψουν αμέσως στα ερείπια των σπιτιών τους, βάζοντας την ταφόπλακα στο φρικαλέο Σχέδιο των Στρατηγών («Πείνα και Εξόντωση» για να μετατραπεί η βόρεια Γάζα σε νεκρή στρατιωτική ζώνη).
  • Οι Ταξιαρχίες της Αντίστασης θα έχουν μια ανάπαυλα για να ανασυγκροτηθούν, να συμπληρώσουν τις γραμμές τους με στρατολόγηση νέων μαχητών, να ανατάξουν τις ζημιές στις υποδομές τους και να αυξήσουν τον εφοδιασμό τους με πυρομαχικά κάθε είδους.
  • Κυρίως, η Αντίσταση θα εξακολουθεί να έχει στην αιχμαλωσία της 65 σιωνιστές στρατιωτικούς, μεταξύ των οποίων και αξιωματικοί (θυμάστε τον υποστράτηγο με το μαύρο σλιπ και το μαύρο φανελάκι, που τον έπιασαν αιχμάλωτο στον κρεβάτι του στις 7 Οκτώβρη;).

Υπ’ αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, η διαπραγμάτευση για την απελευθέρωση των «βαριών ονομάτων» από τις σιωνιστικές φυλακές θα ξεκινήσει με καλύτερους όρους (αφήστε που θα έχει χωνέψει την πίκρα και ο σιωνιστικός όχλος).

Τα στελέχη της Χαμάς, με τη στήριξη όλων των αντιστασιακών οργανώσεων, με το αβαντάζ των επιτυχιών των Ταξιαρχιών της Αντίστασης στο πεδίο και πάνω απ’ όλα με την περηφάνια, το αδούλωτο πνεύμα και την πρωτοφανή ανθεκτικότητα του παλαιστινιακού λαού, απέδειξαν ότι διαπραγματεύονται όσο σκληρά πολεμούν οι μαχητές του πεδίου. Εσυραν τους σιωναζιστές στα γόνατα. Η ίδια η συμφωνία το αποδεικνύει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Οι σιωναζιστές γονάτισαν μπροστά στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Ο παλαιστίνιος δημοσιογράφος του Αλ-Τζαζίρα, Ταμέρ Αλ-Μισχάλ, που χαίρει της εμπιστοσύνης της Αντίστασης και έχει πολύ καλές πηγές πληροφόρησης, ήταν ο πρώτος που αποκάλυψε το βασικό περιεχόμενο της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και ανταλλαγής κρατούμενων. Εδωσε, λοιπόν, μια σημαντική λεπτομέρεια που δείχνει τον άτεγκτο τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύτηκε η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία υπό τον Δρ. Χαλίλ Αλ-Χάια.

Οι σιωνιστές ζήτησαν κατά την πρώτη φάση της συμφωνίας να απελευθερωθούν και αιχμάλωτοι τους οποίους η Χαμάς θεωρεί ως εφεδρικούς στρατιώτες. Η Χαμάς επέμενε πως θα περιληφθούν μόνο ασθενείς και ηλικιωμένοι, συν οι στρατιωτίνες, για τις οποίες η σχέση ανταλλαγής ανέβηκε στο 1:50 (1:30 για τους πολίτες). Μετά από σκληρή διαπραγμάτευση, με τους διαμεσολαβητές να πηγαινοέρχονται ανάμεσα στις δυο αντιπροσωπείες, η Χαμάς δέχτηκε να συμπεριληφθούν και αυτοί οι επιπλέον αιχμάλωτοι (όχι στρατιώτες και αξιωματικοί, βέβαια), υπό τον όρο ότι θα απελευθερωθούν επιπλέον 1.000 Παλαιστίνιοι, απ’ αυτούς που συνελήφθησαν μετά τις 7 Οκτώβρη του 2023.

Ετσι, θα ανταλλαγούν τελικά 33 σιωνιστές με 2.000 Παλαιστίνιους. Η σχέση ανταλλαγής έφτασε κατά μέσο όρο στο 1:61. Χρειάζεται μήπως να θυμίσουμε ότι στην προσωρινή ανθρωπιστική εκεχειρία τον Νοέμβρη του 2023, η σχέση ανταλλαγής ήταν 1:3; Κι ανάμεσα στους 2.000 Παλαιστίνιους που θ’ απελευθερωθούν θα είναι 250 ισοβίτες, κάτι λιγότερο από τους μισούς ισοβίτες αγωνιστές που είναι έγκλειστοι στα σιωνιστικά κολαστήρια.

Ενα στερεότυπο θέλει τους Εβραίους σκληρούς στα παζάρια, αλλά οι Παλαιστίνιοι αποδεικνύονται πιο σκληροί, ανατρέποντας κάθε στερεότυπο και αποδεικνύοντας πως οι πραγματικοί συσχετισμοί είναι αυτοί που καθορίζουν την πορεία μιας διαπραγμάτευσης. Αν είσαι προδότης ή οπορτουνιστής και δειλός, υποχωρείς μπροστά στον εχθρό. Αν είσαι συνεπής απέναντι σ’ αυτούς που εκπροσωπείς, τότε τραβάς τη διαπραγμάτευση στα άκρα, εξαντλώντας όλη τη δυναμική που διαθέτεις.

Οι παλαιστίνιοι διαπραγματευτές, τα στελέχη της Χαμάς που είναι επιφορτισμένα μ’ αυτό το βαρύ καθήκον, ξέρουν πολύ καλά πως η συνέχιση των διαπραγματεύσεων για τη δεύτερη φάση δε θα είναι περίπατος. Εχουν αποδείξει, όμως, ότι αντέχουν στα δύσκολα. Και είναι σίγουρο ότι θα κάνουν το παν για να αναπνεύσουν τον αέρα της παλαιστινιακής γης και τα «βαριά ονόματα», τα ηγετικά στελέχη της Αντίστασης που βρίσκονται στις φυλακές της σιωνιστικής οντότητας.

Εκτύπωση 🖨
ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΠΥΡΟΣ ΓΑΖΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟυαέλ Αλ-Νταχντούχ: Οι δολοφονίες, οι εκτοπισμοί και η καταστροφή θα σταματήσουν για το λαό μας
Επόμενο άρθρο Διεθνές Απολυτήριο και Ωνάσεια Σχολεία: όχημα ιδιωτικών συμφερόντων

Σχετικά Αρθρα

Χωρίς αποτέλεσμα τερματίστηκαν οι διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ

Διεθνή 12 Απρ 2026, 09:32

Η Συνωμοσία του Λιβάνου: Σφαγές, Διαπραγματεύσεις και μια Νέα Τάξη

Διεθνή 12 Απρ 2026, 05:32

Η ξενόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου μαχαιρώνει πισώπλατα τον λαό και τη χώρα

Η Αντίσταση συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις επιχειρήσεις της

Διεθνή 11 Απρ 2026, 19:00

Χεζμπολά: Θα γονατίσουμε τον εχθρό

Uncategorized 10 Απρ 2026, 18:51

Le Monde: Ο Τραμπ οδηγεί σε ήττα τον ιμπεριαλισμό της Δύσης με τον πόλεμο κατά του Ιράν

Διεθνή 10 Απρ 2026, 10:45

Aπιαστο όνειρο για τους σιωναζιστές η κατοχή του νοτίου Λιβάνου – Βομβαρδίζουν αστικές περιοχές και δολοφονούν αμάχους

Διεθνή 9 Απρ 2026, 20:09
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Χωρίς αποτέλεσμα τερματίστηκαν οι διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ

12 Απρ 2026, 09:32
Διεθνή

Η Συνωμοσία του Λιβάνου: Σφαγές, Διαπραγματεύσεις και μια Νέα Τάξη

12 Απρ 2026, 05:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Απρίλη

12 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Η ξενόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου μαχαιρώνει πισώπλατα τον λαό και τη χώρα

Η Αντίσταση συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις επιχειρήσεις της

11 Απρ 2026, 19:00
Πολιτισμός

Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ είναι μια ιστορία για την Παλαιστίνη και για το δικό του παρελθόν

Το έργο που έγραψε στη φυλακή ο ηγέτης της Χαμάς προσφέρει πληροφορίες για τις πολιτικές του απόψεις και την προσωπική του πορεία

11 Απρ 2026, 05:33
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Απρίλη

11 Απρ 2026, 00:01
Uncategorized

Χεζμπολά: Θα γονατίσουμε τον εχθρό

10 Απρ 2026, 18:51
Βαθύ Κόκκινο

Υπόθεση Λαζαρίδη: Λερώνεσαι όπου κι αν τους ακουμπήσεις

10 Απρ 2026, 13:45
Διεθνή

Le Monde: Ο Τραμπ οδηγεί σε ήττα τον ιμπεριαλισμό της Δύσης με τον πόλεμο κατά του Ιράν

10 Απρ 2026, 10:45
Πολιτισμός

Τζον Μπέργκερ: Οι νεκροί βοηθούν τους ζωντανούς να αντισταθούν στην Παλαιστίνη

10 Απρ 2026, 06:08
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Απρίλη

10 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Aπιαστο όνειρο για τους σιωναζιστές η κατοχή του νοτίου Λιβάνου – Βομβαρδίζουν αστικές περιοχές και δολοφονούν αμάχους

9 Απρ 2026, 20:09
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι δοκιμάζουν τις αντοχές του Ιράν, ζητώντας να εξαιρεθεί ο Λίβανος από την κατάπαυση του πυρός – Στον αέρα οι διαπραγματεύσεις

Αποδείχτηκε ότι οι σιωναζιστές, που βομβαρδίζουν τον Λίβανο, δεν ενεργούν αυτόνομα αλλά ως εντολοδόχοι των ΗΠΑ

9 Απρ 2026, 18:56
Πολιτισμός

«Μπορώ να σφίξω τη γροθιά μου»: Η ηλικιωμένη γυναίκα της Τεχεράνης που νίκησε τον Ντόναλντ Τραμπ

9 Απρ 2026, 15:06
Κόντρες

Joint venture

9 Απρ 2026, 12:10
Καταστολή

Συνεχή δικονομικά τερτίπια στη δίκη των βασανιστών μπάτσων που προκάλεσαν το θάνατο του Βασίλη Μάγγου

Πολιτικές ευθύνες των Χρυσοχοϊδη και Φλωρίδη καταγγέλλει ο Γιάννης Μάγγος

9 Απρ 2026, 10:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Απρίλη

9 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

«Σκληρό ροκ» από το Ιράν: Δεν υπάρχει εκεχειρία, δεν ανοίγει το Ορμούζ, αν δεν μαζέψετε τα σιωναζιστικά σκυλιά από τον Λίβανο

8 Απρ 2026, 19:55
Διεθνή

Χεζμπολά: Στεκόμαστε στο κατώφλι μιας μεγάλης ιστορικής νίκης

8 Απρ 2026, 14:54
Η παπάρα

Τρέμε Μπουμπούκε, ο Τάκαρος θα σε εκθρονίσει

8 Απρ 2026, 11:57
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Απρίλη

Ημέρα πτήσης του ανθρώπου στο διάστημα.

Ημέρα για τα παιδιά του δρόμου.

1928: Βομβιστική επίθεση κατά του βασιλιά της Ιταλίας Βίκτωρα Εμμανουήλ Γ’, δεκαεπτά νεκροί, τριάντα τραυματίες, ο ίδιος δεν έπαθε τίποτα.

1942: Απεργία των ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων, η μεγαλύτερη σε κατεχόμενη περιοχή της Ευρώπης.

1967: Συγκρούσεις απεργών οικοδόμων – αστυνομίας στην Ομόνοια, 75 τραυματίες.

1970: Μεγάλη δίκη της“Δημοκρατικής Αμυνας”, 26 καταδίκες.

1971: Οι ΗΠΑ ρίχνουν 7.500 τόνους βόμβες στο Βιετνάμ.

1981: Βίαιες φυλετικές ταραχές στο Λονδίνο, 165 αστυνομικοί τραυματίες, εκατό συλλήψεις.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo