Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο αποκαλυπτικός θρήνος ενός συνεπούς σιωνιστή
  • Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές
  • Σαν σήμερα 18 Ιούνη
  • PosoKaneiToDoulema?
  • «Το Ισραήλ είναι πιο αδύναμο»: To ισραηλινό πολιτικο προσωπικό αντιδρά οργισμένα στη συμφωνία ειρήνης ΗΠΑ–Ιράν
  • Τα παπαγαλάκια μεταμφιέστηκαν σε βαρυπενθούσες χήρες
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Σιωναζιστές και Αμερικάνοι παρακαλούν για… ειρήνη
Διεθνή

Σιωναζιστές και Αμερικάνοι παρακαλούν για… ειρήνη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr23 Ιούν 2025, 15:11

Μπορεί οι ατομικές βόμβες που ρίχτηκαν στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι να ήταν περιττές και να ρίχτηκαν ως επίδειξη ιμπεριαλιστικής τρομοκρατίας εκ μέρους των Αμερικάνων, όμως σύμφωνα με το αμερικάνικο αφήγημα ήταν απαραίτητες για να εξαναγκαστεί η Ιαπωνία σε άνευ όρων παράδοση. Η αλήθεια είναι ότι ο Κόκκινος Στρατός είχε ρίξει ένα εκατομμύριο μαχητές στην Κίνα και σε συνεργασία με τον Κινέζικο Λαϊκό Στρατό είχε πετάξει τους Γιαπωνέζους στη θάλασσα, οπότε το αυτοκρατορικό καθεστώς είχε καταρρεύσει και ήταν πανέτοιμο να παραδοθεί άνευ όρων.

Αν όμως, δεχτούμε, ως υπόθεση εργασίας το αμερικάνικο αφήγημα για την αναγκαιότητα της ρίψης των ατομικών βομβών, δεν είναι παράδοξο ότι σήμερα οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές έχουν υποτίθεται καταστρέψει εκ θεμελίων τις εγκαταστάσεις του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν και αντί να απαιτήσουν την άνευ όρων παράδοση του Ιράν, βάζουν τους σιωναζιστές του Ισραήλ να εκλιπαρούν το Ιράν για ειρήνη;

Τις πρώτες ενδείξεις τις αναφέραμε στο χτεσινό άρθρο μας, λίγες ώρες μετά τον αμερικάνικο βομβαρδισμό των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Βομβάρδισαν το Ιράν: Οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές προσπαθούν να σώσουν τους σιωναζιστές

Εκτοτε, οι ενδείξεις πύκνωσαν.

Ο ίδιος ο Νετανιάχου δήλωσε:

«Δεν θα επιτρέψουμε έναν πόλεμο φθοράς με το Ιράν. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη των στόχων της επιχείρησης και στον τερματισμό των συγκρούσεων. Αν το Ιράν επανεκκινήσει τις πυρηνικές του δυνατότητες, θα το πλήξουμε, όπως κάναμε και στον Λίβανο».

Η Yedioth Ahronoth, επικαλούμενη ισραηλινούς αξιωματούχους, γράφει:

Το Ισραήλ θέλει να τερματίσει τον πόλεμο με το Ιράν αυτή την εβδομάδα, γι’ αυτό «θα δεχτεί αμέσως» μια πρόταση κατάπαυσης του πυρός, αν την υποβάλει το Ιράν. Ομως, οι πιθανότητες να εμπλακεί το Ιράν σε διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός είναι «ελάχιστες έως ανύπαρκτες».

Και η Haaretz, επίσης επικαλούμενη ισραηλινή πηγή:

«Πρέπει να ακολουθήσουμε μια διπλωματική προσέγγιση με το Ιράν, γιατί δεν μπορεί να επιτευχθεί τίποτα περισσότερο με στρατιωτικά μέσα».

Το ίδιο το σιωνιστικό Κανάλι 13:

Ισραηλινοί αξιωματούχοι επιθυμούν τον τερματισμό των εχθροπραξιών με το Ιράν τις επόμενες ημέρες.

Προφανώς, το χτύπημα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, ιδιαίτερα στο Φόρντοου, ήταν τζούφιο, όπως φάνηκε από την αρχή.

Οι New York Times, επικαλούμενοι αμερικανό αξιωματούχο, σημειώνουν:

Ο βομβαρδισμός στο Φόρντοου δεν κατέστρεψε πλήρως την υπόγεια εγκατάσταση, αλλά προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές.

Το σιωνιστικό Κανάλι 12 μετέδωσε:

Το Ισραήλ εκτιμά ότι το Νατάνζ καταστράφηκε, αλλά για το Φόρντοου και το Ισφαχάν «εκκρεμεί επιβεβαίωση».

To Axios, επικαλούμενο αμερικάνο αξιωματούχο, μετέδωσε:

Η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να επιδιώκει διπλωματική λύση και θέλει την επιστροφή του Ιράν στις διαπραγματεύσεις.

Ο ίδιος ο Νετανιάχου, σε μια σπάνια γι’ αυτόν συμπεριφορά (συνήθως λέει ψέματα και πανηγυρίζει για ανύπαρκτες νίκες) δήλωσε στο CNN:

«Δεν μπορώ να πω ότι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν εξαλείφτηκε, αλλά υπέστη σοβαρή ζημιά».

Ο The Economist, που δεν τον λες φυσικά αριστερό, προοδευτικό (το αντίθετο) ή φιλο-ιρανικό Μέσο έγραψε:

Το Φόρντοου είναι πολύ βαθύ και οχυρωμένο και είναι αδύνατο να καταστραφεί πλήρως ακόμα και με αρκετές αμερικάνικες  βόμβες διάτρησης οχυρών GBU-57.

Αντιλαμβάνεστε ότι η πραγματικότητα είναι εντελώς αντίθετη από τις πρώτες δηλώσεις του Τραμπ, ο οποίος σήμερα θυμήθηκε ξανά ότι δε θα ήταν κακό να γκρεμιζόταν το καθεστώς του Ιράν (χτες οι υπουργοί του διέρρεαν τα ακριβώς αντίθετα). Σίγουρα δεν βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα η προκαταρκτική εκτίμηση ζημιάς που έκανε το Ιράν και εκτιμά ότι η πλειοψηφία των φυγοκεντριστών και οι υπόγειες αίθουσες εμπλουτισμού στο Φόρντοου είναι άθικτες.

Ο πρώην πρωθυπουργός της σιωνιστικής οντότητας και ορκισμένος εχθρός του Νετανιάχου, Εχούντ Όλμερτ δήλωσε:

Οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί στις ιρανικές εγκαταστάσεις αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού. Οι επιθέσεις καθυστερούν, έστω προσωρινά, τον κίνδυνο από το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, αλλά οι συνέπειες θα είναι ευρύτερες. Είναι αλαζονικό και μη ρεαλιστικό να πιστεύει κανείς ότι προληπτικά πλήγματα μπορούν να γονατίσουν ένα έθνος 90 εκατομμυρίων κατοίκων με ιστορία χιλιάδων ετών. Ακόμα και μετά το πολύ επώδυνο αμερικανικό πλήγμα, το Ιράν δεν θα καταρρεύσει και παραμένει ισχυρό, με μεγάλη πυραυλική δύναμη.

Ο Νετανιάχουότι εκμεταλλεύτηκε την επίθεση στο Ιράν για να αποσπάσει την προσοχή από τον αποτυχημένο πόλεμο στη Γάζα. Ομως, η αμερικανική επίθεση στο Ιράν παρέχει μια χρυσή ευκαιρία να τερματιστεί ο πόλεμος με το Ιράν και να βρεθεί μια «κομψή έξοδος» από τον πόλεμο στη Γάζα. Δυστυχώς, η εμπειρία δείχνει ότι ο Νετανιάχου ξέρει πώς να ξεκινά πολέμους, αλλά του λείπει η ικανότητα, η φαντασία και το θάρρος να τους τελειώσει. Αν ο Νετανιάχου είναι σοφός, θα σταματήσει τις μάχες, διαφορετικά με την αλαζονεία του θα καταστρέψει ό,τι πέτυχε το Ισραήλ.

Το Ιράν δεν μπορεί να εξαναγκαστεί να γονατίσει μπροστά στους Αμερικάνους. Αυτό είναι το πρώτο συμπέρασμα. Η σιωνιστική οντότητα, όμως, είναι ήδη γονατισμένη και οι Αμερικάνοι προσπαθούν να τη σώσουν. Βομβαρδίζουν το Ιράν πιέζοντάς το για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις. Οχι υπαγορεύοντας όρους νικητή προς ηττημένο, αλλά προτείνοντας διαπραγματεύσεις μεταξύ ίσων.

Η σιωνιστική οντότητα δεν μπορεί πλέον ούτε στοιχειωδώς να αντιμετωπίσει τους ιρανικούς πυραύλους. Αντίθετα το Ιράν δημοσιεύει βίντεο από εκτοξεύσεις πυραύλων. Το παρακάτω βίντεο δείχνει την εκτόξευση πυραύλου Χοραμσάρ που φέρει κεφαλή 1.800 κιλών.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/06/Iran_Khoramshar_missile.mp4

Οι σιωναζιστές καταφεύγουν στην πιο ωμή λογοκρισία μπας και αποφύγουν τη δημοσιοποίηση των εικόνων της καταστροφής που προκαλούν οι ιρανικοί πύραυλοι.

Η αντιπολιτευόμενη σιωνιστική Haaretz αποκάλυψε ότι στην ισραηλινή αστυνομία έχουν δοθεί εξουσίες για την καταστολή της δημοσιογραφίας. Αυτή η επίθεση στην ελευθερία του Τύπου, σύμφωνα με την εφημερίδα, επιτρέπει στην αστυνομία του Ισραήλ να συλλαμβάνει και να ανακρίνει οποιονδήποτε δημοσιογράφο υποπτεύεται ότι παραβιάζει τους στρατιωτικούς κανονισμούς λογοκρισίας, μετά τις επιτυχημένες πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν.

Πέρα από όσα αποκάλυψε η Haaretz, απαγορεύτηκαν οι ζωντανές μεταδόσεις που κατέγραφαν τον ορίζοντα κατά τη διάρκεια των επιθέσεων — επιτρέπεται να καταγράφεται μόνο ο ουρανός. Ισραηλινοί πολίτες έχουν συλληφθεί και αντιμετωπίζονται ως συνεργάτες του εχθρού, επειδή ανέβασαν βίντεο με χτυπήματα πυραύλων από τα κινητά τους. Αυτό έχει οδηγήσει σε μια ενημερωτική συσκότιση, στην οποία το Ισραήλ δείχνει στον κόσμο μόνο ό,τι επιλέγει, αποκρύπτοντας όλες τις στρατιωτικές του απώλειες.

Θέλετε κι έναν έμμεσο δείκτη; Οπως μετέδωσε το Reuters, πάνω από 25.000 ισραηγλινοί πολίτες είχαν μέχρι χτες απευθυνθεί στην αεροπορική εταιρία El Al, ζητώντας κράτηση θέσεων σε πτήσεις προς το εξωτερικό!

Πώς να μην εκλιπαρούν για ειρήνη οι σιωναζιστές, που οι Αμερικάνοι τους έβαλαν να προχωρήσουν σ’ αυτόν τον τυχοδιωκτισμό και εισπράττουν τις συνέπειές του;

YΓ – ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ: Η Wall Street Journal αναφέρει ότι «ισραηλινό μήνυμα μεταφέρθηκε στην Τεχεράνη» σχετικά με την επιθυμία του Ισραήλ να τερματίσει τον πόλεμο μέσα στις επόμενες ημέρες. Οι ΗΠΑ ζήτησαν από αραβικά κράτη να μεταφέρουν στο Ιράν το μήνυμα ότι το Ισραήλ επιθυμεί να τερματίσει τον πόλεμο γρήγορα, σημειώνει η φιλο-τραμπική αμερικανική εφημερίδα. Σιωνιστικά Μέσα επικαλούνται πολιτικές πηγές που δηλώνουν ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο να επιτύχει κατάπαυση του πυρός με το Ιράν, ωστόσο το Ιράν δεν έχει ακόμη συμφωνήσει.

Εκτύπωση 🖨
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕθνικό Απολυτήριο: Η εκτίναξη των ταξικών φραγμών
Επόμενο άρθρο Αλληλεγγύη μεταξύ σιωνιστών: τι είναι αυτό;

Σχετικά Αρθρα

Ο αποκαλυπτικός θρήνος ενός συνεπούς σιωνιστή

Διεθνή 18 Ιούν 2026, 13:54

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Πεζεσκιάν και Τραμπ υπέγραψαν από απόσταση το Μνημόνιο Κατανόησης

Διεθνή 18 Ιούν 2026, 12:29

«Το Ισραήλ είναι πιο αδύναμο»: To ισραηλινό πολιτικο προσωπικό αντιδρά οργισμένα στη συμφωνία ειρήνης ΗΠΑ–Ιράν

Διεθνή 17 Ιούν 2026, 20:39

Νew York Times: Το τζογάρισμα του Τραμπ με το Ιράν καταλήγει σε ταπεινωτική ήττα

Διεθνή 17 Ιούν 2026, 11:44

Αραγτσί: Χωρίς την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τα εδάφη που κατέλαβαν κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου, δεν θα θεωρείται πλήρης τερματισμός του πολέμου

Διεθνή 16 Ιούν 2026, 20:43

Ηραν τον ναυτικό αποκλεισμό του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Διεθνή 16 Ιούν 2026, 13:44
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ο αποκαλυπτικός θρήνος ενός συνεπούς σιωνιστή

18 Ιούν 2026, 13:54
Διεθνή

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Πεζεσκιάν και Τραμπ υπέγραψαν από απόσταση το Μνημόνιο Κατανόησης

18 Ιούν 2026, 12:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούνη

18 Ιούν 2026, 00:01
Οικονομία

PosoKaneiToDoulema?

17 Ιούν 2026, 22:19
Διεθνή

«Το Ισραήλ είναι πιο αδύναμο»: To ισραηλινό πολιτικο προσωπικό αντιδρά οργισμένα στη συμφωνία ειρήνης ΗΠΑ–Ιράν

17 Ιούν 2026, 20:39
Κόντρες

Τα παπαγαλάκια μεταμφιέστηκαν σε βαρυπενθούσες χήρες

17 Ιούν 2026, 13:58
Διεθνή

Νew York Times: Το τζογάρισμα του Τραμπ με το Ιράν καταλήγει σε ταπεινωτική ήττα

17 Ιούν 2026, 11:44
Καταστολή

Αρειος Πάγος για αποφυλάκιση Γιωτόπουλου: Με καθαρά μοναρχοφασιστική λογική

17 Ιούν 2026, 09:35
Παιδεία

Το 45% των εκπαιδευτικών ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τις εργασιακές γαλέρες των ιδιωτικών σχολείων για το δημόσιο σχολείο

Κόλαφος για τους σχολάρχες και τους αστογραφειοκράτες της ΟΙΕΛΕ

17 Ιούν 2026, 08:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Ιούνη

17 Ιούν 2026, 00:01
Υγεία

«Το καλύτερο ΕΣΥ όλων των εποχών» χρωστάει στους εργαζόμενους του Αττικόν 68.000 μέρες κανονικής άδειας και 10.000 ρεπό!

16 Ιούν 2026, 22:23
Διεθνή

Αραγτσί: Χωρίς την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τα εδάφη που κατέλαβαν κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου, δεν θα θεωρείται πλήρης τερματισμός του πολέμου

16 Ιούν 2026, 20:43
Πολιτική

Ποιος και γιατί φοβάται την Παρασκευή Τυχεροπούλου και την αποκλείει από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ»;

Εντελώς ξεδιάντροπα, με φωτογραφική διάταξη, ο Πιτσιλής στέλνει στη «βαθιά κατάψυξη» την υπάλληλο που πρωταγωνίστησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου των παράνομων επιδοτήσεων

16 Ιούν 2026, 18:59
Παιδεία

Εν κρυπτώ προωθείται η ίδρυση ξενόγλωσσων προπτυχιακών με δίδακτρα

Καταγγελία του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ

16 Ιούν 2026, 17:46
Διεθνή

Ηραν τον ναυτικό αποκλεισμό του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

16 Ιούν 2026, 13:44
Διεθνή

Ο Αούν προσπάθησε να κρύψει ότι ο Αραγτσί του τηλεφώνησε το βράδυ της Κυριακής και τον ενημέρωσε για τη συμφωνία

16 Ιούν 2026, 13:11
Διεθνή

Η Χεζμπολά απάντησε με «φωτιά» στα νταηλίκια των σιωναζιστών

16 Ιούν 2026, 12:29
Καταστολή

Τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι…

Ο Αρειος Πάγος υλοποίησε την αμερικάνικη διαταγή και ξαναέστειλε τον Αλ. Γιωτόπουλο στη φυλακή

16 Ιούν 2026, 11:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Ιούνη

16 Ιούν 2026, 00:01
Αθλητισμός

Γιούχα στη Νέα Υόρκη, γιούχα και στο Μέριλαντ

15 Ιούν 2026, 20:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούνη

Σεϋχέλλες: Εθνική εορτή.

1925: 29 χώρες υπογράφουν το πρωτόκολλο της Γενεύης που απαγορεύει τη χρήση δηλητηριωδών αερίων στον πόλεμο.

1946: Δημοσιεύεται το γ’ ψήφισμα που νομιμοποιεί τις εκτελέσεις κομμουνιστών.

1946: Ιδρύεται το ΝΑΤΟ.

1988: Αποτυχημένη απόπειρα κατά του τούρκου πρωθυπουργού Τουργκούτ Οζάλ.

1999: Η ρωσική Δούμα ψηφίζει νομοσχέδιο με το οποίο χορηγείται αμνηστία σε 94.000 φυλακισμένους.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Στα πολιτικά και διπλωματικά πηγαδάκια των Βρυξελλών και του Παρισιού σχολιάστηκε έντονα ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βλέπει στο πρόσωπο του Έλληνα υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και προέδρου του Eurogroup έναν πολύτιμο και σταθερό σύμμαχο για τη νέα βιομηχανική πολιτική της Ευρώπης. Η Γαλλία πιέζει συστηματικά για τη δημιουργία κοινών χρηματοδοτικών εργαλείων και κοινού ευρωπαϊκού δανεισμού στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και η Αθήνα ευθυγραμμίζεται πλήρως με αυτήν τη στρατηγική επιλογή. Η συνάντηση αυτή στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς αποδεικνύει ότι οι δύο χώρες χτίζουν ένα κοινό μέτωπο απέναντι στις δημοσιονομικές αγκυλώσεις του Βορρά, διεκδικώντας μεγαλύτερη ευελιξία και γενναίες επενδύσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιλάμε για την απόλυτη ταύτιση απόψεων.

Political

(Ο ίδιος ο εκδότης της Political υπογράφει το παραπάνω σχόλιο. Μιλάμε μας έφυγε το σαγώνι. Δεν φανταζόμασταν ότι οι παραμυθάδες θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρις εκεί. Ο Μακρόν περίπου εκλιπαρεί τη συμμαχία του Πιερρακάκη! Η Γαλλία του Μακρόν συμμαχεί με την Ελλάδα του Μητσοτάκη για να κάμψουν τη δημοσιονομική πειθαρχία του Βερολίνου! Κι όλα αυτά επειδή ο Πιερρακάκης είχε μια συνάντηση με τον προσωπάρχη του Ελιζέ και πέρασε κι ο Μακρόν να πει μια καλημέρα στα όρθια, αποτυπωμένη σε μια στραβοχυμένη φωτογραφία τραβηγμένη με κινητό. Ισα-ίσα για να αποκαλυφτεί το επαρχιώτικο κόμπλεξ του «βουτυρομπεμπέ». Η τελευταία φορά που είχαμε ακούσει παρόμοια αφηγήματα ήταν την περίοδο της μεγάλης κρίσης και των Μνημονίων. Τότε έλεγαν πως η Γαλλία του Ολάντ και η Ελλάδα του ΓΑΠ, του Σαμαρά, του Τσίπρα πιέζουν το γερμανικό δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε να συμφωνήσει στην έκδοση ευρωομολόγων. Τα οποία, ως γνωστόν, δεν εκδόθηκαν ποτέ. Ούτε διαταράχτηκε ο γερμανογαλλικός άξονας. Αλλά τότε έδιναν τον πρώτο λόγο στο Ολάντ. Κρέμονταν από τα «καλαμπαλίκια» του γάλλου προέδρου μπας και καταφέρει να πετύχει την έκδοση ευρωομολόγων. Τώρα το τερμάτισαν. Τώρα ισχυρίζονται ότι ο γάλλος πρόεδρος κρέμεται από τα «καλαμπαλίκια» του Πιερρακάκη και τον θέλει οπωσδήποτε σύμμαχο για να κάνει πίσω η Γερμανία του Μερτς! Τη ζημιά την έκανε ο Τραμπ. Από τότε που ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας άρχισε να γράφει τα πιο μεγάλα «φίδια», θεωρούν πως μπορούν όλοι τους να κάνουν το ίδιο. Μόνο που εδώ οι rednecks είναι πολύ λίγοι…)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo