Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αλ-Χίντι: Τα αποτελέσματα της τρέχουσας αντιπαράθεσης θα διαμορφώσουν το μέλλον της Παλαιστίνης και της περιοχής για τις επόμενες δεκαετίες
  • «Σκότι, φίλε μου, η αξιοπιστία σου διακυβεύεται, κάνε κάτι»
  • «Πρωτοφανείς ζημιές»: Το Ιράν προκάλεσε ζημιές δισεκατομμυρίων σε εγκαταστάσεις αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών
  • Σαν σήμερα 29 Αυγούστου
  • Οταν το ψέμα γίνεται χλευασμός
  • Ρεζαεΐ: Ιράν και Ομάν συμφωνούν να ανοίξουν προσωρινό ναυτιλιακό διάδρομο μέσω του Στενού του Ορμούζ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Η βαθιά κρίση του βρετανικού ιμπεριαλισμού
Διεθνή

Η βαθιά κρίση του βρετανικού ιμπεριαλισμού

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr24 Οκτ 2022, 19:19

Αν ήμασταν στην Ελλάδα, θα λέγαμε ότι η Λιζ Τρας δεν πρόλαβε να κάνει παρέλαση. Με αναγωγή στη βρετανική παράδοση, η συντηρητική πολιτικός που διαδέχτηκε τον Μπόρις Τζόνσον πρόλαβε μόνο να θάψει την Ελισάβετ. Και ο διάδοχος της τελευταίας, Κάρολος, κατέγραψε στο μπλοκάκι του την πρώτη πρωθυπουργό που παραιτήθηκε (η μάνα του είχε καταγράψει πολλούς/ές).

Κοιτάζοντας τα γεγονότα με φωτογραφική ματιά, θα συμφωνήσουμε ότι είναι εντελώς κωμικά. Από τότε που νίκησε το Brexit στο δημοψήφισμα, οι Τόρις αλλάζουν πρωθυπουργούς σαν τα πουκάμισα. Ο Κάμερον παραιτήθηκε, γιατί ήταν αντίθετος στο Brexit. Η Μέι μπήκε στον κυκεώνα των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ και αναγκάστηκε να τα παρατήσει εντελώς ξεπουπουλιασμένη. Ο Τζόνσον διαδέχτηκε τη Μέι υποσχόμενος ότι είναι ο μόνος ικανός να υλοποιήσει το Brexit. Πολύ σύντομα επέβαλε εκλογές τις οποίες κέρδισε τον Δεκέμβρη του 2019 με μεγάλη διαφορά. Από τη δεκαετία του ’80 είχαν να δουν τέτοια νίκη οι Τόρις.

Τρία χρόνια μετά τη μεγαλειώδη εκλογική νίκη του, ο Τζόνσον υποχρεώθηκε από το ίδιο του το κόμμα σε μια ταπεινωτική παραίτηση. Οι υπουργοί του παραιτούνταν ο ένας μετά τον άλλο, μετά από αποκαλύψεις για κορονοπάρτι ή για τον υπουργό και κολλητό του Μπόρις που «χούφτωνε» άνδρες στην υπηρεσία. Η Τρας εκλέχτηκε από τους Τόρις ως διάδοχος του Τζόνσον με πολλά ταρατατζούμ. Και έμεινε στον υπουργικό θώκο μόλις 45 μέρες! Υποχρεώθηκε να παραιτηθεί μέσα σ’ ένα απέραντο μπάχαλο. Τις 45 μέρες που έμεινε στο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, η Τρας δεν έκανε τίποτ’ άλλο από το να ζητάει μέρα παρά μέρα συγγνώμη για στοιχεία της πολιτικής της. Μιλάμε για το απόλυτο μηδενικό.

Οταν οι βαρόνοι των Τόρις είπαν στην Τρας να τα μαζέψει και να φύγει πριν την… φύγουν αυτοί, ο Τζόνσον που απολάμβανε τις διακοπές του στην Καραϊβική (προηγουμένως είχε περάσει από την Ελλάδα, όπου παρατηρήθηκε έλλειψη στο ούζο στη Δυτική Εύβοια), μπήκε στο πρώτο αεροπλάνο και επέστρεψε στο Λονδίνο, φωνάζοντας ότι είναι ο πιο κατάλληλος για την πρωθυπουργία! Τα ηγετικά στελέχη των Τόρις έχουν την αίσθηση του μέτρου που δεν διαθέτει ο τυχοδιώκτης Μπόρις. Κατάλαβαν πως αν εξέλεγαν πρωθυπουργό αυτόν που είχαν διώξει πριν από τρεις μήνες θα αυτοκτονούσαν πολιτικά. Του μήνυσαν να αποσυρθεί, τρίβοντάς του στη μούρη τα «χαρτιά» που σίγουρα έχουν για την πάρτη του. Κι αυτός έβαλε την ουρά στα σκέλια και αποσύρθηκε, δηλώνοντας ότι δε θέλει να ηγηθεί ενός διχασμένου κόμματος! Ατακαδόρος είναι, κάτι θα έβρισκε να πει.

Ετσι, άνοιξε ο δρόμος για τον Ρίσι Σούνακ, τον πρώην υπουργό Οικονομικών του Τζόνσον, που ήταν αυτός που του είχε δώσει το πιο ισχυρό πλήγμα παραιτούμενος. Ο Σούνακ, αν και ήταν ο εκλεκτός των βαρόνων των Τόρις, ήρθε δεύτερος μετά την Τρας στις εσωκομματικές εκλογές, ίσως γιατί η πλειοψηφία της συντηρητικής βάσης του κόμματος (γύρω στα 170.000 μέλη) δεν μπορούσε να ψηφίσει έναν σκουρόχρωμο ινδικής καταγωγής για πρωθυπουργό, έστω κι αν αυτός είναι δισεκατομμυριούχος. Η τρίτη σ’ εκείνη τη διαδικασία, Πένι Μόρντοντ, που μάζευε υπογραφές για να τεθεί απέναντι στον Σούνακ, «πείστηκε» την τελευταία στιγμή να μην προχωρήσει. Προφανώς θα πάρει ένα καλό υπουργείο και θα είναι η πρώτη στην επετηρίδα των υπουργήσιμων.

Ολα αυτά, διανθισμένα με το «αλατοπίπερο» των αστικών ΜΜΕ, προσφέρουν μια εικόνα ιλαρότητας. Ομως δεν έχουμε να κάνουμε με την ανικανότητα του Τζόνσον (που ήταν ικανός επί τριετία και μετά έγινε… ανίκανος) ή της Τρας (αυτή ήταν απλά το σύμπτωμα), αλλά με τη βαθιά κρίση του βρετανικού ιμπεριαλισμού, που μετά τους κλυδωνισμούς του Brexit βρέθηκε απροετοίμαστος και στην κρίση της πανδημίας και στην ενεργειακή κρίση που βάθυνε απότομα με την έκρηξη του πολέμου στην Ουκρανία. 

Δεν φέρνουν οι πρωθυπουργοί την κρίση αλλά η κρίση καταπίνει τους πρωθυπουργούς. Σε λίγο οι πάντες θ’ αρχίσουν να στοιχηματίζουν πόσο θ’ αντέξει ο Σούνακ στην πρωθυπουργία, γιατί ξέρουν ότι κανένας ιμπεριαλιστής πολιτικός δεν κρατάει το μαγικό ραβδί. Οι Εργατικοί ζητούν εκλογές, αλλά οι Τόρις προτιμούν να κρατούν την κυβερνητική εξουσία αλλάζοντας πρωθυπουργούς, χάρη στην άνετη πλειοψηφία που κέρδισε ο Τζόνσον (πράγμα που ο «κλόουν» δεν παραλείπει να θυμίζει).

Ο Σούνακ, άνθρωπος του χρηματιστικού κεφαλαίου με προσωπικούς δεσμούς με το City, αναμένεται να σκληρύνει τη δημοσιονομική πολιτική, στρεφόμενος ενάντια στην εργατική τάξη. Ο μοναδικός παράγοντας που δεν έχει μπει μέχρι στιγμής στην εξίσωση είναι αυτή η τάξη. Ενδεχομένως η σκλήρυνση της δημοσιονομικής πολιτικής από τον Σούνακ να τη βγάλει στο προσκήνιο.

ΥΓ. Και για να τελειώνουμε με το παραμύθι του «γιου των μεταναστών» (σιγά μην πέρασαν τη Μάγχη κολυμπώντας), να πούμε ότι οι γονείς του Σούνακ γεννήθηκαν στην Αφρική (στην Κένυα ο πατέρας του, στην Τανζανία η μητέρα του), γόνοι στελεχών της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Γιατρός ο πατέρας, φαρμακοποιός η μητέρα, εγκαταστάθηκαν στο Σαουθάμπτον τη δεκαετία του ’60 και είχαν την οικονομική άνεση να σπουδάσουν τα παιδιά τους στα καλύτερα κολλέγια και πανεπιστήμια. Ο Ρίσι, μετά τις σπουδές στην Οξφόρδη και στο Στάνφορντ στην Καλιφόρνια, έγινε στέλεχος της Goldman Sachs και μετά χώθηκε στις επιχειρήσεις του δισεκατομμυριούχου πεθερού του, Ναραγιάνα Μέρθι, ενός από τους μεγάλους χρηματιστές του City και εκ των βασιλιάδων του real estate. Ο Ρίσι Σούνακ έχει μια τεράστια περιουσία σε πολυτελή ακίνητα, καταθέσεις και «τοποθετήσεις» σε διάφορα funds και το πέρασμά του στη βρετανική αστική πολιτική ήταν ένα φυσιολογικό βήμα.

Μπορεί να ορκίζεται στο Μπαγκαβάντ Γκίντα, το ιερό βιβλίο των Ινδουϊστών, αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να σοδειάζει πλούτη και να υποστηρίζει απάνθρωπα σχέδια όπως η βίαιη μεταφορά μεταναστών χωρίς χαρτιά στη Ρουάντα. Τέτοιος «γόνος μεταναστών» είναι.

Εκτύπωση 🖨
ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΛΙΖ ΤΡΑΣ ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ ΡΙΣΙ ΣΟΥΝΑΚ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤην Πέμπτη η αγωγή των απόστρατων κατά του Νίκου Μπογιόπουλου
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 25 Οκτώβρη

Σχετικά Αρθρα

Αλ-Χίντι: Τα αποτελέσματα της τρέχουσας αντιπαράθεσης θα διαμορφώσουν το μέλλον της Παλαιστίνης και της περιοχής για τις επόμενες δεκαετίες

Διεθνή 29 Αυγ 2026, 10:09

«Πρωτοφανείς ζημιές»: Το Ιράν προκάλεσε ζημιές δισεκατομμυρίων σε εγκαταστάσεις αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών

Διεθνή 29 Αυγ 2026, 05:13

Ρεζαεΐ: Ιράν και Ομάν συμφωνούν να ανοίξουν προσωρινό ναυτιλιακό διάδρομο μέσω του Στενού του Ορμούζ

Σημαντική συνέντευξη του γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν

Διεθνή 28 Αυγ 2026, 13:05

Οσάμα Χαμντάν (Xαμάς): Κανένας δεν είπε ότι θα παραδώσουμε τα όπλα

Διεθνή 27 Αυγ 2026, 10:24

Ο υπουργός Πολέμου του Ισραήλ και ο εγκληματίας πολέμου Νετανιάχου απειλούν τη Γάζα για χαρταετούς

Διεθνή 27 Αυγ 2026, 08:43

IRGC: Η επαναλειτουργία του Στενού του Ορμούζ εξαρτάται από την αποδοχή των όρων του Ιράν από τις ΗΠΑ

Διεθνή 27 Αυγ 2026, 08:27
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Αλ-Χίντι: Τα αποτελέσματα της τρέχουσας αντιπαράθεσης θα διαμορφώσουν το μέλλον της Παλαιστίνης και της περιοχής για τις επόμενες δεκαετίες

29 Αυγ 2026, 10:09
Κόντρες

«Σκότι, φίλε μου, η αξιοπιστία σου διακυβεύεται, κάνε κάτι»

29 Αυγ 2026, 09:52
Διεθνή

«Πρωτοφανείς ζημιές»: Το Ιράν προκάλεσε ζημιές δισεκατομμυρίων σε εγκαταστάσεις αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών

29 Αυγ 2026, 05:13
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Αυγούστου

29 Αυγ 2026, 00:01
Η παπάρα

Οταν το ψέμα γίνεται χλευασμός

28 Αυγ 2026, 17:11
Διεθνή

Ρεζαεΐ: Ιράν και Ομάν συμφωνούν να ανοίξουν προσωρινό ναυτιλιακό διάδρομο μέσω του Στενού του Ορμούζ

Σημαντική συνέντευξη του γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν

28 Αυγ 2026, 13:05
Αθλητισμός

Γιατί τους φόβισε μια φωτογραφία από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα;

28 Αυγ 2026, 12:10
Βαθύ Κόκκινο

Ακαδημαϊκοί φελλοί στην υπηρεσία του διαστρεβλωτικού ιμπεριαλιστικού αφηγήματος

28 Αυγ 2026, 11:31
Εργατικά

Η Χρύσα Χοτζόγλου επιστρέφει στο σχολείο της

Να μπει τέλος στον Γολγοθά της δίωξής της και σε όλα τα πειθαρχικά εναντίον εκπαιδευτικών

28 Αυγ 2026, 07:35
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Αυγούστου

28 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Απ’ όλα έχει ο μπαξές του καλού κηπουρού Κούλη

27 Αυγ 2026, 19:40
Διεθνή

Οσάμα Χαμντάν (Xαμάς): Κανένας δεν είπε ότι θα παραδώσουμε τα όπλα

27 Αυγ 2026, 10:24
Εργατικά

ΕΟΔΥ: Zητούν από εργαζόμενους να επιστρέψουν αναδρομικά επίδομα που οι ίδιοι τους είχαν καταβάλει

27 Αυγ 2026, 09:54
Διεθνή

Ο υπουργός Πολέμου του Ισραήλ και ο εγκληματίας πολέμου Νετανιάχου απειλούν τη Γάζα για χαρταετούς

27 Αυγ 2026, 08:43
Διεθνή

IRGC: Η επαναλειτουργία του Στενού του Ορμούζ εξαρτάται από την αποδοχή των όρων του Ιράν από τις ΗΠΑ

27 Αυγ 2026, 08:27
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Αυγούστου

27 Αυγ 2026, 00:01
Εργατικά

Επιμένει στον γκεμπελισμό για τις συντάξεις χηρείας η Κεραμέως

26 Αυγ 2026, 23:14
Κόντρες

Η Ημέρα του Κλόουν

26 Αυγ 2026, 20:26
Διεθνή

Της Γάζας οι χαρταετοί θα ξαναπετάξουν

26 Αυγ 2026, 11:00
Διεθνή

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης υπόσχονται στήριξη στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του οικονομικού πολέμου

Eντατικές διπλωματικές διαβουλεύσεις στον Κόλπο

26 Αυγ 2026, 08:36
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Αυγούστου

Ημέρα κατά των πυρηνικών δοκιμών.

1926: Καταργείται η δουλεία στο Νεπάλ, απελευθερώνονται 55.000 άτομα.

1949: Τέλος του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα.

1963: Απαγγέλλεται κατηγορία σε 22 αξιωματικούς της χωροφυλακής για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη.

1971: Καταδικάζονται ως συνεργοί στην απόπειρα του Παναγούλη, Αμαλία Φλέμινγκ, Κ. Ανδρουτσόπουλος, Τζον Σκέλτον και Αθηνά Ψυχογιού.

1972: Βόμβα στο υπόγειο της αμερικανικής πρεσβείας (ΛΕΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo