«Δολοφόνοι, έξω από εδώ. Εσείς φταίτε για όλα. Σμότριτς, πουτάνας γιε, έξω από εδώ, δε σε θέλουμε. Καριόλη,δολοφόνε έξω από εδώ, δε σε θέλουμε». Μ’ αυτά και άλλα «γαλλικά» υποδέχτηκαν οι κάτοικοι του χωριού Μαζντάλ Σαμς, στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν, τον ακροδεξιό υπουργό Οικονομικών του Ισραήλ και ορισμένους δεξιούς και ακροδεξιούς βουλευτές που είχαν το θράσος να μεταβούν στα Υψίπεδα του Γκολάν για την κηδεία των 12 εφήβων και παιδιών που σκοτώθηκαν όταν έπεσε ρουκέτα στο γήπεδο του χωριού. Εκτός από τους 12 νεκρούς, ηλικίας από 10 μέχρι 20 ετών, τραυματίστηκαν άλλα 29 άτομα, έξι εκ των οποίων σοβαρά.
Ηταν τέτοια η οργή των Σύριων που έχασαν παιδιά και συγγενείς τους, που ο Σμότριτς και τα άλλα αποβράσματα αναγκάστηκαν να μην πλησιάσουν στο νεκροταφείο.
Οι κάτοικοι του Μαζντάλ Σαμς δεν είναι σαν κάποιους ντόπιους ηγέτες που δέχτηκαν σιωπηλοί τον Γκάλαντ για να τους χρησιμοποιήσει σαν ντεκόρ σε μια άθλια φιέστα θρήνου. Από τη στιγμή που η Χεζμπολά διέψευσε αμέσως ότι έχει οποιαδήποτε ευθύνη με το συμβάν, οι υποψίες τους έπεσαν στους σιωνιστές κατακτητές, γνωστούς για τις εγκληματικές προβοκάτσιες τους.
Γνωρίζουν, άλλωστε, ότι η Χεζμπολά ποτέ δε θα στόχευε ένα χωριό που κατοικείται από Σύριους. Γνωρίζουν ότι οι στόχοι που χτυπά η Χεζμπολά είναι όλοι μέσα στο λεγόμενο Ισραήλ, δηλαδή τα παλαιστινιακά εδάφη που κατακτήθηκαν το 1948. Οπως γνωρίζουν ότι συχνά πύραυλοι του λεγόμενου «Σιδερένιου Θόλου», που δεν καταφέρνουν να αναχαιτίσουν ρουκέτες και πυραύλους της Χεζμπολά, καθίστανται ανεξέλεγκτοι και πέφτουν σε διάφορες περιοχές των συνόρων. Και είναι βέβαιοι πώς τέτοιος πύραυλος έπληξε το χωριό τους.
Η συντριπτική πλειοψηφία των περίπου 20.000 Δρούζων Μουσουλμάνων που κατοικούν στο Γκολάν έχει αρνηθεί να λάβει την ισραηλινή υπηκοότητα. Οι σιωνιστές τους αποκαλούν «ισραηλινούς πολίτες», αυτοί όμως θεωρούν τους εαυτούς τους Σύριους που βρίσκονται υπό κατοχή.
Τα Υψίπεδα του Γκολάν καταλήφθηκαν από τον σιωνιστικό στρατό το 1967, κατά τον Πόλεμο των Εξι Ημερών, και προσαρτήθηκαν παράνομα στο Ισραήλ το 1981. Ο ΟΗΕ δεν αναγνώρισε την προσάρτηση, όμως οι σιωνιστές γράφουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Κουβάλησαν και τοποθέτησαν στην περιοχή 50.000 εποίκους, τυχοδιώκτες εβραίους από όλο τον κόσμο, στους οποίους μοίρασαν τη συριακή γη και μπόλικο χρήμα για να στήσουν αγροκτήματα με καλλιέργειες.
Η αντίδραση της Χεζμπολά υπήρξε άμεση και κατηγορηματική: «Η Ισλαμική Αντίσταση στο Λίβανο αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες που έγιναν από ορισμένα μέσα ενημέρωσης και διάφορες ιστοσελίδες αναφορικά με στόχευση του Μαζντάλ Σαμς. Διαβεβαιώνουμε ότι η Ισλαμική Αντίσταση δεν έχει την παραμικρή σχέση με το περιστατικό και απορρίπτει κατηγορηματικά τους ψευδείς ισχυρισμούς αναφορικά μ’ αυτό». Νωρίτερα η Χεζμπολά είχε ανακοινώσει ότι στόχευσε μια ισραηλινή στρατιωτική βάση σε διαφορετική τοποθεσία, μακριά από το Μαζντάλ Σαμς.
Με προκλητικό τρόπο ο Χαγκάρι, ο εκπρόσωπος Τύπου του σιωναζιστικού στρατού, βάφτισε τους Σύριους που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από τη ρουκέτα, «ισραηλινούς πολίτες»! Ηταν «η πιο θανατηφόρα επίθεση σε ισραηλινούς πολίτες μετά τις 7 Οκτώβρη» είπε. Και συμπλήρωσε: «Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό περιστατικό και θα ενεργήσουμε αντίστοιχα». Ισχυρίστηκε ότι η ρουκέτα που χτύπησε το γήπεδο ποδοσφαίρου ήταν «μια ιρανική ρουκέτα Falaq 1 με κεφαλή 50 κιλών». «Αυτός είναι ένας τύπος που κατέχει αποκλειστικά η Χεζμπολά και απόψε προκάλεσε το θάνατο 12 νεαρών αγοριών και κοριτσιών», είπε με το γνωστό ύφος του.
Προηγουμένως, αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, ο Γκάλαντ είχε δηλώσει: «Η Χεζμπολά είναι υπεύθυνη γι’ αυτό και θα πληρώσει το τίμημα». Είχαν έτοιμο το συμπέρασμα, προτού κάνουν οποιαδήποτε έρευνα (για τα μάτια)! Η Χεζμπολά, όμως, ούτε κατά λάθος θα μπορούσε να χτυπήσει το κατεχόμενο συριακό χωριό, καθώς οι στόχοι της ήταν δεκάδες χιλιάμετρα μακριά, σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση.
Περιττεύει να πούμε ότι οι ισχυρισμοί των σιωνιστών είναι το ίδιο με τα αισχρά ψέματά τους για τα αποκεφαλισμένα από τους παλαιστίνιους μαχητές βρέφη, για τα βρέφη που ψήθηκαν στο φούρνο και για τους βιασμούς γυναικών στις 7 Οκτώβρη. Δεν είναι τυχαίο που ο Ζουζέπ Μπορέλ, ο οιονεί υπουργός Εξωτερικών της ΕΕ, έσπευσε να κρατήσει αποστάσεις από τους ισχυρισμούς των σιωνιστών, γράφοντας στο Χ: «Σοκαριστικές εικόνες από το γήπεδο ποδοσφαίρου της κωμόπολης Δρούζων Μαζντάλ Σαμς. Καταγγέλλω απερίφραστα αυτό το λουτρό αίματος. Προτρέπουμε όλα τα μέρη να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν περαιτέρω κλιμάκωση».