Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Τσιάρας έστειλε κατηγορούμενο τον «Γκρούεζά» του για να αρχειοθετηθεί ο ίδιος
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 25 Ιούλη
  • Σαουδική Αραβία: Δεν μπαίνουμε στις Συμφωνίες του Αβραάμ
  • Tέσσερις Παλαιστίνιοι και δύο σιωναζιστές στρατιωτικοί νεκροί σε συγκρούσεις στη Δυτική Οχθη
  • Η Ιαπωνία δηλώνει ότι η διεθνής στήριξη προς την Παλαιστίνη θα συνεχίσει να ενισχύεται
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Αμπού Ομπάιντα: Είμαστε πανέτοιμοι για έναν μακρύ πόλεμο φθοράς του εχθρού
Διεθνή

Αμπού Ομπάιντα: Είμαστε πανέτοιμοι για έναν μακρύ πόλεμο φθοράς του εχθρού

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Ιούλ 2025, 10:26

Ενας γεμάτος πόνο και θλίψη λόγος. Ο Θεός να καταραστεί το Ισραήλ και όλους όσους μας πρόδωσαν. Ο Αμπού Ομπάιντα βγήκε αδύνατος, πεινασμένος, πληγωμένος. Δεν παραπονέθηκε για αδυναμία της Αντίστασης, αλλά κατήγγειλε την προδοσία και την εγκατάλειψη από το [αραβικό και μουσουλμανικό] έθνος. Το είπε με την πικρία της αλήθειας: Εσείς είστε οι εχθροί μας την Ημέρα της Κρίσης… Εσείς — οι σοφοί του έθνους και οι σιωπηλοί του — είστε συνένοχοι στην πείνα των παιδιών μας, και η απραξία σας είναι κατάρα που δεν θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου.

Σαΐντ Ζιάντ

Τέσσερις μήνες (από τον Μάρτη) είχε να εμφανιστεί με βιντεοσκοπημένο μήνυμα ο Αμπού Ομπάιντα, ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Ιζεντίν Αλ-Κασάμ. Οι σιωνιστές είχαν κυκλοφορήσει και φήμες ότι «μάλλον» τον είχαν σκοτώσει στη Χαν Γιούνις, όταν βομβάρδισαν το Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο και την περιοχή γύρω απ’ αυτό και είπαν πως σκότωσαν τον Μοχάμεντ Σινουάρ και άλλα στελέχη της Χαμάς. Με το που βγήκε η ανακοίνωση, νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, ότι στις 6 μμ θα μεταδοθεί βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Αμπού Ομπάιντα, όλοι στήθηκαν στις τηλεοράσεις και το Διαδίκτυο για να το παρακολουθήσουν.

Χειμαρρώδης όπως πάντοτε, βαθύτατα πολιτικός αλλά και βαθύτατα συναισθηματικός, με τις καθιερωμένες θρησκευτικές αναφορές, επιμένοντες σε παραδείγματα από τη Βίβλο (Μωυσής, Δαβίδ, Ιωσήφ ο δίκαιος κ.ά.), ο Αμπού Ομπάιντα μίλησε στην καρδιά κάθε Παλαιστίνιου και Παλαιστίνιας, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τις βασικές θέσεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης στην τρέχουσα συγκυρία.

  • Η επίθεσή του στις αραβικές και μουσουλμανικές ελίτ ήταν σφοδρότερη από κάθε άλλη φορά. «Τα καθεστώτα μας και οι δυνάμεις του έθνους μας συνεχίζουν να παρακολουθούν καθώς οι αδελφοί τους στην Αγία Γη σκοτώνονται κατά δεκάδες χιλιάδες, λιμοκτονούν και τους στερούν τροφή, νερό και φάρμακα», είπε. Και πρόσθεσε: «Οι ηγέτες, οι ελίτ και οι λόγιοι των ισλαμικών και αραβικών εθνών φέρουν στις πλάτες τους το βάρος του αίματος δεκάδων χιλιάδων αθώων ανθρώπων που έχουν προδοθεί από τη σιωπή τους. Ο εχθρός δεν θα τολμούσε να διαπράξει γενοκτονία μπροστά στα μάτια και στα αυτιά των ηγετών του έθνους, αν δεν ήταν βέβαιος για την ατιμωρησία, την εγγυημένη σιωπή και την εξαγορασμένη συνενοχή».
  • Ο Αμπού Ομπάιντα εξαίρεσε από τις βαριές κατηγορίες το κίνημα Ανσαραλά της Υεμένης, το οποίο χαρακτήρισε «αποτελεσματικό μέτωπο» κατά του Ισραήλ. «Χαιρετίζουμε τον αγαπημένο μας λαό στην Υεμένη, τη γη της σοφίας και της πίστης, τις ένοπλες δυνάμεις της και τους ειλικρινείς αδελφούς μας, στην Ανσαραλά», είπε, χαρακτηρίζοντας τις ενέργειές τους «αποστομωτική απάντηση απέναντι σε όσους παραμένουν αδρανείς και υποταγμένοι».

Ο Χεζάμ Αλ-Ασάντ, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κινήματος Ανσαραλά, απάντησε στον Αμπού Ομπάιντα: «Προς τη βροντερή φωνή του Εθνους και πιστό αγγελιαφόρο της Αντίστασης: λάβαμε τον χαιρετισμό σας και σας τον ανταποδίδουμε με ακόμα καλύτερο. Τον στέλνουμε σε εσάς με υπερηχητικούς πυραύλους στην καρδιά του Τελ Αβίβ. Συμμετέχουμε μαζί σας στον πόλεμο φθοράς όσο κι αν διαρκέσει και θα προσθέσουμε σ’ αυτόν περισσότερες εκπλήξεις και ισχυρά χτυπήματα τις επόμενες ημέρες. Νιώσαμε την απογοήτευση στον λόγο σας για τη σιωπή του Εθνους. Αλλά σας λέμε: δεν είστε μόνοι σας και δεν θα σας εγκαταλείψουμε όποιο κι αν είναι το τίμημα. Οσο η Γάζα πεινάει, υποσχόμαστε σε ολόκληρο τον κόσμο ότι δεν θα απολαύσει φαγητό ή νερό μέχρι να φάνε οι κάτοικοι της Γάζας».

  • Ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ δεν παρέλειψε να χαιρετίσει το τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο: «Χαιρετίζουμε όλους τους ελεύθερους ανθρώπους του κόσμου, που προσπαθούν να εκφράσουν αλληλεγγύη, να σπάσουν τον αποκλεισμό και να ανατρέψουν την αδικία που υφίσταται ο λαός μας με κάθε μέσο, αγνοώντας τους κινδύνους, την προδοσία και τις προσπάθειες δυσφήμισης από τους υποκριτές. Ολες οι πρωτοβουλίες και η αλληλεγγύη των ελεύθερων ανθρώπων του κόσμου, είτε επιτυγχάνουν είτε ακυρώνονται από τις εντολές των σιωνιστών, είναι πηγή περηφάνιας και τιμής για τον λαό μας. Και καλούμε να ενταθούν, να συνεχιστούν και να εκθέσουν αυτόν τον εχθρό με κάθε τρόπο, σε όλα τα πεδία και τα πλαίσια».
  • Ο Αμπού Ομπάιντα κατηγόρησε το Ισραήλ ότι παραβίασε προηγούμενες συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός και προειδοποίησε για κλιμάκωση των επιχειρήσεων αντίστασης. Δήλωσε ότι έχουν περάσει τέσσερις μήνες από τότε που το Ισραήλ επανέλαβε την στρατιωτική του εκστρατεία, παραβιάζοντας, τις συμφωνίες που είχαν συναφθεί με τις παλαιστινιακές δυνάμεις αντίστασης. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι Παλαιστίνιοι μαχητές προκάλεσαν σημαντικές απώλειες στις ισραηλινές δυνάμεις. «Εχουμε σκοτώσει και τραυματίσει εκατοντάδες στρατιώτες του εχθρού, ενώ χιλιάδες υποφέρουν από ψυχολογικά τραύματα», είπε, προσθέτοντας ότι η Αντίσταση έχει εξελίξει την τακτική της κατά τη διάρκεια αυτού που αποκάλεσε «η μακρύτερη σύγκρουση στην ιστορία του λαού μας».

Περιέγραψε τη Γάζα ως «τη μεγαλύτερη στρατιωτική σχολή για την αντίσταση ενός λαού ενάντια στους κατακτητές του στη σύγχρονη ιστορία». Και στάθηκε ιδιαίτερα στο στόχο της Αντίστασης να πιάσει αιχμάλωτους στρατιώτες του σιωναζιστικού στρατού, αναφέροντας τις πρόσφατες απόπειρες αιχμαλωσίας στρατιωτών.

  • «Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ είναι πλήρως προετοιμασμένες να συνεχίσουν έναν μακρύ πόλεμο φθοράς κατά των δυνάμεων κατοχής, ανεξαρτήτως της μορφής της επιθετικότητας ή των σχεδίων τους», είπε ο Αμπού Ομπάιντα, περιγράφοντας μια στρατηγική που εστιάζει στο «να προκαλεί απώλειες, να εκτελεί ειδικές επιχειρήσεις και να αιχμαλωτίζει στρατιώτες». Και προειδοποίησε ότι, «αν η τρομοκρατική κυβέρνηση του εχθρού επιλέξει να συνεχίσει τον πόλεμο εξόντωσης, τότε επιλέγει να συνεχίσει να δέχεται τα φέρετρα των στρατιωτών και των αξιωματικών της».
  • Αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις, ο Αμπού Ομπάιντα θύμισε ότι η Αντίσταση πρότεινε την απελευθέρωση όλων των αιχμάλωτων σιωναζιστών στρατιωτών στο πλαίσιο μιας συνολικής συμφωνίας, αλλά η ισραηλινή κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση. «Επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες προσφερθήκαμε να προχωρήσουμε σε μια συνολική συμφωνία, στην οποία θα παραδίναμε όλους τους αιχμάλωτους του εχθρού ταυτόχρονα», είπε. «Ομως ο εγκληματίας πολέμου Νετανιάχου και οι υπουργοί του απέρριψαν την πρότασή μας. Καταλάβαμε ότι οι αιχμάλωτοι στρατιώτες δεν αποτελούν προτεραιότητα γι’ αυτούς, καθώς έχουν ήδη προετοιμάσει την κοινή τους γνώμη να αποδεχτεί το θάνατό τους».

Μιλώντας εκ μέρους της Αντίστασης, ο Αμπού Ομπάιντα εξέφρασε την υποστήριξή του προς την παλαιστινιακή διαπραγματευτική ομάδα, προειδοποιώντας ταυτόχρονα: «Στηρίζουμε με κάθε δύναμη τη θέση της διαπραγματευτικής αποστολής της Παλαιστινιακής Αντίστασης στις έμμεσες διαπραγματεύσεις με τον εχθρό. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις και ελπίζουμε να οδηγήσουν σε μια συμφωνία που θα εξασφαλίζει το τέλος του πολέμου εναντίον του λαού μας, την απόσυρση των δυνάμεων κατοχής και την παροχή βοήθειας στον λαό μας. Αλλά αν ο εχθρός εμείνει στην άρνησή του και αποφύγει και αυτόν το γύρο των διαπραγματεύσεων, δεν θα μπορέσουμε να εγγυηθούμε την επιστροφή σε μερικές συμφωνίες ή προτάσεις όπως η ανταλλαγή δέκα αιχμαλώτων».

  • Μπορεί να εξήρε τις αρετές και τις στρατιωτικές επιτυχίες της Αντίστασης, όμως ο Αμπού Ομπάιντα δεν ξέχασε τα βάσανα του παλαιστινιακού λαού: «Παρόλο που είμαστε περήφανοι για την επιμονή και τις ηρωικές πράξεις των μαχητών μας, κατανοούμε τον πόνο και τα βάσανα που ζει ο λαός μας, οι πληγωμένοι και υπομονετικοί άνθρωποί μας, των οποίων τον πόνο ζούμε μέρα με τη μέρα. Και το ότι εκπληρώνουμε το καθήκον που μας ανέθεσε ο Κύριός μας στην υπεράσπιση και την καταπολέμηση αυτού του εχθρού, δεν απαλλάσσει τα δύο δισεκατομμύρια έθνη από το καθήκον που δυστυχώς εγκατέλειψαν. Ο εχθρός μας υποστηρίζεται από τις ισχυρότερες καταπιεστικές δυνάμεις του κόσμου. Με ατελείωτες σειρές όπλων και πυρομαχικών. Ενώ τα καθεστώτα και οι δυνάμεις του έθνους μας παρακολουθούν αμέτοχα τους αδελφούς τους στη γη της θυσίας. Να σκοτώνονται κατά δεκάδες χιλιάδες. Να πεινούν και να στερούνται νερό και φάρμακα.

Η σταθερότητά σας παρά την προδοσία, η υπομονή, η προσφορά και η πρόκλησή σας στην καταπίεση και τη στέρηση είναι ό,τι πιο πολύ εξοργίζει τους εχθρούς μας. Αυτή η νύχτα έχει αναμφίβολα ένα τέλος. Η νίκη έρχεται με την υπομονή, και η ανακούφιση με τη δυσκολία. Χαιρετίζουμε όλους τους μεγάλους, υπομονετικούς, επίμονους και νικηφόρους γιους του λαού μας. Τους απευθύνουμε τον πιο μεγάλο χαιρετισμό».

Για να καταλήξει με το σύνθημα της Αντίστασης: «Αυτός είναι ιερός πόλεμος, νίκη ή μαρτύρο [θάνατος]».

Η ομιλία του Αμπού Ομπάιντα σχολιάστηκε κατά κόρον στα σιωνιστικά μίντια, που προσπάθησαν να το γυρίσουν στην… εμφανισιολογία. Εβαζαν παλιότερες φωτογραφίες του «μασκοφόρου», όπως τον αποκαλούν, και διαπίστωναν ότι φαίνονται πάνω του σημάδια εξάντλησης και απώλειας βάρους και έντονη χλωμάδα στο πρόσωπό του. Ακόμα κι αυτή η κουτσομπολίστικη προσέγγιση, υπέρ του Αμπού Ομπάιντα λειτουργεί.

Παραθέτουμε την ομιλία με αγγλικούς υπότιτλους:

Εκτύπωση 🖨
ΑΜΠΟΥ ΟΜΠΑΪΝΤΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΞεκλήρισαν την οικογένεια του διοικητή της Μπέιτ Χανούν, Χουσεΐν (Αμπού Χάμζα) Φαγιάντ
Επόμενο άρθρο Η αστική Δικαιοσύνη εγκρίνει τον εργασιακό διωγμό της Παρασκευής Τυχεροπούλου από την εγκληματική οργάνωση του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ

Σχετικά Αρθρα

Σαουδική Αραβία: Δεν μπαίνουμε στις Συμφωνίες του Αβραάμ

Διεθνή 24 Ιούλ 2026, 19:48

Tέσσερις Παλαιστίνιοι και δύο σιωναζιστές στρατιωτικοί νεκροί σε συγκρούσεις στη Δυτική Οχθη

Διεθνή 24 Ιούλ 2026, 19:28

Η Ιαπωνία δηλώνει ότι η διεθνής στήριξη προς την Παλαιστίνη θα συνεχίσει να ενισχύεται

Διεθνή 24 Ιούλ 2026, 09:22

Σφυροκοπά τους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού η κοινοβουλευτική ομάδα της Χεζμπολά

Διεθνή 23 Ιούλ 2026, 20:03

Η CIA εκτιμά ότι δεν υπάρχει προοπτική νίκης των ΗΠΑ επί του Ιράν

Διεθνή 23 Ιούλ 2026, 19:45

Χαλίλ αλ-Χάγια: Οι καταιγίδες της αδικίας δεν θα μας νικήσουν και δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς στο χώμα της ευλογημένης Παλαιστίνης

Η πρώτη δημόσια ομιλία του νεοεκλεγέντα ηγέτη της Χαμάς

Διεθνή 23 Ιούλ 2026, 14:10
Ροή Ειδήσεων
Αγροτικά

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Τσιάρας έστειλε κατηγορούμενο τον «Γκρούεζά» του για να αρχειοθετηθεί ο ίδιος

Μαφιόζικοι χειρισμοί για το σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

25 Ιούλ 2026, 12:53
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

25 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Ιούλη

25 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Δεν μπαίνουμε στις Συμφωνίες του Αβραάμ

24 Ιούλ 2026, 19:48
Διεθνή

Tέσσερις Παλαιστίνιοι και δύο σιωναζιστές στρατιωτικοί νεκροί σε συγκρούσεις στη Δυτική Οχθη

24 Ιούλ 2026, 19:28
Διεθνή

Η Ιαπωνία δηλώνει ότι η διεθνής στήριξη προς την Παλαιστίνη θα συνεχίσει να ενισχύεται

24 Ιούλ 2026, 09:22
Εργατικά

Απαλλάσσονται πλήρως από κάθε κατηγορία οι διωκόμενοι/ες εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση

Νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος

24 Ιούλ 2026, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Ιούλη

24 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σφυροκοπά τους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού η κοινοβουλευτική ομάδα της Χεζμπολά

23 Ιούλ 2026, 20:03
Διεθνή

Η CIA εκτιμά ότι δεν υπάρχει προοπτική νίκης των ΗΠΑ επί του Ιράν

23 Ιούλ 2026, 19:45
Πολιτική

Δεξιός να ντουφεκάει δεξιό;

23 Ιούλ 2026, 18:50
Διεθνή

Χαλίλ αλ-Χάγια: Οι καταιγίδες της αδικίας δεν θα μας νικήσουν και δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς στο χώμα της ευλογημένης Παλαιστίνης

Η πρώτη δημόσια ομιλία του νεοεκλεγέντα ηγέτη της Χαμάς

23 Ιούλ 2026, 14:10
Περιβάλλον

(Και) οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας πυρπολούν τα δάση

Ενα αποκαλυπτικό βίντεο έκανε σκόνη το αφήγημα περί «εμπρηστών»

23 Ιούλ 2026, 12:21
Καταστολή

Το πρώτο ναυάγιο για το Σύμφωνο-έκτρωμα για τη Μετανάστευση: κακοδιοίκηση, ψευδής συμμόρφωση και άνθρωποι σε νομικό κενό

23 Ιούλ 2026, 10:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούλη

23 Ιούλ 2026, 00:01
Παιδεία

Κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών μουσικής

«Η άδικη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας ισοδυναμεί με ολοκληρωτική καταστροφή, δεκαετίες εργασίας πάνε στα σκουπίδια»

22 Ιούλ 2026, 20:06
Εργατικά

Νέο κρεσέντο γκεμπελισμού για τις συντάξεις χηρείας, που τις είχε πετσοκόψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους.

22 Ιούλ 2026, 19:16
Κόντρες

O μεγαλύτερος τίτλος τιμής

22 Ιούλ 2026, 14:10
Παιδεία

Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Nα ζούμε και να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς με σύγχρονους όρους

22 Ιούλ 2026, 13:08
Παιδεία

ΕΛΑΣ-Τσίπρα: Καρικατούρα ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ και διατήρηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών

22 Ιούλ 2026, 11:50
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Ιούλη

Ολλανδία: Ημέρα ανεξαρτησίας.

Τυνησία: Ημέρα δημοκρατίας (1957).

1917: Καταδικάζεται σε θάνατο η κατάσκοπος της Γερμανίας Μάτα Χάρι.

1929: Ψηφίζεται ο Ν.4299 γνωστός ως “ιδιώνυμο“.

1934: Ναζί δολοφονούν τον aυστριακό καγκελάριο Eνγκελμπερτ Ντόλφους

1944: Εκτελείται από δωσίλογους ασφαλίτες μετά από φριχτά βασανιστήρια η Ηλέκτρα Αποστόλου.

1949: 24 έμποροι και βιομήχανοι συλλαμβάνονται ως ενισχυτές του ΚΚΕ.

1995: Βομβιστική επίθεση σημειώνεται στο μετρό του Παρισιού, επτά νεκροί και ογδόντα τραυματίες.

2000: Δολοφονείται 22χρονος πρόσφυγας από αξιωματικό του στρατού στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

2002: Συλλαμβάνεται ο Πάτροκλος Τσελέντης για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Δεν θα κουραστώ να το λέω, βλέπω εδώ και δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούν την συνεδρίασή μας: οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία. Ομως, αν μου επιτρέπετε, επειδή άκουσα και τον Μάξιμο και να κλείσω με αυτό, μου έδωσε μια ωραία ιδέα, έκανε κάποιες ποδοσφαιρικές αναφορές. Ισως με έναν τρόπο και εμείς να θυμίζουμε λίγο τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ισπανία. Προσέξτε, τι έκανε η Ισπανία; Ηθελε να έχει κατοχή της μπάλας, άρα, δηλαδή, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οταν έχεις την μπάλα, εσύ μάλλον θα βάλεις γκολ. Οταν κυνηγάς να πάρεις την μπάλα κάποιος άλλος μάλλον… Εμείς, λοιπόν, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε σίγουρα καλή φυσική κατάσταση, το έχουμε αποδείξει, οπότε μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον «μαραθώνιο» μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2027. Και βέβαια, έχουμε αντοχή στο σκληρό παιχνίδι και ψυχραιμία απέναντι στους προπηλακισμούς. Ταυτόχρονα, είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ομάδα. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι δήθεν μεμονωμένοι σταρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
(Τον είπαν Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, γκόμενο και άλλα που δεν τα θυμόμαστε. Ε, να μην αυτοχαρακτηριστεί και Ρόδρι; Εμμεσα και… με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά όταν ένας χαζοχαρούμενος πορφυρογέννητος παριστάνει τον σεμνό και ταπεινό, ξεβρακώνεται αμέσως. Τα λέει και χαχανίζει αυτάρεσκα. Δε θα σχολιάσουμε την παρομοίωση της ΝΔ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Η Ισπανία είναι ο ορισμός της ομάδας, ενώ η ΝΔ είναι ένα τσούρμο παρτάκηδων που το διαφεντεύει δικτατορικώ τω τρόπω ένας αυτοκρατορίσκος με τους αυλικούς του. Το αφεντικό και εκείνοι που έχουν ως καθήκον να «φάνε τη σφαίρα», όπως λέει ο πρωθυπουργικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Κι όχι μόνο να «φάνε τη σφαίρα», αλλά να ράψουν το στόμα τους, υπακούοντας στην ομερτά που απαιτεί η αυτοκρατορική αυλή. Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: αν τα γκάλοπ – όχι αυτά που δημοσιεύονται, τα άλλα, τα κυλιόμενα, που τα βλέπουν μόνο ο αυτοκρατορίσκος και οι επιτελείς του – έδειχναν ότι «βγαίνουν τα κουκιά», θα είχε κανένα δισταγμό ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν τις μπούρδες περί «θεσμικότητας». Επειδή «τα κουκιά δε βγαίνουν» και επειδή οι δυναμικές που καταγράφουν αυτά τα μυστικά γκάλοπ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, επαναλαμβάνει συνεχώς «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027». Τους θέλει, όμως, σε ετοιμότητα, γιατί αν για κάποιο ή κάποιους λόγους παρουσιαστεί ένα «παράθυρο ευκαιρίας», θα μπουμπουνίσει τις εκλογές πρόωρα. Θα πάρει το ρίσκο. Αλλιώς, θα το πάει μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας όσες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις απομένουν, ώστε να εξακολουθήσει να έχει στήριξη από την αστική τάξη. Οχι σώνει και καλά για να ξαναγίνει άμεσα πρωθυπουργός, αλλά για να μείνει ο ίδιος και η «φαμίλια» στο παιχνίδι)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo