Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 31 Ιούλη
  • Ο Μητσοτάκης σε ρόλο κλεφτοκοτά ενώπιον επαρχιακού Ειρηνοδικείου τη δεκαετία του ’50
  • Βία και ανομία δημιουργεί η κυβέρνηση με την πολιτική της
  • Οσα δε φτάνει η (σιωνιστική) αλεπού τα κάνει… παραμύθια
  • Σαν σήμερα 30 Ιούλη
  • Γάζα: Σκότωσαν τους φύλακες της λιγοστής βοήθειας και άνοιξαν πυρ κατά αμάχων που περίμεναν βοήθεια
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Τραμπ όπως… Καπόνε;
Διεθνή

Τραμπ όπως… Καπόνε;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr29 Σεπ 2020, 09:49

Το δημοσίευμα της περασμένης Κυριακής από τους Τάιμς της Νέας Υόρκης, το οποίο αποκάλυψε ότι ο Τραμπ πλήρωσε μόλις 750 δολάρια ομοσπονδιακό φόρο το έτος που πήρε την προεδρία και άλλα 750 τον πρώτο του χρόνο στο Λευκό Οίκο, έσκασε σαν «βόμβα» στην αμερικάνικη πολιτική σκηνή, δυο μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο δισεκατομμυριούχος Τραμπ δεν πλήρωνε καθόλου φόρο εισοδήματος τα τελευταία δέκα χρόνια!

Φυσικά, ο Τραμπ απάντησε με το γνωστό τρόπο: Fake news. Εβαλε και το δικηγόρο του, Αλαν Γκάρτεν, να δηλώσει ότι «τα στοιχεία είναι ανακριβή», ζητώντας από τους Τάιμς να του δώσουν τα στοιχεία στα οποία βασίστηκαν! Φυσικά, η εφημερίδα δεν τα έδωσε, για να μην αποκαλυφθούν οι πηγές της. Αυτό θα πει θράσος! Εδώ δεν τα δίνει ο ίδιος ο Τραμπ, εδώ και χρόνια, με το αιτιολογικό ότι «είναι πολύ σύνθετα για να τα καταλάβει ο κόσμος», και ζητά από αυτούς που τα αποκαλύπτουν να δώσουν τα αναλυτικά στοιχεία!

Πάντως, ο πρώην προσωπικός του δικηγόρος, Μάικλ Κοέν, που το Δεκέμβρη του 2018 καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλακή για παρατυπίες και απάτες που έγιναν κατά την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ και ο οποίος πήρε πάνω του όλη την ευθύνη παραδεχόμενος την ενοχή του (και βγάζοντας λάδι τον πρόεδρο), υποστήριξε ότι ο Τραμπ του είχε εκμυστηρευτεί ότι δεν αποκαλύπτει τις φορολογικές του δηλώσεις για να μην τον… ξετινάξουν διάφορα θινκ τανκ και φοροτεχνικοί και κινδυνέψει να του βάλει πρόστιμο η εφορία!

Ωστόσο, ο τωρινός του δικηγόρος ισχυρίστηκε ότι ο Τραμπ έχει πληρώσει δεκάδες εκατομμύρια την τελευταία δεκαετία σε προσωπικούς φόρους στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Οι Τάιμς απαντούν ότι ο δικηγόρος συγχέει τη φορολογία εισοδήματος με άλλους ομοσπονδιακούς φόρους που ο Τραμπ πλήρωνε, όπως ασφαλιστικές εισφορές και άλλες κρατήσεις για το υπηρετικό του προσωπικό (εξ ού και ο όρος «προσωπικοί φόροι»). Και περνούν στην αντεπίθεση, αναφερόμενοι στις φοροαπαλλαγές του. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα, ο Τραμπ απολαμβάνει διάφορες φοροαπαλλαγές, ακόμα και για ένα αρχοντικό που χρησίμευε ως οικογενειακό… καταφύγιο, με το αιτιολογικό της «διατήρησης ιστορικού κτιρίου»!

Το πολύ παραδάκι ο Τραμπ το έβγαλε από το τηλε-ριάλιτι του οποίου ήταν παρουσιαστής. Το Apprentice (σημαίνει «μαθητευόμενος» και αναφερόταν σε νέους καπιταλιστές, τα προσόντα των οποίων κρίνονταν στην εκπομπή) ήταν ένα ριάλιτι που ξεκίνησε το 2004 και ο Τραμπ το παρουσίαζε μέχρι το 2015 (έκτοτε ανέλαβε ο γνωστός Σβαρτσενέγκερ). Ξέρετε πόσους παράδες έβγαλε η «προεδράρα» από το ριάλιτι αυτό μέχρι το 2017; 427.4 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τις ετήσιες δηλώσεις πόθεν έσχες του ίδιου του Τραμπ. Κι όμως δεν πληρώνει φόρους γιατί δηλώνει ζημιές αντί για κέρδη! Πώς γίνεται αυτό; Με τον κλασικό τρόπο που φοροδιαφεύγουν εντελώς νόμιμα οι καπιταλιστές. Βάζουν προσωπικά και άλλα έξοδα (ορισμένες φορές εικονικά) στα έξοδα της εταιρίας. Ετσι προκύπτουν… ζημιογώνοι ακόμα κι αν κυκλοφορούν με αμαξάρες!

Ο Τραμπ κατάφερε να εμφανίζει ζημιές από τις «επενδύσεις» του σε γήπεδα γκόλφ και πολυτελείς κατοικίες και να απαλλαγεί από φόρους της τάξης των 100 εκατομμύριων δολαρίων, όπως αναφέρουν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης. Θέλετε ένα παράδειγμα για το πώς γίνεται αυτό; Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα γενικά και διαχειριστικά έξοδα για το γήπεδο γκολφ του Τραμπ στο Νιού Τζέρσι πενταπλασιάστηκαν μέσα σε ένα χρόνο (από το 2016 το 2017)!

Ενα άλλο παράδειγμα είναι ο παγκόσμιος διαγωνισμός ομορφιάς που έγινε στη Μόσχα το 2013. Ο Τραμπ ήταν συνδιοργανωτής μαζί με το NBC. Σύμφωνα με τους φακέλους που έχουν στα χέρια τους οι Τάιμς της Νέας Υόρκης, ο διαγωνισμός ήταν ιδιαίτερα επικερδής, με 31.6 εκατομμύρια δολάρια ακαθάριστα έσοδα (αριθμός ρεκόρ από τη δεκατία του ’90). Ο Τραμπ με το NBC τσέπωσαν 4.7 εκατομμύρια δολάρια κέρδη, όμως ένα χρόνο πριν είχαν δηλώσει ζημιές 2 εκατομμυρίων και ένα χρόνο μετά δήλωσαν ζημιές 3.8 εκατομμυρίων. Από πού προήλθαν αυτές οι «ζημιές»; Πώς μαγειρεύτηκαν; Αυτό δεν το γνωρίζουμε, όμως γνωρίζουμε ότι ο Τραμπ παραμένει μεγιστάνας και πληρώνει ψίχουλα.

Η κόντρα που έχει ανάψει είναι σε μεγάλο βαθμό παραπλανητική. Κι αυτό γιατί επικεντρώνεται στον «κακό Τραμπ» και όχι στο σύστημα που επιτρέπει στους καπιταλιστές να φοροδιαφεύγουν με νόμιμο τρόπο, την ίδια στιγμή που το κράτος μειώνει ακόμα και την άμεση φορολογία τους.

Οπως είχαμε γράψει προ τετραετίας, τα χρήματα που πληρώνουν οι καπιταλιστές σε φόρους υπολείπονται κατά πολύ από αυτά της φορολογίας φυσικών προσώπων. Για την ακρίβεια, ισοδυναμούν με το ένα τέταρτο, σύμφωνα με τα στοιχεία των προϋπολογισμών που κάθε χρόνο δημοσιεύει η αμερικάνικη κυβέρνηση. Αν αυτά ίσχυαν την εποχή Ομπάμα, τώρα σίγουρα τα πράγματα είναι ακόμα περισσότερο υπέρ τους, με τις φοροελαφρύνσεις που αποφασίστηκαν το 2017, από τις οποίες επωφελήθηκαν οι μεγάλες εταιρίες, βλέποντας το συντελεστή φορολογίας τους να κατρακυλά από το 35% στο 21%.

Ο Τραμπ ίσως να έχει την τύχη του… Αλ Καπόνε, που πιάστηκε για φοροδιαφυγή (!) μετά από πολύχρονο κρυφτούλι με την αστυνομία. Δε θα τον βάλουν μέσα, αλλά θα τον τελειώσουν πολιτικά. Ισως τους είναι πλέον άχρηστος με τα καραγκιοζιλίκια που κάνει. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι το σύστημα που υπηρέτησε (και θα υπηρετήσει με τον ίδιο ζήλο ο Μπάιντεν, όπως το υπηρέτησε και ο Ομπάμα) θα κινδυνεύσει. Η κυβερνητική εναλλαγή μέσω εκλογών δεν καταργεί την εκμετάλλευση και την κοινωνική αδικία και ανισότητα. Αυτά γίνονται μόνο με επαναστατικό τρόπο, από τους λαούς και όχι από τις κάλπες.

Η φορολογία αποτελεί από απαρχής του καπιταλιστικού συστήματος ένα μέσο αναδιανομής σε όφελος της κυρίαρχης τάξης. Το κράτος, που εμφανίζεται ως όργανο υπεράνω τάξεων, λειτουργεί ως ο «συνολικός καπιταλιστής», εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των καπιταλιστών ως σύνολο. Ενίοτε κυνηγάει αυτούς που φοροδιαφεύγουν σπάζοντας το «φερ πλέι» μεταξύ των καπιταλιστών. Αυτό δε σημαίνει, όμως, ότι δεν κάνει «δωράκια» ή τα στραβά μάτια, όταν πρόκειται για μεγαλοκαπιταλιστές με ισχυρή οικονομική δύναμη. Ετσι λειτουργεί το σύστημα και οι Τραμπ, Ομπάμα, Μπάιντεν και σία στον ίδιο βούρκο κολυμπούν!

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο«Είστε ένα παπαγαλάκι της κυβέρνησης, κύριε Δημόπουλε»
Επόμενο άρθρο Μιχαλολιάκος: Ναζί στις Θερμοπύλες, «κοινοβουλευτικός» στο δικαστήριο

Σχετικά Αρθρα

Γάζα: Σκότωσαν τους φύλακες της λιγοστής βοήθειας και άνοιξαν πυρ κατά αμάχων που περίμεναν βοήθεια

Διεθνή 29 Ιούλ 2025, 21:55

Εσπρεσάκι και μπινελίκια στους σιωνιστές σε βενζινάδικο στο Μιλάνο

Θα τους χαρακτηρίσετε κι αυτούς «αντισημίτες»;

Διεθνή 29 Ιούλ 2025, 11:13

Κι άλλο «κάρφωμα» βόμβας από παλαιστίνιο μαχητή μέσα σε σιωναζιστικό τανκ (εκθαμβωτικό video)

Διεθνή 29 Ιούλ 2025, 10:21

Σιωναζιστής έποικος δολοφόνησε παλαιστίνιο αγωνιστή στη Δυτική Οχθη

Ο Οντεχ Χανταλίν ήταν εκ των πρωταγωνιστών στο ντοκιμαντέρ Νο Οther Land

Διεθνή 29 Ιούλ 2025, 09:20

Σιωναζιστής αξιωματικός: «Χάνουμε τους στρατιώτες μας μάταια στη Γάζα καθημερινά και ο χρόνος δεν είναι υπέρ μας»

Διεθνή 28 Ιούλ 2025, 20:18

Γελοίο θέατρο με τη σκόπιμη λιμοκτονία των Παλαιστίνιων της Γάζας

Διεθνή 28 Ιούλ 2025, 19:38
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Ιούλη

31 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης σε ρόλο κλεφτοκοτά ενώπιον επαρχιακού Ειρηνοδικείου τη δεκαετία του ’50

30 Ιούλ 2025, 21:09
Παιδεία

Βία και ανομία δημιουργεί η κυβέρνηση με την πολιτική της

Κινητοποίηση φοιτητών στο Σύνταγμα, την Πέμπτη 31/7 στις 10:00

30 Ιούλ 2025, 10:41
Κόντρες

Οσα δε φτάνει η (σιωνιστική) αλεπού τα κάνει… παραμύθια

30 Ιούλ 2025, 10:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούλη

30 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Σκότωσαν τους φύλακες της λιγοστής βοήθειας και άνοιξαν πυρ κατά αμάχων που περίμεναν βοήθεια

29 Ιούλ 2025, 21:55
Πολιτισμός

Ζιάντ Ραχμπάνι: Ο Λίβανος αποχαιρέτησε έναν σπουδαίο καλλιτέχνη και διανοούμενο

Πάντα κομμουνιστής, πάντα με την Αντίσταση

29 Ιούλ 2025, 21:33
Καταστολή

Σύρος, Ρόδος, Αγιος Νικόλαος. Next?

Μητσοτάκης, ο αρχιμπάτσος του Νετανιάχου

29 Ιούλ 2025, 19:29
Διεθνή

Εσπρεσάκι και μπινελίκια στους σιωνιστές σε βενζινάδικο στο Μιλάνο

Θα τους χαρακτηρίσετε κι αυτούς «αντισημίτες»;

29 Ιούλ 2025, 11:13
Πολιτική

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αθλια δικονομικά κολπάκια λίγο προτού εκδοθεί η δικαστική απόφαση για παράνομες επιδοτήσεις

Ενοχοι όλοι κατά το κατηγορητήριο

29 Ιούλ 2025, 11:09
Διεθνή

Κι άλλο «κάρφωμα» βόμβας από παλαιστίνιο μαχητή μέσα σε σιωναζιστικό τανκ (εκθαμβωτικό video)

29 Ιούλ 2025, 10:21
Διεθνή

Σιωναζιστής έποικος δολοφόνησε παλαιστίνιο αγωνιστή στη Δυτική Οχθη

Ο Οντεχ Χανταλίν ήταν εκ των πρωταγωνιστών στο ντοκιμαντέρ Νο Οther Land

29 Ιούλ 2025, 09:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Ιούλη

29 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστής αξιωματικός: «Χάνουμε τους στρατιώτες μας μάταια στη Γάζα καθημερινά και ο χρόνος δεν είναι υπέρ μας»

28 Ιούλ 2025, 20:18
Διεθνή

Γελοίο θέατρο με τη σκόπιμη λιμοκτονία των Παλαιστίνιων της Γάζας

28 Ιούλ 2025, 19:38
Κόντρες

Πατροκτόνος ο Κούλης;

28 Ιούλ 2025, 13:32
Πολιτισμός

Φεστιβάλ Zάλτσμπουργκ: Εσπασαν τη βιτρίνα της συνενοχής

28 Ιούλ 2025, 08:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Ιούλη

28 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Αλλη μια πειρατεία των σιωναζιστών σε διεθνή ύδατα

27 Ιούλ 2025, 08:20
Πολιτισμός

«Ω, σκατένιε κόσμε, η Γάζα πεθαίνει από την πείνα»

27 Ιούλ 2025, 07:56
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Ιούλη

1920: Απόπειρα δολοφονίας του Ελευθέριου Βενιζέλου στο Παρίσι από δύο βασιλόφρονες απότακτους αξιωματικούς.

1946: Βίαιη εισβολή στη ΓΣΕΕ, παραπομπή της διοίκησής της σε δίκη.

1971: Βόμβες στο Ηράκλειο της Κρήτης καταστρέφουν αυτοκίνητο της εκεί αμερικανικής βάσης και προκαλούν ζημιές στα γραφεία του τοπικού κλιμακίου της ΚΥΠ.

1976: Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής προτείνει τη μόνιμη τέλεση των ολυμπιακών αγώνων στην Ελλάδα.

1977: Ενας νεκρός και είκοσι τραυματίες σε συγκρούσεις με την αστυνομία στη διάρκεια αντιπυρηνικών διαδηλώσεων στο Τρέις Μαλβίλ (Γαλλία).

1978: Συλλαμβάνονται ως βομβιστές ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος και άλλοι οκτώ νεοφασίστες.

1980: Εκτέλεση του τούρκου διπλωμάτη της πρεσβείας στην Αθήνα Γκαλίπ Οσμάν από τον Αρμενικό Απελευθερωτικό Στρατό.

1982: Βόμβα στα γραφεία της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ή ένδειξη που να με αφορά. Δεν υπάρχει υπουργική απόφαση με την υπογραφή μου. Δεν υπάρχει ούτε email, ούτε μήνυμα, ούτε τηλεφωνική επικοινωνία που να αποδεικνύει παρέμβασή μου. Aρα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνιστούν ποινικό αδίκημα. Το να ζητήσεις από έναν υφιστάμενό σου την παραίτησή του δεν συνιστά ποινικό αδίκημα. Ο κ. Σημανδράκος είχε θητεία περίπου ενός έτους στον ΟΠΕΚΕΠΕ πριν αναλάβω εγώ. Κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας υπήρξαν σωρεία προβληματικών αποφάσεων και κακών διοικητικών πρωτοβουλιών. Αυτή τη στιγμή, οι ελληνικές Αρχές διεξάγουν έρευνα για τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν. Η πρόθεσή μου ήταν ξεκάθαρη: να ελεγχθούν όλα αυστηρά. Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα — ούτε ο κ. Βορίδης. Το πρόβλημα του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι διαχρονικό. Αν κάποιοι τρίτοι επικαλούνται το όνομά μου, δεν με εμπλέκει αυτό. Αρκετά με τη στοχοποίηση της Κρήτης. Δεν είναι η Κρήτη οι 5, 10 ή 15 παραβατικοί που μπορεί να υπάρχουν. Εκπλήσσομαι που ο κ. Ανδρουλάκης, προσπαθώντας να καλύψει την πολιτική του ανεπάρκεια, στοχοποιεί την Κρήτη. Το ΠΑΣΟΚ διοικούσε τη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου ίδρυσης και λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αν θέλουμε να ερευνήσουμε πραγματικά τι συνέβη, ας γίνει εξεταστική επιτροπή σε βάθος χρόνου. Oχι άλλη υποκρισία. Oχι άλλη πολιτική εκμετάλλευση.

Λευτέρης Αυγενάκης (σε Οικονόμου-Παυλόπουλο, ΣΚΑΪ)

(Να ρωτήσουμε: ο Φραπές, ο Χασάπης, ο Γρύλλος και μερικά ακόμα λεβεντόπαιδα που -όπως προκύπτει από τη δικογραφία- πίνουν νερό στ’ όνομά του είναι «παραβατικοί», οι οποίοι ανακάτευαν το όνομά του για να τον εκθέσουν; Πώς ήξεραν ότι τα τηλέφωνά τους παρακολουθούνται και μιλούσαν έτσι για να εκθέσουν αυτόν τον αδάμαντα της πολιτικής; Οταν τρωγόπινε μ’ αυτά τα καλόπαιδα δεν ήξερε τι κάνουν; Με το ποου σιγουρεύτηκε ότι ο Μητσοτάκης θάβει την ποινική πλευρά του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, ο Αυγενάκης έτρεξε στο προστατευμένο περιβάλλον του ΣΚΑΪ και άρχισε να μας φτύνει κατάμουτρα. Να μας λέει ότι η γίδα στην πλάτη του δεν είναι κλεψιμαίικη, αλλά ήταν άρρωστη η κακομοίρα και την πήρε για να την πάει στον κτηνίατρο. Και κάνει σπέκουλα με την Κρήτη, προσπαθώντας να «δέσει» την εκλογική του πελατεία, εκθέτοντας ταυτόχρονα τον Ανδρουλάκη. Σε μια αθλια λογική συμψηφισμού και συγκάλυψης, που πρέπει να εξοργίσει κάθε έντιμο άνθρωπο σ’ αυτή τη χώρα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo