Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Χαρτζουλάκης – Χοτζόγλου: Στο στόχαστρο για τη συνδικαλιστική δράση – Η αλληλεγγύη θα νικήσει στις 23/10!
  • Οι Πρυτάνεις στηρίζουν τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, μόνο που θέλουν να τους ορίζουν οι ίδιοι
  • Τα κρεμαστάρια του πορτοκαλομαλλιά φασίστα
  • Αμετανόητοι στις απολογίες τους οι μπάτσοι βασανιστές του Βασίλη Μάγγου
  • «Ο Γιάχια Σινουάρ νίκησε την ισραηλινή κοινωνία για ολόκληρες γενιές»: Αρθρογράφος της Χααρέτζ προειδοποιεί για καταστροφή που θα διαρκέσει γενιές
  • Σαν σήμερα 14 Οκτώβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Το πετρέλαιο πίσω από το «ανθρωπιστικό ενδιαφέρον»
Διεθνή

Σομαλία

Το πετρέλαιο πίσω από το «ανθρωπιστικό ενδιαφέρον»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr3 Μαρ 2012, 00:00

Στις 23 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, υπό την αιγίδα της βρετανικής κυβέρνησης, Διεθνής Διάσκεψη για την τύχη της Σομαλίας, με τη συμμετοχή της Παγκόσμιας Τράπεζας, της ΕΕ, του ΟΗΕ, της Αφρικανικής Eνωσης και κορυφαίων κυβερνητικών αξιωματούχων από περίπου 40 χώρες και περιφερειακούς οργανισμούς. Στη διάσκεψη αυτή, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, μεταξύ άλλων, εκτίμησε ότι υπάρχει «μια ευκαιρία χωρίς πρηγού-μενο να αλλάξει η κατάσταση στη Σομαλία» και ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ταμείου σταθερότητας για να βοηθηθεί η αγροτική ανάπτυξη στη χώρα, τη χορήγηση 51 εκατ. στερλίνων για τους σομαλούς πρόσφυγες που βρίσκονται στην Κένυα και στην Αιθιοπία και τη συγκρότηση ομάδας επαφής η οποία θ’ αναλάβει να προετοιμάσει την επόμενη διεθνή διάσκεψη για τη Σομαλία, που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι στην Τουρκία.

Η Χίλαρι Κλίντον εστίασε στην ανάγκη πολιτικής εξομάλυνσης στη Σομαλία και ο διορισμένος σομαλός πρωθυπουργός Αμπντιουέλι Μοχάμεντ Αλι δήλωσε ότι θα χαιρέτιζε μια διεθνή αεροπορική επιδρομή κατά των Ισλαμιστών της «Αλ Σαμπάμπ» στη χώρα του, γιατί οι ισλαμιστές είναι «διεθνές πρόβλημα και χρειάζεται διεθνή λύση»!
 
Στο τελικό ανακοινωθέν της διάσκεψης αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι θα δοθεί «νέα ώθηση στην πολιτική διαδικασία», θα ενισχυθεί η αποστολή της Αφρικανικής Ενωσης στη Σομαλία ώστε να φτάσει στους 17.700 άντρες από τους 12.000 που είναι σήμερα, θα δοθεί βοήθεια για την εκπαίδευση των σομαλικών δυνάμεων Ασφάλειας και θα «ενταθούν οι διεθνείς προσπάθειες για την καταπολέμηση της πειρατίας και της τρομοκρατίας».
 
Προς τι όμως ξαφνικά τόσο ενδιαφέρον για την τύχη της Σομαλίας; Τι κρύβεται πίσω από την «ανθρωπιστική βοήθεια» των αυτόκλητων «σωτήρων»; Την απάντηση δίνει η βρετανική εφημερίδα «Observer» (25/2/12). Σε άρθρο της με τίτλο «Η Βρετανία ηγείται εξόρμησης για έρευνες πετρελαίου στη σπαρασσόμενη από τον πόλεμο Σομαλία», μεταξύ άλλων, αναφέρει:
 
«Η Βρετανία εμπλέκεται σε μια μυστική μεγάλων προσδοκιών εξόρμηση για πετρέλαιο στη Σομαλία, με την κυβέρνηση να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και ενίσχυση της ασφάλειας, ελπίζοντας να εξασφαλίσει μερίδιο στη μελλοντική ενεργειακή βιομηχανία της πολιορκημένης χώρας…
 
Ο Ντέιβιντ Κάμερον φιλοξένησε την περασμένη βδομάδα μια διεθνή διάσκεψη για τη Σομαλία, που υποσχέθηκε περισσότερη βοήθεια, οικονομική ενίσχυση και μέτρα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Η διάσκεψη ακολούθησε την αιφνιδιαστική επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ στη Μογκαντίσου, τη σομαλική πρωτεύουσα, όπου μίλησε για την «αρχή μιας ευκαιρίας να ξανακτιστεί η χώρα.
 
Ο Observer είναι σε θέση να αποκαλύψει ότι, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες ανάμεσα σε βρετανούς αξιωματούχους και σομαλούς ομολόγους τους για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου που έχουν ανακαλυφθεί στην άγονη βορειοανατολική περιοχή της χώρας. Ο Αμπντουλκαντίρ Αμπντί Χάσι, υπουργός για τη Διεθνή Συνεργασία στην Πού-ντλαντ, μια ημιαυτόνομη από το 1994 περιοχή στη βορειοανατολική Σομαλία, όπου το πρώτο πετρέλαιο αναμένεται να αντληθεί τον επόμενο μήνα, δήλωσε: «Εχουμε συνομιλήσει με βρετανούς αξιωματούχους, που μας έχουν προσφέρει βοήθεια για τη μελλοντική διαχείριση των κοιτασμάτων πετρελαίου. Θα μας βοηθήσουν να οικοδομήσουμε την παραγωγική μας ικανότητα για να μεγιστοποιήσουμε τα μελλοντικά κέρδη από την πετρελαϊκή βιομηχανία». Και πρόσθεσε ότι προσβλέπουν στην BP ως εταίρο που θέλουν να τους βοηθήσει στις έρευνες για πετρέλαιο και στην οικοδόμηση της παραγωγικής τους ικανότητας.
 
Ο σομαλός πρωθυπουργός Αμπντιουέλι Μοχάμεντ Αλι δήλωσε ότι η κυβέρνησή του δεν έχει άλλη επιλογή παρά να προσελκύσει δυτικές εταιρίες στη Σομαλία προσφέροντας ένα μερίδιο των φυσικών πόρων της χώρας, που περιλαμβάνουν πετρέλαιο, φυσικό αέριο και μεγάλα αποθέματα ουρανίου. «Ο μόνος τρόπος –είπε– που μπορούμε να πληρώσουμε (τις δυτικές εταιρίες) είναι να τις πληρώσουμε σε είδος, μπορούμε να πληρώσουμε με φυσικούς πόρους στις τιμές της αγοράς».
 
Η Βρετανία δεν είναι η μόνη χώρα που προσβλέπει στην ανάπτυξη των τεράστιων φυσικών πόρων της Σομαλίας. Τον περασμένο μήνα άρχισε έρευνα για πετρέλαιο στην Πούντλαντ από την καναδική εταιρία Africa Oil, την πρώτη εταιρία που θα αντλήσει πετρέλαιο στη χώρα στις επόμενες 20-30 μέρες. Η εταιρία υπολογίζει σε 4 δισεκατομμύρια βαρέλια το πετρέλαιο στα δύο κοιτάσματα την εκμετάλλευση των οποίων έχει αναλάβει. Αλλες έρευνες δείχνουν ότι μόνο η Πούντλαντ κρύβει στο υπέδαφός της 10 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, ενδεχόμενο που την κατατάσσει στις 20 πλουσιότερες σε πετρέλαιο χώρες στον κόσμο. Κινέζικες και αμερικάνικες εταιρίες έχουν επίσης εκδηλώσει ενδιαφέρον τώρα που για πρώτη φορά στα τελευταία 20 χρόνια η χώρα είναι αρκετά ασφαλής για την άντληση πετρελαίου.
 
Είναι ακόμη η έκταση των κοιτασμάτων πετρελαίου στον πυθμένα του Ινδικού ωκεανού αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο τους σομα-    λούς αξιωματούχους. Λέγεται ότι τα κοιτάσματα αυτά είναι συγκρίσιμα με του Κουβέιτ, το οποίο διαθέτει περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια βαρέλια αποδεδειγμένων αποθεμάτων πετρελαίου. Αν αυτό αληθεύει, τα κοιτάσματα αυτά ξεπερνούν τα αποθέματα της Νιγηρίας (37.2 δισεκατομμύρια βαρέλια) και κατατάσσουν τη Σομαλία στην 7η θέση στη λίστα των πλουσιότερων σε πετρέλαιο χωρών».
 
Το ενδιαφέρον των ξένων πετρελαϊκών εταιριών για τη Σομαλία δεν είναι καινούργιο. Τη δεκαετία του ’80, δυτικές πετρελαϊκές εταιρίες, όπως οι CONOCO – PHILIPS, CHEVRON, BP, SHELL και η ιταλική ΕΝΙ είχαν αποκτήσει δικαιώματα για τη διενέργεια ερευνών, επενδύοντας πάνω από 150 εκατομμύρια δολάρια, προτού αναγκαστούν να τις εγκαταλείψουν το 1991, όταν κατέρρευσε η τότε κυβέρνηση του προέδρου Σιάντ Μπαρ. Τα μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου που είχαν από τότε εντοπιστεί στη Σομαλία εξηγούν το μετέπειτα ενδιαφέρον του ΟΗΕ και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (με πρώτες τις ΗΠΑ), που το 1992 πραγματοποίησαν στρατιωτική επέμβαση στη Σομαλία για να σταματήσουν δήθεν την ανθρωπιστική καταστροφή που προκαλούσε η λιμοκτονία.
 

Ολα αυτά σημαίνουν κλιμάκωση της ξένης στρατιωτικής επέμβασης στη χώρα. Επέμβαση που ξεκίνησε το 2006, με πρόσχημα τον πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας», με την εισβολή, καθ’ υπαγόρευση του Λευκού Οίκου, αιθιοπικών στρατευμάτων, που κατάφεραν να ανατρέψουν τη μετριοπαθή Ενωση Ισλαμικών Δικαστηρίων, που είχε καταφέρει να επιβληθεί στους διάφορους πολέμαρχους και να επιβάλει για πρώτη φορά από το 1991 μια στοιχειώδη ειρήνευση και ασφάλεια στο μεγαλύτερο μέρος της Σομαλίας. Δύο χρόνια αργότερα, τα αιθιοπικά στρατεύματα κατοχής αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν κάτω από την πίεση του απελευθερωτικού κινήματος που αναπτύχθηκε από τα πιο ριζοσπαστικά κομμάτια της Ενωσης Ισλαμικών Δικαστηρίων, αφήνοντας πίσω τους τη διορισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση και τα στρατεύματα της Αφρικανικής Ενωσης από το Μπουρούντι και την Ουγκάντα να την υποστηρίζουν.

Εκτοτε οι συγκρούσεις ανάμεσα στα τελευταία και τους ισλαμιστές αντάρτες του κινήματος «Αλ Σαμπάμπ», που είχαν υπό τον έλεγχό τους το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, συνεχίστηκαν. Τον Οκτώβριο του 2011, εισέβαλαν στη Σομαλία ισχυρές δυνάμεις του στρατού της Κένυας και άρχισαν τις επιχειρήσεις, με την υποστήριξη της αεροπορίας, εναντίον των ανταρτών του «Αλ Σαμπάμπ». Ενα μήνα αργότερα ενισχύθηκαν με την εισβολή για δεύτερη φορά αιθιοπικών στρατευμάτων. Οι Αμερικάνοι από τη στρατιωτική βάση τους στο Τζιμπουτί συντονίζουν τις επιχειρήσεις των εισβολέων και παράλληλα εκτελούν στοχευμένες επιθέσεις με τηλεκατευνόμενα αεροσκάφη εναντίον μαχητών και βάσεων του «Αλ Σαμπάμπ». Ο στόχος είναι προφανής. Να συντρίψουν τους ισλαμιστές του «Αλ Σαμπάμπ» και να «καθαρίσουν» το τοπίο το συντομότερο δυνατόν για να αναλάβουν οι πολυεθνικές το έργο της «ανοικοδόμησης» και της «ανάπτυξης» της πολύπαθης χώρας.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Σομαλία

Στραγγαλισμός με στόχο την υποταγή
Επόμενο άρθρο

Σομαλία

Στα τάρταρα η τιμή της εργατικής δύναμης

Σχετικά Αρθρα

Τα κρεμαστάρια του πορτοκαλομαλλιά φασίστα

Διεθνή 14 Οκτ 2026, 14:18

«Ο Γιάχια Σινουάρ νίκησε την ισραηλινή κοινωνία για ολόκληρες γενιές»: Αρθρογράφος της Χααρέτζ προειδοποιεί για καταστροφή που θα διαρκέσει γενιές

Διεθνή 14 Οκτ 2026, 11:11

Οι θέσεις των ανταγωνιζόμενων ισραηλινών πολιτικών κομμάτων για το Παλαιστινιακό ζήτημα και οι πιθανές επιπτώσεις τους

Διεθνή 13 Οκτ 2026, 20:09

«Θεία δίκη»: Ενας μαθητής νεκρός και 24 τραυματίες από έκρηξη μη εκραγέντος πυρομαχικού στη βόρεια σιωνιστική οντότητα

Διεθνή 13 Οκτ 2026, 11:51

Iράν: «Ανεπαρκείς» οι μερικές παραχωρήσεις των ΗΠΑ στους ιρανικούς όρους

Διεθνή 13 Οκτ 2026, 10:17

Πλήγματα στο σιωναζισμό: Γάλλοι εργάτες εμπόδισαν τη φόρτωση υλικών για την Εlbit – Υγειονομικοί φορείς στη Βρετανία διέκοψαν σχέσεις με σιωνιστική φαρμακευτική

Διεθνή 12 Οκτ 2026, 14:58
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Χαρτζουλάκης – Χοτζόγλου: Στο στόχαστρο για τη συνδικαλιστική δράση – Η αλληλεγγύη θα νικήσει στις 23/10!

14 Οκτ 2026, 14:42
Παιδεία

Οι Πρυτάνεις στηρίζουν τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, μόνο που θέλουν να τους ορίζουν οι ίδιοι

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και κλειστό αριθμό εισακτέων

14 Οκτ 2026, 14:34
Διεθνή

Τα κρεμαστάρια του πορτοκαλομαλλιά φασίστα

14 Οκτ 2026, 14:18
Καταστολή

Αμετανόητοι στις απολογίες τους οι μπάτσοι βασανιστές του Βασίλη Μάγγου

14 Οκτ 2026, 11:44
Διεθνή

«Ο Γιάχια Σινουάρ νίκησε την ισραηλινή κοινωνία για ολόκληρες γενιές»: Αρθρογράφος της Χααρέτζ προειδοποιεί για καταστροφή που θα διαρκέσει γενιές

14 Οκτ 2026, 11:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Οκτώβρη

14 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Ενας ανασφαλής πρωθυπουργός και ένα γκάλοπ… τίγκα στην αξιοπιστία

13 Οκτ 2026, 22:07
Διεθνή

Οι θέσεις των ανταγωνιζόμενων ισραηλινών πολιτικών κομμάτων για το Παλαιστινιακό ζήτημα και οι πιθανές επιπτώσεις τους

13 Οκτ 2026, 20:09
Παιδεία

Φοιτητές κατασκηνώνουν στο Σύνταγμα για το κόστος σπουδών και τη στέγη

13 Οκτ 2026, 18:57
Κόντρες

Αχ καρδιά μου και εγώ

13 Οκτ 2026, 18:48
Παιδεία

Στηρίζουν με απροσμέτρητο κυνισμό τη γενοκτονία των Παλαιστινίων και τη νομιμοποίηση της επιθετικότητας των σιωναζιστών

Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας

13 Οκτ 2026, 13:52
Εργατικά

Εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης: Συμπαράσταση στους διωκόμενους του ΨΝΑ

13 Οκτ 2026, 12:02
Διεθνή

«Θεία δίκη»: Ενας μαθητής νεκρός και 24 τραυματίες από έκρηξη μη εκραγέντος πυρομαχικού στη βόρεια σιωνιστική οντότητα

13 Οκτ 2026, 11:51
Καταστολή

Ο Γιάννης Καρατσώλης έχει καταδικαστεί άδικα

Στις 29 Οκτώβρη ξεκινά η δίκη του σε δεύτερο βαθμό

13 Οκτ 2026, 10:46
Διεθνή

Iράν: «Ανεπαρκείς» οι μερικές παραχωρήσεις των ΗΠΑ στους ιρανικούς όρους

13 Οκτ 2026, 10:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Οκτώβρη

13 Οκτ 2026, 00:01
Ιστορία

Κατάπτυστη αθλιότητα! Αφίσα με τη σημαία της Βέρμαχτ πάνω από την Ακροπολη διαφημίζει ελληνο-γερμανικό συνέδριο για την Απελευθέρωση

Καταγγελία του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα

12 Οκτ 2026, 19:50
Κόντρες

Δεν είναι όλοι οι εβραίοι σιωνιστές

12 Οκτ 2026, 19:33
Διεθνή

Πλήγματα στο σιωναζισμό: Γάλλοι εργάτες εμπόδισαν τη φόρτωση υλικών για την Εlbit – Υγειονομικοί φορείς στη Βρετανία διέκοψαν σχέσεις με σιωνιστική φαρμακευτική

12 Οκτ 2026, 14:58
Πολιτική

Oταν ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του «φιλούσαν τον fucking ass» της Γκίλφοϊλ

12 Οκτ 2026, 14:28
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Οκτώβρη

Ημέρα δωρεάς οργάνων σώματος και μεταμοσχεύσεων.

Ημέρα προτύπων (τυποποίησης).

1906: Επαναστάτες ληστεύουν 600.000 ρούβλια από υπερφρουρούμενη χρηματαποστολή στο κέντρο της Πετρούπολης.

1939: Το υπουργείο Παιδείας ορίζει ότι οι μαθητές θα χαιρετούν με τον ίδιο τρόπο που χαιρετούν οι φαλαγγίτες της ΕΟΝ.

1973: Συλλαλητήριο 12.000 κατοίκων των Μεγάρων κατά των σχεδίων για εγκατάσταση εργοστασίου αλουμίνας και διυλιστηρίου στην πόλη.

1976: Βόμβες σε καταστήματα και σε αποθήκη της «Siemens».

2000: Βόμβα που δεν εξερράγη στο γραφείο του πρώην υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Σ. Σουμάκη στον Πειραιά (Επαναστατικοί Πυρήνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Σομαλία

    17Ν
    • Σομαλία

      Εφετείο 17Ν
  • Σομαλία

    ΕΛΑ
    • Σομαλία

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Σομαλία

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Σομαλία

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Σομαλία

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Σομαλία

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Σομαλία

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Σομαλία

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Σομαλία

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Σομαλία

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Σομαλία

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Σομαλία

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σομαλία

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Σομαλία

      Σομαλία

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σομαλία

      Σομαλία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σομαλία

      Σομαλία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σομαλία

      Σομαλία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σομαλία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Σομαλία

    Σομαλία

    Ποιοι είμαστε
  • Σομαλία

    Σομαλία

    Επικοινωνία
  • Σομαλία

    Σομαλία

    Όροι χρήσης
  • Σομαλία

    Σομαλία

    Ποιοι είμαστε
  • Σομαλία

    Σομαλία

    Επικοινωνία
  • Σομαλία

    Σομαλία

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo