Εκθεση της διάσημης αμερικάνικης ΜΚΟ, Human Rights Watch, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 3 Απρίλη, αποκαλύπτει ότι το Ισραήλ απαγορεύει συστηματικά την είσοδο στη Γάζα σε εργαζομένους και ερευνητές από ανθρωπιστικές οργανώσεις, που επιχειρούν να εισέλθουν στον αποκλεισμένο από τους σιωνιστές παλαιστινιακό θύλακα προκειμένου είτε να βοηθήσουν τον χειμαζόμενο παλαιστινιακό λαό είτε να καταγράψουν τα εγκλήματα που διέπραξαν οι σιωνιστές κατά τη διάρκεια της τελευταίας τους εισβολής στη Γάζα, το καλοκαίρι του 2014.
Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, το Ισραήλ ακολουθεί αυτή την πρακτική από την πρώτη στιγμή που επέβαλε τον θαλάσσιο, εναέριο και χερσαίο αποκλεισμό στη Γάζα, το 2008. Τα ευρήματα της έκθεσης έρχεται να στηρίξει με δήλωσή του στο Al Jazeera ο Σαρί Μπασί, επικεφαλής της HRW στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, λέγοντας ότι το Ισραήλ τελευταία φορά που επέτρεψε σε ερευνητή της HRW να εισέλθει στη Γάζα, προκειμένου να καταγράψει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ήταν το 2011.
Βέβαια, το Ισραήλ δεν απαγορεύει την πρόσβαση σε ανθρωπιστικές οργανώσεις μόνο στη Γάζα, αλλά και στη Δυτική Οχθη. Τον περασμένο Μάρτη, η ισραηλινή Κνεσέτ ψήφισε νόμο που λύνει τα χέρια στη συνοριοφυλακή ώστε να μπορεί να απαγορεύει την πρόσβαση στη Δυτική Οχθη σε ξένους πολίτες, για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις ότι στηρίζουν το κίνημα BDS (πολιτιστικό και οικονομικό μποϊκοτάζ του Ισραήλ). Με αυτόν τον τρόπο, οποιοσδήποτε μπορεί να χαρακτηριστεί υποστηρικτής του BDS και να του απαγορευτεί η πρόσβαση στη Δυτική Οχθη.
Την ίδια τακτική με τους σιωνιστές ακολουθεί και η αιγυπτιακή χούντα, απαγορεύοντας τη διέλευση από και προς τη Γάζα μέσω του ελεγχόμενου από τον αιγυπτιακό στρατό περάσματος της Ράφα, αφήνοντας μόνο τα επείγοντα ιατρικά περιστατικά. Η μόνη περίοδος που η διέλευση από το πέρασμα της Ράφα ήταν σχετικά ελεύθερη ήταν κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Μόρσι, των Αδελφών Μουσουλμάνων, μέχρι την ανατροπή του από τη χούντα του Σίσι.
Η έκθεση δεν παραλείπει να καταδικάσει τη στάση της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα, στην οποία καταλογίζει μέρος της ευθύνης για την απαγόρευση από τη μεριά του Ισραήλ. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που η HRW κρατάει ίσες αποστάσεις μεταξύ του παλαιστινιακού λαού και του Ισραήλ. Μόλις τρεις μέρες μετά την έναρξη της σιωνιστικής εισβολής στη Γάζα, το καλοκαίρι του 2014 (βλ. www.eksegersi.gr/issue/780/Βαθύ-Κόκκινο/21762.Συγκοινωνούντα-δοχεία), όταν οι νεκροί παλαιστίνιοι άμαχοι από τους βομβαρδισμούς των ισραηλινών μαχητικών ήταν εκατοντάδες, η HRW με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της επέρριπτε ισομερώς τις ευθύνες για το μακέλεμα του παλαιστινιακού λαού στους σιωνιστές που βομβάρδιζαν αδιάκριτα και στις ρουκέτες της Αντίστασης που στόχευαν το Ισραήλ. Ο δίκαιος πόλεμος της Αντίστασης με τις δολοφονίες αμάχων από τους σιωνιστές ήταν το ίδιο πράγμα, ενώ ο παλαιστινιακός λαός ήταν απλά στην μέση μιας διένεξης που δεν είχε καμιά συμμετοχή.
Είναι γνωστή εδώ και χρόνια η διαπλοκή της HRW με το αμερικάνικο κράτος. Στο διοικητικό της επιτελείο βρίσκονταν και βρίσκονται άνθρωποι όπως ο Τομ Μαλι-νόφσκι, τέως ειδικός συνεργάτης του Μπιλ Κλίντον, τέως λογογράφος της Μαντλίν Ολμπράιτ και βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στην κυβέρνηση Ομπάμα, ο Μιγκέλ Ντίας, αναλυτής της CIA τη δεκαετία του ’90, πρώην στέλεχος του αμερικάνικου ΥΠΕΞ στην επιτροπή πληροφοριών και μη κυβερνητικών ειδικών, και άλλοι, ενώ έχει δεχτεί κριτική μέχρι και από τον Σόρος το 2010 και διάφορους νομπελίστες επιστήμονες και ειδικούς ότι παραείναι φίλα προσκείμενη και στενά συνδεδεμένη με την εκάστοτε αμερικάνικη κυβέρνηση (βλ. www.eksegersi.gr/issue/780/Βαθύ-Κόκκινο/21762.Συγκοινωνούντα-δοχεία).
Οταν λοιπόν μια οργάνωση τόσο στενά συνδεδεμένη με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό φτάνει στο σημείο να καταγγέλλει ότι οι σιωνιστές αποκρύπτουν ουσιαστικά το μέγεθος των εγκλημάτων που διέπραξαν στην τελευταία εισβολή τους στη Γάζα, μην επιτρέποντας την πρόσβαση ούτε καν στην HRW, μπορεί εύκολα να φανταστεί κανείς σε τι κατάσταση ζουν οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα, αλλά και αν απέχει από την πραγματικότητα η προειδοποίηση δεκάδων ειδικών, ότι αν συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση, η Γάζα θα καταστεί μη κατοικήσιμη μέχρι το 2022, ακόμα και αν οι σιωνιστές δεν εξαπολύσουν ένα νέο πόλεμο.