Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Εχει δίκιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
  • Παλαιστίνιος ερευνητής αποδομεί τον κατάλογο του Ισραήλ με τους αποκαλούμενους «τρομοκράτες» δημοσιογράφους που σκοτώθηκαν στη Γάζα
  • Ο Τραμπ πουλάει τρελίτσα μετά την εκλογική συντριβή
  • Ο Βανς πήρε το όπλο του και το ακούμπησε στον κρόταφο του Τραμπ
  • Τσιμέντα και πλακάκια πάνω στο κεφάλι μαθητή Α’ Δημοτικού!
  • Σαν σήμερα 5 Νοέμβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Τα δύσκολα είναι μπροστά για τους εισβολείς
Διεθνή

Σομαλία

Τα δύσκολα είναι μπροστά για τους εισβολείς

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Νοέ 2011, 00:00

«Ο στρατός της Κένυας δεν έχει καθορισμένη ημερομηνία αποχώρησης από τη Σομαλία. Οταν η κυβέρνηση της Κένυας και ο λαός της αισθανθούν αρκετά ασφαλείς από την απειλή του Αλ Σαμπάμπ, θα αποχωρήσουμε», δήλωσε με περισσή αλαζονία ο αρχηγός του στρατού της Κένυας, στρατηγός Τζούλιους Καράνγκα, σε συνέντευξη Τύπου στις 29 Οκτωβρίου.

Μόνο που ο κύριος αυτός βιάζεται πολύ. Γιατί δεν είναι, όπως φαίνεται, και τόσο εύκολη υπόθεση η προέλαση των κενυατικών στρατευμάτων που εισέβαλαν στις 16 Οκτωβρίου στο έδαφος της Σομαλίας. Αρχικά συνάντησαν μικρή αντίσταση, καθώς οι αντάρτες του ισλαμικού κινήματος Αλ Σαμπάμπ υποχωρούσαν, μέχρι που καθηλώθηκαν από τις δυνατές βροχές που πέφτουν αυτή την περίοδο στη νότια Σομαλία, ενώ άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στα διεθνή ΜΜΕ αναλύσεις που διατυπώνουν σοβαρές επιφυλάξεις για την ικανότητα του κενυατικού στρατού να πετύχει εκεί που άλλοι ισχυρότεροι στρατοί απέτυχαν. Γι’ αυτό καταφεύγουν στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς για να αποδυναμώσουν τους αντιπάλους τους. Στις 29 Οκτωβρίου βομβάρδισαν ένα στρατόπεδο προσφύγων υπό τον έλεγχο του Αλ Σαμπάμπ στην πόλη Τζιμπίλ, με αποτελέσμα το θάνατο πέντε και τον τραυματισμό 45 αμάχων, κυρίως γυναικών και παιδιών, σύμφωνα με ανακοίνωση των Γιατρών χωρίς Σύνορα. Ο βομβαρδισμός προκάλεσε την οργή του πληθυσμού της πόλης, που κατέβηκε στους δρόμους την 1η Νοεμβρίου για να καταδικάσει τους εισβολείς. Την ίδια μέρα, η διοίκηση του στρατού της Κένυας απείλησε ότι θα βομβαρδίσει τις βάσεις του Αλ Σαμπάμπ σ’ όλη τη νότια και κεντρική Σομαλία και προειδοποίησε τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε στρατόπεδα του Αλ Σαμπάμπ σε δέκα πόλεις να τα εγκαταλείψουν, γιατί θα γίνουν στόχος αεροπορικών βομβαρδισμών από στιγμή σε στιγμή.
Η Κένυα είναι από τους στενούς συμμάχους των ΗΠΑ στην Αφρική και η κυβέρνησή της με την εισβολή στη Σομαλία ενεργεί ως το μακρύ χέρι του Λευκού Οίκου, ο οποίος εδώ και χρόνια χρηματοδοτεί, εξοπλίζει και εκπαιδεύει τον στρατό της Κένυας. Υποστηρίζει και εξοπλίζει ανοιχτά την εισβολή στη Σομαλία. Παρακολουθεί στενά τις βάσεις και τις κινήσεις των ανταρτών του Αλ Σαμπάμπ με τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη που πε-    τούν από πολιτικό αεροδρόμιο, ειδικά αναβαθμισμένο γι’ αυτό το σκοπό, της νότιας Αιθιοπίας και είτε χτυπά με πυραύλους συγκεκριμένους στόχους είτε συνεργάζεται με τις κενυατικές δυνάμεις.
Βασικός στόχος της εισβολής του στρατού της Κένυας είναι η κατάληψη του σημαντικού λιμανιού Κισμάγιο, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Αλ Σαμπάμπ. Από το λιμάνι αυτό εισάγονται όπλα και κατανωλωτικά αγαθά, από τα οποία το Αλ Σαμπάμπ εισπράττει φόρους άνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ για τη Σομαλία και την Ερυθραία, γι’ αυτό και θεωρείται η πιο σημαντική πηγή εσόδων για το ισλαμικό αυτό κίνημα. Το Κισμάγιο πέρασε υπό τον έλεγχο του Αλ Σαμπάμπ ύστερα από μια κρίσιμη μάχη με πολιτοφυλακές υποστηριζόμενες από την Κένυα, τον Οκτώβριο του 2009. Εκτοτε, ΗΠΑ και Βρετανία βοήθησαν την Κένυα να εκπαιδεύσει μαχητές πολιτοφυλακών αντίπαλων του Αλ Σαμπάμπ, οι οποίες όμως δεν κατάφεραν να ξαναπάρουν το λιμάνι.
Η εισβολή του στρατού της Κένυας στη Σομαλία με στόχο τη συντριβή του Αλ Σαμπάμπ και τον έλεγχο της στρατηγικής σημασίας αυτής χώρας στο Κέρας της Αφρικής εντάσσεται στα πλαίσια του αμερικάνικου «πολέμου κατά της τρομοκρατίας». Ταυτόχρονα όμως, έχει και σημαντική οικονομική διάσταση. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, εξυπηρετεί το φιλόδοξο σχέδιο της Κένυας, που προβλέπει την κατασκευή ενός μεγάλου λιμανιού στο Λαμού, νότια του Κισμάγιο, που θα συνδεθεί με δρόμους, σιδηροδρομική γραμμή και αγωγό πετρελαίου με το αποκλεισμένο από τη θάλασσα και πλούσιο σε πετρέλαιο Νότιο Σουδάν και με την Αιθιοπία. Το πρόβλημα είναι ότι η περιοχή αυτή συνορεύει με τη νότια Σομαλία, με αποτέλεσμα να μη μπορεί το σχέδιο αυτό να υλοποιηθεί όσο παραμένει η ίδια κατάσταση στη νότια Σομαλία και ιδιαίτερα στο Κισμάγιο. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση της Κένυας επιδιώκει εδώ και χρόνια τη δημιουργία μιας ουδέτερης ζώνης κατά μήκος των συνόρων με τη νότια Σομαλία, ενώ παράλληλα υποστηρίζει πολιτοφυλακές από τις φυλές Μαρεχάν και Ογκαντέν για να αντιμετωπίσει την υπεροχή των μαχητών του Αλ Σαμπάμπ στην περιοχή.
Το πρόβλημα είναι ότι ακόμη κι αν καταφέρουν τα κενυατικά στρατεύματα να καταλάβουν το Κισμάγιο, είναι σχεδόν αδύνατο να το κρατήσουν και να διατηρήσουν υπό έλεγχο τη νότια Σομαλία, όταν υπάρχει το προηγούμενο με την εισβολή των αιθιοπικών στρατευμάτων το 2006, πάλι κατ’ εντολή των ΗΠΑ, τα οποία αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν το 2007 χωρίς να πετύχουν το στόχο τους, αφήνοντας πίσω τους μια διορισμένη μεταβατική κυβέρνηση, η εξουσία της οποίας περιορίζεται στο μεγαλύτερο μέρος της πρωτεύουσας Μογκαντίσου με την υποστήριξη των 9.000 στρατιωτών της Αφρικανικής Ενωσης.
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Σομαλία

Μπαράζ επιθέσεων και απειλές ενόψει της Λόγια Τζίργκα
Επόμενο άρθρο

Σομαλία

Ελιγμοί, παζάρια και καταστολή

Σχετικά Αρθρα

Παλαιστίνιος ερευνητής αποδομεί τον κατάλογο του Ισραήλ με τους αποκαλούμενους «τρομοκράτες» δημοσιογράφους που σκοτώθηκαν στη Γάζα

Διεθνή 5 Νοέ 2026, 15:10

Ο Τραμπ πουλάει τρελίτσα μετά την εκλογική συντριβή

Διεθνή 5 Νοέ 2026, 13:59

Ο Βανς πήρε το όπλο του και το ακούμπησε στον κρόταφο του Τραμπ

Διεθνή 5 Νοέ 2026, 13:01

Η Χεζμπολά επεκτείνει τη στεγαστική βοήθεια σε περισσότερα θύματα των ισραηλινών επιθέσεων

Διεθνή 4 Νοέ 2026, 13:18

Ισραηλινοί δεσμοφύλακες πυροβόλησαν εννέα φορές εξέχοντα παλαιστίνιο κρατούμενο

Διεθνή 4 Νοέ 2026, 13:03

Η συντριπτική ήττα του Τραμπ και η πολιτική του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού

Διεθνή 4 Νοέ 2026, 12:32
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Εχει δίκιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

5 Νοέ 2026, 19:37
Διεθνή

Παλαιστίνιος ερευνητής αποδομεί τον κατάλογο του Ισραήλ με τους αποκαλούμενους «τρομοκράτες» δημοσιογράφους που σκοτώθηκαν στη Γάζα

5 Νοέ 2026, 15:10
Διεθνή

Ο Τραμπ πουλάει τρελίτσα μετά την εκλογική συντριβή

5 Νοέ 2026, 13:59
Διεθνή

Ο Βανς πήρε το όπλο του και το ακούμπησε στον κρόταφο του Τραμπ

5 Νοέ 2026, 13:01
Παιδεία

Τσιμέντα και πλακάκια πάνω στο κεφάλι μαθητή Α’ Δημοτικού!

Η εγκληματική εγκατάλειψη των σχολείων δεν είναι ατύχημα, είναι πολιτική επιλογή

5 Νοέ 2026, 08:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Νοέμβρη

5 Νοέ 2026, 00:01
Κόντρες

Πορτοκαλί κατάθλιψη

4 Νοέ 2026, 20:21
Πολιτική

Γκαλοπατζήδες χωρίς καπίστρι

Ολα τα γκάλοπ είναι κάλπικα, αλλά κάποια παραείναι

4 Νοέ 2026, 18:38
Πολιτική

Η Αυγερινοπούλου, ο σύζυγος ή τέως σύζυγος ή σύντροφος και το ανύπαρκτο «πόθεν έσχες»

4 Νοέ 2026, 17:46
Διεθνή

Η Χεζμπολά επεκτείνει τη στεγαστική βοήθεια σε περισσότερα θύματα των ισραηλινών επιθέσεων

4 Νοέ 2026, 13:18
Διεθνή

Ισραηλινοί δεσμοφύλακες πυροβόλησαν εννέα φορές εξέχοντα παλαιστίνιο κρατούμενο

4 Νοέ 2026, 13:03
Διεθνή

Η συντριπτική ήττα του Τραμπ και η πολιτική του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού

4 Νοέ 2026, 12:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Νοέμβρη

4 Νοέ 2026, 00:01
Εργατικά

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ νομιμοποιούν τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη με συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

3 Νοέ 2026, 20:59
Πολιτική

Να τα χαίρεστε τα σιωναζιστικά καθάρματα

Επιβάτες του Crown Iris επέδειξαν τα γεννητικά τους όργανα και ούρησαν μπροστά σε μικρά παιδιά στη Σύρο!

3 Νοέ 2026, 20:56
Κόντρες

Πετώντας με τα φτερά μιας σερβιέτας

3 Νοέ 2026, 19:26
Διεθνή

Το 97% των λιβανέζων σιιτών απορρίπτει την εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ και στηρίζει τα όπλα της αντίστασης, σύμφωνα με δημοσκόπηση

3 Νοέ 2026, 13:51
Καταστολή

Η Λιμενάρχης Σύρου απαγορεύει τις συγκεντρώσεις για την άφιξη του Crown Iris

3 Νοέ 2026, 13:29
Πολιτική

Η κυβερνητική ΕΡΤ αβαντάρει τους νεοναζιστές για να υπηρετήσει το κάλπικο αφήγημα του Μητσοτάκη

3 Νοέ 2026, 11:55
Διεθνή

Aραγτσί: Το άνοιγμα του Στενού του Ορμούζ και η πλήρης επανέναρξη των συνομιλιών εξαρτώνται άμεσα από την άνευ όρων αποδοχή των νόμιμων όρων του Ιράν

Μπακαεΐ: Το Ιράν κρίνει τις ΗΠΑ από τις πράξεις τους και όχι από τον τόνο των επιστολών τους

3 Νοέ 2026, 10:39
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Νοέμβρη

Αγγλία: Ημέρα Gai Fawkes.

1605: Συλλαμβάνονται ο Γκάι Φοκς και οι συνεργάτες του σε τούνελ κάτω από τη Βουλή των Λόρδων με 36 βαρέλια πυρίτιδα.

1944: Ο Γεώργιος Παπανδρέου εν αγνοία του υπουργικού συμβουλίου ανακοινώνει τη διάλυση του ΕΛΑΣ και των άλλων οργανώσεων στις 10 Νοεμβρίου.

1968: Συλλήψεις και παραπομπή 41 ατόμων σε στρατοδικείο, 34 καταδίκες.

1969: Τέσσερις καταδίκες μελών του ΑΕΜ, μία μέλους του τροτσκιστικού Κομμουνιστικού Διεθνιστικού Κόμματος και πέντε μελών του ΠΑΜ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ο πόλεμός σας στο αποκορύφωμά του. Κάρφος στον οφθαλμό σας η Μαρία Καρυστιανού. Ολες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που παρουσιάζουν κίβδηλα στοιχεία θα λογοδοτήσουν την επομένη των εκλογών. Σας το υποσχόμαστε.

Ελπίδα για τη Δημοκρατία – Μαρία Καρυστιανού

(Οταν οι γκαλοπατζήδες έβγαζαν το μόρφωμα της Καρυστιανού με κάτι ποσοστά γύρω στο 20%, η πρόεδρός του και οι συν αυτώ έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας. Με το που έσκασε το πρώτο γκάλοπ – της GPO – που δίνει το μόρφωμα εκτός Βουλής, οι δύο κυρίες που έχουν απομείνει ως ηγετικός πυρήνας βγήκαν από τα σινιέ ρούχα τους. Δεν ξέρουν όμως ούτε να νευριάσουν πολιτικά. Νευριάζουν απλά. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν αρχίζεις να σκούζεις και να απειλείς. Λες ένα ψύχραιμο «η κάλπη είναι η μόνη πραγματική δημοσκόπηση, οι δημοσκόποι έχουν πέσει πολλές φορές έξω» ή κάτι παρεμφερές κι αυτό αν ερωτηθείς. Αν δεν ερωτηθείς το κάνεις αβαβά. Πώς θα λογοδοτήσουν οι δημοσκοπικές εταιρίες την επομένη των εκλογών; Θα τις θέσει υπό απαγόρευση η – κατά πρόβλεψή της – αυτοδύναμη πρωθυπουργός Μαρία Καρυστιανού; ‘Η θα τους κάνει μήνυση η αντιπρόεδρος Μαρία Γρατσία; Οταν εκτοξεύεις απειλές που δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις, γίνεσαι απλά γραφικός αποκαλύπτοντας την απελπισία σου. Είτε μπει είτε δεν μπει στη Βουλή το μόρφωμα που αυτοαποκαλείται «κίνημα» αλλά έχει ονοματεπώνυμο στη μαρκίζα, μιας χρήσης θα είναι. Ξέρετε γιατί; Γιατί οι δυο Μαρίες που το έστησαν, διώχνοντας όλους τους υπόλοιπους που τις πλαισίωσαν αρχικά, είναι παντελώς άσχετες από πολιτική. Ερασιτέχνισσες του αισχίστου είδους. Δεν είναι μόνο το ότι δεν έχουν τίποτα να πουν, είναι και το ότι δεν ξέρουν πώς να πουν το οτιδήποτε. Μέθυσαν με την προβολή και την αποδοχή που είχε αυτή που έβαλε το όνομά της στη μαρκίζα του μορφώματος και δεν κατάλαβαν ότι είναι άλλη συνθήκη το να σε αποδέχεται ένα μεγάλο λαϊκό ρεύμα ως μάνα θύματος των Τεμπών που ζητάς τιμωρία των εγκληματιών και άλλη συνθήκη να εμφανίζεσαι ως φορέας καπηλείας αυτής της αποδοχής με μια υπερσυντηρητική ρητορική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Σομαλία

    17Ν
    • Σομαλία

      Εφετείο 17Ν
  • Σομαλία

    ΕΛΑ
    • Σομαλία

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Σομαλία

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Σομαλία

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Σομαλία

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Σομαλία

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Σομαλία

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Σομαλία

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Σομαλία

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Σομαλία

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Σομαλία

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Σομαλία

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σομαλία

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Σομαλία

      Σομαλία

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σομαλία

      Σομαλία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σομαλία

      Σομαλία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σομαλία

      Σομαλία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σομαλία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Σομαλία

    Σομαλία

    Ποιοι είμαστε
  • Σομαλία

    Σομαλία

    Επικοινωνία
  • Σομαλία

    Σομαλία

    Όροι χρήσης
  • Σομαλία

    Σομαλία

    Ποιοι είμαστε
  • Σομαλία

    Σομαλία

    Επικοινωνία
  • Σομαλία

    Σομαλία

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo