Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ετσι θα τη γλίτωνε ο παπάς
  • Να σπάσουμε τον τσαμπουκά των σιωναζιστών που προκαλούν μέσα στην ίδια μας τη χώρα
  • Σαν σήμερα 7 Ιούλη
  • Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός
  • Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι
  • Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Σε τεντωμένο σχοινί
Διεθνή

Βενεζουέλα

Σε τεντωμένο σχοινί

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr8 Μαρ 2019, 00:00

Παρά την απαγόρευση της εξόδου του από τη χώρα, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης και πρόεδρος του κοινοβουλίου, Χουάν Γκουαϊδό, επέστρεψε κανονικά στη Βενεζουέλα την περασμένη Δευτέρα, μετά από μια σύντομη περιοδεία στις γειτονικές χώρες (Κολομβία, Αργεντινή, Βραζιλία, Ισημερινό και Παραγουάη) και αφού πήρε μέρος στη συνάντηση των χωρών της  ομάδας της Λίμα, που έγινε στη Μπογκοτά της Κολομβίας, υπό το… πατρικό βλέμμα του αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς.
 
Ο Μαδούρο δεν έπεσε στην παγίδα να τον συλλάβει (για να προκαλέσει όξυνση των σχέσεων με τις ΗΠΑ και να τους δώσει αφορμή για ενδεχόμενη εισβολή στη χώρα), αλλά τον άφησε να επιστρέψει ανενόχλητος για να συνεχίσει την αντικυβερνητική του σπέκουλα. Εχοντας το στρατό υπό τον έλεγχό του, ο Μαδούρο ευελπιστεί στην κόπωση των αντικυβερνητικών διαδηλωτών και σε μια συμφωνία ΗΠΑ – Ρωσίας, που θα του δώσει τη δυνατότητα να σώσει το τομάρι του, όπως έγινε με τον Ασαντ στη Συρία.
 
Σ’ αυτό το πλαίσιο κινήθηκε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την περασμένη Κυριακή με τον αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο. Ο Λαβρόφ υποστήριξε ότι οι πολιτικές δυνάμεις στη Βενεζουέλα θα πρέπει να κινούνται στο πλαίσιο των κανόνων του ΟΗΕ και δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ για να επιλυθεί αναίμακτα η κρίση στη Βενεζουέλα, χωρίς όμως μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ να δώσουν κάποια απάντηση, πέρα από την επιβεβαίωση, διά στόματος Πομπέο, ότι οι ρωσοαμερικανικές διαπραγματεύσεις υπάρχουν και βρίσκονται σε εξέλιξη. Επομένως, οι Αμερικάνοι περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί η δυναμική της αντιπολίτευσης για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.
 
Αμέσως μετά από την επιστροφή του στη χώρα, ο Γκουαϊδό κάλεσε το λαό να εντείνει τις διαδηλώσεις για την ανατροπή του Μαδούρο, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να πετυχαίνουν κάτι τέτοιο.
 

Η χρεοκοπία ενός ψεύτικου σοσιαλισμού

 
Σε όσους υποστηρίζουν το καθεστώς Μαδούρο, μόνο και μόνο επειδή αντιτίθεται στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό (έχοντας όμως ταυτόχρονα την υποστήριξη του ρωσικού και του κινέζικου ιμπεριαλισμού) χαρίζουμε τα παρακάτω λόγια ηγετικού συνδικαλιστικού στελέχους που υποστηρίζει τον «τσαβισμό». Το όνομά του προκαλεί εντύπωση: Στάλιν Πέρες Μπόργκες! Ο Μπόργκες, σε συνέντευξη που έδωσε την περασμένη Τρίτη στο φιλοκυβερνητικό πρακτορείο Venezuelanalysis (βλ. https://venezuelanalysis.com/analysis/14363), όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη σημερινή κρίση στη Βενεζουέλα, αφού υποστήριξε ότι οφείλεται κυρίως στον οικονομικό αποκλεισμό που έχει παγώσει το 80% της παραγωγής, συμπλήρωσε τα εξής αποκαλυπτικά:
 
«Η δεύτερη ουσιώδης αιτία (σ.σ. για την κρίση στη Βενεζουέλα) είναι η διαφθορά, η απρέπεια και η ατιμωρησία, που έχουν εκτιναχθεί τα τελευταία πέντε χρόνια, αν και τα ίχνη τους υπάρχουν από πριν. Ο βαθμός διαφθοράς και απρέπειας μέρους των κυβερνητικών λειτουργών είναι μεγάλος και καταστροφικός. Σε πολλές περιπτώσεις συμπίπτει με το σαμποτάζ των ελίτ και του ιμπεριαλισμού, με τη συνενοχή στρατιωτικών και πολιτικών λειτουργών στην κερδοσκοπία με τις τιμές αγοράς των εμπορευμάτων που χρειάζεται ο κόσμος.
 
Το δομικό πρόβλημα είναι ότι η εθνική παραγωγική ικανότητα είναι πολύ μικρή. Αυτό καθορίζεται από το ιστορικά υψηλό επίπεδο του πετρελαϊκού εισοδήματος, που μετέτρεψε την ντόπια μπουρζουαζία σε μια εξαιρετικά παρασιτική κοινωνική τάξη, πάντα εξαρτώμενη από την τιμή του πετρελαίου. Προτιμούν να εισάγουν, παρά να παράγουν ή να εξάγουν. Είτε πρόκειται για γενετική ή για πολιτισμική προέλευση, αυτό έχει καθορίσει την παλαιά μπουρζουαζία και αυτή τη διεφθαρμένη κρατική μπουρζουαζία, όπως και την αναδυόμενη “μπολιβαριανή μπουρζουαζία” (Boliburguesia) των τελευταίων 18 χρόνων. Πάνω σε αυτό το δομικό θέμα, της χαμηλής εθνικής βιομηχανικής παραγωγής, η ευθύνη ανήκει στην Τέταρτη Δημοκρατία που κράτησε 50 χρόνια και στην Πέμπτη Δημοκρατία των τελευταίων 20 ετών.
 
Υπό τον Τσάβες, παρά ορισμένα προγράμματα και σχέδια για βελτίωση της εθνικής βιομηχανίας, αυτό έμεινε κυρίως στα χαρτιά και τα απαιτούμενα επίπεδα της εθνικής παραγωγής ποτέ δεν έγιναν πραγματικότητα. Υπό τον Τσάβες, από το 2007 μέχρι το 2012, η χαμηλή παραγωγική ικανότητα, δεν προκάλεσε δυσαρέσκεια, καθώς η υψηλή τιμή του πετρελαίου ήταν αρκετή για να εισαχθούν ακόμα και τα πιο πολυτελή αγαθά. Ομως, από το 2013 μέχρι σήμερα, με τον Μαδούρο, το τίμημα γι’ αυτό το λάθος ήταν μεγάλο. Με την πτώση της τιμής του πετρελαίου, δεν υπάρχουν λεφτά για εισαγωγές, ούτε για εθνική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων των πολυεθνικών εταιριών, που δεν παίρνουν τα δολάρια που συνηθίζονταν να έχουν εγγυημένα, εξαιτίας των συναλλαγματικών ελέγχων. Ο αγώνας αυτών των τομέων να μεγαλώσουν το μερίδιο του εισοδήματός τους είναι ο κύριος λόγος που οι συνομωσίες και ο αγώνας μέχρι θανάτου δε σταμάτησαν αυτά τα 20 χρόνια των τσαβικών κυβερνήσεων. Κάνοντας τώρα χρήση αυτής της κατάστασης, τα ευρωπαϊκά και αμερικάνικα συμφέροντα παίζουν επίσης το ρόλο τους».
 
Αν και ο Μπόργκες δε συμφωνεί με τροτσκιστικές ομάδες που κατηγορούν τον Μαδούρο για «φασισμό», παραδέχεται καθαρά ότι: «Ούτε η κυβέρνηση Τσάβες, ούτε του Μαδούρο, ήταν σοσιαλιστικές, ανεξάρτητα από τα σοσιαλιστικά τους συνθήματα… Είναι αδιαμφισβήτητο ότι υπάρχουν υψηλά επίπεδα διαφθοράς ανάμεσα στους κυβερνητικούς λειτουργούς και τα κρατικά ινστιτούτα. Είναι γεγονός ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επίλυσης της οικονομικής κρίσης, της αποφυγής του δημοσιονομικού ελλείμματος ή της φυγής κεφαλαίων, του ελέγχου της τιμής του δολαρίου και του κόστους παραγωγής και εμπορίου. Είναι μία κυβέρνηση που συνεχίζει να πληρώνει το εξωτερικό της χρέος στο διάστημα του ιμπεριαλιστικού οικονομικού αποκλεισμού. Δεν έχουν αγγίξει κανένα από τα μονοπώλια, όπως το Polar group ή άλλα, όταν τα ίδια μονοπώλια κατακρατούν τα αποθέματα τροφίμων ή τα κατανέμουν αυθαίρετα και υπερτιμημένα.
 
Ζώντας στη Βαλένθια, την κύρια βιομηχανική πόλη αυτής της χώρας και όντας συνδικαλιστής, μπορώ να σας πω ότι οι βιομηχανικές ζώνες βρίσκονται σχεδόν σε παράλυση, ότι υπάρχουν βιομηχανικοί τομείς που είναι ολοκληρωτικά ή σχεδόν ολοκληρωτικά σε αδράνεια, ότι οι συνθήκες εργασίας, οι μισθοί σε σημαντικούς τομείς, όπως η ενέργεια, το πετρέλαιο, η υγεία και η εκπαίδευση, έχουν πέσει σε ανησυχητικά επίπεδα. Ομως, θα πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι ότι η ευθύνη γι’ αυτή την πραγματικότητα βαραίνει τόσο την κυβέρνηση όσο και τον οικονομικό και εμπορικό αποκλεισμό της Βενεζουέλας».
 
Είναι αυτή η κατάσταση που οδήγησε στις «εντυπωσιακά μεγάλες», κατά τα λεγόμενα του Μπόργκες, διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης, τόσο στην πρωτεύουσα Καράκας όσο και την Βαλένθια, στις 23 Γενάρη, που συσπείρωσαν όχι μόνο μικροαστικά στρώματα, αλλά και εργατικά, συμπεριλαμβανομένων εργατικών συνδικάτων που πρωτύτερα υποστήριζαν τον «τσαβισμό». Οι διαδηλώσεις υπέρ του καθεστώτος που ακολούθησαν (σε έξι πόλεις) είχαν κι αυτές επιτυχία, με συμμετοχή πολλών νέων ανθρώπων, όμως οργανώθηκαν από το κυβερνών «Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας» και τις κρατικές υπηρεσίες.
 
Ο λαός της Βενεζουέλας βρίσκεται σε μία κατάσταση που μοιάζει με το ρητό «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα». Η ψευτοσοσιαλιστική δημαγωγία του Τσάβες και του διαδόχου του, Μαδούρο, έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση που πλατιά λαϊκά στρώματα περιμένουν τον Γκουαϊδό να φέρει την «αλλαγή», αδιαφορώντας αν αυτή η αλλαγή δε θα δικαιώσει ούτε κόκκο από τους πόθους τους για κοινωνική δικαιοσύνη και καλυτέρευση του βιοτικού τους επιπέδου, αλλά θα αλλάξει μόνο τους διαχειριστές της αστικής εξουσίας και τους διεθνείς νταβατζήδες της.
 
Αυτά που τόσες φορές επισημαίναμε για χρόνια από αυτές εδώ τις στήλες (βλ. σειρά άρθρων στα: https://www.eksegersi.gr/issue/491/Διεθνή/6053.Ο-χαρακτήρας-της-«μπολιβαριανής-επανάστασης»-του,  https://www.eksegersi.gr/issue/492/Διεθνή/5925.Ο-χαρακτήρας-της-«μπολιβαριανής-επανάστασης»-του, https://www.eksegersi.gr/issue/493/Διεθνή/5893.Ο-χαρακτήρας-της-«μπολιβαριανής-επανάστασης»-του) επιβεβαιώνονται με τον πιο περίτρανο τρόπο.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Βενεζουέλα

…γυρεύουν και το βόδι
Επόμενο άρθρο

Βενεζουέλα

Scripta…Verba…

Σχετικά Αρθρα

Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός

Διεθνή 6 Ιούλ 2025, 21:34

Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι

Διεθνή 6 Ιούλ 2025, 13:54

Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες

Διεθνή 6 Ιούλ 2025, 13:16

«Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*

«Ξεσάλωσε» η Παλαιστινιακή Αντίσταση

Διεθνή 6 Ιούλ 2025, 11:15

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

Διεθνή 4 Ιούλ 2025, 21:30

Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)

Διεθνή 3 Ιούλ 2025, 07:32
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Ετσι θα τη γλίτωνε ο παπάς

7 Ιούλ 2025, 08:00
Πολιτική

Να σπάσουμε τον τσαμπουκά των σιωναζιστών που προκαλούν μέσα στην ίδια μας τη χώρα

7 Ιούλ 2025, 05:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός

6 Ιούλ 2025, 21:34
Διεθνή

Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι

6 Ιούλ 2025, 13:54
Διεθνή

Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες

6 Ιούλ 2025, 13:16
Διεθνή

«Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*

«Ξεσάλωσε» η Παλαιστινιακή Αντίσταση

6 Ιούλ 2025, 11:15
Πολιτισμός

Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»

Ενας συνεπής αντισιωνιστής μιλάει έξω από τα δόντια

6 Ιούλ 2025, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2025, 00:01
Ιστορία

Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας

5 Ιούλ 2025, 13:37
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

4 Ιούλ 2025, 20:22
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

4 Ιούλ 2025, 14:41
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

1927: Καθιερώνεται το επίδομα ανεργίας στη Γερμανία.

1939: Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπογράφει δήλωση μετανοίας ενώπιον του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου.

1967: Συλλαμβάνονται στη Θεσσαλονίκη πέντε κομμουνιστές νέοι που έγραφαν αντιδικτατορικά συνθήματα.

1975: Το 684 βούλευμα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζει στιγμιαίο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας των χουντικών.

1979: Δύο βόμβες στις αποθήκες Πετζετάκι στην Καλλιθέα (ΕΛΑ).

2005: Τετραπλή βομβιστική ενέργεια στον υπόγειο σιδηρόδρομο και σε αστικό λεωφορείο του Λονδίνου προκαλεί τον θάνατο 56 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου επτακοσίων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Βενεζουέλα

    17Ν
    • Βενεζουέλα

      Εφετείο 17Ν
  • Βενεζουέλα

    ΕΛΑ
    • Βενεζουέλα

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Βενεζουέλα

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Βενεζουέλα

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Βενεζουέλα

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Βενεζουέλα

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Βενεζουέλα

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Βενεζουέλα

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Βενεζουέλα

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Βενεζουέλα

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Βενεζουέλα

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Βενεζουέλα

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Βενεζουέλα

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Βενεζουέλα

      Βενεζουέλα

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Βενεζουέλα

      Βενεζουέλα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Βενεζουέλα

      Βενεζουέλα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Βενεζουέλα

      Βενεζουέλα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Βενεζουέλα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Βενεζουέλα

    Βενεζουέλα

    Ποιοι είμαστε
  • Βενεζουέλα

    Βενεζουέλα

    Επικοινωνία
  • Βενεζουέλα

    Βενεζουέλα

    Όροι χρήσης
  • Βενεζουέλα

    Βενεζουέλα

    Ποιοι είμαστε
  • Βενεζουέλα

    Βενεζουέλα

    Επικοινωνία
  • Βενεζουέλα

    Βενεζουέλα

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo