Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη
  • ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School
  • Νέα πρόκληση: Δεύτερη αποφυλάκιση για τον φιρερίσκο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης
  • Είναι φασίστας και το ξέρει
  • Και λογοκλόπος ο «πολύς» περιφερειάρχης Κουρέτας!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Ρεκόρ συμμετοχής στις διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού στις ΗΠΑ
Διεθνή

Ρεκόρ συμμετοχής στις διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού στις ΗΠΑ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr11 Ιούλ 2020, 00:00

Το εξεγερτικό κλίμα που κατέκλυσε τις ΗΠΑ μετά από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από το φονικό κεφαλοκλείδωμα του μπάτσου που τον συνέλαβε, αποτύπωσαν τέσσερις δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν μέσα στον Ιούνη, σύμφωνα με δημοσίευμα των Τάιμς της Νέας Υόρκης την περασμένη Παρασκευή.
 
Αν και η κορύφωση των διαδηλώσεων φαίνεται να ήταν η 6η Ιούνη, με μισό εκατομμύριο ανθρώπους να διαδηλώνουν σε 550 πόλεις απ’ άκρη σ’ άκρη της Αμερικής, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις που κράτησαν πάνω από μήνα και συνεχίζονται μέχρι σήμερα, εκτιμάται μεταξύ 15 και 26 εκατομμυρίων! Ο αριθμός είναι πρωτοφανής στην Ιστορία των ΗΠΑ, σε μία περίοδο μάλιστα που η χώρα μαστίζεται από την πανδημία του νέου κοροναϊού. Και δεν εξηγείται μόνο από την αστυνομική καταστολή που εδώ και χρόνια «ανθίζει» στις ΗΠΑ.
 
Οι διαδηλώσεις τη μέρα της Γυναίκας το 2017 είχαν συγκεντρώσει από τρία μέχρι πέντε εκατομμύρια διαδηλωτές μέσα σε μία μόνη μέρα, όμως αυτό ήταν ένα προγραμματισμένο γεγονός που δεν κράτησε παραπάνω. Το κίνημα που πολιτογραφήθηκε με το σύνθημα «Black Lives Matter» (Οι Ζωές των Μαύρων Μετράνε) έχει ξεπεράσει κατά πολύ αυτά τα νούμερα. Πάνω από 4.700 διαδηλώσεις (140 την ημέρα) έχουν γίνει στις ΗΠΑ σε 2.500 πόλεις, μικρές και μεγάλες.
 
Σύμφωνα με τη μία από τις τέσσερις εταιρίες δημοσκοπήσεων, την Civis Analytics, που φέρεται να εξυπηρετεί επιχειρήσεις και καμπάνιες των Δημοκρατικών, το μεγαλύτερο μέρος των διαδηλωτών είναι νέοι κάτω των 35, ενώ οι περισσότεροι ανήκουν σε ομάδες με αρκετά ψηλά εισοδήματα, άνω των 150 χιλιάδων δολαρίων το χρόνο. Αυτό βέβαια δεν μπορούμε να το διασταυρώσουμε, ούτε να το ενστερνιστούμε, γιατί θα μπορούσε να είναι και χαρακτηριστικό του είδους της δημοσκόπησης που έκανε η Civis, δηλαδή του κοινού στο οποίο απευθύνθηκε. Ενα άλλο στοιχείο από την παραπάνω δημοσκόπηση είναι ότι οι μισοί από τους ερωτηθέντες συμμετείχαν πρώτη φορά σε διαδήλωση και ευαισθητοποιήθηκαν από τα βίντεο της σύλληψης του Φλόιντ που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο.
 
Αυτές οι δημοσκοπήσεις δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να περιγράψουν το κλίμα που επικρατεί στις ΗΠΑ και την οργή εκατομμυρίων Αμερικανών (μαύρων και λευκών), που βλέπουν να βυθίζονται οι ζωές τους στην κρίση, με την καταστολή πάντα παρούσα. Ωστόσο, αποτυπώνουν σε ένα βαθμό αυτό το κλίμα, που μπορεί να μην αποτελεί ανατρεπτικό κίνδυνο για τον αμερικάνικο καπιταλισμό, όμως είναι σίγουρα ένας νέος πονοκέφαλος που θα κρατήσει καιρό. Και δεν είναι μόνο οι «αναρχικοί» ή οι «μαρξιστές της άκρας αριστεράς», εναντίον των οποίων εκτόξευσε τα βέλη του ο Τραμπ στην ομιλία του της 4ης Ιούλη, που αποτελούν κίνδυνο για το σύστημα…
 
Οπως έχουμε επισημάνει επανειλημμένα από αυτές εδώ τις στήλες, τα αυθόρμητα κινήματα γεννιούνται από τις αντιθέσεις που μαστίζουν τις κοινωνίες που βασίζονται στην εκμετάλλευση. Τέτοια κινήματα θα υπάρχουν, όσο κι αν οι πολιτικοί διαχειριστές του συστήματος θέλουν να τα εξαφανίσουν. Οσο κι αν θέλουν να καταργήσουν την ταξική πάλη (ναι αυτό το… απομεινάρι των μαρξιστικών αναλύσεων, που τους μπαίνει στο μάτι με κάθε ευκαιρία), δε θα το καταφέρουν. Η τάση τους για το μέγιστο κέρδος –που αποτελεί σιδερένιο νόμο στο σύγχρονο καπιταλισμό– οδηγεί σε αύξηση της εκμετάλλευσης, ωθώντας την εργαζόμενη κοινωνία όλο και πιο βαθιά στην εξαθλίωση.
 
Σ’ αυτό το φόντο, οι περιοδικές οικονομικές κρίσεις (όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα, η οποία βάθυνε λόγω του κοροναϊού), που ξεσπούν λόγω της τάσης της αύξησης της παραγωγής, που έρχεται σε αντίθεση με τη μείωση της κατανάλωσης, λόγω της περιορισμένης καταναλωτικής δυνατότητας των πλατιών λαϊκών μαζών, αποτελούν εύφορο έδαφος για το ξέσπασμα των αυθόρμητων αυτών κινημάτων.
 
Ετσι και στις ΗΠΑ, η τεράστια ανεργία, όπως μας πληροφορεί το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, εξακολουθεί να παραμένει ακόμα σε επίπεδα ρεκόρ (γύρω στο 11%), παρά την άρση της καραντίνας, με τους επίσημα καταγεγραμμένους ανέργους να είναι 17.7 εκατομμύρια τον Ιούνη, έναντι 23 εκατομμυρίων τον Απρίλη (πέρσι ήταν μόλις 6 εκατομμύρια). Την ίδια στιγμή, αυτοί που δουλεύουν στη μερική απασχόληση για οικονομικούς λόγους (δε βρίσκουν δουλειά πλήρους απασχόλησης) έχουν υπερδιπλασιαστεί από τον περσινό Ιούνη, φτάνοντας στα 10.9 εκατομμύρια τον Απρίλη, για να πέσουν στα 9.1 εκατομμύρια τον Ιούνη. Τον περσινό Ιούνη ήταν μόλις 4.35 εκατομμύρια, δηλαδή λιγότεροι από τους μισούς!
 
Η καραντίνα, σε συνδυασμό με τις απολύσεις, οδήγησε σε τεράστια μείωση της εσωτερικής κατανάλωσης. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Γραφείου Οικονομικής Ανάλυσης των ΗΠΑ (Bureau of Economic Analysis – BEA, ειδική υπηρεσία του υπουργείου Εμπορίου), το πρώτο τρίμηνο του 2020 οι υπηρεσίες καταλυμάτων και διατροφής μειώθηκαν κατά 26.8%, γεγονός που -όπως σημειώνει το BEA- οφείλεται κυρίως στη συρρίκνωση του διατροφικού τομέα.
 
Αυτά τα γεγονότα ήταν που οδήγησαν στο πρωτοφανές μαζικό κίνημα διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βαρβαρότητας στις ΗΠΑ, με αφορμή την άνανδρη δολοφονία του Φλόιντ από το ρατσιστή μπάτσο. Βαρβαρότητας που άκμαζε και επί Δημοκρατικών, με τον Ομπάμα να μην κάνει τίποτα για να το αλλάξει αυτό.
 
Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες για τα όρια αυτού του κινήματος. Ενα αυθόρμητο κίνημα, αν δεν συναντηθεί με το συνειδητό του στοιχείο, δηλαδή το πολιτικό του επιτελείο (που δε θα καπελώνει ή καταπνίγει το κίνημα για να καρπωθεί την αγανάκτηση στις επόμενες εκλογές, αλλά θα ανοίγει δρόμους για τη διεύρυνση του και τη συνειδητοποίηση του ότι, χωρίς κοινωνική ανατροπή σε επαναστατική-κομμουνιστική βάση, οι όποιες κατακτήσεις θα είναι πρόσκαιρες), δε θα μπορέσει να πετύχει πολλά πράγματα, σε τελική ανάλυση. Ομως, μέσα στο κίνημα αυτό γεννιούνται οι όροι για να μπορέσει να αναπτυχθεί και το συνειδητό. Μπορεί αυτό στις ΗΠΑ –δυστυχώς και γενικότερα- να φαντάζει «ουτοπία», όμως πόσες φορές στην Ιστορία δεν γέννησαν ανατρεπτικές καταστάσεις αυτές ακριβώς οι «ουτοπίες»; Ο καπιταλισμός έχει φάει τα ψωμιά του και το δείχνει με κάθε ευκαιρία.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΗσυχη «τακτοποίηση»
Επόμενο άρθρο Εδώ και τώρα να μπει τέλος στο σκάνδαλο με το επικίνδυνο κινέζικο στέλεχος του ιού των χοίρων

Σχετικά Αρθρα

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚ

Πιο απομονωμένο στη Μέση Ανατολή το σιωνιστικό μόρφωμα

Διεθνή 11 Σεπ 2025, 21:24

Ποιος Αντετοκούνμπο; Ασύλληπτο κάρφωμα παλαιστίνιου μαχητή στο «καλάθι» ισραηλινού τανκ

Η «Ράβδος του Μωυσή» τσακίζει τα «Αρματα του Γεδεών ΙΙ»

Διεθνή 11 Σεπ 2025, 19:37

Νεπάλ: Η εξέγερση πυρπολεί τις φρούδες ελπίδες που δημιούργησε η ανατροπή της μοναρχίας το 2007-8.

Διεθνή 11 Σεπ 2025, 18:27

Το «Σύμπλεγμα» Αντίσταση στη Γάζα και η κατάρρευση του αποικιοκρατικού σιωνιστικού δόγματος

Πολιτική Ανάλυση

Διεθνή 10 Σεπ 2025, 21:43

Πόσους ασφαλίτες θα διώξει;

Διεθνή 10 Σεπ 2025, 18:00

Η ύπουλη δολοφονική επίθεση των σιωναζιστών στη Ντόχα έγειρε κι άλλο τη ζυγαριά υπέρ της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Χαμάς: Παραμένουμε αμετακίνητοι στους όρους της Αντίστασης

Διεθνή 10 Σεπ 2025, 11:31
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

13 Σεπ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

13 Σεπ 2025, 00:01
Εργατικά

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School

12 Σεπ 2025, 20:10
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Δεύτερη αποφυλάκιση για τον φιρερίσκο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης

Μυρίζουν… μαϊμουδίλα οι «λόγοι υγείας» του Μιχαλολιάκου

12 Σεπ 2025, 20:04
Κόντρες

Είναι φασίστας και το ξέρει

12 Σεπ 2025, 14:14
Πολιτική

Και λογοκλόπος ο «πολύς» περιφερειάρχης Κουρέτας!

12 Σεπ 2025, 12:51
Αγροτικά

Με την ίδια ένταση εξακολουθεί να «χτυπάει» η ευλογιά των αιγοπροβάτων

12 Σεπ 2025, 11:19
Αθλητισμός

Αναξιοπρεπείς διεθνείς, στάθηκαν σούζα στο σιωναζισμό

12 Σεπ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη

12 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚ

Πιο απομονωμένο στη Μέση Ανατολή το σιωνιστικό μόρφωμα

11 Σεπ 2025, 21:24
Παιδεία

Νομική Σχολή Δημοκρίτειου και ΔΣΑ: Κατηγορηματική αντίθεση στη Νομική του… «Χάρβαρντ της Ιπποκράτους»

11 Σεπ 2025, 19:43
Διεθνή

Ποιος Αντετοκούνμπο; Ασύλληπτο κάρφωμα παλαιστίνιου μαχητή στο «καλάθι» ισραηλινού τανκ

Η «Ράβδος του Μωυσή» τσακίζει τα «Αρματα του Γεδεών ΙΙ»

11 Σεπ 2025, 19:37
Εργατικά

Η μαχόμενη εκπαίδευση θα ακυρώσει και την τρομοκρατία της απειλής απόλυσης όσων αρνηθούν την αξιολόγηση

Με αποφασιστικότητα στην απεργία-αποχή

11 Σεπ 2025, 18:59
Διεθνή

Νεπάλ: Η εξέγερση πυρπολεί τις φρούδες ελπίδες που δημιούργησε η ανατροπή της μοναρχίας το 2007-8.

11 Σεπ 2025, 18:27
Αθλητισμός

Μπράβο Ντoριά!

11 Σεπ 2025, 14:21
Καταστολή

Καταρρέει, με τη «βούλα» της Πυροσβεστικής, η κατασκευή «εμπρηστών» στην Πάτρα – Παραμένουν στη φυλακή οι δύο νέοι

Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

11 Σεπ 2025, 13:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη

11 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

Το «Σύμπλεγμα» Αντίσταση στη Γάζα και η κατάρρευση του αποικιοκρατικού σιωνιστικού δόγματος

Πολιτική Ανάλυση

10 Σεπ 2025, 21:43
Πολιτική

Πλωμάρι Λέσβου: Ισραηλινοί «επενδυτές» συμπεριφέρονται σαν έποικοι – Oργιο αυθαιρεσιών στην περιοχή

10 Σεπ 2025, 20:39
Διεθνή

Πόσους ασφαλίτες θα διώξει;

10 Σεπ 2025, 18:00
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

Ημέρα κατά της σήψης.

Ροδεσία: Ημέρα εξερευνητών (1923).

1923: Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ισπανία, ο Μιγκέλ Πρίμο ντε Ριβέρα εγκαθιδρύει δικτατορία.

1944: Δύο νεκροί αξιωματικοί και ένας οπλίτης της αστυνομίας πόλεων σε συμπλοκή με αντάρτες στο Παγκράτι.

1949: Ο Πάπας αφορίζει τους καθολικούς κομμουνιστές.

1953: Ανακήρυξη Λαϊκής Δημοκρατίας της Πολωνίας.

1953: Ο Νικήτα Χρουστσόφ εκλέγεται γενικός γραμματέας του ΚΚΣΕ.

1967: Αποχώρηση της Αλβανίας από το Σύμφωνο της Βαρσοβίας.

1969: Βόμβα (ΚΕΑ) στα γραφεία της χουντικής εφημερίδας “Νέα πολιτεία”.

1975: Δεκαέξι καταδίκες βασανιστών της ΕΣΑ.

2012: Ρατσιστική επίθεση σε σπίτι μεταναστών από το Μπαγκλαντές από ομάδα τριάντα ατόμων στην Καλαμάτα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo