Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 7 Ιούνη
  • H Παλαιστίνη «εισέβαλε» ορμητικά και στη Biennale
  • Τι έρχεται μετά την καταστροφή της Γάζας; Μια απάντηση στον Γκιντεόν Λεβί
  • Υποκλοπές-παρακολουθήσεις: Ενα ζόμπι που κυνηγάει τον Μητσοτάκη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 6 Ιούνη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Πολιτική κρίση στο στρατόπεδο των σιωνιστών
Διεθνή

Πολιτική κρίση στο στρατόπεδο των σιωνιστών

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Σεπ 2014, 00:00

Η πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει στο Ισραήλ, μετά την ήττα των σιωνιστών στη Γάζα, βαθαίνει συνεχώς. Τελευταία εξέλιξη αποτελεί η σύ- γκρουση μεταξύ του πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου και του υπουργού Οικονομικών Γιαΐρ Λαπίντ σχετικά με την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών, άμεσο αποτέλεσμα κι αυτό του γερού στραπάτσου που υπέστησαν οι σιωνιστές από την Αντίσταση στη Γάζα.

Μερίδα των κυβερνητικών στελεχών που ανήκουν στο Λικούντ του Νετανιάχου, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Πολέμου Μοσέ Γιαλόν, ζητά μια επιπλέον αύξηση των στρατιωτικών δαπανών τουλάχιστον κατά 3 δισ. δολάρια το 2014, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος της τελευταίας εισβολής στη Γάζα, και κατά 4 δισ. δολάρια το 2015. Αυτή η επιπλέον αύξηση, που συνολικά θα αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες το 2015 κατά 20 δισ. δολάρια, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, με την οποία συμφωνούν όλοι οι εταίροι του κυβερνητικού συνασπισμού, πρέπει να καλυφθεί, σύμφωνα με τον Νετανιάχου, χωρίς παραπέρα αύξηση του δανεισμού, αλλά αποκλειστικά με αύξηση της φορολογίας και περιορισμό των κοινωνικών δαπανών. Να σημειωθεί ότι οι Αμερικάνοι δίνουν κάθε χρόνο 3 δισ. δολάρια στους σιωνιστές για την κάλυψη στρατιωτικών δαπανών. Στην αντίπερα όχθη, ο Λαπίντ και τα στελέχη του Γιες Ατίντ, που συμμετέχουν στον κυβερνητικό λόχο, υποστηρίζουν ότι οποιαδήποτε αύξηση των στρατιωτικών δαπανών πρέπει να προέλθει αποκλειστικά από αύξηση του δανεισμού.

Ο Νετανιάχου, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αναστηλώσει το κατεστραμμένο πολιτικό του προφίλ, τονίζει σε όλους τους τόνους ότι είναι υπέρ της δραστικής ισχυροποίησης του σιωνιστικού στρατού, φορτώνοντας πολιτικά το κόστος αυτής της απόφασης στους πολιτικούς του συμμάχους του Γιες Ατίντ (αυτό το κόμμα έχει ορίσει τον υπουργό Οικονομικών), θέλοντας έτσι να πετύχει με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Ο Λαπίντ, όμως, δεν είναι διατεθειμένος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ισραηλινού Ynet, να δεχτεί να πάρει μια τέτοια απόφαση και απειλεί ότι το κόμμα του θα αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό οδηγώντας την κυβέρνηση Νετανιάχου σε κατάρρευση και το Ισραήλ σε εκλογές.

Η ήττα στη Γάζα και η πολιτική κρίση που την ακολουθεί έχουν ως αποτέλεσμα να πυκνώσουν οι φωνές αυτών που ζητούν να μετατραπεί σταδιακά ο ισραηλινός στρατός σε επαγγελματικό με βάση τα αμερικάνικα πρότυπα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ynet, τα επιχειρήματα αυτών που ζητούν κάτι τέτοιο είναι ότι η κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευσης και η μετατροπή του ισραηλινού στρατού σε επαγγελματικό θα έχει πολλαπλά οφέλη για τους σιωνιστές, σε στρατιωτικό αλλά και πολιτικό επίπεδο. Στους θιασώτες αυτής της άποψης συγκαταλέγονται πρωτοκλασάτα στελέχη της πολεμικής βιομηχανίας των σιωνιστών, όπως ο επικεφαλής της Ισραηλινής Υπηρεσίας Διαστήματος Ισαάκ Μπεν-Ισραελ, δημοσιογράφοι των μεγαλύτερων εφημερίδων του Ισραήλ Yediot Ahronot και Haaretz, αλλά και κυβερνητικά στελέχη.

Η άποψη αυτή διανθίζεται από επιχειρήματα που υποστηρίζουν ότι ένας μικρότερος σε μέγεθος επαγγελματικός στρατός θα είναι πιο ευέλικτος και κατά συνέπεια πιο αποτελεσματικός στο πεδίο της μάχης. Αυτό, βέβαια, θα αποδειχτεί φιάσκο στον επόμενο πόλεμο που θα επιχειρήσει το Ισραήλ, με δεδομένη τη συνεχόμενη στρατιωτική αναβάθμιση της Αντίστασης σε επίπεδο τακτικής αλλά και εξοπλισμού, που δίνει υλική δύναμη στο απαράμιλλο θάρρος και το πνεύμα αυτοθυσίας των μαχητών της. Ενας στρατός από μισθοφόρους, οι οποίοι θα εκπαιδεύονται συνεχώς στα νέα όπλα, λένε οι υποστηρικτές αυτής της άποψης, θα έχει υψηλότερο επίπεδο τεχνικής αλλά και ηθικού, αφού οι υψηλές απολαβές των μισθοφόρων θα αποτελούν ισχυρό κίνητρο γι’ αυτούς, ώστε να πολεμούν χωρίς να διαμαρτύρονται. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη κατά τη διάρκεια της τελευταίας εισβολής των σιωνιστών στη Γάζα, όταν λόγω των απωλειών πολλοί ισραηλινοί στρατιώτες αντέδρασαν στις αποφάσεις των ανωτέρων τους, με συνέπεια βαριές ποινές φυλάκισης. Και δεν έχει συμβεί σε καμιά από τις σύγχρονες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Αυτό βέβαια που δεν λένε οι θιασώτες αυτής της άποψης, και είναι το μόνο σημαντικό, είναι ότι σε μια μελλοντική εισβολή στη Γάζα οι σιωνιστές θα μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα προπαγανδιστικά τις απώλειες, που πιθανότατα θα είναι μεγάλες, λόγω της αναβάθμισης της επιχειρησιακής δυνατότητας της Αντίστασης. Αλλο να σκοτώνονται μισθοφόροι (αυτή είναι η δουλειά τους) και άλλο μαζί με τους μισθοφόρους (που και τώρα υπάρχουν) να σκοτώνονται και έφεδροι.

Σοβαρούς τριγμούς στο σιωνιστικό προπαγανδιστικό οικοδόμημα έρχεται να προκαλέσει η επιστολή που έστειλαν 43 έφεδροι της στρατιωτικής μονάδας 8200 στον πρωθυπουργό, τον υπουργό Πολέμου και τον αρχηγό του Στρατού του Ισραήλ, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να υπηρετήσουν όταν κληθούν από τη μονάδα τους, ώστε να συνεχίσει να υφίσταται και να βαθαίνει ο στρατιωτικός έλεγχος των κατεχόμενων από το Ισραήλ.

Η επίλεκτη μονάδα 8200 εκτελεί στρατιωτική κατασκοπία στα κατεχόμενα, στρατολογώντας χαφιέδες και συλλέγοντας πληροφορίες για στρατιωτικούς στόχους σε παλαιστινιακό έδαφος. Σε συνέντευξη που έδωσαν στο Ynet έξι απ’ αυτούς περιέγραψαν τους τρόπους που χρησιμοποιεί η ισραηλινή κατασκοπία προκειμένου να στρατολογεί χαφιέδες στη Γάζα και στη Δυτική Οχθη, που περιλαμβάνουν υλικές απολαβές, απειλές και εκβιασμούς. Συν τοις άλλοις, αποκάλυψαν ότι το Ισραήλ εκτελούσε επιθέσεις σε αμάχους είτε για να προκαλέσει τρόμο στον παλαιστινιακό λαό είτε στην προσπάθειά του να δολοφονήσει στελέχη της Αντίστασης στη Γάζα και στη Δυτική Οχθη. Αυτές οι αποκαλύψεις έρχονται για ακόμη μια φορά να διαλύσουν την εικόνα που παρουσιάζει το Ισραήλ ως φάρο ηθικής και δημοκρατίας στη Μέση Ανατολή.

Εκτενές ρεπορτάζ για το συγκεκριμένο γεγονός μπορείτε να βρείτε στο website της Δικτύωσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση (www.palestineresist.gr).

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο των μακελάρηδων και ο νέος διασυρμός των δωσίλογων
Επόμενο άρθρο Κόβουν αβέρτα κεφάλια

Σχετικά Αρθρα

Τι έρχεται μετά την καταστροφή της Γάζας; Μια απάντηση στον Γκιντεόν Λεβί

Διεθνή 6 Ιούν 2026, 10:22

Αραγτσί και Αλ-Χάγια επιβεβαίωσαν την ενότητα των μετώπων

Διεθνή 5 Ιούν 2026, 19:30

Ο επόμενος, την επόμενη φορά, δε θα προλάβει…

Στο τσακ γλίτωσε ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης του σιωναζιστικού στρατού

Διεθνή 5 Ιούν 2026, 08:37

«Δεν είμαστε από εκείνους που προδίδουν την παρακαταθήκη των μαρτύρων, της γης και του μέλλοντος των επόμενων γενεών»

Δήλωση του γενικού γραμματέα της Χεζμπολά Ναΐμ Κάσεμ

Διεθνή 5 Ιούν 2026, 07:20

O σιωναζιστής υπουργός Πολέμου υπόσχεται συνέχιση των επιθέσεων στον Λίβανο στο πλαίσιο μιας «υπό όρους» εκεχειρίας

Η Χεζμπολά έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα αποδεχτεί καμία συμφωνία που δεν περιλαμβάνει πλήρη ισραηλινή αποχώρηση και οριστικό τερματισμό των επιθέσεων

Διεθνή 4 Ιούν 2026, 23:01

Οι κουκουβάγιες κυνηγούν τη νύχτα

Διεθνή 4 Ιούν 2026, 09:01
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούνη

7 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτισμός

H Παλαιστίνη «εισέβαλε» ορμητικά και στη Biennale

6 Ιούν 2026, 11:18
Διεθνή

Τι έρχεται μετά την καταστροφή της Γάζας; Μια απάντηση στον Γκιντεόν Λεβί

6 Ιούν 2026, 10:22
Πολιτική

Υποκλοπές-παρακολουθήσεις: Ενα ζόμπι που κυνηγάει τον Μητσοτάκη

6 Ιούν 2026, 08:50
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

6 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούνη

6 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Πρόδωσε την τάξη του για χάρη του λαού

5 Ιούν 2026, 20:26
Διεθνή

Αραγτσί και Αλ-Χάγια επιβεβαίωσαν την ενότητα των μετώπων

5 Ιούν 2026, 19:30
Οικονομία

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Διπλασιάζουν τους μισθούς των δεσποτάδων!

5 Ιούν 2026, 18:52
Αγροτικά

Τον πήρε για οπλοπολυβόλο και του βγήκε νεροπίστολο

Προκλητική δήλωση Σχοινά για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

5 Ιούν 2026, 10:17
Διεθνή

Ο επόμενος, την επόμενη φορά, δε θα προλάβει…

Στο τσακ γλίτωσε ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης του σιωναζιστικού στρατού

5 Ιούν 2026, 08:37
Διεθνή

«Δεν είμαστε από εκείνους που προδίδουν την παρακαταθήκη των μαρτύρων, της γης και του μέλλοντος των επόμενων γενεών»

Δήλωση του γενικού γραμματέα της Χεζμπολά Ναΐμ Κάσεμ

5 Ιούν 2026, 07:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούνη

5 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

O σιωναζιστής υπουργός Πολέμου υπόσχεται συνέχιση των επιθέσεων στον Λίβανο στο πλαίσιο μιας «υπό όρους» εκεχειρίας

Η Χεζμπολά έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα αποδεχτεί καμία συμφωνία που δεν περιλαμβάνει πλήρη ισραηλινή αποχώρηση και οριστικό τερματισμό των επιθέσεων

4 Ιούν 2026, 23:01
Πολιτική

Νέα προβοκάτσια του «συστήματος Μαξίμου» κατά της Π. Τυχεροπούλου: προσπαθούν να τη βγάλουν «βρόμικη»!

4 Ιούν 2026, 22:06
Κόντρες

Ο Αγώνας του Αιώνα

4 Ιούν 2026, 20:30
Πολιτική

Λειτουργούν βρόμικα κυκλώματα στο δικαστικό μηχανισμό;

Μια επιστολή στο TVXS που έμεινε αναπάντητη απ' αυτούς που «φωτογραφίζει»

4 Ιούν 2026, 14:36
Η παπάρα

Οι καλύτερες γαργάρες γίνονται στου Πορτοσάλτε

4 Ιούν 2026, 12:55
Πολιτική

Θα μας φέρει και αμερικάνικα πυρηνικά όπλα ο Μητσοτάκης;

4 Ιούν 2026, 12:32
Διεθνή

Οι κουκουβάγιες κυνηγούν τη νύχτα

4 Ιούν 2026, 09:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούνη

1775: Οι Ηνωμένες Αποικίες μετονομάζονται σε Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

1929: Το Βατικανό γίνεται ανεξάρτητο κράτος, το μικρότερο στον κόσμο.

1968: Πρώτο θύμα της ΕΤΑ ο αστυνομικός Χοσέ Παρδίνες Αθκάι σε χτύπημα κοντά στο Σαν Σεμπαστιάν.

1970: Βόμβα στο Γαλάτσι.

1979: Οι πρώτες άμεσες εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο διεξάγονται στις εννιά χώρες-μέλη της ΕΟΚ.

1981: Πολεμικά αεροσκάφη του Ισραήλ καταστρέφουν πυρηνικό εργοστάσιο του Ιράκ.

1990: Αρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Νότια Αφρική μετά από δεκατέσσερα χρόνια.

1994: Εντοπίζεται βόμβα στην πρεσβεία του Βελγίου (ΕΛΑ-1η Μάη).

1999: Πρώτες ελεύθερες εκλογές μετά από σαράντα χρόνια στην Ινδονησία.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα που έχω αναλάβει τα καθήκοντα του Υπουργού Ανάπτυξης έχω πει ότι είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμα της επιχειρηματικότητας στο κέρδος. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχουν επενδύσεις, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Αλλά, εξίσου, πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στο τμήμα εκείνο της κοινωνίας που τα βγάζει πιο δύσκολα πέρα ή δεν τα βγάζει καθόλου πέρα. Απευθύνθηκα προς την ελληνική βιομηχανία τροφίμων και προς τα σούπερ μάρκετ, ζητώντας να πετύχουμε μία εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα.

Τάκης Θεοδωρικάκος (ΕΡΤnews, 29 Μάη)

«Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους είναι ένα μέτρο σκληρό αλλά δίκαιο στις δεδομένες συνθήκες. Λειτουργεί θετικά και βοηθάει την Ανεξάρτητη Αρχή να κάνει τους ελέγχους», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε. Ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, τονίζοντας ότι στις 63 κατηγορίες προϊόντων που αφορά το πλαφόν «έχουν γίνει 50 φορές λιγότερες ανατιμήσεις τον μήνα απ’ ό,τι γίνονταν πριν και 67 φορές περισσότερες μειώσεις τιμών». Όπως επισήμανε, αυτό αποδεικνύει «τη χρησιμότητα του ελέγχου και τη χρησιμότητα του μέτρου», καθώς χωρίς το πλαφόν, «η Ανεξάρτητη Αρχή δεν θα είχε τίποτα να ελέγξει». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν αποτελεί μόνιμο μέτρο: «Δεν είναι για πάντα. Δεν είναι το σχέδιό μας, δεν είναι το όραμά μας για την οικονομία. Αλλά όταν υπάρχει κόσμος ο οποίος δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις, δεν είναι ανάγκη εκεί να κερδίζεις 120%. Πρέπει να υπάρχει μέτρο, λογική και ισορροπία».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης (4 Ιούνη)

(Πρώτα πετάς την παπάρα της «εθνικής κοινωνικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα». Φυσικά, επιλέγεις το προστατευμένο περιβάλλον της ΕΡΤ με την απροκάλυπτη δημοσιοκαφρίλα. Χιλιοειπωμένη είναι, βέβαια, η παπάρα, αλλά έτσι και τσιμπούσαν και αποδέχονταν να παίξουν στο σόου οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων, φαντάζεστε τι θα είχαμε περάσει. Μια βδομάδα πρώτη μούρη στα κανάλια θα ήταν ο πολιτικός γυρολόγος. Οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων δεν έχουν όρεξη για τέτοια, οπότε τον έγραψαν στο γνωστό σημείο. Ο γυρολόγος, όμως, έχει αποδείξει ότι είναι αδίστακτος. Αυτή τη φορά διάλεξε το ακόμα πιο προστατευμένο περιβάλλον του Πορτοσάλτε για να κάνει γαργάρα την «εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα» και να αναφωνήσει σαν άλλος βουλευτής Καλοχαιρέτας: «Ετελείωσε, με το πλαφόν στο περιθώριο κέρδος, αυτό το πολύ σκληρό μέτρο, η ακρίβεια θα εξαφανιστεί». Ολοι ξέρουμε ότι το περιβόητο πλαφόν έχει ξαναεφαρμοστεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και κάθε άλλο παρά εξαφάνισε την ακρίβεια. Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, να κάνει αυτή την παρατήρηση και σχετική ερώτηση ο Πορτοσάλτες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo