Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ελα μωρέ, τι να τον κάνουν τον ψηφιακό μαστογράφο στη Νίκαια;
  • Χασάν Φαντλαλά: Η κυβέρνηση Αούν είναι «απόλυτα υποταγμένη» στις ΗΠΑ
  • Σαν σήμερα 22 Σεπτέμβρη
  • Σκιάχτηκαν οι Ιρανοί: Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας… διαλογίζεται
  • Ο Σχοινάς ανοίγει την πόρτα του εμβολιασμού για τον αφθώδη πυρετό και ομολογεί ότι επίκειται υποχρεωτική ορολογική εξέταση των ζώων
  • Γιατί βρίσκει πελατεία ο γκεμπελισμός;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Πολιτική κρίση και αντίσταση
Διεθνή

Λίβανος

Πολιτική κρίση και αντίσταση

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Ιαν 2006, 00:00

Πολιτική κρίση έχει ξεσπάσει στο Λίβανο τις τελευταίες βδομάδες με την διαμάχη μέσα στον κυβερνητικό συνασπισμό ολοένα να εντείνεται. Αιτία οι αντιθέσεις σχετικά με τη στάση απέναντι στη Συρία και το Ισραήλ και την ανάμιξη των Αμερικάνων και των Γάλλων στην εσωτερική πολιτική της χώρας. Οι αντισυριακές δυνάμεις, συσπειρωμένες γύρω από τον πρόεδρο Ουαλίντ Τζουμπλάτ, ζητούν αναθεώρηση της πολιτικής του Λιβάνου απέναντι στο Ισραήλ, αποφασιστική ρήξη με τη Συρία και συμμαχία με τους Αμερικάνους στην «αντιτρομοκρατική εκστρατεία». Ο συνασπισμός της Χεζμπολάχ με την Αμάλ (τις δύο κύριες δυνάμεις του ριζοσπαστικού αραβικού εθνικισμού στη χώρα) απαιτεί τη συνέχιση της αντίστασης ενάντια στο Ισραήλ για την απελευθέρωση και των τελευταίων λιβανέζικων εδαφών που κατέχει το τελευταίο (αγροκτήματα Σεμπάα), ουδέτερη στάση απέναντι στη Συρία (όχι επιστροφή των συριακών στρατευμάτων αλλά και εναντίωση σε κάθε αντισυριακή επίθεση) και καμία ανάμιξη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στο Λίβανο.

Η κρίση έγινε σφοδρότερη μετά από τις δηλώσεις του Τζουμπλάτ σε συριακή εφημερίδα την περασμένη Δευτέρα για την ανάγκη κατάσχεσης όλων των «όπλων της δολιότητας» στη χώρα, αφήνοντας υπονοούμενα για τον οπλισμό της Χεζμπολάχ και των παλαιστινιακών οργανώσεων, που σύμφωνα με ψήφισμα του ΟΗΕ πρέπει να αφοπλιστούν. Ομως, η Χεζμπολάχ δεν είναι μια περιθωριακή «τρομοκρατική» δύναμη. Μπορεί απ’ το 2001 να βρίσκεται στα μαύρα κατάστιχα με τις «τρομοκρατικές οργανώσεις» που έχει δημοσιεύσει το αμερικάνικο υπουργείο Εξωτερικών, έχει όμως πλατιά επιρροή στο λιβανέζικο λαό, πραγματικότητα που αποτυπώθηκε στην άνοδό της στις εκλογές του περασμένου καλοκαιριού, που της επέτρεψαν να συμμετάσχει στη νέα κυβέρνηση. Κι αυτό, λόγω της μακρόχρονης αντιστασιακής της δράσης, που έδιωξε τους Σιωνιστές απ’ το Νότιο Λίβανο στις αρχές της νέας χιλιετίας. Γι’ αυτό και μετά από την αντίδραση που υπήρξε, ο Τζουμπλάτ αναγκάστηκε να τα μαζέψει, δηλώνοντας ότι «παρεξηγήθηκαν» οι δηλώσεις του κι ότι αναφερόταν στα όπλα που σκότωσαν τον πρώην πρωθυπουργό αλλά και στα όπλα της παλαιστινιακής οργάνωσης «Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης – Γενική Διοίκηση». Ο αρχηγός της τελευταίας αποκάλυψε ότι υπήρξε έκκληση του Τζουμπλάτ να αφοπλιστεί με αντάλλαγμα πολιτική κάλυψη.

Είναι η πρώτη φορά που οι φωνές για αφοπλισμό των μη κυβερνητικών ένοπλων ομάδων δεν ακούγονται απ’ τους επικεφαλής της «παγκόσμιας αντιτρομοκρατικής εκστρατείας» αλλά από τον ίδιο τον Λιβανέζο πρωθυπουργό. Ο αφοπλισμός όμως δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Πράγμα που φαίνεται και από τη στάση των Αμερικάνων, που έχουν στείλει διαμεσολαβητή στη χώρα, προκαλώντας βίαιες διαδηλώσεις των φοιτητών στη Βηρυτό το περασμένο Σάββατο. Με ανακοίνωσή της η αμερικάνικη πρεσβεία στη Βηρυτό διέψευσε φήμες ότι ο πρεσβευτής της δήλωσε ότι «ήρθε η ώρα να ξεμπερδέψουμε με την Χεζμπολάχ». Η δήλωση αυτή προκάλεσε θυελλώδη αντίδραση, που εκδηλώθηκε και με τη συμμετοχή 10.000 διαδηλωτών (στην πλειοψηφία τους φοιτητών) την Τρίτη, σε αντιαμερικάνικη διαδήλωση που οργάνωσε η Χεζμπολάχ σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Λίβανος

Ποιοι είναι οι τρομοκράτες;
Επόμενο άρθρο

Λίβανος

Συνδυασμένα πυρά στη βασιλική δικτατορία

Σχετικά Αρθρα

Χασάν Φαντλαλά: Η κυβέρνηση Αούν είναι «απόλυτα υποταγμένη» στις ΗΠΑ

Διεθνή 22 Σεπ 2026, 08:37

Σκιάχτηκαν οι Ιρανοί: Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας… διαλογίζεται

Διεθνή 21 Σεπ 2026, 19:51

Δυτική Σαχάρα: Ελλάδα και Δανία στηρίζουν το μαροκινό σχέδιο «αυτονομίας»

Διεθνή 21 Σεπ 2026, 09:56

Η μωροφιλοδοξία ενός ηγέτη της αντιπολίτευσης ως ασπίδα του Ερντογάν

Διεθνή 20 Σεπ 2026, 10:39

Ανακοινώθηκε συμφωνία ΗΠΑ-Δανίας για τη Γροιλανδία

Αλλα λέει ο Τραμπ και άλλα οι Φρεντέρικσεν-Νίλσεν

Διεθνή 19 Σεπ 2026, 10:40

Τι είναι το σουμούντ;

Διεθνή 19 Σεπ 2026, 08:48
Ροή Ειδήσεων
Υγεία

Ελα μωρέ, τι να τον κάνουν τον ψηφιακό μαστογράφο στη Νίκαια;

22 Σεπ 2026, 08:59
Διεθνή

Χασάν Φαντλαλά: Η κυβέρνηση Αούν είναι «απόλυτα υποταγμένη» στις ΗΠΑ

22 Σεπ 2026, 08:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Σεπτέμβρη

22 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Σκιάχτηκαν οι Ιρανοί: Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας… διαλογίζεται

21 Σεπ 2026, 19:51
Αγροτικά

Ο Σχοινάς ανοίγει την πόρτα του εμβολιασμού για τον αφθώδη πυρετό και ομολογεί ότι επίκειται υποχρεωτική ορολογική εξέταση των ζώων

21 Σεπ 2026, 19:06
Κόντρες

Γιατί βρίσκει πελατεία ο γκεμπελισμός;

21 Σεπ 2026, 14:21
Πολιτική

Ερεσός Λέσβου: Μόνο σιωναζίστρια ή και κάτι παραπάνω;

21 Σεπ 2026, 12:55
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης, ο Μπελέρι, ο Κασιδιάρης: τι τους συνδέει;

21 Σεπ 2026, 11:50
Διεθνή

Δυτική Σαχάρα: Ελλάδα και Δανία στηρίζουν το μαροκινό σχέδιο «αυτονομίας»

21 Σεπ 2026, 09:56
Παιδεία

Η καλή σχολική χρονιά είναι εικονική πραγματικότητα

21 Σεπ 2026, 08:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Σεπτέμβρη

21 Σεπ 2026, 00:01
Πολιτική

Νίκος Μαζιώτης: Αν με επαινούσε η Γκίλφοϊλ, θα ανησυχούσα…

20 Σεπ 2026, 11:42
Αγροτικά

14 νέες εστίες ευλογιάς των αιγοπροβάτων σε μια εβδομάδα

20 Σεπ 2026, 11:21
Διεθνή

Η μωροφιλοδοξία ενός ηγέτη της αντιπολίτευσης ως ασπίδα του Ερντογάν

20 Σεπ 2026, 10:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Σεπτέμβρη

20 Σεπ 2026, 00:01
Αγροτικά

Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Η αλήθεια δεν κρύβεται με τα ψέματα των κολαούζων της κυβέρνησης

19 Σεπ 2026, 13:50
Πολιτισμός

Οι Βίκινγκ στην Αθήνα

19 Σεπ 2026, 11:22
Διεθνή

Ανακοινώθηκε συμφωνία ΗΠΑ-Δανίας για τη Γροιλανδία

Αλλα λέει ο Τραμπ και άλλα οι Φρεντέρικσεν-Νίλσεν

19 Σεπ 2026, 10:40
Διεθνή

Τι είναι το σουμούντ;

19 Σεπ 2026, 08:48
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

19 Σεπ 2026, 00:02
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Σεπτέμβρη

Ημέρα των hobbit.

Μάλι: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

1942: Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιζομένων Νέων ανατινάζει τα γραφεία της φιλοναζιστικής Εθνικοσοσιαλιστικής Πατριωτικής Οργάνωσης, νεκροί 43 Γερμανοί και Ιταλοί και 29 στελέχη της ΕΣΠΟ.

1968: Ιδρύεται η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας.

1968: Κυκλοφορεί παράνομα ο πρώτος «Οδηγητής».

1969: Βόμβες (ΚΕΑ) στον δεύτερο όροφο του δημαρχείου και μέσα στο κεντρικό ταχυδρομείο Αθήνας.

1980: Εκτελείται από κομάντο Σαντινίστας ο πρώην δικτάτορας της Νικαράγουα Αναστάσιο Σομόσα, που είχε καταφύγει στην Παραγουάη.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Λίβανος

    17Ν
    • Λίβανος

      Εφετείο 17Ν
  • Λίβανος

    ΕΛΑ
    • Λίβανος

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Λίβανος

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Λίβανος

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Λίβανος

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Λίβανος

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Λίβανος

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Λίβανος

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Λίβανος

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Λίβανος

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Λίβανος

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Λίβανος

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Λίβανος

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Λίβανος

      Λίβανος

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Λίβανος

      Λίβανος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Λίβανος

      Λίβανος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Λίβανος

      Λίβανος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Λίβανος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Λίβανος

    Λίβανος

    Ποιοι είμαστε
  • Λίβανος

    Λίβανος

    Επικοινωνία
  • Λίβανος

    Λίβανος

    Όροι χρήσης
  • Λίβανος

    Λίβανος

    Ποιοι είμαστε
  • Λίβανος

    Λίβανος

    Επικοινωνία
  • Λίβανος

    Λίβανος

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo