Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αλλοι πλακώνονται στα καταφύγια και άλλοι στριμώχνονται στους δρόμους
  • Η δυστυχία τους είναι ότι το Σύνταγμά τους δεν προβλέπει φίμωτρο
  • Το Ιράν αυξάνει σημαντικά τις εξαγωγές πετρελαίου μέσω τoυ Στενού του Ορμούζ από τότε που ανέλαβε τον έλεγχο της βασικής αυτής θαλάσσιας οδού
  • ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΒΟΛΗ | Καμάλ Αλτζαφάρι: Με τον Χασάν στη Γάζα (Παρασκευή 13 Μάρτη, 8:30 μμ, ΚΟΝΤΡΑ)
  • Ολοι/ες σήμερα στις 19:00 στο Σύνταγμα: Αντιπολεμική-αντιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία
  • Σαν σήμερα 12 Μάρτη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Ποια είναι η πραγματική απειλή;
Διεθνή

Ποια είναι η πραγματική απειλή;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Σεπ 2017, 00:00

«Το άτιμο έθνος της Βόρειας Κορέας έχει γίνει μεγάλη απειλή και όνειδος για την Κίνα η οποία προσπαθεί να βοηθήσει, όμως με μικρή επιτυχία». Με αυτά τα λόγια, μεταξύ άλλων, σχολίασε από τον λογαριασμό του στο Twitter ο Τραμπ την έκτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας την προηγούμενη βδομάδα, η οποία αναζωπύρωσε την ένταση των σχέσεών της με τις ΗΠΑ και τάραξε τα δημοσιογραφικά νερά, γεννώντας αμέτρητα δημοσιεύματα ανά την υφήλιο γεμάτα κινδυνολογία για την βορειοκορεάτικη απειλή και τη σύγκρουση με τις ΗΠΑ που έρχεται ολοένα και πιο κοντά. Ανεξάρτητα από τον αντιδραστικό χαρακτήρα του βορειοκορεάτικου καθεστώτος, θα πρέπει όμως να παραδεχτούμε ότι η «μεγάλη απειλή» δεν προέρχεται απ’ αυτό, όσο κι αν φαίνεται ότι… γυαλίζει το μάτι του βορειοκορεάτη προέδρου Κιμ Γιονγκ Ουν.
 
Ομως, η θεωρία του «τρελού» δικτάτορα (που στο παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα από τους κρατούντες για να συσκοτίσει τις πραγματικές αιτίες των πολέμων και φαίνεται να ταιριάζει γάντι αυτή τη φορά με τον Κιμ), δεν αντέχει σε στοιχειώδη ανάλυση των δεδομένων της πραγματικότητας. Κι αυτό γιατί ο Κιμ (όπως και ο Τραμπ και όλοι οι πρόεδροι ανά τον πλανήτη) δεν εκφράζει τίποτα περισσότερο από τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης που κάνει κουμάντο στη χώρα, η οποία έχει δώσει στον Κιμ (κατ’ αναλογία όπως στον Τραμπ η αμερικάνικη κεφαλαιοκρατία) το δικαίωμα να διαχειρίζεται τα ηνία της εξουσίας της.
 
Μπορεί όλος ο πλανήτης να θορυβήθηκε από την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας και τη δοκιμή της υδρογονοβόμβας λίγες μέρες αργότερα, όμως λίγοι (έως κανένας) θορυβήθηκαν από τις κοινές αμερικανο-νοτιοκορεάτικες  «αμυντικές» ασκήσεις που έγιναν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου υπό την κωδική ονομασία Ulchi-Freedom Guardian, στις οποίες συμμετείχαν γύρω στους 17.500 αμερικάνοι στρατιώτες και βοηθητικό προσωπικό, από τους οποίους οι 14.500 σταθμεύουν μόνιμα στις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα, καθώς και 50.000 στρατιώτες της Νότιας Κορέας μαζί με μισό εκατομμύριο άτομα ως πολιτικό προσωπικό. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με το ινστιτούτο Global Security (βλ. https://www.globalsecurity.org/military/ops/ulchi-freedom-guardian.htm), οι οποίες γίνονται κάθε χρόνο από τον Νοέμβρη του 1978 μέχρι σήμερα και βασίζονται σε ένα ηλεκτρονικό σύστημα προσομοίωσης πολεμικών επιχειρήσεων.
 
Μετά από την Ιαπωνία και τη Γερμανία, η Νότια Κορέα «φιλοξενεί» την τρίτη μεγαλύτερη αμερικάνικη στρατιωτική μηχανή στον κόσμο, με 35.000 στρατιώτες σε 83 στρατιωτικές εγκαταστάσεις ανά τη χώρα, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian (https://www.theguardian.com/world/2017/aug/11/north-korea-us-south-korea-huge-military-exercise). Μετά το τέλος του πολέμου της Κορέας (1953), οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα διεξάγουν κάθε χρόνο στρατιωτικές ασκήσεις, επιπρόσθετα των ασκήσεων που γίνονται από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία (η τελευταία κοινή αμερικανο-ιαπωνική άσκηση με πραγματικά πυρά έγινε λίγο αργότερα από την κοινή άσκηση ΗΠΑ-Νότιας Κορέας και διήρκεσε 18 μέρες).
 
Τον περασμένο Απρίλη, οι ΗΠΑ εγκατέστησαν στη Νότια Κορέα εξελιγμένο σύστημα αντιπυραυλικής ασπίδας, το οποίο δοκίμασαν για πρώτη φορά με την τελευταία τους άσκηση.
 
Συνεπώς, η πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας δεν γίνεται επειδή κάποιο πρωί ξύπνησε κακοδιάθετος ο «τρελάρας» Κιμ για να πετάξει τους πυραύλους του πάνω από την Ιαπωνία. Είναι κρίκος της πολεμικής αλυσίδας που εκτείνεται χρόνια με στρατιωτικές ενέργειες κι από τις δύο πλευρές. Ορισμένοι αναλυτές (βλ. New York Times) υποστηρίζουν ότι η βορειοκορεάτικη δοκιμή είναι ένα μήνυμα στο Πεκίνο (τον σταθερό και μακρόχρονο σύμμαχο της Βόρειας Κορέας) για να δράσει πιο ενεργά στην κατεύθυνση της έναρξης διαλόγου με τις ΗΠΑ, προκειμένου να μειωθεί η στρατιωτική τους παρουσία στην περιοχή και να γίνει αποδεκτή η ύπαρξη του πυρηνικού οπλοστασίου της Βόρειας Κορέας.
 
Από τη στιγμή που η Κίνα είναι η ιμπεριαλιστική δύναμη που στηρίζει και ελέγχει οικονομικά το βορειοκορεάτικο καθεστώς, το πιθανότερο είναι να είναι η ίδια η Κίνα που ανάβει το «πράσινο φως» στη Βόρεια Κορέα να κάνει τους λεονταρισμούς της, δίνοντας έτσι ένα μήνυμα στο Πεντάγωνο, ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να κάνουν μόνες τους παιχνίδι στη Νοτιοανατολική Ασία. Δεν έχει σημασία που η Κίνα καταδίκασε την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας. Τα λόγια αυτά είναι καλά για το διπλωματικό παιχνίδι, όμως η Κίνα δεν σταματά να διατηρεί τις άψογες οικονομικές της σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα, η οποία εξαρτάται κατά 90% από την Κίνα ως προς τις ενεργειακές και διατροφικές της ανάγκες. Αρκούσε η απειλή της Κίνας για διακοπή των οικονομικών σχέσεων με το βορειοκορεάτικο καθεστώς και οι λεονταρισμοί της Βόρειας Κορέας θα πήγαιναν περίπατο, όπως περίπατο είχαν πάει το 2007, όταν οι ΗΠΑ (επί προέδρου Μπους του νεότερου) είχαν αναθερμάνει προσωρινά τις σχέσεις τους με τη Βόρεια Κορέα που έκανε γαργάρα τους λεονταρισμούς της.
 
Γιατί όμως να το κάνει αυτό; Δε βολεύει την Κίνα η ύπαρξη της Βόρειας Κορέας, όπως βολεύει τις ΗΠΑ η ύπαρξη του Ισραήλ, για παράδειγμα; Τη βολεύει, προφανώς, ως αντίβαρο στην αμερικάνικη στρατιωτική παρουσία στην περιοχή, γι’ αυτό και ουσιαστικά δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει τη βορειοκορεατική επιθετικότητα όσο διατηρείται ανέπαφη η αμερικάνικη επιθετικότητα.
 
Και μόνο η σύγκριση μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας ως προς το ποιος έχει εξαπολύσει περισσότερους πολέμους ανά την υφήλιο, αρκεί για να καταλάβει κανείς ποιος συνιστά τη μεγαλύτερη απειλή για τον κόσμο. Αυτό δεν το λέμε για να βγάλουμε λάδι το βορειοκορεάτικο καθεστώς, το οποίο εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ιμπεριαλιστικής Κίνας, αλλά για να τελειώνουμε κάποια φορά με το παραμύθι του «άξονα του κακού» έναντι των «καλών» Αμερικάνων. Μόνιμη απειλή για τον πλανήτη και τους λαούς του είναι ο ιμπεριαλισμός και όχι κάποιοι ξεκάρφωτοι δικτάτορες. Αυτός είναι που μετατρέπει τον πόλεμο σε επικερδή μπίζνα και στην τελική λύση για να επικρατήσουν τα κοράκια του κεφαλαίου (είτε βιομηχανικού, είτε εμπορικού, είτε χρηματιστικού) της κάθε ιμπεριαλιστικής χώρας στις διεθνείς αγορές, αδιαφορώντας για την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Με αυτόν θα πρέπει να τελειώνουμε αν θέλουμε να είμαστε πραγματικά ασφαλείς… 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟδοστρωτήρας εργατικών δικαιωμάτων με προεδρικά διατάγματα!
Επόμενο άρθρο Οι σιωνιστές ακονίζουν τα μαχαίρια τους

Σχετικά Αρθρα

Αλλοι πλακώνονται στα καταφύγια και άλλοι στριμώχνονται στους δρόμους

Διεθνή 12 Μαρ 2026, 14:19

Το Ιράν αυξάνει σημαντικά τις εξαγωγές πετρελαίου μέσω τoυ Στενού του Ορμούζ από τότε που ανέλαβε τον έλεγχο της βασικής αυτής θαλάσσιας οδού

Διεθνή 12 Μαρ 2026, 10:19

Με αντοχή στους αμερικανοσιωνιστικούς βομβαρδισμούς, με καθημερινά πλήγματα στη σιωνιστική οντότητα και τις αμερικάνικες βάσεις στον Κόλπο και με κλειστό το Στενό του Ορμούζ, ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του Ιράν

Διεθνή 11 Μαρ 2026, 22:41

Δήλωση Ομάδων Λαϊκής Αντίστασης και Κοινοτικής Δράσης στον Λίβανο

Διεθνή 11 Μαρ 2026, 14:18

Σιγά μην ακούνε οι «αγορές» τoν ξεμωραμένο πορτοκαλομαλλιά φασίστα

Διεθνή 10 Μαρ 2026, 21:44

Σιωνιστικά μίντια: Η Χεζμπολά δείχνει ετοιμότητα για παρατεταμένη σύγκρουση

Αυξάνεται η πίεση στο βόρειο μέτωπο των σιωναζιστών

Διεθνή 10 Μαρ 2026, 15:13
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Αλλοι πλακώνονται στα καταφύγια και άλλοι στριμώχνονται στους δρόμους

12 Μαρ 2026, 14:19
Κόντρες

Η δυστυχία τους είναι ότι το Σύνταγμά τους δεν προβλέπει φίμωτρο

12 Μαρ 2026, 12:34
Διεθνή

Το Ιράν αυξάνει σημαντικά τις εξαγωγές πετρελαίου μέσω τoυ Στενού του Ορμούζ από τότε που ανέλαβε τον έλεγχο της βασικής αυτής θαλάσσιας οδού

12 Μαρ 2026, 10:19
Πολιτισμός

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΒΟΛΗ | Καμάλ Αλτζαφάρι: Με τον Χασάν στη Γάζα (Παρασκευή 13 Μάρτη, 8:30 μμ, ΚΟΝΤΡΑ)

Eνα υποβλητικό road trip στη Γάζα του 2001

12 Μαρ 2026, 00:59
Πολιτική

Ολοι/ες σήμερα στις 19:00 στο Σύνταγμα: Αντιπολεμική-αντιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία

Κάλεσμα της Δικτύωσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

12 Μαρ 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Μάρτη

12 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Με αντοχή στους αμερικανοσιωνιστικούς βομβαρδισμούς, με καθημερινά πλήγματα στη σιωνιστική οντότητα και τις αμερικάνικες βάσεις στον Κόλπο και με κλειστό το Στενό του Ορμούζ, ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του Ιράν

11 Μαρ 2026, 22:41
Πολιτική

Η Ζαρούλια στη φυλακή (για ξεκάρφωμα), οι υπόλοιποι έξω! Φινάλε-πρόκληση στη δίκη της εγκληματικής νεοναζιστικής συμμορίας

11 Μαρ 2026, 19:27
Πολιτική

Εφετείο ΧΑ: Ποινές-χάδι με βελούδινο γάντι

Μόνο η Ζαρούλια θα πάει φυλακή από όσους είχε ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του πρωτόδικα

11 Μαρ 2026, 15:47
Διεθνή

Δήλωση Ομάδων Λαϊκής Αντίστασης και Κοινοτικής Δράσης στον Λίβανο

11 Μαρ 2026, 14:18
Πολιτική

Στα μαλακά ρίχνουν (πάλι) τους νεοναζιστές εγκληματίες

11 Μαρ 2026, 13:34
Παιδεία

«Οχι» στη Νομική Σχολή του δημόσιου Πανεπιστήμιου Πατρών – «Ναι» στις Νομικές των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»

11 Μαρ 2026, 11:07
Πολιτισμός

«Αγκάθια και γαρύφαλλα»: Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ στα ελληνικά

Από τη Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

11 Μαρ 2026, 09:18
Παιδεία

Εκπαιδευτικοί αναλώσιμοι στο πλαίσιο του αυταρχικού σχολείου και των τρομοκρατικών ενεργειών της διοικητικής ιεραρχίας

11 Μαρ 2026, 00:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Μάρτη

11 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Σιγά μην ακούνε οι «αγορές» τoν ξεμωραμένο πορτοκαλομαλλιά φασίστα

10 Μαρ 2026, 21:44
Κόντρες

Κά(ρ)για Κάλλας

10 Μαρ 2026, 19:19
Διεθνή

Σιωνιστικά μίντια: Η Χεζμπολά δείχνει ετοιμότητα για παρατεταμένη σύγκρουση

Αυξάνεται η πίεση στο βόρειο μέτωπο των σιωναζιστών

10 Μαρ 2026, 15:13
Πολιτική

Μπούκουρας: Ψήφισα Δήμα – πήρα αναστολή!

Αμετανόητος δηλώνει ο νεοναζιστής πρώην βουλευτής

10 Μαρ 2026, 14:10
Παιδεία

Ανυποχώρητοι Εκπαιδευτικοί: Δεν συμμετέχουμε-ακυρώνουμε τις εξετάσεις PISA στην πράξη

10 Μαρ 2026, 12:04
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Μάρτη

Ημέρα κατά της λογοκρισίας στο διαδίκτυο.

Βενεζουέλα: Ημέρα σημαίας.

1972: Παραπέμπονται σε δίκη δεκαπέντε μέλη του ΠΑΚ που σχεδίαζαν σαμποτάζ κατά εργοστασίων και κατά του 6ου στόλου.

1982: Βόμβα στη μητρόπολη Αθηνών.

1993: Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στη Βομβάη, τριακόσιοι νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες.

1998: Βόμβες σε αντιπροσωπίες αυτοκινήτων στην Αθήνα (17Ν).

2003: Δολοφονείται ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ζόραν Τζίντζιτς.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo