Ηττα της αμερικάνικης πολιτικής χαρακτήρισε ο πονηρός Ρώσος πρόεδρος τη νίκη της Χαμάς στις βουλευτικές εκλογές της Παλαιστίνης, συμπληρώνοντας ότι δεν υποστηρίζει τη διακοπή της οικονομικής βοήθειας και δεν χαρακτηρίζει τη Χαμάς «τρομοκρατική οργάνωση». Την ίδια στιγμή το Κουαρτέτο (που συμμετέχει η Ρωσία μαζί με ΗΠΑ, ΕΕ, ΟΗΕ) έβγαζε ανακοίνωση που απειλούσε για διακοπή της οικονομικής βοήθειας στην κατεστραμμένη Παλαιστίνη, αν η Χαμάς δεν αποκηρύξει τη βία και δεν αποδεχτεί τον οδικό χάρτη αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα και το Ισραήλ. Αυτό θα πει να χειρίζεσαι καλά το μαστίγιο και το καρότο ή να προσπαθείς να εκμεταλλευτείς το στραπάτσο της εξωτερικής πολιτικής των άσπονδων φίλων σου για να διεισδύσεις στη Μέση Ανατολή.
…ο φασίστας Νετανιάχου…
Ο Νετανιάχου (αρχηγός πλέον του Λικούντ μετά από την αποχώρηση Σαρόν) δε μάσησε τα λόγια του. Τα αφήνουμε στην κρίση σας (η δική μας δίνεται στον τίτλο αυτού του σχολίου): «Το κράτος του “Χαμαστάν” δημιουργήθηκε μπροστά στα μάτια μας. Ενας δορυφόρος του Ιράν με τη μορφή των Ταλιμπάν. Δημιουργήθηκε ακριβώς δίπλα στην Ιερουσαλήμ, το Τελ-Αβίβ και το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν. Χρειαζόμαστε να κάνουμε αρκετή ψυχανάλυση επειδή αυτό ήταν προφανές ότι θα γίνει. Η πολιτική της μονομερούς αποχώρησης επιβράβευσε την τρομοκρατία της Χαμάς»!
…και η πεπατημένη
Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τη δουλειά του κανονικά. Δε μπορούσε να κρατηθεί άλλο και ακολούθησε την πεπατημένη λίγες μέρες μετά τις εκλογές, δολοφονώντας δύο μέλη της Τζιχάντ στην Τζενίν, κατά τη διάρκεια επιχείρησης σύλληψης «τρομοκρατών»! Ολα κι όλα, δε φτάνουν μόνο τα λόγια, πρέπει να γίνονται και πράξεις!