Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη
  • Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…
  • Ο Κυρανάκης στην πρωτοπορία του γκεμπελισμού
  • H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα
  • H ώρα του Φραπέ
  • Η κυβέρνηση πάει στα δικαστήρια την Απεργία-Αποχή των Διοικητικών ενάντια στις διαγραφές φοιτητών
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Ο εχθρός έχασε, η Αντίσταση νίκησε
Διεθνή

Χάλεντ Μισάλ

Ο εχθρός έχασε, η Αντίσταση νίκησε

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr31 Ιαν 2009, 00:00

Ενα σημαντικό τηλεοπτικό διάγγελμα εκφώνησε στις 21 Γενάρη, από το τηλεοπτικό κανάλι της Χαμάς «Αλ-Κουντς», ο εξόριστος στη Δαμασκό πολιτικός ηγέτης της οργάνωσης Χάλεντ Μισάλ. Το παραθέτουμε, γιατί από το περιεχόμενό του μπορεί να σχηματίσει κανείς μια πληρέστερη εικόνα για τις θέσεις που υποστηρίζει σ’ αυτή τη φάση η μεγαλύτερη δύναμη της Παλαιστινιακής Αντίστασης και κυρίαρχη στη Γάζα.

Ναι, η Γάζα αναδείχτηκε νικήτρια. Ναι, ο εχθρός έχασε και η Αντίσταση αναδείχτηκε νικήτρια και μαζί με αυτή ο λαός μας και το έθνος μας αναδείχτηκαν νικητές.

Δόξα τω Θεώ, η νίκη μας στη Γάζα ήταν μεγαλύτερη και εναργέστερη από τους ψεύτικους ισχυρισμούς του αντίπαλου και από την αμφιβολία που διέσπειραν οι συνεργάτες του και όσοι μας εγκατέλειψαν. Δεν αρκεί αυτό, για να φανεί ότι οι στόχοι του εχθρού δεν εκπληρώθηκαν; Τελικά, ηττήθηκε στο έδαφος, όπως ηττήθηκε και πολιτικά. Επειτα από τρεις βδομάδες, αναγκάστηκε να κηρύξει μονομερή κατάπαυση του πυρός και να υποχωρήσει χωρίς όρους που να περιορίζουν ή να δένουν τα χέρια της Αντίστασης.

Αυτός είναι ο πρώτος πόλεμος που ο λαός μας νίκησε στη χώρα του, ο πρώτος πραγματικός πόλεμος μεγάλης κλίμακας. Γι’ αυτό ο πόλεμος της Γάζας αποτελεί μια καμπή στο αγώνα ενάντια στο σιωνιστή εχθρό. Με τη σπουδαιότητά του, τα επιτεύγματά του, τον συγχρονισμό του και το μεγαλείο του, αποτελεί το θεμέλιο λίθο μιας αποτελεσματικής και σοβαρής στρατηγικής για την απελευθέρωση, που ξεκινά στην Παλαιστίνη και θα συνεχιστεί παντού, με τη στήριξη του έθνους.

Θα αναλάβουμε την ευθύνη μας για τους ξεσπιτωμένους έναν προς έναν. Με το θέλημα του Θεού, θα δώσουμε σε όλους κατάλυμα. Θα σας αποζημιώσουμε με ό,τι μπορούμε, αλλά την αποζημίωση για το αίμα και τις ψυχές σας θα τη λάβετε από το Θεό, στον κόσμο που θα έρθει, στον παράδεισο. Τα αδέλφια σας στο κίνημα της Χαμάς και στην κυβέρνηση του αδελφού μου Ισμαΐλ Χανίγια καθώς και το ένδοξο έθνος και οι ισλαμιστές ηγέτες δουλεύουν ήδη για να εκπληρώσουν αυτό το σχέδιο, το σχέδιο της ανοικοδόμησης, της στέγασης, της αποζημίωσης και της περίθαλψης των τραυματισμένων. Επικοινωνήσαμε με αρκετές χώρες, κάποιες από τις οποίες μάλιστα τις επισκεφτήκαμε. Ολοι δουλεύουν σαν μελίσσι για το καλό σας. Υπάρχουν δυο δρόμοι για το ρόλο μας σ’ αυτό το σχέδιο. Ο άμεσος δρόμος: στις οικογένειες των μαρτύρων και των τραυματιών και των οικογενειών που έχασαν τα σπίτια τους θα δώσουμε συγκεκριμένα χρηματικά ποσά, τις λεπτομέρειες των οποίων αφήνω για την κυβέρνηση του αδελφού μου Χανίγια. Επίσης, θα περιθάλψουμε τους τραυματίες. Αυτός είναι ο δρόμος που επείγει. Ο επόμενος δρόμος θα περιλαμβάνει ένα σχέδιο ανοικοδόμησης, με το οποίο θα σας αποζημιώσουμε για όλα όσα συνέβησαν και θα ξαναχτίσουμε ό,τι καταστράφηκε.

Απευθύνομαι στις αραβικές χώρες, αναφορικά με τα χρήματα που θα προσφέρετε εκ μέρους των χωρών σας και των καλών λαών σας: Εξετάστε εξονυχιστικά σε ποια χέρια θα τα δώσετε. Μην τα δώσετε σε χέρια διεφθαρμένων ανθρώπων. Υπάρχουν δυο επιλογές: είτε θα τα δώσετε στη νόμιμη κυβέρνηση του αδελφού μου Ισμαΐλ Χανίγια στη Γάζα –μια έντιμη κυβέρνηση με αποδεδειγμένη εμπειρία στην εξυπηρέτηση του λαού– για να καθοδηγήσει την ανοικοδόμηση κάτω από το δικό σας έλεγχο ή φέρτε σε πέρας αυτό το έργο οι ίδιοι, μέσω εταιριών από τις δικές σας χώρες, ταμείων και ινστιτούτων από τις δικές σας χώρες ή με οποιαδήποτε μέθοδο επιλέξετε, πάρτε οι ίδιοι στα χέρια σας τα σχέδια της ανοικοδόμησης. Αλλά σήμερα, κανένας Παλαιστίνιος –και πιστεύω κανένας ανάμεσα στους δικούς σας ανθρώπους– δε θα δεχτεί αυτά τα λεφτά να δοθούν στα χέρια των διεφθαρμένων. Ξέρετε την αλήθεια, έχετε μεγάλη εμπειρία σ’ αυτό.

Κάποιοι λένε: Τι είδους νίκη είναι αυτή, με όλη αυτή την καταστροφή; Μερικοί άνθρωποι βγήκαν από την τρύπα που είχαν κρυφτεί κατά τη διάρκεια του πολέμου. Φοβούνταν τον πόλεμο, γι’ αυτό χαμήλωσαν τις φωνές, φοβούμενοι την οργή των αραβικών, ισλαμικών και παλαιστινιακών μαζών. Σήμερα, άρχισαν να κράζουν σαν κοράκια, λέγοντας: «η Χαμάς πρέπει να δει τι συνέβη στη χώρα μας». Σε αυτούς λέμε τα εξής: Υπήρξε ποτέ λαός που απελευθερώθηκε χωρίς απώλειες; Ρίξτε μια ματιά στην Ιστορία. Αυτό είναι σημαντικό και πρέπει να φτάσει σε όλο τον κόσμο. Μεγάλες πόλεις στον κόσμο καταστράφηκαν και ξαναχτίστηκαν. Αυτές οι πόλεις υπέστησαν μεγάλη καταστροφή. Τι συνέβη στο Λονδίνο στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο; Τι συνέβη στο Παρίσι; Τι συνέβη στο Ανόι, στο Λένινγκραντ, στο Στάλινγκραντ; Τι συνέβη στους αδελφούς μας από τις οργανώσεις που έχουν ιστορία στο Λίβανο; Τι συνέβη στη Βηρυττό; Η Βηρυττός δεν ήταν δική σας χώρα, είσασταν φιλοξενούμενοι εκεί. Παρολαυτά πολεμήσατε για 88 μέρες. Γιατί λοιπόν θεμελιώνετε την αντίθεσή σας στην ακλόνητη σταθερότητα που επέδειξε η Γάζα, στην καταστροφή, στους σκοτω-     μούς και τις σφαγές, όταν ακόμη και σεις επιτρέψατε στους εαυτούς σας να συνεχίσετε έτσι για όλες αυτές τις μέρες στη Βηρυττό το 1982; Ποιον σέβεται  περισσότερο ο βρετανικός λαός, τον Τσόρτσιλ που πολέμησε τους Ναζί ή τον Τσάμπερλεν που κατεύναζε τον Χίτλερ; Ο γαλλικός λαός σέβεται τον Ντε Γκολ που από το Λονδίνο συνέχισε την αντίσταση ενάντια στους Ναζί στη Γαλία ή τον στρατηγό Πετέν, τον ηγέτη της κυβέρνησης του Βισί, που μοιάζει περισσότερο από οτιδήποτε στην Παλαιστινιακή «Αυτόνομη» Αρχή;

Μόνο οι δοξασμένοι καταγράφονται στην Ιστορία με φωτεινά γράμματα. Σε όσους κατευνάζουν τον εχθρό με το πρόσχημα της αποφυγής απωλειών έχουμε να πούμε ότι η νίκη μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο με αίμα. Το 1940, ο Τσόρτσιλ, που δεν θεωρείται τρομοκράτης σύμφωνα με τα σημερινά κριτήρια, γιατί είχε ευρωπαϊκό αίμα στις φλέβες του, είπε στο βρετανικό λαό, μόλις πήρε την εξουσία: «Μπορώ να σας υποσχεθώ μόνο ιδρώτα, αίμα, δάκρυα και μόχθο». Ετσι πρέπει να είναι οι ηγέτες. Οι ηγέτες δεν πρέπει να είναι επαίτες στις διαπραγματεύσεις. Στο Στάλιγκραντ, στο Λένινγκραντ – υπήρξαν 600.000 θύματα στο Λένινγκραντ και 1.000.000 εκτοπισμένοι άνθρωποι. Αυτός ο κανόνας ισχύει και για μας, όπως ισχύει για κάθε άλλο έθνος.

Αγαπημένοι μου αδελφοί της Δυτικής Οχθης, ήρθε η δική σας μέρα. Ξέρω ότι οργανώσατε μια Ιντιφάντα στο παρελθόν, αλλά η καταπίεση σας απέτρεψε από το να οργανώσετε μια νέα μεγάλη Ιντιφάντα, όπως κάνατε στο παρελθόν. Ομως, δεν μπορούμε να εναποθέσουμε όλο το εθνικό βάρος στη Γάζα.

Θέλουμε την παλαιστινιακή συμφιλίωση. Αλλά μετά το μάθημα της Γάζας, ποια θα είναι η βάση γι’ αυτή τη συμφιλίωση; Θέλουμε να βασιστεί στην Αντίσταση και στην πίστη στα εθνικά μας δίκαια και όχι σε ανώφελες διαπραγματεύσεις ή σε παραχωρήσεις, που αφορούν την Ιερουσαλήμ, το δικαίωμα της επιστροφής ή τη γη. Ναι, στηρίζουμε τον ενδοπαλαιστινιακό διάλογο, αλλά προκειμένου να είναι σοβαρός και αποτελεσματικός διάλογος πρέπει να προηγηθούν συγκεκριμένα βήματα. Οι πολιτικοί κρατούμενοι πρέπει να απελευθερωθούν και η συνεργασία της Ασφάλειας με τον εχθρό πρέπει να σταματήσει..

Ηταν ένα μάθημα για τους εχέφρονες ανθρώπους στη διεθνή κοινότητα, για το Κουαρτέτο και τη νέα διοίκηση του Ομπάμα και τους συμμάχους του στην Ευρώπη. Πρέπει να σταματήσουν το Ισραήλ και πρέπει να ξέρουν ότι το Ισραήλ δεν είναι σε θέση να υπερασπίζεται το εαυτό του, ότι η κατοχή και η επιθετικότητα δεν έχει μέλλον. Το δεύτερο μάθημα που πρέπει να πάρουν είναι ότι τρία χρόνια προσπάθειας αποκλεισμού της Χαμάς είναι αρκετά. Ηρθε η ώρα για σας ν’ αντιμετωπίσετε τη Χαμάς, η οποία κέρδισε τη νομιμοποίηση με τον αγώνα, με τις κάλπες, με την έλλειψη διαφθοράς, με τις υπηρεσίες της στο λαό και τώρα κέρδισε τη νομιμοποίηση με τη νίκη της ενάντια στην ισχυρότερη δύναμη στην περιοχή. Ηρθε η ώρα ν’ αντιμετωπίσετε κατάλληλα τη Χαμάς, όχι γιατί έχουμε να κερδίσουμε κάτι από αυτό. Για κανένα λόγο. Αυτό είναι εθνική επιταγή. Δεν επιβάλλουμε τους εαυτούς μας σε κανέναν.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Χάλεντ Μισάλ

Ενας φεύγει ένας μένει
Επόμενο άρθρο

Χάλεντ Μισάλ

Η σκυτάλη στο μέτωπο της Αντίστασης

Σχετικά Αρθρα

H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα

Διεθνή 2 Δεκ 2025, 18:21

Σιωναζιστές έποικοι σάπισαν στο ξύλο και λήστεψαν ξένους αλληλέγγυους

Σε χωριό της Δυτικής Οχθης

Διεθνή 2 Δεκ 2025, 10:59

Η απώλεια της στρατηγικής ισορροπίας του Ισραήλ

Πολιτική Ανάλυση

Διεθνή 1 Δεκ 2025, 13:35

Πάει κι ο «ψηλός», πλησιάζει η ώρα του «κοντού»;

Διεθνή 30 Νοέ 2025, 09:40

Η βόρεια σιωνιστική οντότητα παραμένει «παραλυμένη» ένα χρόνο μετά την κατάπαυση του πυρός

Οι έποικοι δυσκολεύονται να επιστρέψουν και να ξαναρχίσουν τη ζωή τους, ένα χρόνο μετά τη λήξη του πολέμου των σιωναζιστών στον Λίβανο

Διεθνή 29 Νοέ 2025, 09:54

Νίλα εισβολέων σιωναζιστών κομάντο σε συριακή κωμόπολη, μετά από ένοπλη αντίσταση των κατοίκων της

Διεθνή 28 Νοέ 2025, 20:14
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

3 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

2 Δεκ 2025, 22:49
Η παπάρα

Ο Κυρανάκης στην πρωτοπορία του γκεμπελισμού

2 Δεκ 2025, 19:40
Διεθνή

H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα

2 Δεκ 2025, 18:21
Κόντρες

H ώρα του Φραπέ

2 Δεκ 2025, 15:25
Εργατικά

Η κυβέρνηση πάει στα δικαστήρια την Απεργία-Αποχή των Διοικητικών ενάντια στις διαγραφές φοιτητών

2 Δεκ 2025, 14:11
Διεθνή

Σιωναζιστές έποικοι σάπισαν στο ξύλο και λήστεψαν ξένους αλληλέγγυους

Σε χωριό της Δυτικής Οχθης

2 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Δεκέμβρη

2 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Tα πολεμικά μονοπώλια και το ανώτατο κέρδος

1 Δεκ 2025, 19:21
Αγροτικά

Στα μπλόκα της αγροτιάς να σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς – Παλλαϊκό μέτωπο στήριξης των αγωνιζόμενων αγροτών

1 Δεκ 2025, 14:26
Διεθνή

Η απώλεια της στρατηγικής ισορροπίας του Ισραήλ

Πολιτική Ανάλυση

1 Δεκ 2025, 13:35
Κόντρες

Ξεφτίλα είναι η ίδια η Εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

1 Δεκ 2025, 11:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Δεκέμβρη

1 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Πάει κι ο «ψηλός», πλησιάζει η ώρα του «κοντού»;

30 Νοέ 2025, 09:40
Εργατικά

Καμιά ανοχή στις απολύσεις μητέρων – η μητρότητα είναι δικαίωμα, όχι ποινή!

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού EKΠΑ για απολυμένη εργαζόμενη στην καθαριότητα

30 Νοέ 2025, 06:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Νοέμβρη

30 Νοέ 2025, 00:01
Παιδεία

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ: Δεν θα συμπράξουμε στις διαγραφές φοιτητών για να μπορούμε να τους κοιτάμε στα μάτια

Κάλεσμα προς τους διδάσκοντες για κοινή δράση

29 Νοέ 2025, 20:05
Διεθνή

Η βόρεια σιωνιστική οντότητα παραμένει «παραλυμένη» ένα χρόνο μετά την κατάπαυση του πυρός

Οι έποικοι δυσκολεύονται να επιστρέψουν και να ξαναρχίσουν τη ζωή τους, ένα χρόνο μετά τη λήξη του πολέμου των σιωναζιστών στον Λίβανο

29 Νοέ 2025, 09:54
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

29 Νοέ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Νοέμβρη

29 Νοέ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

Ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες.

1905: Η αστυνομία συλλαμβάνει πολλούς αντιπροσώπους του Σοβιέτ Πετρούπολης, ανάμεσά τους ο Τρότσκι που εξορίζεται στη Σιβηρία.

1942: Παραιτείται η κυβέρνηση Τσολάκογλου, ορκωμοσία νέας υπό τον καθηγητή Κωνσταντίνο Λογοθετόπουλο που εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς τις αρχές κατοχής.

1944: «Δεκέμβρης» – Διαδήλωση του ΕΑΜ στην πλατεία Συντάγματος, αστυνομία και βρετανοί στρατιώτες χτυπάνε στο ψαχνό, 28 νεκροί και εκατό τραυματίες.

1973: Βόμβα των Λαϊκών Απελευθερωτικών Ομάδων Σαμποτάζ σε υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας (Αθήνα).

1984: Δυστύχημα στο εργοστάσιο της «Union Carbide» στο Bhopal της Ινδίας, 10.000 νεκροί και 300.000 τραυματίες.

1988: Τρεις βόμβες του ΕΛΑ σε υπηρεσίες της ΕΟΚ στην Αθήνα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, όταν μπλοκάρουν την εθνική οδό, όταν υπάρχει εν πάση περιπτώσει μία απεργία, να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει. Ακριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

(Ο Τσιάρας με τον Χατζηδάκη πρέπει να έμειναν «παγωτά». Αυτοί προσπαθούν να καλοπιάσουν τους αγρότες, τους καλούν στα γραφεία τους τονίζοντας ότι είναι πάντα ανοιχτά γι’ αυτούς, και έρχεται ένας συνάδελφός τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και χαρακτηρίζει τους αγρότες εκβιαστές και λαμόγια. Η θεωρία του εκβιασμού δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που υπάρχει ένας διεκδικητικός αγώνας που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, οι αγωνιζόμενοι χαρακτηρίζονται εκβιαστές. Οι ΔΕΗτζήδες επειδή «κατεβάζουν τους διακόπτες», οι εργάτες καθαριότητας επειδή δημιουργούν «κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων», οι υγειονομικοί επειδή «απειλούν τις ζωές των ασθενών», οι εκπαιδευτικοί επειδή «παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας», οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές επειδή «ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο». Για τους αγρότες υπάρχει από παλιά ένα ποτ πουρί γκεμπελίστικων κατηγοριών, που ξεκινούν από το «προσεχώς Βουλγάρες» και καταλήγουν στα «σκυλάδικα» και στα «πολυτελή τζιπ». Ο Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της… μοντέρνας ακροδεξιάς, παιδί της γαλάζιας γενιάς του «party μωρή άρρωστη», κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εντελώς αστοιχείωτος, όπως όλοι οι ακροδεξιοί γκεμπελίσκοι, δεν ξέρει καν τι είναι το ΟΣΔΕ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών -των εκβιασμών, όπως τους χαρακτηρίζει, αλλά αποτέλεσμα της ήττας αυτών των αγώνων και της κυριαρχίας των καταστροφικών για τη φτωχή αγροτιά πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ. Είναι της μόδας όμως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τι κάνει ο Κυρανάκης; Αδίστακτα και ανερυθρίαστα βαφτίζει τους αγρότες των μπλόκων λαμόγια, με τη λογική «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ενώ έχει στηθεί μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγείο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, με επιτελάρχες υπουργούς, αξιωματικούς γενικούς γραμματείς και προέδρους και αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαξιωματικούς διάφορους Φραπέδες, Χασάπηδες, Καλφούτζους, Χλύκες κ.ά., που από τη μια αρπάζει τεράστια ποσά επιδοτήσεων με παράνομο τρόπο, μοιράζοντάς τες ιεραρχικά, και από την άλλη επικεντρώνεται στην αντι-δεξιά Κρήτη με στόχο να τη βάψει «μπλε» στις εκλογές του 2023, για να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυρανάκης αντιστρέφει την πραγματικότητα, εξαφανίζει την εγκληματική οργάνωση και βάζει στη θέση της τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Κυρανάκης να φαίνεται εκτός γραμμής, όσο όμως οι αγρότες θα στέκονται στα μπλόκα, σε μπλόκα μαχητικής διεκδίκησης πάνω στις εθνικές οδούς και όχι απλής διαμαρτυρίας στους παράδρομους, η άποψη Κυρανάκη, θα γίνεται κυρίαρχη στον κυβερνητικό λόγο και ακόμα περισσότερο στο λόγο των -αλητών, ρουφιάνων- δημοσιογράφων που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Χάλεντ Μισάλ

    17Ν
    • Χάλεντ Μισάλ

      Εφετείο 17Ν
  • Χάλεντ Μισάλ

    ΕΛΑ
    • Χάλεντ Μισάλ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Χάλεντ Μισάλ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Χάλεντ Μισάλ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Χάλεντ Μισάλ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Χάλεντ Μισάλ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Χάλεντ Μισάλ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Χάλεντ Μισάλ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Χάλεντ Μισάλ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Χάλεντ Μισάλ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Χάλεντ Μισάλ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Χάλεντ Μισάλ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Χάλεντ Μισάλ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Χάλεντ Μισάλ

      Χάλεντ Μισάλ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Χάλεντ Μισάλ

      Χάλεντ Μισάλ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Χάλεντ Μισάλ

      Χάλεντ Μισάλ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Χάλεντ Μισάλ

      Χάλεντ Μισάλ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Χάλεντ Μισάλ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Χάλεντ Μισάλ

    Χάλεντ Μισάλ

    Ποιοι είμαστε
  • Χάλεντ Μισάλ

    Χάλεντ Μισάλ

    Επικοινωνία
  • Χάλεντ Μισάλ

    Χάλεντ Μισάλ

    Όροι χρήσης
  • Χάλεντ Μισάλ

    Χάλεντ Μισάλ

    Ποιοι είμαστε
  • Χάλεντ Μισάλ

    Χάλεντ Μισάλ

    Επικοινωνία
  • Χάλεντ Μισάλ

    Χάλεντ Μισάλ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo