Μετά και το 60% των μελών του «Κινήματος 5 Αστέρων» που τάχθηκε υπέρ της στήριξης της κυβέρνησης Ντράγκι (βάζοντας το κόμμα σε διαδικασία διάσπασης), ο πρώην κεντρικός ευρωτραπεζίτης ανακοίνωσε την κυβέρνησή του και ορκίστηκε και επίσημα το περασμένο Σάββατο ενώπιον του προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα ως ο επικεφαλής της 67ης μεταπολεμικής ιταλικής κυβέρνησης (μια κυβέρνηση κάθε έντεκα-δώδεκα μήνες!).
Για να σχηματίσει το υπουργικό του συμβούλιο ο Ντράγκι απευθύνθηκε σε εκπροσώπους του κεφαλαίου και σε στελέχη του «βαθέος κράτους» (αυτού που κρατάει το τιμόνι της καπιταλιστικής Ιταλίας, όταν το κομματικό εποικοδόμημα τραμπαλίζεται), στους οποίους μοίρασε οχτώ υπουργεία (τα βασικότερα σ’ αυτή τη φάση, αυτά που θα διαχειριστούν τα πολλά λεφτά), διανέμοντας τα δεκαπέντε υπόλοιπα υπουργεία σε στελέχη που υπέδειξαν τα κοινοβουλευτικά κόμματα (όλα, πλην του ανοιχτά φασιστικού «Αδελφοί της Ιταλίας» στηρίζουν την κυβέρνηση Ντράγκι και πήραν από τρεις υπουργούς το καθένα).
Το υπουργείο Οικονομικών δόθηκε στον Ντανιέλε Φράνκο, υποδιοικητή της Τράπεζας της Ιταλίας. Το υπουργείο Εσωτερικών στη Λουτσιάνα Λαμοργκέζε, κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου επί πολλά χρόνια. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στον Ενρίκο Τζιοβανίνι, επικεφαλής της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας και πρώην στέλεχος του ΟΟΣΑ. Το υπουργείο Ψηφιακής Μετάβασης στον Βιτόριο Κολάο, επί δεκαετία CEO της Vodafone. Το υπουργείο Δικαιοσύνης στη Μάρτα Καρτάμπια, πρώην πρόεδρο του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Το υπουργείο Πράσινης Μετάβασης στον Ρομπέρτο Τσινγκολάνι, διευθυντικό στέλεχος του μονοπωλίου παραγωγής όπλων Leonardo SpA.
Ο Λουίτζι ντι Μάιο (Κίνημα 5 Αστέρων) παραμένει υπουργός Εξωτερικών, ο Τζιανκάρλο Τζιορτζέτι (υπαρχηγός του Σαλβίνι στη φασιστική Λέγκα) ορίστηκε υπουργός Βιομηχανίας και ο Αντρέα Ορλάντο (Δημοκρατικό Κόμμα) υπουργός Εργασίας. Υπουργός Αμυνας συνεχίζει να είναι ο Λορέντζο Γκουερίνι και Υγείας ο Ρομπέρτο Σπεράντσα (και οι δύο κατείχαν τα χαρτοφυλάκια στην κυβέρνηση Κόντε). Δεν ορίστηκε υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, πόστο το οποίο ο Ντράγκι μάλλον θα κρατήσει για τον εαυτό του.
Οταν διατάζει το κεφάλαιο, το υπηρετικό προσωπικό σωπαίνει και μπαίνει στη γραμμή. Τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα.