Η ανακοίνωση είναι από το «Διεθνές Κίνημα Αλληλεγγύης» (ISM) στη Γάζα και τη δημοσιεύουμε αυτούσια για να μην ξεχνάμε τα εγκλήματα του σιωνιστικού κράτους, που συνεχίζονται στην Γάζα:
«24 Φλεβάρη 2009, 9 το πρωί, Χουζάα, Χαν Γιούνις στη Λωρίδα της Γάζας.
Παλαιστίνιοι αγρότες που συνοδεύονταν από διεθνείς εργαζόμενους για τα ανθρώπινα δικαιώματα πυροβολήθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις στο χωριό Χουζάα κοντά στην Χαν Γιούνις σήμερα το πρωί. Οι αγρότες και οι διεθνείς ακτιβιστές επιχείρησαν να δουλέψουν σε ένα έδαφος περίπου 300 μέτρα από την “πράσινη ζώνη”:
“Συνοδεύαμε τους αγρότες στο μάζεμα αρακά από τη γη τους. Οι αγρότες στην πλειοψηφία τους ήταν ηλικιωμένοι άντρες και γυναίκες με τα παιδιά τους. Ημασταν στα χωράφια μόνο για πέντε λεπτά, όταν οι ισραηλινές δυνάμεις άρχισαν να πυροβολούν. Πιστεύω ότι οι πυροβολισμοί έρχονταν από τέσσερα στρατιωτικά τζιπ κι ένα χάμερ. Οι σφαίρες έπεφταν πολύ κοντά μας και ήταν από ελεύθερους σκοπευτές. Μια ηλικιωμένη γυναίκα παρέλυσε τόσο πολύ από τον φόβο της που δε μπορούσε να μετακινηθεί από το έδαφος, πριν κατορθώσουμε να την μεταφέρουμε έξω από τα χωράφια. Ενώ η πλειοψηφία των χωρικών έφυγε από την περιοχή, ορισμένοι είπαν ότι θα πρέπει να επιστρέψουν για να δουλέψουν στη γη τους αργότερα στη διάρκεια της ημέρας. Υπάρχει έντονη ανησυχία ότι ο ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει να σκοπεύει αυτούς τους αγρότες” (Eva Bartlett, Καναδάς – International Solidarity Movement).
“Εχω δυο παιδιά. Θα πρέπει να πάω πίσω στα χωράφια για να δουλέψω εκεί σήμερα. Αυτή είναι η ζωή μας τι να κάνουμε;” (Μοχάμεντ Αμπού Τζελά – αγρότης από το χωριό Χουζάα).
Τέσσερις παλαιστίνιοι αγρότες πυροβολήθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις από τις 27 Γενάρη και μετά, ενώ εργάζονταν σε απόσταση 700 μέτρων από την “πράσινη ζώνη”. Στις 18 Φλεβάρη, ο εργάτης γης Μοχάμεντ Ιμπραχίμ, 20 ετών, χτυπήθηκε στο δεξί πόδι, ενώ οι αγρότες μαζί με διεθνείς ακτιβιστές επιχειρούσαν να φύγουν αφού είχαν δουλέψει στη γη τους για δυο ώρες υπό τη συνεχή παρακολούθηση των ισραηλινών δυνάμεων. Στις 18 Γενάρη, ο Μάχερ Αμπού Ρατζίλε (24 ετών) από το χωριό Χουζάα δολοφονήθηκε από ισραηλινούς στρατιώτες ενώ εργαζόταν στη γη του, 400 μέτρα από την “πράσινη γραμμή”. Στις 20 Γενάρη, ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν τον 42χρονο Ουαλίντ αλ-Αστάλ από την Αλ Καράρα (κοντά στην Χαν Γιούνις) στο δεξί του πόδι, ενώ στις 27 Γενάρη, ο Ανουάρ αλ-Μπουραΐμ πυροβολήθηκε στο λαιμό και σκοτώθηκε.
ΥΓ: Ταυτόχρονα με τις επιθέσεις εναντίον των παλαιστίνιων αγροτών, οι Σιωνιστές συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς των υπόγειων σηράγγων που είναι η μοναδική πηγή μεταφοράς βασικών ειδών διατροφής και διαβίωσης στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας. Οπως φαίνεται, οι Σιωνιστές δεν έχουν καμία διάθεση για ειρήνη στην περιοχή. Αυτό φάνηκε όταν έφτασαν στο σημείο να απολύσουν ακόμα και τον δικό τους διαπραγματευτή για την εκεχειρία στη Γάζα, όταν δήλωσε ότι με την στάση του το Ισραήλ εξευτελίζει τον τελευταίο σύμμαχό του στην περιοχή, την Αίγυπτο.