Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;
  • «Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού
  • Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου
  • «Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 5 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Νέο σκάνδαλο αρχιδολοφόνων
Διεθνή

Κολομβία

Νέο σκάνδαλο αρχιδολοφόνων

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr7 Ιούν 2008, 00:00

Τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η κατευθυνόμενη από το Λευκό Οίκο προπαγανδιστική εκστρατεία εναντίον των προέδρων της Βενεζουέλας και του Εκουαδόρ, με βάση τα υποτιθέμενα αρχεία του υπολογιστή του Ραούλ Ρέγιες, ηγετικού στελέχους των FARC, που «διασώθηκαν» κατά μαγικό τρόπο από τον αεροπορικό βομβαρδισμό του καταυλισμού των ανταρτών, κατά οποίο σκοτώθηκαν ο Ρέγιες και 20 αντάρτες, ένα νέο σκάνδαλο-κόλαφος για τον αμερικανόδουλο κολομβιανό πρόεδρο, Αλβάρο Ουρίμπε, συγκλονίζει την Κολομβία.

Πρόκειται για την έκδοση στις ΗΠΑ, στις 13 Μαϊου, 14 διοικητών των αποσπασμάτων θανάτου, για την οποία στο προηγούμενο φύλλο της «Κόντρας» είχαμε διατυπώσει την εκτίμηση ότι αποτελεί προϊόν συμφωνίας όλων των εμπλεκόμενων πλευρών και αναμένεται να αξιοποιηθεί κατάλληλα στα πλαίσια του αμερικάνικου σχεδίου κλιμάκωσης της έντασης και αποσταθεροποίησης στη Λατινική Αμερική.

Εχουμε και λέμε λοιπόν. Στη διάρκεια του 2006, οι περισσότεροι διοικητές και 31.000 ένοπλοι των αποσπασμάτων θανάτου κατέθεσαν τα όπλα, στα πλαίσια ενός προκλητικά ευνοϊκού νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση Ουρίμπε, ο οποίος πρόβλεπε μικρές ποινές (ανώτατη ποινή φυλάκισης 8 χρόνια) και μη έκδοση στις ΗΠΑ όσο απέχουν από εγκληματικές πράξεις, αν ομολογήσουν τα εγκλήματά τους και αποζημιώσουν τα θύματά τους. Και ενώ η ανακριτική διαδικασία βρισκόταν σε εξέλιξη, φέρνοντας καθημερινά στο φως νέα στοιχεία για τις σχέσεις και τη συνεργασία των αποσπασμάτων θανάτου και στενών συνεργατών και συμμάχων του κολομβιανού προέδρου, ο Ουρίμπε αποφάσισε εντελώς αιφνιδιαστικά την έκδοση στις ΗΠΑ των 14 αρχιδολοφόνων, προκαλώντας κατάπληξη ακόμη και στους εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την υπόθεση αυτή, όπως επισημαίνεται σε σχετικό ρεπορτάζ (28/5/08) του Associated Press. Ο λόγος; Γιατί, όπως δήλωσε ο Ουρίμπε, συνέχιζαν να καθοδηγούν από τη φυλακή τις εγκληματικές δραστηριότητες των συμμοριών τους. Η έκδοσή τους έγινε τα μεσάνυχτα, με άκρα μυστικότητα και πρωτοφανή μέτρα ασφάλειας. Χωρίς όμως τα σημαντικότερα αποδεικτικά στοιχεία για το έγκλημα της διακίνησης ναρκωτικών, για το οποίο θα δικαστούν στις ΗΠΑ. Και αυτά είναι οι φορητοί υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα που είχαν μέσα στα κελιά τους οι κατηγορούμενοι, στο πλαίσιο της ευνοϊκής μεταχείρισης που τους πρόσφερε ο προαναφερόμενος νόμος.

Οπως αποκαλύφτηκε λίγες μέρες αργότερα, 6 από τους 11 φορητούς υπολογιστές και κάποια κινητά τηλέφωνα των αρχιδολοφόνων που εκδόθηκαν στις ΗΠΑ είχαν κάνει φτερά. Ο ένας υπολογιστής, που ανήκε στο διαβόητο Σαλβατόρε Μανκούσο, δεν έχει ακόμη εντοπιστεί. «Εντελώς συμπτωματικά», ο υπολογιστής του Μανκούσο είχε βγει από τη φυλακή για επισκευή στις 10 Μαΐου, μόλις τρεις μέρες πριν την έκδοση, όπως δήλωσε ο διευθυντής της φυλακής. Ο Μανκούσο έχει ενοχοποιήσει με τις αποκαλύψεις του τους περισσότερους πολιτικούς και αξιωματικούς του στρατού που είχαν σχέσεις με τα αποσπάσματα θανάτου. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι, σε συνεργασία με πολιτικούς και αξιωματικούς του Κολομβιανού στρατού, είχε αναλάβει στη δεκαετία του ’90 να χτυπήσει τους αριστερούς αντάρτες και να αποκτήσει τον έλεγχο των κολομβιανών ακτών της Καραϊβικής, δολοφονώντας χιλιάδες ανθρώπους και αρπάζοντας εκατομμύρια εκταρίων γης. Ο δεύτερος υπολογιστής, που ανήκε στο Ραμίρο Βανόι, παραδόθηκε στις δικαστικές αρχές από το δικηγόρο του μια ολόκληρη βδομάδα μετά την έκδοσή του και οι υπόλοιποι τέσσερις δύο μέρες μετά την έκδοση των κατόχων τους.

Ο σάλος που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις αυτές, ανάγκασαν το διευθυντή των φυλακών της Κολομβίας, Εδουάρδο Μοράλες, να κάνει δηλώσεις, που επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τη θέση της κυβέρνησης Ουρίμπε και επιβεβαιώνουν τη συνεργασία της με τους αρχιδολοφόνους των αποσπασμάτων θανάτου ακόμη και στην υπόθεση της έκδοσής τους. Σύμφωνα με το προαναφερόμενο ρεπορτάζ του Associated Press, o Μοράλες δήλωσε ότι δεν είχε καμιά δυνατότητα να εμποδίσει τους παραστρατιωτικούς διοικητές να συνεχίζουν να καθοδηγούν τα εγκληματικά δίκτυα από τα κελιά τους και ότι δεν έλαβε καμιά διαταγή από τους προϊσταμένους του (προφανώς από τον κύκλο του Ουρίμπε στην προκειμένη περίπτωση, γιατί μόνος αυτός γνώριζε την απόφαση έκδοσης) να προστατέψει τα αποδεικτικά στοιχεία στα κελιά τους, γι’ αυτό προφανώς παραδόθηκαν ως απλά προσωπικά τους αντικείμενα, όπως οι τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα, στις οικογένειές τους! Το ίδιο και η αστυνομική δύναμη που είχε αναλάβει τη διαδικασία της έκδοσής τους. Οχι μόνο δεν είχε εντολή να κατάσχει αποδεικτικά στοιχεία, αλλά δεν είχε ούτε το δικαίωμα να μπει στα κελιά τους, όπως δήλωσε ο επικεφαλής αξιωματικός.

Τα γεγονότα αυτά δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία ότι η έκδοση των αρχιδολοφόνων παραστρατιωτικών στις ΗΠΑ είναι αποτέλεσμα συμφωνίας και συναλλαγής της κυβέρνησης Ουρίμπε μαζί τους, με ανταλλάγματα προφανώς πολύ μεγαλύτερα από την εξαφάνιση των επίμαχων υπολογιστών και  των κινητών τηλεφώνων με τα σημαντικότερα ενοχοποιητικά στοιχεία, όχι μόνο σε βάρος των κατηγορουμένων, αλλά και σε βάρος πολιτικών και στρατιωτικών παραγόντων και αξιωματούχων. Οι αποκαλύψεις για τις ύποπτες διαδρομές των υπολογιστών και τη βέβαιη παραποίηση των αρχείων τους, η οποία δεν θα αποδειχτεί φυσικά ποτέ, μπορεί προσωρινά να δημιουργούν προβλήματα στην προσπάθειά του Ουρίμπε να προβληθεί ως αποφασιστικός διώκτης των παραστρατιωτικών που παραβιάζουν το νόμο και να αποστασιοποιηθεί από τους συνεργάτες τους που κατηγορού-νται ή έχουν καταδικαστεί και φυλακισθεί για συνεργασία με τα αποσπάσματα θανάτου.

Παρόλα αυτά, θα καταφέρει να εκπληρώσει ένα βασικό στόχο. Να κλείσει το παραστρατιωτικό σκάνδαλο που συγκλονίζει εδώ και πολλούς μήνες την Κολομβία. Μέχρι στιγμής, με βάση τις αποκαλύψεις των παραστρατιωτικών ναρκωδολοφόνων, 65 μέλη του κογκρέσου αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δεσμούς και συνεργασία με τα αποσπάσματα θανάτου και 31 έχουν ήδη καταδικαστεί και βρίσκονται στη φυλακή, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι συνεργάτες και πολιτικοί σύμμαχοι του κολομβιανού προέδρου.

Οσο για τους 14 παραστρατιωτικούς που έχουν εκδοθεί στις ΗΠΑ, θα δικαστούν μόνο για την κατηγορία του εμπορίου ναρκωτικών. Το αμερικάνικο υπουργείο Δικαιοσύνης δεν ενδιαφέρεται να μάθει πόσες χιλιάδες συνδικαλιστές, αγρότες, αριστερούς ανθρώπους έχουν δολοφονήσει και πόση γη έχουν αρπάξει. Αν μάλιστα συμφωνήσουν να συνεργαστούν και «αποκαλύψουν» αυτά που θέλουν οι Αμερικάνοι, δηλαδή να συνδέσουν τον Τσάβες και τις άλλες μη αρεστές στο Λευκό Οίκο κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής με το εμπόριο ναρκωτικών, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.

Σημειωτέον, ότι πριν από λίγες μέρες δόθηκαν από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Κολομβίας τα τελευταία στοιχεία για τα θύματα των αποσπασμάτων θανάτου, με βάση τις καταθέσεις τους, από τα οποία προκύπτει ότι έχουν ομολογήσει 5.841 εγκλήματα, ότι έχουν βρεθεί τα πτώματα 1.492 θυμάτων σε μαζικούς τάφους και ότι υπάρχουν ακόμη περίπου 4.000 μαζικοί τάφοι που δεν έχουν ανοίξει.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Κολομβία

Φυσικοί σύμμαχοι
Επόμενο άρθρο

Κολομβία

Σύνταγή 2004, ξινισμένο φαγητό…

Σχετικά Αρθρα

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

Διεθνή 4 Ιούλ 2025, 21:30

Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)

Διεθνή 3 Ιούλ 2025, 07:32

Γάζα: Παιχνίδια ψυχολογικού πολέμου από Τραμπ-Νετανιάχου

Διεθνή 2 Ιούλ 2025, 13:36

Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών

Εντυπωσιακά βίντεο από τον ανταρτοπόλεμο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Διεθνή 1 Ιούλ 2025, 20:12

Γιατί λυσσάει ο σιωναζιστικός όχλος;

Διεθνή 1 Ιούλ 2025, 08:42

Γάζα: To τελευταίο ρεπορτάζ

Θερίζουν τους δημοσιογράφους της Γάζας οι σιωναζιστές

Διεθνή 1 Ιούλ 2025, 07:57
Ροή Ειδήσεων
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

4 Ιούλ 2025, 20:22
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

4 Ιούλ 2025, 14:41
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Πολιτική

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

3 Ιούλ 2025, 14:53
Παιδεία

Στρατηγικό Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης 2025 – 2027

Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία

3 Ιούλ 2025, 08:52
Διεθνή

Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)

3 Ιούλ 2025, 07:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούλη

3 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Την καταδίκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας Νταγιάντα στη δίκη των 7 μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

2 Ιούλ 2025, 22:08
Διεθνή

Γάζα: Παιχνίδια ψυχολογικού πολέμου από Τραμπ-Νετανιάχου

2 Ιούλ 2025, 13:36
Η παπάρα

Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του

2 Ιούλ 2025, 12:01
Κόντρες

Κούλη πεσόντος πας Σαλμάς ξυλεύεται

2 Ιούλ 2025, 09:59
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

Βενεζουέλα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1811).

Ρουάντα, Μπουρούντι: Ημέρα εθνικής ενότητας – ειρήνης.

1932: Πραξικόπημα Σάλαζαρ στην Πορτογαλία, εγκαθίδρυση δικτατορίας (ως το 1974).

1975: 32 βασανιστές της δικτατορίας παραπέμπονται σε στρατοδικείο.

1988: Βόμβες στον πρώτο όροφο της Διεύθυνσης Βιομηχανίας Νομαρχίας Δυτικής Αττικής και στον ημιώροφο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΠΕΡΠΑ (ΕΛΑ).

1994: Επιστρέφει ο Γιάσερ Αραφάτ στη Δυτική Οχθη μετά από 27 χρόνια εξορίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Κολομβία

    17Ν
    • Κολομβία

      Εφετείο 17Ν
  • Κολομβία

    ΕΛΑ
    • Κολομβία

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Κολομβία

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Κολομβία

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Κολομβία

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Κολομβία

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Κολομβία

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Κολομβία

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Κολομβία

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Κολομβία

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Κολομβία

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Κολομβία

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Κολομβία

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Κολομβία

      Κολομβία

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Κολομβία

      Κολομβία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Κολομβία

      Κολομβία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Κολομβία

      Κολομβία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Κολομβία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Κολομβία

    Κολομβία

    Ποιοι είμαστε
  • Κολομβία

    Κολομβία

    Επικοινωνία
  • Κολομβία

    Κολομβία

    Όροι χρήσης
  • Κολομβία

    Κολομβία

    Ποιοι είμαστε
  • Κολομβία

    Κολομβία

    Επικοινωνία
  • Κολομβία

    Κολομβία

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo