Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Το λες και χαριστική βολή
  • Ολοκληρώθηκε ο «κύκλος του Καΐρου» μεταξύ των παλαιστινιακών πολιτικών παρατάξεων
  • ΠΑΟ μπάσκετ: Οπαδοί ύψωσαν παλαιστινιακές σημαίες, παρά την απαγόρευση
  • Ξέπλυμα της Motor Oil σε αθλητική διοργάνωση για ΑΜΕΑ
  • Γιατί χοροπηδάει σαν κατσίκι ο ακροδεξιός υπουργός;
  • Σκίτσο για τη Γάζα κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο του World Press Cartoon 2026
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Μια πολύ σημαντική νίκη
Διεθνή

Μια πολύ σημαντική νίκη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr24 Ιαν 2009, 00:00

Μετά από 22 μέρες καθημερινών βομβαρδισμών και δύο βδομάδες χερσαίων επιχειρήσεων, ο στρατός των Σιωνιστών αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς να πετύχει κανέναν από τους στόχους που είχε θέσει. Ούτε η Αντίσταση συντρίφτηκε, ούτε η Χαμάς έπεσε από την κυβέρνηση, ούτε οι ρουκέτες σταμάτησαν. Οι Σιωνιστές δεν τόλμησαν να δώσουν μάχες στις πυκνοκατοικημένες περιοχές κι όπου επιχείρησαν να διεισδύσουν πιο βαθιά αναχαιτίστηκαν από την Αντίσταση.

♦ Μύθος η ισραηλινή προέλαση

Καθ’ όλη τη διάρκεια των δυο εβδομάδων της χερσαίας εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας, οι Σιωνιστές εμφανίζονταν συνεχώς να προελαύ-νουν! Αρκετά περίεργο, αν σκεφτεί κανείς ότι η Λωρίδα της Γάζας είναι μια περιοχή με πλάτος λιγότερο από 12 χιλιόμετρα (12 χιλιόμετρα είναι το πλάτος στο πιο πλατύ τμήμα της, δηλαδή στο νότο και μόλις 5 χιλιόμετρα στο πιο στενό σημείο της, στο οποίο βρίσκεται η πόλη της Γάζας) και συνολικό μήκος 40 χιλιόμετρα. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο… περίεργα, αν αναλογιστεί κανείς ότι ένας από τους πιο ισχυρούς στρατούς του κόσμου χρειάστηκε μία βδομάδα για να καταφέρει να προωθηθεί μερικά χιλιόμετρα και να διεισδύσει σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως η συνοικία Τελ Αλ Χάουα στα νότια της πόλης της Γάζας. Σ’ αυτή τη συνοικία, οι Σιωνιστές εισέβαλαν για πρώτη φορά την Κυριακή 11/1, για να αναγκαστούν πολλές φορές να αποχωρήσουν, μέχρι που πέντε μέρες αργότερα εγκατέλειψαν κάθε προσπάθεια διείσδυσης.

Ολες οι ανταποκρίσεις και οι αυτόπτες μάρτυρες (τους οποίους επικαλούνται και «έγκριτα» ειδησεογραφικά πρακτορεία, όπως η Ντόιτσε Βέλε) συμφωνούν ότι οι παλαιστίνιοι μαχητές έδωσαν σκληρή μάχη αντιμετωπίζοντας τους εισβολείς με όλμους και βόμβες στις άκρες των δρόμων (όπως έκαναν και οι μαχητές της Ιρακινής Αντίστασης). Αυτή ήταν και η πιο βαθιά διείσδυση που έκαναν οι Σιωνιστές σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, η οποία έγινε μάλιστα από τον γειτονικό εγκαταλελειμμένο πρώην εβραϊκό εποικισμό της Νετζαρίμ, στον οποίο είχαν μπει από τις πρώτες μέρες της εισβολής (καταφέρνοντας να κόψουν τη Λωρίδα της Γάζας στα τρία). Χρειάστηκαν δηλαδή μία βδομάδα με καθημερινούς βομβαρδισμούς από στεριά και αέρα, ώστε τα ισραηλινά στρατεύματα να μπορέσουν να διανύσουν μια απόσταση μικρότερη από πέντε χιλιόμετρα (τόσο απέχει η Νετζαρίμ από την Τελ Αλ Χάουα)! Αυτή ήταν η «προέλαση» των Σιωνιστών «βαθιά» μέσα στην πόλη της Γάζας, που παρουσιαζόταν από ξένα και ελληνικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, χωρίς ίχνος ντροπής για το μέγεθος της παραπληροφόρησης! 

♦ Ο «περίπατος» πήγε… περίπατο

Δέκα μέρες μετά την έναρξη της χερσαίας εισβολής, ο υπουργός Πολέμου του Ισραήλ, Εχούντ Μπάρακ, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ (14/1/09) φέρεται «να μην πιστεύει ότι η συνέχιση της επίθεσης θα φέρει περαιτέρω αποτελέσματα, αλλά μάλλον επιχειρησιακές περιπλοκές και απώλειες» και εμφανίζεται «να αποδέχεται την άποψη του διοικητή του Γενικού Επιτελείου του βόρειου μετώπου, υποστράτηγου Yoav Galant, ότι η επέκταση της επιχείρησης και η κατάληψη της Γάζας θα απαιτούσε μια μακρόχρονη ανάπτυξη του μετώπου, πιθανότατα μέχρι ένα χρόνο. Ο Μπάρακ προτείνει να σταματήσει ο στρατός τα πυρά, να κρατήσει τις θέσεις του και τους εφέδρους στα όπλα και έτσι να διαπραγματευτεί με την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ ένα διακανονισμό που θα μπορούσε να συμπεριλάβει την παρεμπόδιση του λαθρεμπορίου όπλων στην Λωρίδα».

Στο ίδιο μήκος κύματος εμφανίστηκε και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγός Εσκενάζι, ο οποίος είπε στο ισραηλινό κοινοβούλιο ότι, παρά τις 2.300 αεροπορικές επιθέσεις από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στις 27 Δεκέμβρη, «έχουμε ακόμα δουλειά μπροστά μας», ενώ επεσήμανε ότι οι μαχητές της Χαμάς διεισδύουν μέσα στον ισραηλινό στρατό με στολές ισραηλινών στρατιωτών και πραγματοποιούν επιθέσεις αυτοκτονίας.

Τέσσερις μέρες μετά από αυτές τις δηλώσεις (το περασμένο Σάββατο), ο μέχρι πρότινος «σκληρός» Ολμέρτ αποφασίζει τη μονομερή εκεχειρία, δηλώνοντας όμως παράλληλα, ότι τα στρατεύματα θα αποχωρήσουν μόνο όταν εξασφαλιστεί ότι ο ισραηλινός νότος θα είναι ασφαλής (Γεντιότ Αχρονότ, 18/1/09).

Την επομένη, όλες οι τάσεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης συμφωνούν σε εβδομαδιαία εκεχειρία, για να αποχωρήσουν τα ισραηλινά στρατεύματα και να αρθεί ο αποκλεισμός. Κι ενώ κανείς περιμένει ότι ο «ανένδοτος» σιωνιστικός στρατός θα απαιτήσει πλήρη υποταγή και μακρόχρονη δέσμευση για εκεχειρία πριν αποσυρθεί κι ενώ ακόμα και η Σιν Μπετ (η ισραηλινή ΚΥΠ) υποστηρίζει ότι η Χαμάς θα μπορέσει να επανεξοπλιστεί και να ξαναχτίσει τα κατεστραμμένα τούνελ μέσα σε λίγους μήνες (Χααρέτζ, 18/1/09), οι Σιωνιστές αποφασίζουν να αποχωρήσουν πλήρως από τη Λωρίδα της Γάζας, πράγμα που το έκαναν μέχρι τα μέσα αυτής της εβδομάδας (αφού με μπουλντόζες προξένησαν και άλλες καταστροφές σε γεωργικές εκτάσεις και σπίτια στα σύνορα).

Αν οι Σιωνιστές είχαν το πάνω χέρι και «νικούσαν» προς τι η βιασύνη να αποχωρήσουν; Είναι τουλάχιστον αφελές, για να μην πούμε τίποτα χειρότερο, να πιστεύει κανείς ότι οι Σιωνιστές φοβήθηκαν τον… Ομπάμα (ο οποίος, αν και λαλίστατος γενικά, στο συγκεκριμένο θέμα κράτησε σιγήν ιχθύος). Αυτό που φοβήθηκαν είναι οι παραπέρα απώλειες που θα προξενούσε οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση. Αν σήμερα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Αντίστασης, οι Σιωνιστές έχουν χάσει γύρω στους 80 στρατιώτες και 47 τανκς, στρατιωτικά οχήματα και μπουλντόζες, εκατοντάδες στρατιώτες τους έχουν τραυματιστεί (800 στρατιώτες και πολίτες έχουν νοσηλευτεί σε ισραηλινά νοσοκομεία κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, σύμφωνα με τη Γεντιότ Αχρονότ της περασμένης Κυριακής, 18/1), ενώ από τις επιθέσεις με ρουκέτες μόνο στο πρώτο δεκαπενθήμερο από τότε που ξεκίνησε η επιχείρηση «χυτό μολύβι» 900 περίπου σπίτια και 200 αυτοκίνητα στο Ισραήλ έχουν υποστεί ζημιές (τα στοιχεία από την Γεντιότ Αχρονότ, 11/1/09), τότε μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί οι Σιωνιστές έσπευσαν να αποχωρήσουν, χωρίς να έχουν την παραμικρή εγγύηση ότι η Αντίσταση θα σταματήσει. Δεν είχαν άλλη επιλογή, όταν στα πεδία των μαχών βαθμολογούνταν κάτω από τη βάση…

♦ Φρικαλεότητες

Το μόνο που κατάφεραν οι Σιωνιστές ήταν να επιδοθούν σε φρικαλεότητες κατά του άμαχου πληθυσμού. Είναι ατέλειωτος ο κατάλογος των νοσοκομείων, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, σχολείων, εγκαταστάσεων του ΟΗΕ, τζαμιών και άλλων… στρατιωτικών στόχων που επλήγησαν αυτές τις 22 μέρες. Αυτό που κατάφεραν οι Σιωνιστές ήταν να σκοτώσουν εν ψυχρώ πάνω από 1.300 Παλαιστίνιους (στη συντριπτική τους πλειοψηφία αμάχους και το ένα τρίτο παιδιά), να τραυματίσουν πάνω από 5.000, να καταστρέψουν ολοσχερώς 20.000 σπίτια και να πραγματοποιήσουν σωρεία εγκλημάτων πολέμου, που θα τα ζήλευαν ακόμα και οι Ναζιφασίστες της περιόδου της Κατοχής.

♦ Η αντίσταση συνεχίζεται

Ομως, όλα αυτά δεν στάθηκαν ικανά να συντρίψουν την Αντίσταση, ούτε καν να την αποδυναμώσουν. Μπορεί ο ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ να δηλώνει ότι επιτεύχθηκαν οι στόχοι που είχε θέσει, στην πραγματικότητα όμως δύσκολα θα μπορέσει να πείσει γι’ αυτή του τη «νίκη», όταν οι ρουκέτες αρχίσουν να πέφτουν ξανά μέσα στο Ισραήλ, μετά τη λήξη της εβδομαδιαίας εκεχειρίας που συμφώνησαν όλες οι αντιστασιακές οργανώσεις ή όταν κάποιοι αποφασισμένοι βομβιστές αυτοκτονίας ανατινάξουν τα κορμιά τους μέσα σε κάποια ισραηλινή αγορά. Ας είμαστε σίγουροι γι’ αυτό.

Από τη στιγμή που οι Σιωνιστές εξακολουθούν να μην αίρουν τον αποκλεισμό (τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, όπως μας πληροφόρησαν άνθρωποι από τη Γάζα, η εξωτερική βοήθεια καταφθάνει με πολύ αργούς ρυθμούς μόνο από τα περάσματα που ελέγχει το Ισραήλ και όχι από το αιγυπτιακό πέρασμα της Ράφα), που η «διεθνής κοινότητα» εξακολουθεί να μη δίνει χρήματα στην κυβέρνηση της Γάζας για την ανοικοδόμηση και που οι αραβικές χώρες εξακολουθούν να αδυνατούν να χαράξουν κοινή γραμμή για να στηρίξουν την ανοικοδόμηση της Γάζας, πώς είναι δυνατόν η Αντίσταση να σταματήσει και να δεχτεί να υποταχτεί, όταν μάλιστα έχει καταφέρει να πετύχει μια σημαντική νίκη;

Μια νίκη που μπορεί να βάφτηκε με πάρα πολύ αίμα, αλλά δεν  παύει να είναι μια νίκη που ποτέ στην Ιστορία του δεν πέτυχε μέχρι τα τώρα ο παλαιστινιακός λαός. Γιατί για πρώτη φορά μπόρεσε να αντιμετωπίσει τους Σιωνιστές μέσα στην γη του, κατορθώνοντας να τους κάνει να αποχωρήσουν. Γι’ αυτό και αυτή η νίκη «γιορτάστηκε», παρά τα τόσα θύματα και τις καταστροφές, από τον παλαιστινιακό λαό που κατά χιλιάδες κατέβηκε στους δρόμους των πόλεων της Γάζας την περασμένη Τρίτη για να διατρανώσει ενωμένος τη στήριξή του στην Αντίσταση. Αυτό είναι που φοβούνται οι Σιωνιστές και οι σύμμαχοί τους, γιατί γνωρίζουν ότι αυτός ο λαός δεν πρόκειται να υποταχτεί. Οτι θα συνεχίσει να μάχεται μέχρι να ικανοποιηθούν τα στοιχειώδη δικαιώματά του: τερματισμός κατοχής και αποκλεισμού και ανακήρυξη παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του ’67 με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑΛΜΠΕΡΤΙΝΑ ΚΑΡΙ – Η οργή
Επόμενο άρθρο Ανακοινώσεις της Αντίστασης

Σχετικά Αρθρα

Ολοκληρώθηκε ο «κύκλος του Καΐρου» μεταξύ των παλαιστινιακών πολιτικών παρατάξεων

Ελιγμοί απελπισίας από τον Μαχμούντ Αμπάς και τη Φατάχ

Διεθνή 19 Οκτ 2026, 14:31

Γαλλία: Το ξέσπασμα της ζωογόνας λαϊκής αντιβίας και τα άθλια αστικά αφηγήματα

Διεθνή 19 Οκτ 2026, 11:19

Ράμζι Μπαρούντ: Με την 7η Οκτώβρη η Παλαιστίνη επέστρεψε στο απόλυτο ηθικό επίκεντρο της παγκόσμιας πολιτικής

Διεθνή 18 Οκτ 2026, 13:42

Γιατί ο Μαχμούντ Αμπάς ανέβαλε τις παλαιστινιακές εκλογές

Διεθνή 17 Οκτ 2026, 11:57

Δέντρο το δέντρο, σπίτι το σπίτι: Πώς καταλαμβάνεται η Δυτική Οχθη

Διεθνή 17 Οκτ 2026, 09:18

Εντελώς πρωτοφανές: Η κρατική τηλεόραση της Γαλλίας καταγγέλλει τoν εποικισμό της Δυτικής Οχθης (video)

Διεθνή 16 Οκτ 2026, 11:05
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Το λες και χαριστική βολή

19 Οκτ 2026, 19:23
Διεθνή

Ολοκληρώθηκε ο «κύκλος του Καΐρου» μεταξύ των παλαιστινιακών πολιτικών παρατάξεων

Ελιγμοί απελπισίας από τον Μαχμούντ Αμπάς και τη Φατάχ

19 Οκτ 2026, 14:31
Αθλητισμός

ΠΑΟ μπάσκετ: Οπαδοί ύψωσαν παλαιστινιακές σημαίες, παρά την απαγόρευση

19 Οκτ 2026, 14:08
Εργατικά

Ξέπλυμα της Motor Oil σε αθλητική διοργάνωση για ΑΜΕΑ

19 Οκτ 2026, 13:48
Πολιτική

Γιατί χοροπηδάει σαν κατσίκι ο ακροδεξιός υπουργός;

19 Οκτ 2026, 13:39
Πολιτισμός

Σκίτσο για τη Γάζα κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο του World Press Cartoon 2026

19 Οκτ 2026, 11:39
Διεθνή

Γαλλία: Το ξέσπασμα της ζωογόνας λαϊκής αντιβίας και τα άθλια αστικά αφηγήματα

19 Οκτ 2026, 11:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

19 Οκτ 2026, 00:01
Αγροτικά

Ποιοι και γιατί φοβούνται το ακριβές ρεπορτάζ μας από τις δίκες των λαμόγιων του ΟΠΕΚΕΠΕ;

18 Οκτ 2026, 21:35
Διεθνή

Ράμζι Μπαρούντ: Με την 7η Οκτώβρη η Παλαιστίνη επέστρεψε στο απόλυτο ηθικό επίκεντρο της παγκόσμιας πολιτικής

18 Οκτ 2026, 13:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

18 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Βουλευτές και υπουργοί λομπίστες του σιωναζισμού στην ελληνική Βουλή

17 Οκτ 2026, 18:53
Διεθνή

Γιατί ο Μαχμούντ Αμπάς ανέβαλε τις παλαιστινιακές εκλογές

17 Οκτ 2026, 11:57
Διεθνή

Δέντρο το δέντρο, σπίτι το σπίτι: Πώς καταλαμβάνεται η Δυτική Οχθη

17 Οκτ 2026, 09:18
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Οκτ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Την ημέρα που σκοτώνονταν δυο εργάτες, οι τοπικοί άρχοντες της Κορίνθου φιλοτεχνούσαν την αγιογραφία των φιλάνθρωπων Βαρδινογιάννηδων

16 Οκτ 2026, 15:12
Πολιτισμός

Η ντροπή του Ηνωμένου Βασίλειου: Αποσύρθηκαν από την αγορά τα βιβλία της Σάλι Ρούνι

Επειδή επιμένει με συνέπεια να υποστηρίζει την Palestine Action

16 Οκτ 2026, 12:33
Διεθνή

Εντελώς πρωτοφανές: Η κρατική τηλεόραση της Γαλλίας καταγγέλλει τoν εποικισμό της Δυτικής Οχθης (video)

16 Οκτ 2026, 11:05
Εργατικά

Η Motor Oil ομολογεί την ευθύνη της για τις εκρήξεις στο κάτεργό της, που σκότωσαν και σακάτεψαν εργάτες

16 Οκτ 2026, 10:56
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

Μαυριτανία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

1863: Ορκίζεται βασιλιάς των Ελλήνων ο πρίγκιπας της Δανίας Γεώργιος Α’.

1921: Δολοφονείται ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Γκράντζο στη διάρκεια απόπειρας πραξικοπήματος.

1977: 220 νεκροί στη διάρκεια απεργιών σε εργοστάσιο ζάχαρης του Ελ Σαλβαδόρ.

1977: Βόμβες σε υποκατάστημα της τράπεζας Πίστεως στο Πασαλιμάνι και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

1977: Εκτελείται ο επιχειρηματίας Μάρτιν Σλάγιερ (RAF).

1983: Σκοτώνεται στη διάρκεια αιματηρού πραξικοπήματος υπό τον αρχηγό του στρατού στρατηγό Οστιν ο πρωθυπουργός της Γρενάδα Μόρις Μπίσοπ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo