Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 13 Φλεβάρη
  • Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τον Νετανιάχου χειρότερα απ’ ό,τι τον μπάτλερ του Μαρ-α-Λάγκο
  • Ερντογάν-Μητσοτάκης: Ακόμα στα «μέλια» (ελέω ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ)
  • Γενική Συνέλευση Εργαζόμενων στο «Αττικόν»: Εχουν εδώ και χρόνια μετατρέψει το Αττικό σε ένα εμπορευματοποιημένο νοσοκομείο-εφημεράδικο με εξοντωμένο προσωπικό και ταλαιπωρημένους ασθενείς
  • Ακαδημία Φαρμάκου στην Τρίπολη: Φτηνό εργατικό δυναμικό για τις φαρμακοβιομηχανίες
  • Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αποσύρει τη συμμετοχή του από τη Συμβουλευτική Επιτροπή του ετήσιου συνέδριου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αρχαιολόγων
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Μαζική ανθρωποκτονία
Διεθνή

Κασμίρ

Μαζική ανθρωποκτονία

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr22 Οκτ 2005, 00:00

Ενοχοι μαζικής ανθρωποκτονίας στις σεισμόπληκτες περιοχές του Κασμίρ είναι οι κυβερνήσεις του Πακιστάν και της Ινδίας. Και δεν αναφερόμαστε στις ευθύνες τους για τις άθλιες συνθήκες στέγασης και διαβίωσης που ευθύνονται για την τεράστια καταστροφή που προκάλεσε ο φονικός σεισμός της 8ης Οκτώβρη στο Κασμίρ. Αναφερόμαστε στις ευθύνες τους για όσα συντελούνται στη μετά σεισμό περίοδο, για τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων που θάφτηκαν ζωντανοί κάτω από τα ερείπια, για το θάνατο χιλιάδων τραυματισμένων ανθρώπων που πεθαίνουν καθημερινά αβοήθητοι, για το μαρτύριο και τον αργό θάνατο παιδιών, ηλικιωμένων, αδύναμων ανθρώπων που δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν άστεγοι στις συνθήκες του βαρύ χειμώνα των Ιμαλαΐων.

Η καταστροφή στις σεισμόπληκτες περιοχές ξεπερνά κάθε φαντασία, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία. Η γεωγραφική έκταση των περιοχών που έχουν πληγεί είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ αυτές που είχαν πληγεί από το τσουνάμι, με 15.000 χωριά περίπου διάσπαρτα σ’ αυτή.

Καθημερινά ανακαλύπτονται νέοι νεκροί και τραυματίες. Οι νεκροί υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τις 54.000 και οι τραυματίες τις 80.000. Οι άστεγοι φτάνουν στα 3.3 εκατομμύρια, από τους οποίους αρκετοί αναζητούν καταφύγιο σε αστικά κέντρα, αλλά και πολλοί δεν μπορούν να μετακινηθούν γιατί πάρα πολλοί ορεινοί δρόμοι έχουν κλείσει ή έχουν καταστραφεί από τις κατολισθήσεις. Η πακιστανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι χρειάζονται 500.000 τουλάχιστον σκηνές, ειδικά ενισχυμένες για τις συνθήκες της περιοχής, όμως εκπρόσωπος του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή διαθέσιμος ο απαιτούμενος αριθμός σκηνών.

Εκπρόσωπος του ΟΗΕ από το World Food Program δήλωσε την περασμένη Τρίτη, δέκα μέρες μετά το σεισμό, ότι τουλάχιστον 500.000 επιβιώσαντες δεν έχουν δεχτεί μέχρι στιγμής καμιά απολύτως βοήθεια. Αυτό σημαίνει ότι πάρα πολλοί άνθρωποι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πεθάνουν από το κρύο (τα πρώτα χιόνια έχουν ήδη πέσει) ή τα τραύματα. Γιατροί στο υπό πακιστανικό έλεγχο τμήμα του Κασμίρ δήλωσαν ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ακόμη χρειάζονται ιατρική φροντίδα, ότι οι μολύνσεις και οι γάγγραινες καθημερινά αυξάνονται και ότι τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι έχουν ανάγκη άμεσης χειρουργικής επέμβασης και κινδυνεύουν να πεθάνουν. Ο Σεμπάστιαν Νόβακ της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, που πέταξε με το πρώτο ελικόπτερο που έφτασε στο απομακρυσμένο χωριό Chaka, δήλωσε στο BBC (18/10/05) ότι το 25% των κατοίκων έχουν ακρωτηριασμένα μέλη.

Στην κόλαση αυτή, ενώ χρειάζονται πολύ περισσότερα ελικόπτερα για να προσεγγίσουν τις απρόσιτες μέχρι στιγμής περιοχές στο πακιστανικό Κασμίρ, η διελκυστίνδα ανάμεσα στις κυβερνήσεις του Πακιστάν και της Ινδίας συνεχίζεται. Οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για τους όρους με τους οποίους στρατιωτικά ελικόπτερα της Ινδίας θα συμμετέχουν στις αποστολές διάσωσης και βοήθειας των πληγέντων. Η πακιστανική κυβέρνηση δέχεται τη συμμετοχή ινδικών ελικοπτέρων αλλά με πακιστανικά πληρώματα, η ινδική το αρνείται, παίζοντας έτσι πολιτικά παιχνίδια με τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Παράλληλα, πέφτουν βροχή οι καταγγελίες εναντίον και των δύο κυβερνήσεων για κρατική ολιγωρία, για αδικαιολόγητη καθυστέρηση επέμβασης του στρατού, για έλλειψη οργάνωσης και συντονισμού με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις στις αποστολές διάσωσης και βοήθειας. Κι αυτά συμβαίνουν σε μια από τις πιο στρατιωτικοποιημένες περιοχές στον κόσμο, με το Πακιστάν να διαθέτει τον 7ο σε αριθμητική δύναμη στρατό στον κόσμο και το 5% του ΑΕΠ σε στρατιωτικές δαπάνες και η Ινδία αντίστοιχα το 2,7%. Ακόμη και στο ινδικό Κασμίρ, όπου οι νεκροί έφτασαν στους 1400 και οι καταστροφές ήταν πολύ λιγότερες, σε πολλές περιοχές οι ομάδες ιατρικής περίθαλψης έφτασαν ύστερα από μια βδομάδα, ενώ έγιναν και καταγγελίες ότι με παρεμβάσεις υπουργών η βοήθεια κατευθυνόταν στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Το κενό που αφήνει η κρατική ολιγωρία στο πακιστανικό Κασμίρ καλύπτουν οι «εξτρεμιστές», όπως μας πληροφορεί ο ανταποκριτής της «Washington Post» (16/10/05) στη Μουζαφαραμπάντ, πρωτεύουσα του κρατιδίου, από το ρεπορτάζ του οποίου παραθέτουμε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα.

«Εδώ, ανάμεσα στα ερείπια και τη βροχή στην καρδιά της πληγείσας από το σεισμό ζώνης, βλέπεις παντού τους αφοσιωμένους στρατιώτες της Jamaat ul – Dawa, μια από τις πιο σημαντικές εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Σε μια βρώμικη λασπωμένη έκταση κοντά στον ορμητικό ποταμό Neelum, η οργάνωση έχει εγκαταστήσει ένα μεγάλο υπαίθριο νοσοκομείο με ακτίνες Χ, οδοντιατρικό τμήμα, πρόχειρο χειρουργείο, ακόμη και σκηνή για τους δημοσιογράφους που το επισκέπτονται. Στα εξωτερικά ιατρεία υπάρχουν από δωρεές μεγάλοι σωροί από αντιβιοτικά, παυσίπονα και άλλα ιατρικά εφόδια».

«Η Jamaat ul – Dawa δεν είναι μια συνηθισμένη ανθρωπιστική οργάνωση. Ιδρύθηκε το 1989 με διαφορετικό όνομα, είναι η μητρική οργάνωση της Lashkar – i – Taiba, μια από τις μεγαλύτερες και καλύτερα εκπαιδευμένες οργανώσεις που πολεμούν τον ινδικό στρατό στην αμφισβητούμενη επαρχία του Κασμίρ. Η Lashkar –i- Taiba έχει συνδεθεί από την αμερικάνικη κυβέρνηση με την Αλ – Κάιντα και το 2002 απαγορεύτηκε από την πακιστανική κυβέρνηση ως τρομοκρατική οργάνωση. Η Jamaat ul –Dawa είναι μια από τις σκληροπυρηνικές ισλαμικές οργανώσεις που έχουν αναλάβει σημαντικό ρόλο στις επιχειρήσεις βοήθειας μετά τον καταστρεπτικό σεισμό της 8ης Οκτώβρη στο ελεγχόμενο από το Πακιστάν Κασμίρ.

Αλλες οργανώσεις με ορατή παρουσία το Σάββατο στη Μουζαφαραμπάντ, τη μεγαλύτερη πόλη στην περιοχή, ήταν η φιλανθρωπική πτέρυγα του Jamiat –i – Islami, ισλαμικό πολιτικό κόμμα με ιδεολογικούς δεσμούς με τη μαχητική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς και την Al – Rasheet Trust, μια ανθρωπιστική οργάνωση με έδρα το Καράτσι, της οποίας οι καταθέσεις στις ΗΠΑ δεσμεύτηκαν το 2003 από την κυβέρνηση Μπους, με τη δικαιολογία ότι διοχέτευε χρήματα στην Αλ – Κάιντα.

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η ορατή και αποτελεσματική δουλειά των οργανώσεων αυτών έχει ενισχύσει το κύρος τους σε βάρος του στρατηγού Μουσάραφ, του προέδρου του Πακιστάν, και του στρατού, των οποίων η αρχική ανταπόκριση δέχτηκε πλατιά κριτική για καθυστέρηση και έλλειψη οργάνωσης».

Εκτός από τους εθελοντές γιατρούς και τους νοσηλευτές, στο προσωπικό του υπαίθριου νοσοκομείου της Jamaat ul – Dawa ανήκουν και 20 γενειοφόροι νέοι άντρες για την προστασία του νοσοκομείου, με λευκές κορδέλες στο μέτωπο που γράφουν το όνομα της οργάνωσης και πιστόλια 9mm, επισημαίνει, μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ της «Washington Post» και καταλήγει:

Στο υπαίθριο νοσοκομείο της Jamaat ul – Dawa το Σάββατο ο Αμπντούλ Μαχίντ, ένας 35χρονος οικοδόμος, που έχασε δύο παιδιά του από το σεισμό και ήταν ξαπλωμένος σε μια σκηνή με σπασμένο το πόδι και τραύματα στην πλάτη, μας είπε ότι δεν γνωρίζει αν η οργάνωση έχει σχέση με βία. Αυτό που γνωρίζει είναι ότι κάθε δέκα λεπτά τον επισκέπτεται γιατρός ή νοσηλευτής και παρακολουθεί την υγεία του, γι’ αυτό και έχει σε μεγάλη εκτίμηση αυτή την οργάνωση.

Αυτά για όσους απορούν ακόμη γιατί οι μαχητικές ισλαμικές οργανώσεις αυξάνουν συνεχώς την επιρροή τους στις πληβειακές μάζες της Ανατολή

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Κασμίρ

Καμένη γη
Επόμενο άρθρο

Κασμίρ

Νοθευμένη «δημοκρατία» με ναζιστική κατοχή

Σχετικά Αρθρα

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τον Νετανιάχου χειρότερα απ’ ό,τι τον μπάτλερ του Μαρ-α-Λάγκο

Διεθνή 12 Φεβ 2026, 18:43

Σουμάγια Γανούσι | Από τον Επστιν μέχρι τη Γάζα: Η διαφθορά της δυτικής ελίτ έχει πλέον αποκαλυφθεί πλήρως

Η Γάζα δεν ήταν απόκλιση από τις αξίες τους, ήταν η κορύφωσή τους

Διεθνή 11 Φεβ 2026, 21:14

Ισπανία: Ενας άλλος δρόμος είναι εφικτός;

Διεθνή 11 Φεβ 2026, 12:01

H σιωναζιστική κυβέρνηση αποφάσισε την εμβάθυνση της de facto προσάρτησης και την επέκταση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη

Διεθνή 9 Φεβ 2026, 19:42

Η σιωπηλή αναθεώρηση της παλαιστινιακής εκπαίδευσης – Τι αποκαλύπτουν τα έγγραφα που διέρρευσαν

Διεθνή 8 Φεβ 2026, 11:36

Παλαιστίνια δημοσιογράφος ξεφτιλίζει τις δυτικές δικτατορίες και τα μίντιά τους

Διεθνή 7 Φεβ 2026, 13:42
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Φλεβάρη

13 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τον Νετανιάχου χειρότερα απ’ ό,τι τον μπάτλερ του Μαρ-α-Λάγκο

12 Φεβ 2026, 18:43
Πολιτική

Ερντογάν-Μητσοτάκης: Ακόμα στα «μέλια» (ελέω ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ)

12 Φεβ 2026, 13:55
Υγεία

Γενική Συνέλευση Εργαζόμενων στο «Αττικόν»: Εχουν εδώ και χρόνια μετατρέψει το Αττικό σε ένα εμπορευματοποιημένο νοσοκομείο-εφημεράδικο με εξοντωμένο προσωπικό και ταλαιπωρημένους ασθενείς

12 Φεβ 2026, 10:20
Παιδεία

Ακαδημία Φαρμάκου στην Τρίπολη: Φτηνό εργατικό δυναμικό για τις φαρμακοβιομηχανίες

 Κατ’ απαίτηση της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας

12 Φεβ 2026, 09:57
Πολιτισμός

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αποσύρει τη συμμετοχή του από τη Συμβουλευτική Επιτροπή του ετήσιου συνέδριου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αρχαιολόγων

Επειδή δεν αποκλείστηκαν οι εκπρόσωποι της γενοκτόνας σιωνιστικής οντότητας

12 Φεβ 2026, 08:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Φλεβάρη

12 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Σουμάγια Γανούσι | Από τον Επστιν μέχρι τη Γάζα: Η διαφθορά της δυτικής ελίτ έχει πλέον αποκαλυφθεί πλήρως

Η Γάζα δεν ήταν απόκλιση από τις αξίες τους, ήταν η κορύφωσή τους

11 Φεβ 2026, 21:14
Εργατικά

Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιτίθεται στον Παναγόπουλο;

11 Φεβ 2026, 20:07
Κόντρες

Μόνο με τους Παλαιστίνιους δεν τα κατάφεραν

11 Φεβ 2026, 14:41
Διεθνή

Ισπανία: Ενας άλλος δρόμος είναι εφικτός;

11 Φεβ 2026, 12:01
Εργατικά

ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ-Παναγόπουλος (ημίχρονο): 0-1

11 Φεβ 2026, 11:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Φλεβάρη

11 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτική

Ο θρασύδειλος κυβερνητικός εκπρόσωπος και τα γιουσουφάκια του

10 Φεβ 2026, 23:00
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Αθώοι οι Κασιδιαραίοι για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε αντίθετα από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο!

10 Φεβ 2026, 20:50
Καταστολή

Aνεστάλη η εκτέλεση της ποινής του Χαλίλ Ντεμίρ και μιας ακόμα αγωνίστριας από την Τουρκία

10 Φεβ 2026, 18:31
Αγροτικά

Ο ορμπανιστής επίτροπος Βάρχεϊ υποχρέωσε τον Τσιάρα να παραδεχτεί ότι είναι παραμύθια τα περί αποκλιμάκωσης της ευλογιάς

Εκθεση-κόλαφος της EFSA - Ειλημμένη απόφαση ο καταστροφικός εμβολιασμός

10 Φεβ 2026, 13:05
Καταστολή

Kαταδίκασαν αγωνιστή από την Τουρκία αφαιρώντας του το δικαίωμα σε δικηγόρο – Να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του μέχρι το Εφετείο

10 Φεβ 2026, 10:44
Καταστολή

ΑΠΘ: Κρεσέντο επιβολής του «νόμου και τάξης» από κυβέρνηση και μπάτσους

Και μια προκλητική ανακοίνωση της Πρυτανείας

10 Φεβ 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Φλεβάρη

10 Φεβ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Φλεβάρη

Ημέρα ραδιοφώνου.
1906: Λετονοί σοσιαλδημοκράτες μαζί με τον μενσεβίκο και μέλος της ΚΕ Μπούσεβιτς εκτελούν φύλακα σε υποκατάστημα της Κρατικής Τράπεζας (Ελσίνκι), κλειδώνουν υπαλλήλους και πελάτες σ’ ένα δωμάτιο και διαφεύγουν με 162.000 ρούβλια.
1913: Δολοφονείται από αμερικανοκίνητους πραξικοπηματίες στρατηγούς ο μεξικανός πρόεδρος Φρανσίσκο Μαδέρο, αφού προηγουμένως είχε στραφεί ενάντια στους επαναστάτες του Εμιλιάνο Σαπάτα (Ζαπάτα).
1941: Η Βουλγαρία αποδέχεται τη ναζιστική κατοχή.
1957: Πανελλήνια διαμαρτυρία για την Κύπρο, νεκρώνουν τα πάντα για μία ώρα (12.00-13.00).
1973: Διαδήλωση φοιτητών στη Θεσσαλονίκη, πέντε συλλήψεις.
1976: Πεδίο μάχης τα Σπάτα, τραυματισμοί, καταστροφές και συλλήψεις κατοίκων που αντιδρούν στο νέο αεροδρόμιο.
2006: 15χρονος αφγανός πρόσφυγας σοβαρά κακοποιημένος από λιμενικό και 21χρονος που συμμετέχει στο επεισόδιο πέφτει νεκρός κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες (Πάτρα).
2012: Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας στη διάρκεια συλλαλητήριου ενάντια στο δεύτερο Μνημόνιο, στις φλόγες οι κινηματογράφοι «Αττικόν» και «Αστυ» και τα κεντρικά της «Alpha Bank».

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Κασμίρ

    17Ν
    • Κασμίρ

      Εφετείο 17Ν
  • Κασμίρ

    ΕΛΑ
    • Κασμίρ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Κασμίρ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Κασμίρ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Κασμίρ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Κασμίρ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Κασμίρ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Κασμίρ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Κασμίρ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Κασμίρ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Κασμίρ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Κασμίρ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Κασμίρ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Κασμίρ

      Κασμίρ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Κασμίρ

      Κασμίρ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Κασμίρ

      Κασμίρ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Κασμίρ

      Κασμίρ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Κασμίρ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Κασμίρ

    Κασμίρ

    Ποιοι είμαστε
  • Κασμίρ

    Κασμίρ

    Επικοινωνία
  • Κασμίρ

    Κασμίρ

    Όροι χρήσης
  • Κασμίρ

    Κασμίρ

    Ποιοι είμαστε
  • Κασμίρ

    Κασμίρ

    Επικοινωνία
  • Κασμίρ

    Κασμίρ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo