Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • O αετός κι ο γυμνοσάλιαγκας
  • Υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής πήγε, συνοδεία μπάτσων, να συλλάβει συναδέλφους του!
  • Σήμερα στην Κόντρα: ’48, Αντίσταση στο μεγάλο εποικισμό
  • Σαν σήμερα 5 Δεκέμβρη
  • Tσίπρας προς αντιπολίτευση: Είστε άχρηστοι, αναλαμβάνω εγώ
  • Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το… τρολ Δένδιας
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Η φάρσα συνεχίζεται
Διεθνή

Περιβάλλον

Η φάρσα συνεχίζεται

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Δεκ 2010, 00:00
Ενα χρόνο μετά το φιάσκο της Κοπεγχάγης, της παγκόσμιας διάσκεψης για την κλιματική αλλαγή, που τόσο διαφημίστηκε πέρσι τέτοιον καιρό, για να καταλήξει σε μία «καταστροφή», όπως τόσο εύστοχα τη χαρακτήρισε τότε η Σουηδία, η αντίστοιχη διάσκεψη στο Κανκούν του Μεξικού έγινε σε εντελώς διαφορετικό κλίμα. Διάσκεψη χαμηλών προσδοκιών χαρακτηρίστηκε η 16η παγκόσμια διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή που ολοκληρώθηκε στα τέλη της προηγούμενης βδομάδας. Τα διεθνή ΜΜΕ δεν της έδωσαν και πολλή σημασία. Βλέπετε δεν ήθελαν να την πατήσουν ξανά, όπως με την Κοπεγχάγη, που καλλιεργούσαν φρούδες ελπίδες για να καταλήξουν σε μια συμφωνία έκτρωμα –μετά από πολλά παζάρια– που όλοι συμφώνησαν ότι… διαφωνούν και δεν αποφάσισαν ούτε για τα μάτια του κόσμου να ορίσουν έστω μια ημερομηνία για την έναρξη της μείωσης των εκπομπών CO2, ούτε μία προθεσμία έστω για τη σύναψη μιας «δεσμευτικής» συνθήκης!
 
Αν, όμως, η διάσκεψη της Κοπεγχάγης χαρακτηρίστηκε κατά γενική ομολογία μια αποτυχία, η διάσκεψη του Κανκούν προέκυψε… επιτυχημένη! Ο Economist μάλιστα δεν ντράπηκε να χαρακτηρίσει τη διάσκεψη «μια εκπληκτική επιτυχία» (αυτός ήταν ο τίτλος κεντρικού άρθρου του «έγκυρου» περιοδικού της βρετανικής μπουρζουαζίας), την οποία απέδωσε στις χαμηλές προσδοκίες αυτής της διάσκεψης! Εσπευσε, δε, να κατακεραυνώσει τη Βολιβία που «ασυμβίβαστα κολλημένη στην πεποίθησή της ότι η μητέρα γη και ο καπιταλισμός δε μπορούν να συμβιώσουν», γιατί ήταν η μόνη χώρα που τόσο ξεκάθαρα κατήγγειλε ότι η διάσκεψη ήταν φιάσκο.
 
Ομως, κατά τους αστούς καλαμαράδες, η συμβίωση καπιταλισμού και περιβάλλοντος είναι ρεαλιστικότατη, γι’ αυτό και δεν ντρέπονται να παρουσιάσουν σαν «επιτυχίες» τα παπαδίστικα ευχολόγια και τις κάλπικες υποσχέσεις που τόσο ανέξοδα μοιράζουν οι πολιτικοί εκπρόσωποι της καθεστηκυίας τάξης. Ποιες ήταν οι «επιτυχίες» της διάσκεψης του Κανκούν; Το μόνο «μεγάλο επίτευγμα» είναι η δημιουργία ενός «πράσινου ταμείου» για τη στήριξη έργων, προγραμμάτων, πολιτικών και άλλων δραστηριοτήτων στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπως αναφέρει το άρθρο 102 της απόφασης. Το ταμείο θα έχει διαχειριστή την Παγκόσμια Τράπεζα για τα πρώτα τρία χρόνια κι ύστερα θα δούμε. Φυσικά λεφτά για το ταμείο δεν καθορίστηκαν, παρά μόνο οι ανεπτυγμένες χώρες «δεσμεύτηκαν» να δώσουν το… ιλιγγιώδες ποσό των 30 δισ. δολαρίων, όπως μας πληροφορεί το άρθρο 95 της συμφωνίας.
 
Για να έχετε μια συγκρίσιμη εικόνα του μεγέθους για το οποίο μιλάμε, σημειώστε ότι η αμερικάνικη ομοσπονδιακή τράπεζα (FED) έσπευσε να τυπώσει τον προηγούμενο μήνα χρήμα αξίας 600 δισ. δολαρίων για να αγοράσει τα επενδυτικά… σκουπίδια των τραπεζών (δηλαδή τα ομόλογα που κανείς δεν αγοράζει πια γιατί έχουν φαλιρίσει)! Δηλαδή, μόνο μία από τις ανεπτυγμένες χώρες (οι ΗΠΑ) δίνει 20 φορές περισσότερα για να «χαλαρώσουν» οι τράπεζες!   Κι επειδή τα 30 δισ. που υποσχέθηκαν οι ανεπτυγμένες χώρες να δώσουν στις αναπτυσσόμενες τους έπεσαν κομματάκι… βαριά στο στομάχι, αποφάσισαν να τα δώσουν μέσα σε μία διετία (2011-2012). Την ίδια στιγμή, η αμερικάνικη FED θα δώσει τα 600 δισ. δολάρια ζεστό χρήμα για να αγοράσει τα σκάρτα ομόλογα των τραπεζών μέσα στους επόμενους οχτώ μήνες. Η σύγκριση είναι καταλυτική δε νομίζετε;

Ομως, τόσο… κοστολογ-ούν το περιβάλλον οι καπιταλιστές. Τα παπαγαλάκια τύπου Economist θα ισχυρι- στούν, βέβαια, ότι υπάρχει και η «μακροπρόθεσμη» βοήθεια: τα 100 δισ. δολάρια το χρόνο, που είχαν υποσχεθεί και στη διάσκεψη της Κοπεγχάγης. Ομως, αυτά τα λεφτά θα δοθούν από το 2020 και μετά, δηλαδή σε 10 χρόνια, …Θεού (χρήματος) θέλοντος και με την κρίση που μαστίζει το σύστημα αυτός ο «στόχος» (έτσι το αναφέρει το άρθρο 98 της συμφωνίας) θα γίνεται ολοένα και πιο απατηλός. Αφήστε που τα 100 δισ. δολάρια θα ισοδυναμούν με τα… μισά, λόγω πληθωρισμού, μετά από δέκα χρόνια. Αλλά ακόμα κι αν αναφέρονται σε σημερινές τιμές, η υπόσχεση δεν είναι τίποτ’ άλλο παρά υπόσχεση που κάλλιστα ανατρέπεται, αφού τίποτα δεν είναι δεσμευτικό με την έννοια των κυρώσεων αυτού που θα αρνηθεί να το εφαρμόσει.
 
Τίποτα το αξιόλογο, πέραν του «πράσινου ταμείου», δεν συμφωνήσανε στο Κανκούν. Μέχρι την επόμενη διάσκεψη, που θα γίνει σε ένα χρόνο, το περιβάλλον μπορεί, επομένως, να συνεχίσει να καταστρέφεται. Το εμπόριο ρύπων, με τις πιο ρυπογόνες βιομηχανίες να αγοράζουν από τις λιγότερο ρυπογόνες το δικαίωμα να ρυπαίνουν, θα συνεχίζεται, καθώς έχει αποδειχτεί επικερδής μπίζνα. Από τους 362 εκατομμύρια τόνους CO2 που εμπορεύτηκαν το 2005, σε τιμή περίπου 7.2 δισ. ευρώ, η ποσότητα των εκπομπών που απετέλεσε αντικείμενο αγοραπωλησίας σχεδόν δεκαπλασιάστηκε μέσα σε τρία χρόνια, φτάνοντας στους 3.1 δισεκατομμύρια τόνους CO2 το 2008, όπως αναφέρει ενημερωτικό φυλλάδιο με τίτλο «Εμπορικό Σχέδιο για τις Εκπομπές της ΕΕ» (“The EU Emmission Trading Scheme”), που εξέδωσε μέσα στο 2009 η Κομισιόν.
 
Οσο για τις εκπομπές CO2, που υποτίθεται ότι μέχρι το 2012 θα έπρεπε να μειωθούν κατά 5% περίπου, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Κιότο, που υιοθετήθηκε στις 11 Νοέμβρη 1997 και μέχρι σήμερα έχει επικυρωθεί από 187 κράτη (εκτός των ΗΠΑ, της δεύτερης μεγαλύτερης χώρας ρυπαντή στον κόσμο μετά την Κίνα, που ποτέ δεν το επικύρωσαν), αυτές έχουν αυξηθεί πάνω από 40%, σε σχέση με τα επίπεδα του 1992, και τα τελευταία χρόνια παίρνουν την ανηφόρα, όπως φαίνεται στο σχήμα που δημοσιεύουμε. Η μόνη «σωτηρία» για να πέσει κάπως ο ρυθμός αύξησης των εκπομπών δεν είναι άλλη παρά η… οικονομική κρίση που ανάγκασε τις βιομηχανίες να ρίξουν την παραγωγή ή να κλείσουν. Γι’ αυτό και οι ΗΠΑ δείχνουν μια καθοδική τάση στις εκπομπές ρύπων από το 2007, ενώ η Κίνα και η Ινδία συνεχίζουν την ανοδική ρυπαντική τους πορεία.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Περιβάλλον

Αντίσταση στις χώρες της δουλείας
Επόμενο άρθρο

Περιβάλλον

Η στρατηγική Πετρέους «δε λειτουργεί»

Σχετικά Αρθρα

Η Παλαιστίνη γιορτάζει: Η Αντίσταση ξεπάστρεψε τον αρχιδωσίλογο Αμπού Σαμπάμπ και τον υπαρχηγό του

Διεθνή 4 Δεκ 2025, 19:51

Συνεχίζεται το σκληρό διπλωματικό παζάρι για την ιμπεριαλιστική ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή 4 Δεκ 2025, 12:37

H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα

Διεθνή 2 Δεκ 2025, 18:21

Σιωναζιστές έποικοι σάπισαν στο ξύλο και λήστεψαν ξένους αλληλέγγυους

Σε χωριό της Δυτικής Οχθης

Διεθνή 2 Δεκ 2025, 10:59

Η απώλεια της στρατηγικής ισορροπίας του Ισραήλ

Πολιτική Ανάλυση

Διεθνή 1 Δεκ 2025, 13:35

Πάει κι ο «ψηλός», πλησιάζει η ώρα του «κοντού»;

Διεθνή 30 Νοέ 2025, 09:40
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

O αετός κι ο γυμνοσάλιαγκας

5 Δεκ 2025, 12:29
Εργατικά

Υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής πήγε, συνοδεία μπάτσων, να συλλάβει συναδέλφους του!

5 Δεκ 2025, 10:02
Εκδηλώσεις

Σήμερα στην Κόντρα: ’48, Αντίσταση στο μεγάλο εποικισμό

Στο πλαίσιο του κινηματογραφικού αφιερώματος: Sumud

5 Δεκ 2025, 08:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Δεκέμβρη

5 Δεκ 2025, 00:01
Πολιτική

Tσίπρας προς αντιπολίτευση: Είστε άχρηστοι, αναλαμβάνω εγώ

4 Δεκ 2025, 21:56
Πολιτική

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το… τρολ Δένδιας

4 Δεκ 2025, 20:30
Διεθνή

Η Παλαιστίνη γιορτάζει: Η Αντίσταση ξεπάστρεψε τον αρχιδωσίλογο Αμπού Σαμπάμπ και τον υπαρχηγό του

4 Δεκ 2025, 19:51
Διεθνή

Συνεχίζεται το σκληρό διπλωματικό παζάρι για την ιμπεριαλιστική ειρήνη στην Ουκρανία

4 Δεκ 2025, 12:37
Κόντρες

Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου

4 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

4 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες

3 Δεκ 2025, 21:08
Αγροτικά

Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

3 Δεκ 2025, 15:17
Κόντρες

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

3 Δεκ 2025, 14:33
Παιδεία

Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά

3 Δεκ 2025, 10:10
Ιστορία

Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση

3 Δεκ 2025, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

3 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

2 Δεκ 2025, 22:49
Η παπάρα

Ο Κυρανάκης στην πρωτοπορία του γκεμπελισμού

2 Δεκ 2025, 19:40
Διεθνή

H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα

2 Δεκ 2025, 18:21
Κόντρες

H ώρα του Φραπέ

2 Δεκ 2025, 15:25
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Δεκέμβρη

Ημέρα εθελοντισμού.

Αϊτή: Ημέρα ανακάλυψης (1492).

1977: Συλλαμβάνονται μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών στα γαλλοελβετικά σύνορα δύο μέλη της RAF (Πέτερ Στολ και Τζουλιάνε Πλάμπεκ).

1981: Καταργείται η φυλάκιση για μοιχεία στην Ελλάδα.

1984: Συγκρούσεις αστυνομίας διαδηλωτών για την επίσκεψη Λεπέν («Caravel»), 176 συλλήψεις.

1990: Η μεγαλύτερη απόδραση κρατουμένων στην Ελλάδα (81 από τον Κορυδαλλό).

1995: Ασκείται δίωξη κατά του καθηγητή του Παντείου Γιώργου Ρούσση και του ηθοποιού Βασίλη Διαμαντόπουλου για «εγκωμιασμό αξιόποινων πράξεων», όπως χαρακτηρίστηκαν οι απόψεις που διατύπωσαν για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, όταν μπλοκάρουν την εθνική οδό, όταν υπάρχει εν πάση περιπτώσει μία απεργία, να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει. Ακριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

(Ο Τσιάρας με τον Χατζηδάκη πρέπει να έμειναν «παγωτά». Αυτοί προσπαθούν να καλοπιάσουν τους αγρότες, τους καλούν στα γραφεία τους τονίζοντας ότι είναι πάντα ανοιχτά γι’ αυτούς, και έρχεται ένας συνάδελφός τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και χαρακτηρίζει τους αγρότες εκβιαστές και λαμόγια. Η θεωρία του εκβιασμού δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που υπάρχει ένας διεκδικητικός αγώνας που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, οι αγωνιζόμενοι χαρακτηρίζονται εκβιαστές. Οι ΔΕΗτζήδες επειδή «κατεβάζουν τους διακόπτες», οι εργάτες καθαριότητας επειδή δημιουργούν «κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων», οι υγειονομικοί επειδή «απειλούν τις ζωές των ασθενών», οι εκπαιδευτικοί επειδή «παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας», οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές επειδή «ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο». Για τους αγρότες υπάρχει από παλιά ένα ποτ πουρί γκεμπελίστικων κατηγοριών, που ξεκινούν από το «προσεχώς Βουλγάρες» και καταλήγουν στα «σκυλάδικα» και στα «πολυτελή τζιπ». Ο Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της… μοντέρνας ακροδεξιάς, παιδί της γαλάζιας γενιάς του «party μωρή άρρωστη», κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εντελώς αστοιχείωτος, όπως όλοι οι ακροδεξιοί γκεμπελίσκοι, δεν ξέρει καν τι είναι το ΟΣΔΕ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών -των εκβιασμών, όπως τους χαρακτηρίζει, αλλά αποτέλεσμα της ήττας αυτών των αγώνων και της κυριαρχίας των καταστροφικών για τη φτωχή αγροτιά πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ. Είναι της μόδας όμως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τι κάνει ο Κυρανάκης; Αδίστακτα και ανερυθρίαστα βαφτίζει τους αγρότες των μπλόκων λαμόγια, με τη λογική «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ενώ έχει στηθεί μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγείο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, με επιτελάρχες υπουργούς, αξιωματικούς γενικούς γραμματείς και προέδρους και αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαξιωματικούς διάφορους Φραπέδες, Χασάπηδες, Καλφούτζους, Χλύκες κ.ά., που από τη μια αρπάζει τεράστια ποσά επιδοτήσεων με παράνομο τρόπο, μοιράζοντάς τες ιεραρχικά, και από την άλλη επικεντρώνεται στην αντι-δεξιά Κρήτη με στόχο να τη βάψει «μπλε» στις εκλογές του 2023, για να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυρανάκης αντιστρέφει την πραγματικότητα, εξαφανίζει την εγκληματική οργάνωση και βάζει στη θέση της τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Κυρανάκης να φαίνεται εκτός γραμμής, όσο όμως οι αγρότες θα στέκονται στα μπλόκα, σε μπλόκα μαχητικής διεκδίκησης πάνω στις εθνικές οδούς και όχι απλής διαμαρτυρίας στους παράδρομους, η άποψη Κυρανάκη, θα γίνεται κυρίαρχη στον κυβερνητικό λόγο και ακόμα περισσότερο στο λόγο των -αλητών, ρουφιάνων- δημοσιογράφων που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Περιβάλλον

    17Ν
    • Περιβάλλον

      Εφετείο 17Ν
  • Περιβάλλον

    ΕΛΑ
    • Περιβάλλον

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Περιβάλλον

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Περιβάλλον

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Περιβάλλον

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Περιβάλλον

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Περιβάλλον

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Περιβάλλον

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Περιβάλλον

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Περιβάλλον

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Περιβάλλον

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Περιβάλλον

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Περιβάλλον

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Περιβάλλον

      Περιβάλλον

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Περιβάλλον

      Περιβάλλον

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Περιβάλλον

      Περιβάλλον

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Περιβάλλον

      Περιβάλλον

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Περιβάλλον

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Περιβάλλον

    Περιβάλλον

    Ποιοι είμαστε
  • Περιβάλλον

    Περιβάλλον

    Επικοινωνία
  • Περιβάλλον

    Περιβάλλον

    Όροι χρήσης
  • Περιβάλλον

    Περιβάλλον

    Ποιοι είμαστε
  • Περιβάλλον

    Περιβάλλον

    Επικοινωνία
  • Περιβάλλον

    Περιβάλλον

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo