Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Νέα άθλημα: εναέριο σλάλομ
  • Απόφαση Πρωτοδικείου Ρώμης: 700 ευρώ η τιμή της ανθρώπινης ελευθερίας και αξιοπρέπειας
  • Σήμερα, 8:30 μμ, ΚΟΝΤΡΑ: ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΒΟΛΗ | Καμάλ Αλτζαφάρι: Με τον Χασάν στη Γάζα
  • Σαν σήμερα 13 Μάρτη
  • Αλλοι πλακώνονται στα καταφύγια και άλλοι στριμώχνονται στους δρόμους
  • Η δυστυχία τους είναι ότι το Σύνταγμά τους δεν προβλέπει φίμωτρο
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Η επιστροφή Σάλεχ βυθίζει τη χώρα στον εμφύλιο
Διεθνή

Υεμένη

Η επιστροφή Σάλεχ βυθίζει τη χώρα στον εμφύλιο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr1 Οκτ 2011, 00:00

Στις 23 Σεπτεμβρίου, ο διαβόητος πρόεδρος της Υεμένης Αλί Σάλεχ επέστρεψε αιφνιδιαστικά από τη Σαουδική Αραβία, όπου νοσηλευόταν από τις 4 Ιουνίου μετά από την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, σε μια προφανή προσπάθεια να διασφαλίσει τον έλεγχο των εξελίξεων και να προστατέψει τα συμφέροντα της κλίκας του.

«Επιστρέφω στο έθνος φέρνοντας μαζί μου το περιστέρι της ειρήνης και το κλαδί της ελιάς» είπε, μεταξύ άλλων, σε τηλεοπτικό μήνυμά του την ίδια μέρα. Ομως το προσωπείο του ειρηνοποιού που φόρεσε δεν έπεισε τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που απαιτούν εδώ και 7 μήνες την παραίτηση και την τιμωρία του. Οχι μόνο γιατί αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά αναξιόπιστος εκδίδοντας στις 12 Σεπτεμβρίου ένα διάταγμα με το οποίο ανέθετε στον αντιπρόεδρο Χάντι να διαπραγματευτεί και να υπογράψει συμφωνία μεταβίβασης της εξουσίας με την αντιπολίτευση και τις επόμενες μέρες ο στρατός και η αστυνομία έπνιξαν στο αίμα τους διαδηλωτές. Αλλά και γιατί μόλις μια μέρα μετά την επιστροφή του οι κυβερνητικές δυνάμεις συνέχισαν το μακελειό, κλιμακώνοντας τις επιθέσεις εναντίον των διαδηλωτών και των ισχυρών πολιτικών αντιπάλων της κλίκας του Αλί Σάλεχ.
 
Τα ξημερώματα της 24ης Σεπτεμβρίου, ελεύθεροι σκοπευτές από γειτονικά κτίρια και στρατός επιτέθηκαν με αυτόματα όπλα και όλμους στην κατασκήνωση των διαδηλωτών που έχει στηθεί από το Φεβρουάριο στην πλατεία της Αλλαγής μπροστά στο πανεπιστήμιο της Σανάα, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 17 διαδηλωτών. Την ίδια ώρα, στη   βόρεια περιοχή της πρωτεύουσας, κυβερνητικές δυνάμεις επιτέθηκαν με ρουκέτες και όλμους στους ένοπλους του πανίσχυρου φύλαρχου Σαντίκ αλ Αχμαρ, επικεφαλής της φυλής των Χασίντ, της ισχυρότερης φυλής στη χώρα, μέχρι πρότινος υποστηριχτή και τώρα πολιτικού αντίπαλου του Αλί Σάλεχ. Ταυτόχρονα έγινε επίθεση στο βορειοδυτικό τμήμα της Σανάα στη βάση της 1ης Θωρακισμένης Μεραρχίας, που διοικείται από το στρατηγό Αλί Μοχσίν αλ Αχμαρ και έχει προσχωρήσει στις γραμμές της αντιπολίτευσης από το Μάρτιο. Ο απολογισμός τουλάχιστον 50 νεκροί σε μια μέρα και 150 από τις 18 Σεπτεμβρίου.
 
Στις 25 Σεπτεμβρίου, σε νέα τηλεοπτική ομιλία του, ο Αλί Σάλεχ ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά κατηγόρησε τους αντιπάλους του ότι συνεργάζονται με την Αλ Κάιντα, ότι απεργάζονται πραξικόπημα και ότι ματοκυλούν τη χώρα σε μια προσπάθεια να καταλάβουν την εξουσία, ενώ ταυτόχρονα δήλωσε ότι δεσμεύεται στο σχέδιο Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου.
 
Στις 26 Σεπτεμβρίου, για δεύτερη φορά μετά την επιστροφή του Αλί Σάλεχ, εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας και άλλων πόλεων της χώρας. Το ίδιο απόγευμα ένοπλοι της οικογένειας του Σαντίκ αλ Αχμαρ και άλλων φυλάρχων επιτέθηκαν και κατέλαβαν τη βάση της Προεδρικής Φρουράς, που διοικείται από το γιο του Αλί Σάλεχ Αχμέντ, στη Ντάχρα βόρεια της πρωτεύουσας, και συνέλαβαν αιχμάλωτους 30 στρατιώτες. Κατά τις συγκρούσεις σκοτώθηκαν 4 και τραυματίστηκαν 27 από τους ένοπλους του Σαντίκ αλ Αχμαρ καθώς και ο διοικητής της βάσης, ταξίαρχος Αλί αλ Κελέιμπι, και άγνωστος αριθμός στρατιωτών.
 
Η κατάληψη της βάσης αυτής θεωρείται ισχυρό πλήγμα για το καθεστώς Σάλεχ και λόγω της στρατηγικής θέσης της αλλά και γιατί είναι η δεύ-τερη βάση κοντά στην πρωτεύουσα που καταλαμβάνεται μέσα σε μια βδομάδα, γεγονός που δείχνει, εκτός των άλλων, τη δυναμική των αντιπάλων του. Στις 28 Σεπτεμβρίου και ενώ οι μαζικές διαδηλώσεις συνεχίζονται, καταρρίφθηκε από αντιαεροπορικά πυρά ένα πολεμικό αεροσκάφος τύπου Sukhoi έξω από τη Σανάα και ο πιλότος του συνελήφθη. Η κατάρριψη αποδίδεται στις δυνάμεις της 1ης Θωρακισμένης Μεραρχίας του στρατηγού Αλί Μόχσεν αλ Αχμαρ.
 
Πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι ο Αλί Σάλεχ επέστρεψε στην Υεμένη με την έγκριση του Λευκού Οίκου και της σαουδαραβικής μοναρχίας. Είναι επίσης προφανές ότι η επιστροφή του αποτελεί επίδειξη ισχύος του καθεστώτος και σηματοδοτεί κλιμάκωση των ένοπλων συγκρούσεων. Δηλώνει ότι δεσμεύεται στο σχέδιο των χωρών του Κόλπου για τη μεταβίβαση της εξουσίας, το οποίο είχε τροποποιηθεί τρεις φορές προκειμένου να το υπογράψει και αρνήθηκε και τις τρεις φορές την ύστατη στιγμή να βάλει την υπογραφή του, επικαλούμενος αστείες δικαιολογίες. Και τώρα ζητά ξανά διαπραγματεύ-σεις, θέτοντας νέους όρους, για να εκβιάσει νέες παραχωρήσεις, για παράδειγμα την παραμονή του γιου του Αχμέντ στη νέα κυβέρνηση, προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα της κλίκας του. Και για να το πετύχει προχωρεί στην αιματηρή καταστολή της λαϊκής εξέγερσης και ταυτόχρονα κλιμακώνει τις στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον των ισχυρότερων αντιπάλων του για να τους αποδυναμώσει στρατιωτικά και πολιτικά.
 
Η τακτική αυτή εξυπηρετεί και το Λευκό Οίκο, που επιδιώκει τη διατήρηση του καθεστώτος, έστω και χωρίς τον Αλί Σάλεχ, γιατί θέλει να αποφύγει τους κραδασμούς, την πολιτική αστάθεια και ρευστότητα που μπορεί να προκαλέσουν η ανατροπή του καθεστώτος και η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού κάτω από την πίεση της λαϊκής εξέγερσης. Γιατί η Υεμένη έχει μεγάλη στρατηγική σημασία, καθώς συνορεύει βόρεια με τη Σαουδική Αραβία και ελέγχει το θαλάσσιο δρόμο μέσω του οποίου μεταφέρονται 3 εκατομμύρια πετρέλαιο την ημέρα.
 
Στις συνθήκες αυτές, η κλιμάκωση της ένοπλης αναμέτρησης ανάμεσα σε αστικές πολιτικές δυνάμεις που ανταγωνίζονται για τον έλεγχο της εξουσίας όχι μόνο φαίνεται αναπόφευκτη, αλλά απειλεί να πάρει διαστάσεις εμφύλιου πολέμου. Η τραγωδία για το λαό της Υεμένης, που πληρώνει ήδη βαρύ φόρο αίματος, είναι ότι μια μεγάλη λαϊκή εξέγερση με αστικοδημοκρατικά αιτήματα επισκιάζεται και χρησιμοποιείται από τις δυνάμεις αυτές.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Υεμένη

Μικρός λαός και πολεμά…
Επόμενο άρθρο

Υεμένη

Το μακελειό συνεχίζεται

Σχετικά Αρθρα

Απόφαση Πρωτοδικείου Ρώμης: 700 ευρώ η τιμή της ανθρώπινης ελευθερίας και αξιοπρέπειας

Οταν η «Ευρώπη φρούριο» συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω

Διεθνή 13 Μαρ 2026, 09:58

Αλλοι πλακώνονται στα καταφύγια και άλλοι στριμώχνονται στους δρόμους

Διεθνή 12 Μαρ 2026, 14:19

Το Ιράν αυξάνει σημαντικά τις εξαγωγές πετρελαίου μέσω τoυ Στενού του Ορμούζ από τότε που ανέλαβε τον έλεγχο της βασικής αυτής θαλάσσιας οδού

Διεθνή 12 Μαρ 2026, 10:19

Με αντοχή στους αμερικανοσιωνιστικούς βομβαρδισμούς, με καθημερινά πλήγματα στη σιωνιστική οντότητα και τις αμερικάνικες βάσεις στον Κόλπο και με κλειστό το Στενό του Ορμούζ, ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του Ιράν

Διεθνή 11 Μαρ 2026, 22:41

Δήλωση Ομάδων Λαϊκής Αντίστασης και Κοινοτικής Δράσης στον Λίβανο

Διεθνή 11 Μαρ 2026, 14:18

Σιγά μην ακούνε οι «αγορές» τoν ξεμωραμένο πορτοκαλομαλλιά φασίστα

Διεθνή 10 Μαρ 2026, 21:44
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Νέα άθλημα: εναέριο σλάλομ

13 Μαρ 2026, 14:36
Διεθνή

Απόφαση Πρωτοδικείου Ρώμης: 700 ευρώ η τιμή της ανθρώπινης ελευθερίας και αξιοπρέπειας

Οταν η «Ευρώπη φρούριο» συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω

13 Μαρ 2026, 09:58
Πολιτισμός

Σήμερα, 8:30 μμ, ΚΟΝΤΡΑ: ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΒΟΛΗ | Καμάλ Αλτζαφάρι: Με τον Χασάν στη Γάζα

Eνα υποβλητικό road trip στη Γάζα του 2001

13 Μαρ 2026, 00:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Μάρτη

13 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Αλλοι πλακώνονται στα καταφύγια και άλλοι στριμώχνονται στους δρόμους

12 Μαρ 2026, 14:19
Κόντρες

Η δυστυχία τους είναι ότι το Σύνταγμά τους δεν προβλέπει φίμωτρο

12 Μαρ 2026, 12:34
Διεθνή

Το Ιράν αυξάνει σημαντικά τις εξαγωγές πετρελαίου μέσω τoυ Στενού του Ορμούζ από τότε που ανέλαβε τον έλεγχο της βασικής αυτής θαλάσσιας οδού

12 Μαρ 2026, 10:19
Πολιτική

Ολοι/ες σήμερα στις 19:00 στο Σύνταγμα: Αντιπολεμική-αντιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία

Κάλεσμα της Δικτύωσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

12 Μαρ 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Μάρτη

12 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Με αντοχή στους αμερικανοσιωνιστικούς βομβαρδισμούς, με καθημερινά πλήγματα στη σιωνιστική οντότητα και τις αμερικάνικες βάσεις στον Κόλπο και με κλειστό το Στενό του Ορμούζ, ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του Ιράν

11 Μαρ 2026, 22:41
Πολιτική

Η Ζαρούλια στη φυλακή (για ξεκάρφωμα), οι υπόλοιποι έξω! Φινάλε-πρόκληση στη δίκη της εγκληματικής νεοναζιστικής συμμορίας

11 Μαρ 2026, 19:27
Πολιτική

Εφετείο ΧΑ: Ποινές-χάδι με βελούδινο γάντι

Μόνο η Ζαρούλια θα πάει φυλακή από όσους είχε ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του πρωτόδικα

11 Μαρ 2026, 15:47
Διεθνή

Δήλωση Ομάδων Λαϊκής Αντίστασης και Κοινοτικής Δράσης στον Λίβανο

11 Μαρ 2026, 14:18
Πολιτική

Στα μαλακά ρίχνουν (πάλι) τους νεοναζιστές εγκληματίες

11 Μαρ 2026, 13:34
Παιδεία

«Οχι» στη Νομική Σχολή του δημόσιου Πανεπιστήμιου Πατρών – «Ναι» στις Νομικές των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»

11 Μαρ 2026, 11:07
Πολιτισμός

«Αγκάθια και γαρύφαλλα»: Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ στα ελληνικά

Από τη Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

11 Μαρ 2026, 09:18
Παιδεία

Εκπαιδευτικοί αναλώσιμοι στο πλαίσιο του αυταρχικού σχολείου και των τρομοκρατικών ενεργειών της διοικητικής ιεραρχίας

11 Μαρ 2026, 00:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Μάρτη

11 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Σιγά μην ακούνε οι «αγορές» τoν ξεμωραμένο πορτοκαλομαλλιά φασίστα

10 Μαρ 2026, 21:44
Κόντρες

Κά(ρ)για Κάλλας

10 Μαρ 2026, 19:19
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Μάρτη

Ημέρα νεφρού.

Ημέρα δράσης των σιδηροδρομικών.

1881: Εκτελείται ο τσάρος Αλέξανδρος Β’ από βόμβα της οργάνωσης “Ναρόντνανγια Βόλια“.

1888: Η Βραζιλία καταργεί με νόμο τη δουλεία.

1925: Ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος επιβάλλει δικτατορία.

1958: Απολύονται 133 κομμουνιστές από τον Αγιο Ευστράτιο.

1971: Βόμβες έξω από τα γραφεία της εφημερίδας “Εστία” και στα γραφεία της “Esso“.

1980: Αρχή ένοπλου αγώνα του ΡΚΚ.

1991: Η 17Ν εκτελεί τον αμερικανό λοχία Ronald Stewart.

1996: Αποφυλάκιση των χουντικών ζητά στη βουλή ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Υεμένη

    17Ν
    • Υεμένη

      Εφετείο 17Ν
  • Υεμένη

    ΕΛΑ
    • Υεμένη

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Υεμένη

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Υεμένη

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Υεμένη

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Υεμένη

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Υεμένη

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Υεμένη

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Υεμένη

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Υεμένη

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Υεμένη

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Υεμένη

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Υεμένη

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Υεμένη

      Υεμένη

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Υεμένη

      Υεμένη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Υεμένη

      Υεμένη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Υεμένη

      Υεμένη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Υεμένη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Υεμένη

    Υεμένη

    Ποιοι είμαστε
  • Υεμένη

    Υεμένη

    Επικοινωνία
  • Υεμένη

    Υεμένη

    Όροι χρήσης
  • Υεμένη

    Υεμένη

    Ποιοι είμαστε
  • Υεμένη

    Υεμένη

    Επικοινωνία
  • Υεμένη

    Υεμένη

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo