Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 14 Αυγούστου
  • Χτύπησε και στην – μέχρι τώρα καθαρή – Αρτα η ευλογιά των αιγοπροβάτων
  • Kάτι τρέχει με τον Τάκη (;)
  • Ο φιδέμπορος του Μαρ-α-Λάγκο
  • Σαν σήμερα 13 Αυγούστου
  • Μassive Attack: Αποθέωση στη Μελβούρνη όταν ύψωσαν την παλαιστινιακή σημαία
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Επιθετική ρητορική, ενόψει όξυνσης του οικονομικού πολέμου
Διεθνή

ΗΠΑ - Γερμανία

Επιθετική ρητορική, ενόψει όξυνσης του οικονομικού πολέμου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr2 Ιούν 2017, 00:00

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Μέρκελ και Τραμπ περιλάμβανε το μενού των αμερικανογερμανικών σχέσεων αυτή τη βδομάδα. Επιστρέφοντας από την αδιάφορη συνάντηση των G7 στην Ταορμίνα της Σικελίας, η Μέρκελ πήγε σε φεστιβάλ μπίρας στο Μόναχο, που λειτουργούσε σαν προεκλογική συγκέντρωση της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης και «απασφάλισε», όπως έγραψαν τα γερμανικά Μέσα: «Η ΕΕ δεν μπορεί να στηριχτεί πλέον στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ηρθε η ώρα να πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας. Οι εποχές που μπορούσαμε να εξαρτιόμαστε από τους άλλους τελειώνουν».

Ασφαλώς, η προεκλογική περίοδος στη Γερμανία παίζει το ρόλο της, καθώς το βασικό διακύβευμα των μεγάλων αστικών κομμάτων είναι «η ισχυρή Γερμανία και το μέλλον της». Δύσκολα, όμως, μια έμπειρη πολιτικός όπως η Μέρκελ θα ανέβαζε τόσο πολύ τους τόνους της ρητορικής ενάντια στον αγγλοσαξονικό άξονα, αν δεν υπήρχε το πραγματικό πρόβλημα του οικονομικού πολέμου που κηρύσσει ενάντια στη Γερμανία ο Τραμπ. Ενός πολέμου που έως τώρα είχε τη μορφή της αποκάλυψης από τις αμερικάνικες Αρχές «αθέμιτων μεθόδων» γερμανικών μονοπωλίων (Siemens παλαιότερα, Volkswagen πρόσφατα), χωρίς εμφανή ανάμιξη της πολιτικής ηγεσίας των ΗΠΑ. Οι υποθέσεις αυτές έκλειναν με εξωδικαστικούς συμβιβασμούς, στο πλαίσιο των οποίων τα γερμανικά μονοπώλια πλήρωναν «τσουχτερά» πρόστιμα και συνέχιζαν τις δραστηριότητές τους στην αμερικάνικη αγορά.

Ο Τραμπ, από την προεκλογική περίοδο ακόμα, αναβίβασε σε πολιτικό ζήτημα αυτό που έως τότε περιοριζόταν στο επίπεδο του επιχειρηματικού ανταγωνισμού και της τήρησης της αμερικάνικης νομοθεσίας περί «υγιούς ανταγωνισμού». Την ίδια τακτική ακολούθησε και μετά την εγκατάστασή του στον Λευκό Οίκο. Οποτε του δινόταν η ευκαιρία, μιλούσε για την BMW και τη VW που πνίγουν την αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία. Τα ίδια επανέλαβε και στις Βρυξέλλες, στο επίσημο δείπνο των ηγετών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ, όπου εις επήκοον όσων βρίσκονταν γύρω του ακούστηκε να λέει ότι «οι Γερμανοί είναι πολύ κακοί», επειδή «πουλάνε πολλά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ». Κι ήταν αυτή η μεθοδευμένη πρόκληση που πυροδότησε την αντίδραση της Μέρκελ. Φυσικά, ο Τραμπ δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Μέσα από το αγαπημένο του twitter διαμήνυσε: «Εχουμε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ εμπορικό έλλειμμα με τη Γερμανία, συν ότι αυτοί πληρώνουν ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ στο ΝΑΤΟ και τον στρατό. Πολύ κακό για τις ΗΠΑ. Αυτό θα αλλάξει». Δε χρειάζεται να πούμε ότι διάλεξε σκόπιμα τις λέξεις που έγραψε με κεφαλαία.

Πίσω από τη Μέρκελ συντάχθηκαν και οι γερμανοί σοσιαλδημοκράτες. Μπορεί ο υπουργός Εξωτερικών και πρώην πρόεδρος του SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, να προσπάθησε να κρατήσει κάποιες αποστάσεις («θεωρώ ότι είναι ανάρμοστο να επικοινωνούμε τώρα με δηλώσεις που γίνονται κάτω από τέντες σε φεστιβάλ μπίρας και μέσω twitter» – «η Ιστορία των ΗΠΑ είναι μεγάλη και η χώρα σπουδαιότερη απ' ό,τι δείχνει η υπάρχουσα σύγκρουση και γι' αυτό νομίζω ότι θα επανέλθουμε σε καλές σχέσεις στο μέλλον»), όμως δεν παρέλειψε και αυτός να πει ότι ο Τραμπ «απομακρύνεται διαρκώς από τα ιδεώδη του δυτικού κόσμου». Είτε για να μη μείνει πίσω είτε επειδή θεώρησε υποτονικές τις δηλώσεις Γκάμπριελ, ο υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία, Μάρτιν Σουλτς, πήρε φόρα και, αφού χαρακτήρισε τον Τραμπ «καταστροφέα των δυτικών αξιών», κατέληξε πως «οφείλει κάποιος να εναντιωθεί σε έναν τέτοιο άνθρωπο και την ιδεολογία του».

Το γεγονός ότι η ρητορική ανάμεσα στους ηγέτες δύο από τις ισχυρότερες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις του πλανήτη  φτάνει σε τέτοια ένταση, που θυμίζει ρητορική στις σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία, δείχνει ότι στο παρασκήνιο η όξυνση έχει χτυπήσει «κόκκινο». Ασφαλώς έχουν γίνει παρασκηνιακές συναντήσεις ανάμεσα σε υψηλόβαθμα στελέχη των δύο χωρών, έχουν γίνει και δύο συναντήσεις στο ανώτατο επίπεδο (μία στην Ουάσινγκτον, όπου μετέβη η Μέρκελ, και μία στη Σικελία, στο περιθώριο της συνόδου των G7), οι αμερικάνικες απαιτήσεις έχουν τεθεί, οι Γερμανοί δεν πρέπει να έκαναν τίποτα, γι' αυτό και η σύγκρουση πέρασε στη δημόσια σφαίρα, με ένταση που δε θυμόμαστε να έχει ξαναϋπάρξει εδώ και δεκαετίες. Περιμένουμε, λοιπόν, το επόμενο επεισόδιο του οικονομικού πολέμου, όχι φυσικά σε επίπεδο ρητορικής.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΗΠΑ - Γερμανία

Αντίσταση στη μεθοδευμένη εξόντωση
Επόμενο άρθρο

ΗΠΑ - Γερμανία

Ξέσπασε ξανά η λαϊκή οργή στην Τυνησία

Σχετικά Αρθρα

Επικεφαλής του Ανώτατου Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν: Το Στενό του Ορμούζ θα ξανανοίξει μόνο όταν οι ΗΠΑ αποδεχτούν τους όρους του Ιράν

Διεθνή 12 Αυγ 2026, 19:11

Νομική νίκη για ακαδημαϊκό στον οποίο αρνήθηκαν πανεπιστημιακή θέση αφού χαρακτήρισε τη Γάζα «κλασική περίπτωση γενοκτονίας»

Διεθνή 11 Αυγ 2026, 18:08

Το στρατηγικό αδιέξοδο των σιωναζιστών στον Λίβανο και οι άθλιοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

Διεθνή 11 Αυγ 2026, 10:40

Διπλωματικό προβάδισμα της Παλαιστινιακής Αντίστασης στις διαδικασίες που αφορούν τη Γάζα

Διεθνή 10 Αυγ 2026, 19:53

Πρόβατα, drones και όπλα: Το νέο μοντέλο του Ισραήλ για την αρπαγή παλαιστινιακής γης

Διεθνή 10 Αυγ 2026, 08:52

Σιωναζιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας: Τους χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινες ασπίδες και μετά τους σκότωσαν εν ψυχρώ

Διεθνή 9 Αυγ 2026, 12:59
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Αυγούστου

14 Αυγ 2026, 00:01
Αγροτικά

Χτύπησε και στην – μέχρι τώρα καθαρή – Αρτα η ευλογιά των αιγοπροβάτων

13 Αυγ 2026, 20:38
Κόντρες

Kάτι τρέχει με τον Τάκη (;)

13 Αυγ 2026, 19:50
Η παπάρα

Ο φιδέμπορος του Μαρ-α-Λάγκο

13 Αυγ 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Αυγούστου

13 Αυγ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Μassive Attack: Αποθέωση στη Μελβούρνη όταν ύψωσαν την παλαιστινιακή σημαία

12 Αυγ 2026, 19:58
Διεθνή

Επικεφαλής του Ανώτατου Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν: Το Στενό του Ορμούζ θα ξανανοίξει μόνο όταν οι ΗΠΑ αποδεχτούν τους όρους του Ιράν

12 Αυγ 2026, 19:11
Καταστολή

Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα: Μελόνι και Μερτς ερίζουν για το ποιος θα ξεφορτωθεί τους πρόσφυγες 

12 Αυγ 2026, 09:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Αυγούστου

12 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Οταν σε υμνεί η Δεξιά

11 Αυγ 2026, 19:44
Διεθνή

Νομική νίκη για ακαδημαϊκό στον οποίο αρνήθηκαν πανεπιστημιακή θέση αφού χαρακτήρισε τη Γάζα «κλασική περίπτωση γενοκτονίας»

11 Αυγ 2026, 18:08
Πολιτισμός

Αν δε θέλετε να μιλάμε για την Παλαιστίνη, μην μας καλείτε

11 Αυγ 2026, 17:46
Διεθνή

Το στρατηγικό αδιέξοδο των σιωναζιστών στον Λίβανο και οι άθλιοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

11 Αυγ 2026, 10:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Αυγούστου

11 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Διπλωματικό προβάδισμα της Παλαιστινιακής Αντίστασης στις διαδικασίες που αφορούν τη Γάζα

10 Αυγ 2026, 19:53
Κόντρες

Τάκης, η ξεσκονίστρα κάθε καπιταλιστή

10 Αυγ 2026, 19:35
Διεθνή

Πρόβατα, drones και όπλα: Το νέο μοντέλο του Ισραήλ για την αρπαγή παλαιστινιακής γης

10 Αυγ 2026, 08:52
Πολιτική

Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!

10 Αυγ 2026, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Αυγούστου

10 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας: Τους χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινες ασπίδες και μετά τους σκότωσαν εν ψυχρώ

9 Αυγ 2026, 12:59
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Αυγούστου

Πορτογαλία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1385).
Πακιστάν: Ημέρα ανεξαρτησίας (1947).
Μπαχρέιν: Ημέρα ανεξαρτησίας (1971).
1909: Στρατιωτικό κίνημα στο Γουδί.
1941: Συστήνονται ειδικά δικαστήρια εναντίον των κομμουνιστών στη Γαλλία.
1949: Εκτελούνται ο πρόεδρος Χουσνί Ζαγίμ και ο πρωθυπουργός Μόχσεν αλ-Μπαράλι της Συρίας μετά από νέο στρατιωτικό πραξικόπημα.
1954: Εκτελείται ο Νίκος Πλουμπίδης.
1956: Πεθαίνει ο Bertolt Brecht.
1974: «Αττίλας 2» στην Κύπρο – Αποχωρεί η Ελλάδα από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.
1988: Μέλη της 17Ν εισβάλλουν στο αστυνομικό τμήμα Βύρωνα και αφού κλειδώνουν αστυνομικούς στο κρατητήριο αφαιρούν όπλα και πυρομαχικά.
1994: Συλλαμβάνεται στο Σουδάν ο Κάρλος (Ιλιτς Ραμίρες Σάντσες).
1996: Δολοφονείται ο Σολωμός Σολωμού στην πράσινη γραμμή της κατεχόμενης Κύπρου από τούρκους στρατιώτες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι Η.Π.Α. έχουν τον πλήρη έλεγχο του Στενού του Ορμούζ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ! Ο Ναυτικός Αποκλεισμός μας αποκαλείται, από όλους, «ΤΕΙΧΟΣ ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΙ», και δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει το Ιράν γι’ αυτό. Δεν έχουν Ναυτικό, δεν έχουν Πολεμική Αεροπορία, οι εναπομείναντες στρατιώτες τους παραμένουν απλήρωτοι, το ΙRGC (Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης) έχει αποδεκατιστεί και τρέπεται σε φυγή, και η «Ηγεσία» τους είναι, στην καλύτερη περίπτωση, αβέβαιη! Δεν έχουν Χρήματα – η χώρα τους είναι «ρημαγμένη». Το μόνο που έχουν είναι ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ και 300% ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ, και η κατάσταση χειροτερεύει! Το Ιράν είναι πλέον μόνο λόγια και καθόλου πράξεις, Οχι Πια ο Νταής της Μέσης Ανατολής. Δόξα στον Αλλάχ! Πρόεδρος ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΖ. ΤΡΑΜΠ

Truth Social

(Ανάμεσα σε δεκάδες αναρτήσεις προσωπικής υποστήριξης [endorsement] διάφορων ρεπουμπλικανών υποψήφιων για τη Βουλή, τη Γερουσία, θέσεις Κυβερνήτη και πολιτειακού εισαγγελέα, στις οποίες κυριαρχεί το… πλούσιο λεξιλόγιό του [τέσσερα επίθετα εναλλάσσονται: fantastic, incredible, tremendous, great], πετάει και μια ανάρτηση για τον πόλεμο κατά του Ιράν. Ενας λογικός άνθρωπος τη διαβάζει και τρίβει τα μάτια του, ψιθυρίζοντας: μα τι λέει ο ξεμωραμένος; Ας αναλογιστούμε, όμως, ότι η ίδια η συνθήκη της επικράτησης του Τραμπ αρχικά στο χώρο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και μετά σε πανεθνικό εκλογικό επίπεδο – που αφορά μόλις το ένα τρίτο όσων έχουν δικαίωμα ψήφου – στηρίζεται σε μια βάση παραλογισμού, ανορθολογισμού, τερατολογίας, σκοταδισμού. Υπάρχει ένα φανατικό κοινό έτοιμο να πιστέψει ό,τι «φίδια» του πει ο Τραμπ. Αυτό το κοινό θέλει να κρατήσει ενεργό ώστε να πάει να ψηφίσει στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοέμβρη και να μειώσει τις απώλειες των Ρεπουμπλικανών. Τι να τους πει; «Δυστυχώς, χάσαμε τον πόλεμο κατά του Ιράν»; Δε γίνεται. Να τους πλακώσει σε αναλύσεις για τη «ρευστότητα» και την «πολυπλοκότητα» της κατάστασης; Ούτε ο ίδιος μπορεί να κάνει τέτοιες αναλύσεις, ούτε αυτοί τις καταλαβαίνουν. Θα πετύχαινε το αντίθετο από αυτό που επιδιώκει. Τους πλακώνει λοιπόν στην τερατολογία και στο φιδεμπόριο. Επαναλαμβάνοντας συνεχώς τα ίδια «φίδια» – όπως διδάσκει το δόγμα Γκέμπελς – στο τέλος κάποιοι μπορεί να τον πιστέψουν. Είναι η καλύτερη επιλογή που έχει. Κι αν μέχρι τον Νοέμβρη έρθει σε συμφωνία, ικανοποιώντας τις – παλιές και νέες – απαιτήσεις του Ιράν, αυτός θα  πλακωθεί σε νέα ψέματα: «νίκησα το Ιράν, άνοιξα το Ορμούζ». Τα υπόλοιπα που θα περιλαμβάνει η συμφωνία δε θα τα αναφέρει, με τη βεβαιότητα ότι μεγάλο μέρος των φανατικών του MAGA δε θα δώσει σημασία. Γι’ αυτό και οι Δημοκρατικοί, που ως κόμμα έχουν τα χάλια τους, δεν προσπαθούν τόσο να πάρουν κόσμο από το MAGA, όσο να πάρουν κόσμο από την αποχή και να τον οδηγήσουν στην κάλπη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΗΠΑ - Γερμανία

    17Ν
    • ΗΠΑ - Γερμανία

      Εφετείο 17Ν
  • ΗΠΑ - Γερμανία

    ΕΛΑ
    • ΗΠΑ - Γερμανία

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΗΠΑ - Γερμανία

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΗΠΑ - Γερμανία

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΗΠΑ - Γερμανία

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΗΠΑ - Γερμανία

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΗΠΑ - Γερμανία

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΗΠΑ - Γερμανία

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΗΠΑ - Γερμανία

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΗΠΑ - Γερμανία

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΗΠΑ - Γερμανία

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΗΠΑ - Γερμανία

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΗΠΑ - Γερμανία

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΗΠΑ - Γερμανία

      ΗΠΑ – Γερμανία

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΗΠΑ - Γερμανία

      ΗΠΑ – Γερμανία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΗΠΑ - Γερμανία

      ΗΠΑ – Γερμανία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΗΠΑ - Γερμανία

      ΗΠΑ – Γερμανία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΗΠΑ - Γερμανία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΗΠΑ - Γερμανία

    ΗΠΑ – Γερμανία

    Ποιοι είμαστε
  • ΗΠΑ - Γερμανία

    ΗΠΑ – Γερμανία

    Επικοινωνία
  • ΗΠΑ - Γερμανία

    ΗΠΑ – Γερμανία

    Όροι χρήσης
  • ΗΠΑ - Γερμανία

    ΗΠΑ – Γερμανία

    Ποιοι είμαστε
  • ΗΠΑ - Γερμανία

    ΗΠΑ – Γερμανία

    Επικοινωνία
  • ΗΠΑ - Γερμανία

    ΗΠΑ – Γερμανία

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo