H εβδομάδα 15-22 Οκτώβρη ορίστηκε ως διεθνής βδομάδα δράσεων για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραχίμ Αμπνταλά, που στις 24 Οκτώβρη συμπληρώνει 32 χρόνια αιχμαλωσίας στις φυλακές του γαλλικού κράτους. Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση μιας ενωτικής καμπάνιας για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραχίμ Αμπνταλά πήραν οργανώσεις και αλληλέγγυοι από τη Γαλλία, την Παλαιστίνη, το Λίβανο κ.ά.
Ο Ζορζ Ιμπραχίμ Αμπνταλά είναι ο μακροβιότερος πολιτικός κρατούμενος στην Ευρώπη. Στο πρόσωπό του η ευρωπαϊκή «δημοκρατία» εξαντλεί την αντεπαναστατική της μανία, μη διστάζοντας να κουρελιάσει τις ίδιες τις αρχές του ποινικού της δικαίου. Αρκεί να σημειώσουμε ότι από το 1999 ο Αμπνταλά έχει το δικαίωμα να αποφυλακιστεί, όμως με διάφορα νομικά τερτίπια και ευθείες πολιτικές παρεμβάσεις (γνωστή η άρνηση του σημερινού πρωθυπουργού Μ. Βαλς να υπογράψει την απέλασή του στο Λίβανο), έχουν καταστήσει αυτό το δικαίωμα νεκρό γράμμα.
Ο λιβανέζος επαναστάτης κομμουνιστής αρνείται να τους προσκυνήσει, αρνείται να υπογράψει δήλωση μετάνοιας, δε βάζει σε καμία ζυγαριά την επαναστατική του τιμή και οι δυνάμεις της αντίδρασης, με όργανό τους το γαλλικό κράτος, τον εκδικούνται. Στο πρόσωπό του εκδικούνται τη λιβανέζικη επαναστατική αντίσταση, αλλά και την Παλαιστινιακή Αντίσταση ως μαχητής της οποίας έδρασε ο Ζορζ Ιμπραχίμ Αμπνταλά.
Η Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση καλεί συλλογικότητες και αλληλέγγυους/ες σε ανοιχτή συνέλευση στο ΕΜΠ (κτ. Γκίνη), τη Δευτέρα 10 Οκτώβρη, στις 7μμ, προκειμένου να συζητηθούν ενδεχόμενες δράσεις αλληλεγγύης, στο πλαίσιο της διεθνούς εβδομάδας δράσεων για την απελευθέρωση του συντρόφου Αμπνταλά.