Με 25 ψήφους υπέρ (μεταξύ των οποίων η Ρωσία και η Κίνα), 6 κατά (μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Ιταλία και η Ολλανδία) και 11 αποχές (μεταξύ των οποίων η Ιαπωνία και η Νορβηγία), το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ υιοθέτησε τελικά την έκθεση Γκόλντστοουν, που καταδίκαζε τόσο το Ισραήλ όσο και την Παλαιστινιακή Αντίσταση για παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου κατά την τελευταία σιωνιστική επιδρομή στη Γάζα που έγινε στις αρχές του χρόνου. Οι προσπάθειες του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχ- μούντ Αμπάς, για παράταση της ψηφοφορίας (για την επόμενη σύνοδο του Συμβουλίου, που θα γίνει μετά από έξι μήνες), κατόπιν ασφυκτικών πιέσεων των Αμερικάνων, έπεσαν τελικά στο κενό και ο Αμπάς ταπεινωμένος πλέον από τις σφοδρές αντιδράσεις (ακόμα και στους κόλπους της Φατάχ), αναγκάστηκε να επαναφέρει το ζήτημα στο Συμβούλιο, με αποτέλεσμα να επικυρωθεί η έκθεση Γκόλντστοουν.
Η έκθεση αυτή –αν και τηρούσε ίσες αποστάσεις μεταξύ των Σιωνιστών και της Αντίστασης– δεν παύει να αποτελεί ένα κόλαφο για τους Σιωνιστές χαρακτηρίζοντάς τους «κατοχική δύναμη» και ζητώντας τους την άρση του αποκλεισμού της Γάζας. Μ’ αυτή την έννοια, η επικύρωσή της από όργανο του ΟΗΕ αποτελεί πλήγμα για τη διεθνή εικόνα του Ισραήλ. Ομως μόνο μέχρι εκεί. Γιατί το ψήφισμα του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ δεν είναι δεσμευτικό για κανέναν. Αποτελεί απλά ένα κάλεσμα προς όλα τα όργανα του ΟΗΕ (δηλαδή και το Συμβούλιο Ασφαλείας, που την προηγούμενη βδομάδα απέρριψε την έκκληση της Λιβύης για συζήτηση της έκθεσης Γκόλντστοουν) να εξασφαλίσουν την εφαρμογή των υποδείξεων της έκθεσης Γκόλντστοουν και προτείνει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να συζητήσει το ζήτημα στην επόμενη σύνοδό της.
Ομως στο ψήφισμα αυτό υπάρχει μία «παράλειψη»: Η υπόδειξη της έκθεσης Γκόλντστοουν προς το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ «να υποβάλει επίσημα την έκθεση αυτή στον Εισαγγελέα του Διεθ- νούς Ποινικού Δικαστηρίου» (Κεφάλαιο ΧΧΧΙ – «Υποδείξεις», άρθρο 1968c). Το ψήφισμα του Συμβουλίου δεν αναφέρει λέξη γι’ αυτό (το μόνο πρακτικό μέτρο που θα είχε κάποια σημασία). Αντί λοιπόν να υποβάλει επίσημα την έκθεση στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, το Συμβούλιο κρύβεται πίσω από τη γενική αναφορά ότι «στηρίζει τις υποδείξεις της έκθεσης»! Ταυτόχρονα, πετάει το μπαλάκι στο Συμβούλιο Ασφαλείας ζητώντας του να θέσει τελεσίγραφο έξι μηνών στο Ισραήλ για τη δίωξη των υπευθύνων των παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου, ειδάλλως θα παραπεμφθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, ενώ ζητάει από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ να υποβάλει στη επόμενη σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (που θα γίνει τον Μάρτη του 2010) έκθεση που θα αναφέρει κατά πόσο εφαρμόζονται οι υποδείξεις της έκθεσης Γκόλντστοουν.
Είναι φανερό ότι μόνο προπαγανδιστική αξία έχει αυτό το ψήφισμα, όπως είχαν άλλωστε και όλα τα ψηφίσματα του ΟΗΕ που το Ισραήλ τα έγραψε εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Αλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ εκδίδει καταδικαστική απόφαση για το Ισραήλ. Στην τρίχρονη ιστορία του (το Συμβούλιο δημιουργήθηκε το Μάρτη του 2006, ως ο διάδοχος οργανισμός της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που καταργήθηκε μετά από 53 χρόνια ύπαρξης, μετά από επικρίσεις ότι περιλαμβάνει στους κόλπους της χώρες που παραβιάζουν συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα), οι περισσότερες καταδικαστικές αποφάσεις αφορούν στο Ισραήλ, πράγμα που έκανε το σιωνιστικό λόμπι στις ΗΠΑ να φρίξει και ο αναπληρωτής συντάκτης του κύριου άρθρου της Ουάσιγκτον Ποστ να το χαρακτηρίζει «σκιά στο κίνημα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» (Ουάσιγκτον Ποστ, 25/6/07). Γι’ αυτό κι ο Νετανιάχου δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, αφού -όπως δήλωσε- έχει εγγυήσεις ότι η έκθεση Γκόλντστοουν θα συναντήσει βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας (ποιος θα βάλει το βέτο δεν είπε, αλλά τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;), ενώ η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (οι αποφάσεις της οποίας δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα) για να πάρει απόφαση σε ζητήματα «ειρήνης και ασφάλειας» χρειάζεται πλειοψηφία 2/3. Από τον Αννα στον Καϊάφα, λοιπόν, οι οργανισμοί της «διεθνούς κοινότητας» κάνουν μπαλάκι ακόμα και τις εξώφθαλμες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τους Σιωνιστές…