Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Εξω τα καζάνια του θανάτου από το Πέραμα
  • Το ΕΜΠ στην κούρσα των εξοπλισμών
  • Οι σιωναζιστικές δυνάμεις σκότωσαν 14χρονο παιδί εν μέσω εντεινόμενων επιθέσεων από εποίκους στη Δυτική Οχθη
  • Λέσβος: Ολοι αθώοι στην υπόθεση ERCI, για την ποινικοποίηση της διάσωσης και της αλληλεγγύης
  • Σαν σήμερα 18 Γενάρη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Ανάπτυξη… χωρίς κυβέρνηση!
Διεθνή

Ισπανία

Ανάπτυξη… χωρίς κυβέρνηση!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr3 Σεπ 2016, 00:00

Μια καινούργια θεωρία λανσάρεται τελευταία στην Ισπανία: τι να την κάνουμε την κυβέρνηση, όταν η χώρα αναπτύσσεται ερήμην της; Φαινομενικά, τα δεδομένα συνηγορούν υπέρ αυτής της θεωρίας. Η πρόβλεψη για το 2016 είναι αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,2% (ποσοστό που έχει χρόνια να φανεί σε χώρα-μέλος της ΕΕ). Και η Ισπανία από τον περασμένο Δεκέμβρη διοικείται από μια υπηρεσιακή κυβέρνηση που ασκεί μόνο διεκπεραιωτικό ρόλο (έχουν γίνει δυο εκλογές, το Δεκέμβρη του 2015 και τον Ιούνη του 2016, και αυτή τη στιγμή τα πράγματα δείχνουν ότι θα υπάρξουν και τρίτες εκλογές μέσα σ' ένα χρόνο, τον ερχόμενο Δεκέμβρη).

Η θεωρία αυτή αδικεί πρωτίστως τον δεξιό Ραχόι. Γιατί είναι τα σκληρά νεοφιλελεύθερα μέτρα που πήρε η κυβέρνησή του, σε συνεννόηση με την Κομισιόν, όταν το Eurogroup αποφάσισε να δανείσει την Ισπανία μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να ανακεφαλαιοποιήσει τις παραπαίουσες τράπεζές της.  Ο Ραχόι έπεισε τους Μέρκελ-Σόιμπλε ότι δεν χρειάζεται να του επιβάλουν Μνημόνιο και δεσμεύτηκε να εφαρμόσει με ακρίβεια μικροχειρουργού τα μέτρα που θα προέβλεπε ένα Μνημόνιο. Το 'πε και το 'κανε. Και κέρδισε δυο διαδοχικές εκλογές, με απώλειες όμως, που δεν του επέτρεψαν να σχηματίσει κυβέρνηση. Στις εκλογές του περασμένου Ιούνη, όμως, κατάφερε να ανακάμψει και πλέον είναι αυτός που έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων (ενώ μετά τις εκλογές του Δεκέμβρη του 2015 είχε αρνηθεί να πάρει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, πετώντας το μπαλάκι στον σοσιαλδημοκράτη Σάντσεθ, που απέτυχε επειδή αρνήθηκαν να τον στηρίξουν οι Podemos – ο… ΣΥΡΙΖΑ Ισπανίας).

Χρειάστηκαν δύο μήνες (οι τελευταίες εκλογές έγιναν στις 26 Ιούνη) για να καταφέρει ο Ραχόι να κλείσει εκλογική συμμαχία με τον Αλμπερτ Ριβέρα των κεντροδεξιών Ciudadanos (προηγουμένως το σοσιαλδημοκρατικό PSOE αρνήθηκε συμμετοχή σε οικουμενική κυβέρνηση, που ήταν η αρχική πρόταση του Ραχόι, ενώ η συμμαχία των ψευτοαριστερών Podemos και ΙU δεν πήρε καν μέρος στις σχετικές συζητήσεις). Στην πρώτη ψηφοφορία  για ψήφο εμπιστοσύνης, που έγινε την περασμένη Τετάρτη και απαιτούσε απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (δηλαδή 176 ψήφους σε σύνολο 350), ο Ραχόι έχασε με 170 έναντι 180 αρνητικών ψήφων. Η δεύτερη ψηφοφορία θα γινόταν χτες (Παρασκευή) και σ' αυτή απαιτούνταν απλή πλειοψηφία (όχι επί του συνόλου, αλλά επί των παρόντων βουλευτών. Ολα έδειχναν ότι τα μπλοκ θα παρέμεναν. Οτι δηλαδή δε θα υπήρχαν αποχές που θα επέτρεπαν στην κυβέρνηση να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης με σχετική πλειοψηφία. Εκτός αν μεσολάβησε κάτι «νυχτερινό» που δεν ήμασταν, φυσικά, σε θέση να προβλέψουμε.

Αν πάνε έτσι τα πράγματα, αν δηλαδή οι σοσιαλδημοκράτες αρνηθούν να προσφέρουν ψήφο ανοχής στη συγκυβέρνηση του Ραχόι (απέχοντας από την ψηφοφορία), επειδή θα φοβούνται την πίεση του διδύμου Podemos-IU από τ' αριστερά του αστικού πολιτικού φάσματος, τότε η Ισπανία θα οδεύσει μοιραία σε νέες εκλογές τον προσεχή Δεκέμβρη. Υπό τις παρούσες συνθήκες, ο Ραχόι μάλλον θα βγει ακόμα πιο ενισχυμένος, οπότε είναι πολύ πιθανό οι σοσιαλδημοκράτες να βρουν μια φόρμουλα για να σχηματιστεί κυβέρνηση τώρα και ν' αρχίσει η φθορά του Ραχόι.

Φθορά με ανάπτυξη… ασιατικού τύπου; Φυσικά, γιατί αυτή η ανάπτυξη συνοδεύεται από εργασιακό καθεστώς ασιατικού τύπου. «Η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας έχει κάνει πιο φιλική για τους επενδυτές την Ισπανία από τη Γαλλία και τη Γερμανία» δηλώνει ο Γιοάχιμ Χιντζ, μάνατζερ της Seat, εταιρίας του ομίλου Volkswagen. Η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία είναι η ατμομηχανή της ανάπτυξης στην Ισπανία, που έχει καταστεί ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός μηχανικών μερών στην Ευρώπη. Υπήρχαν από παλαιότερα υποδομές, έγιναν και νέες επενδύσεις. Κι όλ' αυτά επειδή η κινεζοποίηση της εργατικής τάξης βαθαίνει, πράγμα για το οποίο φρόντισε η κυβέρνηση Ραχόι (η κανονική, όχι η υπηρεσιακή).

Ξαφνική άνοδο σημείωσε και ο τουρισμός, καθώς στην Ισπανία διοχετεύτηκαν κυρίως τουρίστες που προορίζονταν για την Αίγυπτο και τη Βόρεια Αφρική, όπως και ένα κομμάτι που προοριζόταν για την Τουρκία, με αποτέλεσμα οι αυξήσεις να σημειώσουν αύξηση κατά 12,7% και να ζωντανέψουν ακόμα και «κουφάρια» στην Κόστα ντελ Σολ.

Κι εδώ φτάνουμε στην κατάσταση της εργατικής τάξης της Ισπανίας. Η ανεργία μειώθηκε. Εξακολουθεί όμως να μετριέται (με τον επίσημο τρόπο που την υποεκτιμά) στο δυσθεώρητο 20% (είχε φτάσει 26%). Ακόμα και αυτή η μείωση, όμως, είναι πλασματική, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των νέων θέσεων εργασίας είναι «ελαστικού» τύπου (μερικής απασχόλησης, ορισμένου χρόνου κτλ.). Φορολογικά έσοδα στα δημόσια ταμεία δεν μπαίνουν (λόγω της ακολουθούμενης πολιτικής έναντι των καπιταλιστικών επιχειρήσεων), με αποτέλεσμα να πετσοκόβονται όχι μόνο οι κοινωνικές δαπάνες αλλά και το πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων, που τον τελευταίο χρόνο μειώθηκε κατά 20% περίπου. Μετά από περίπου δύο δεκαετίες υψηλότατης ανεργίας, η εργατική τάξη της Ισπανίας εμφανίζεται σήμερα με τις ταξικές αντιστάσεις της να έχουν λειανθεί. Η κινεζοποίηση στην Ισπανία δείχνει να σταθεροποιείται, αν και η σχετική καπιταλιστική ανάπτυξη έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας φούσκας που σύντομα θα σκάσει.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Ισπανία

Οριστική αποκαθήλωση της Ρούσεφ από την προεδρία
Επόμενο άρθρο

Ισπανία

Επί του πιεστηρίου

Σχετικά Αρθρα

Οι σιωναζιστικές δυνάμεις σκότωσαν 14χρονο παιδί εν μέσω εντεινόμενων επιθέσεων από εποίκους στη Δυτική Οχθη

Τουλάχιστον τέσσερις διεθνείς ακτιβιστές αλληλεγγύης που προσπαθούσαν να καταγράψουν επιθέσεις από παράνομους εποίκους συνελήφθησαν από τον σιωναζιστικό στρατό

Διεθνή 18 Ιαν 2026, 10:25

Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Διεθνή 16 Ιαν 2026, 19:58

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Διεθνή 16 Ιαν 2026, 08:51

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Διεθνή 15 Ιαν 2026, 21:35

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

Διεθνή 15 Ιαν 2026, 11:58

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

Διεθνή 14 Ιαν 2026, 22:40
Ροή Ειδήσεων
Περιβάλλον

Εξω τα καζάνια του θανάτου από το Πέραμα

Αμεση μετεγκατάσταση όλων των δεξαμενών πετρελαιοειδών (ενεργών και ανενεργών) εκτός οικιστικού ιστού

18 Ιαν 2026, 18:46
Παιδεία

Το ΕΜΠ στην κούρσα των εξοπλισμών

Πετάει στα σκουπίδια σχετική απαγορευτική διάταξη του Οδηγού Χρηματοδότησης και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ

18 Ιαν 2026, 18:15
Διεθνή

Οι σιωναζιστικές δυνάμεις σκότωσαν 14χρονο παιδί εν μέσω εντεινόμενων επιθέσεων από εποίκους στη Δυτική Οχθη

Τουλάχιστον τέσσερις διεθνείς ακτιβιστές αλληλεγγύης που προσπαθούσαν να καταγράψουν επιθέσεις από παράνομους εποίκους συνελήφθησαν από τον σιωναζιστικό στρατό

18 Ιαν 2026, 10:25
Καταστολή

Λέσβος: Ολοι αθώοι στην υπόθεση ERCI, για την ποινικοποίηση της διάσωσης και της αλληλεγγύης

18 Ιαν 2026, 08:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Γενάρη

18 Ιαν 2026, 00:01
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

17 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

16 Ιαν 2026, 19:58
Πολιτική

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

16 Ιαν 2026, 14:01
Αγροτικά

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

16 Ιαν 2026, 11:41
Αγροτικά

Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά

16 Ιαν 2026, 10:04
Διεθνή

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

16 Ιαν 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Γενάρη

Τυνησία: Ημέρα επανάστασης (1956).

Ταϊλάνδη: Ημέρα ενόπλων δυνάμεων.

1947: Ναυάγιο «Χειμάρας», πνιγμός εβδομήντα πολιτικών κρατουμένων που ταξίδευαν δεμένοι.

1974: Βόμβες σε αυτοκίνητα ξένων αποστολών στο κέντρο της Αθήνας (“Λαϊκές Απελευθερωτικές Ομάδες Σαμποτάζ”).

1989: Πυροβολείται και τραυματίζεται στα πόδια ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Ταρασουλέας (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Ισπανία

    17Ν
    • Ισπανία

      Εφετείο 17Ν
  • Ισπανία

    ΕΛΑ
    • Ισπανία

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Ισπανία

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Ισπανία

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Ισπανία

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Ισπανία

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Ισπανία

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Ισπανία

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Ισπανία

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Ισπανία

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ισπανία

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ισπανία

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Ισπανία

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Ισπανία

      Ισπανία

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Ισπανία

      Ισπανία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Ισπανία

      Ισπανία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Ισπανία

      Ισπανία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Ισπανία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ισπανία

    Ισπανία

    Ποιοι είμαστε
  • Ισπανία

    Ισπανία

    Επικοινωνία
  • Ισπανία

    Ισπανία

    Όροι χρήσης
  • Ισπανία

    Ισπανία

    Ποιοι είμαστε
  • Ισπανία

    Ισπανία

    Επικοινωνία
  • Ισπανία

    Ισπανία

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo