Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη
  • Πόλη της Γάζας: Με τέτοιους μαχητές δεν υπάρχει περίπτωση παράδοσης της Αντίστασης
  • Σύλλογος ΔΕΠ Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ: Η κυβέρνηση, υπό το πρόσχημα της «αριστείας», στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση των δημοσίων ΑΕΙ, στην εγκαθίδρυση του πανεπιστημίου/επιχείρησης, με δίδακτρα σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά
  • Όλες-οι σήμερα στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό και την Αντίστασή του
  • Μπαίνει στην ξεχοντριστήρα το σχέδιο Τραμπ, για να μείνουν οι όροι της Παλαιστινιακής Αντίστασης
  • Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ πιέζουν για τη δημιουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών με δίδακτρα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Αυτό το γκάλοπ πώς σας διέφυγε;
Κόντρες

Αυτό το γκάλοπ πώς σας διέφυγε;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr8 Μάι 2025, 15:07

Εμείς δεν έχουμε καμιά εκτίμηση στις δημοσκοπήσεις και δε θ’ αλλάξουμε γνώμη αν κάποια δημοσκόπηση ευνοεί τις απόψεις μας. Οπορτουνιστές και λαϊκιστές δεν υπήρξαμε και δεν πρόκειται να γίνουμε. Αυτοί, όμως, που βλέπουν γκάλοπ και ξελιγώνονται, πώς δεν το είδαν αυτό; Ενα κέντρο εγκατεστημένο στη Ραμάλα την έκανε (καμιά σχέση με τη Χαμάς).

🇵🇸📊 — Δημοσκόπηση του Παλαιστινιακού Κέντρου Πολιτικής και Ερευνών (Ramallah-based Palestinian Center for Policy and Survey Research) έδειξε τα εξής:

➡️ Το 85% των κατοίκων της Δυτικής Όχθης και το 64% της Λωρίδας της Γάζας αντιτίθενται στον αφοπλισμό της Χαμάς, ακόμη και αν αυτό αποτελούσε προϋπόθεση για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα.

➡️ Το 65% των συμμετεχόντων απορρίπτει επίσης την αποχώρηση της στρατιωτικής ηγεσίας της Χαμάς από τη Γάζα στο πλαίσιο κάποιας πολιτικής διευθέτησης.

➡️ Οι Χούθι βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις αραβικές δυνάμεις που στηρίζουν τους Παλαιστινίους, με ποσοστό 74%, ακολουθούμενοι από το Κατάρ (45%) και τη Χεζμπολά (43%).

➡️ Το 80% των Παλαιστίνιων ζητά την παραίτηση του Μαχμούντ Αμπάς.

➡️ Λιγότερο από το 12% των κατοίκων της Γάζας θεωρεί τη Χαμάς υπεύθυνη για τα δεινά τους, ενώ η πλειοψηφία ρίχνει την ευθύνη πρώτα στο Ισραήλ και έπειτα στις ΗΠΑ.

Και αυτό σας διέφυγε, τσακάλια της… αμερόληπτης δημοσιογραφίας; Η γαλλο-ισραηλινή πρώην αιχμάλωτη Μία Σεμ δήλωσε ότι ένιωσε πιο ασφαλής και προστατευμένη στη Γάζα παρά στο Ισραήλ, όπως έγραψε η σιωνιστική Maariv. Η 23χρονη Σεμ απελευθερώθηκε με τη μερική ανταλλαγή κρατούμενων κατά την προσωρινή ανθρωπιστική εκεχειρία τον Νοέμβρη του 2023. Πριν από μερικές μέρες κατέθεσε μήνυση για βιασμό κατά διάσημου personal trainer στο Τελ Αβίβ. Ο τύπος αυτός έχει διάσημη πελατεία, περιλαμβανόμενου ενός πρώην πρωθυπουργού, και είναι celebrity στη σιωνιστική οντότητα. Οπως έγραψε η Maariv, η Σεμ ισχυρίζεται ότι ο βιασμός συνέβη στο σπίτι της, με τη χρήση ναρκωτικού, γι’ αυτό και δε θυμάται πολλές λεπτομέρειες. Αλλα σιωνιστικά Μέσα έγραψαν ότι ο καταγγελθείς από τη Σεμ απέτυχε σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους, όμως αφέθηκε ελεύθερος λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. Αλλα Μέσα κατηγόρησαν τη Σεμ ότι λέει ψέματα για να τραβήξει δημοσιότητα. Δικαστήριο επέβαλε πλήρη απαγόρευση δημοσίευσης πληροφοριών σχετικά με την έρευνα, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων των εμπλεκόμενων. Να συμπληρώσουμε ότι σε έκθεση του Συνδέσμου Κέντρων της Κρίσης Βιασμών αναφέρεται ότι κάθε χρόνο αναφέρονται χιλιάδες περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και επίθεσης, αλλά σχεδόν 9 στις 10 υποθέσεις βιασμού κλείνουν χωρίς να ασκηθούν διώξεις. Το 2023 η σιωνιστική αστυνομία άνοιξε 6.405 έρευνες για βιασμό, ωστόσο το 81% αυτών των υποθέσεων έκλεισε χωρίς κατηγορητήριο, ενώ μόνο στο 16% απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Το υπόλοιπο 2% οδηγήθηκε σε υπό όρους εξωδικαστικό διακανονισμό. Γιατί τα αναφέρουμε όλ’ αυτά; Μα αυτοί δεν είναι που κατασκεύασαν τη βρόμικη προβοκάτσια για τους βιασμούς στους οποίους δήθεν επιδόθηκαν οι μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης στις 7 Οκτώβρη; Βρομιά που αναπαρήγαγαν τα δυτικά Μέσα και ακόμα εξακολουθούν να αναπαράγουν κάποια έμμισθα παπαγαλάκια της σιωνιστικής προπαγάνδας (και στη χώρα μας).

Nτίρλα pass

Tι σας λέγαμε για τον Κυρανάκη; Ακόμα και οι δεξιές φυλλάδες τον έχουν πάρει στο ψιλό. Τον αποκαλούν με το παρατσούκλι που του κόλλησαν οι ευφυολόγοι του Διαδίκτυου: ο κύριος ντίρλα pass. Αυτό θα τον συνοδεύει σε όλη την υπόλοιπη πολιτική διαδρομή του, που δε θα έχει υπουργιλίκια και μεγαλεία. Αντε να δούμε πότε θα τον «σουτάρει» ο Κούλης.

Ο ίδιος (ο Κυρανάκης) κάνει ό,τι μπορεί για να φέρει πιο κοντά αυτή τη στιγμή. Αντι -μετά το άδειασμα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κρυφτεί σε καμιά τρύπα μέχρι να ξεχαστεί το θέμα- αυτός βγήκε στο ΟΡΕΝ για να δώσει… διευκρινίσεις. Τόσο μεγάλη ιδέα έχει για τον εαυτό του. Αναρωτήθηκε δημόσια πόσο κοστίζουν στους φορολογούμενους τα ατυχήματα που προκαλούν οι μεθυσμένοι του ΠουΣουΚου (λες και με το ντίρλα pass αυτό θα σταματούσε). Και μετά το τερμάτισε λέγοντας ότι το ντίρλα pass θα μπορούσε να μην επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά να επιδοτηθεί από… ειδικό ταμείο που θα χρηματοδοτείται από τα πρόστιμα για τροχαίες παραβάσεις! Και πού πάνε τα λεφτά από τα πρόστιμα της Τροχαίας, ρε τιτανοτεράστιε; Στο κράτος δεν πάνε κι αυτά; Είπαμε… ο κύριος ντίρλα pass.

Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά

Το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται, στο κλειστό του Περιστερίου θα γίνει ένα ιστορικό συνέδριο: το 1ο Συνέδριο του Κινήματος Δημοκρατίας, κατά το οποίο ο ιδρυτής Στέφανος σκέτος θα εκλεγεί πρόεδρος Στέφανος σκέτος (σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της στήλης, δεν αναμένεται αμφισβήτησή του). Πείτε μας τώρα, με το χέρι στην καρδιά: το ξέρατε; Οχι. Πώς να το ξέρετε όταν τα συστημικά Μίντια εχθρεύονται τόσο τον αντισυστημικό Στέφανο σκέτο (τι γελάτε, ρε;). Φταίει, βέβαια, και ο ιδρυτής Στέφανος σκέτος. Δεν πλακώνεσαι με τον Λιάγκα τέτοιες ώρες. Σε κόβει κι αυτός από το πρωινάδικο κι άντε μετά να βρεις δημοσιότητα. Εκτός αν πρώτα τον έκοψε ο Λιάγκας και μετά του τα έχωσε ο Στέφανος σκέτος. Εν πάση περιπτώσει, ο ιδρυτής έστειλε ήδη προσκλήσεις στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, την Πλεύση Ελευθερίας, το ΜέΡΑ25 και τον Κόσμος του Πέτρου Κόκκαλη. Εννοείται πως δεν κάλεσε ΣΥΡΙΖΑ και η ΝέΑρ. Δε γουστάρει να βλέπει τα μούτρα αυτών που τον καρατόμησαν. Κάτι μας λέει πως ούτε αυτοί θέλουν να βλέπουν τα δικά του.

Ορθοδοξία, ρεεεε!

Σχετικά με δημοσιεύματα για «το πρώτο POS σε παγκάρι της εκκλησίας», η Διαρκής Ιερά Σύνοδος διευκρινίζει ότι ο ναός στην Αθήνα στον οποίο τοποθετήθηκε ουδεμία σχέση έχει με ναό της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία απαγόρευσε την εγκατάσταση POS σε ορθόδοξους ιερούς ναούς. Πράγματι, το POS τυποθετήθηκε στο παγκάρι του Καθολικού Ιερού Ναού του Διονυσίου του Αρεοπαγίτη. Εμείς είμαστε ορθόδοξοι και δε γουστάρουμε τα ξεφτιλίκια. Οπως αναφέρει η ΔΙΣ στην ανακοίνωσή της, -σύμφωνα με σχετικό Κανονισμό που ψήφισε στις 11 Μαρτίου 2025 και επίκειται η δημοσίευσή του σε ΦΕΚ- απαγόρευσε την εγκατάσταση POS σε ορθόδοξους ιερούς ναούς, ενώ επέτρεψε μόνο τη διενέργεια συναλλαγών (αποδοχές δωρεών, πληρωμές δαπανών κ.λπ.) των εκκλησιαστικών νομικών προσώπων με χρήση internet banking και IRIS! Οπότε ξεκαθαρίστηκε το ζήτημα: στο παγκάρι για το κεράκι μόνο μετρητά. Αν θέλετε να δώσετε κάτι παραπάνω… με e-banking ή IRIS! Πάντα στην πρωτοπορία η Ορθοδοξία…

Ξεπέρασε τον Μπουμπούκο, αλλά δεν…

Εχει ξεπεράσει σε τηλεοπτικές εμφανίσεις τον ακροδεξιό-νεοφιλεύθερο τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανό Μπουμπούκο ο νεόκοπος υπουργός Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Κεφαλογιάννης, αλλά δεν είναι Μπουμπούκος, δεν το ξέρει το άθλημα. Επαναλαμβάνει σταθερά μια μπουρδολογία του τύπου: «Το τρίπτυχο για φέτος είναι λιγότερες ενάρξεις πυρκαγιών, γρήγορη οριοθέτηση σε περίπτωση που ξεσπάσει το φαινόμενο και ολιστική προσέγγιση όταν αυτό επεκταθεί». Ελα ρε, τι μεγαλοφυΐα είσαι συ; Απλά θυμήσου ότι τα ίδια έλεγε πέρυσι ο Κικίλιας. Κι αυτός τα παρουσίαζε σαν… καινοτομία, αλλά άλλα έδειξε η ζωή.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και «Πλεύση Ελευθερίας» στο πλευρό του Αδωνι Γεωργιάδη
Επόμενο άρθρο Η ξετσιπωσιά της ευρωκαμαρίλας και η Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Σχετικά Αρθρα

Επανάληψις μήτηρ μαθήσεως; Οχι πάντα

Κόντρες 1 Οκτ 2025, 19:45

Eίδ’ ο ρατσιστής τη γενιά του κι αναγάλιασ’ η καρδιά του

Κόντρες 29 Σεπ 2025, 14:59

Μπούνα τζούα, μπούνα σεπτεμένε, μπούνου τουάμνε κου σινετάτε*

Κόντρες 26 Σεπ 2025, 11:59

Τα μανουάλια και ο χαλβάς Φαρσάλων

Κόντρες 22 Σεπ 2025, 11:46

Είναι φασίστας και το ξέρει

Κόντρες 12 Σεπ 2025, 14:14

Οταν η διερμηνεία γίνεται επάγγελμα βαρύ και ανθυγιεινό

Κόντρες 9 Σεπ 2025, 21:02
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη

3 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Πόλη της Γάζας: Με τέτοιους μαχητές δεν υπάρχει περίπτωση παράδοσης της Αντίστασης

Τα τελευταία video από τις καταδρομικές επιχειρήσεις των παλαιστίνιων μαχητών

2 Οκτ 2025, 22:54
Παιδεία

Σύλλογος ΔΕΠ Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ: Η κυβέρνηση, υπό το πρόσχημα της «αριστείας», στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση των δημοσίων ΑΕΙ, στην εγκαθίδρυση του πανεπιστημίου/επιχείρησης, με δίδακτρα σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά

2 Οκτ 2025, 18:46
Πολιτική

Όλες-οι σήμερα στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό και την Αντίστασή του

Πάρκο Ελευθερίας, Πέμπτη 2/10, 18.30

2 Οκτ 2025, 14:44
Διεθνή

Μπαίνει στην ξεχοντριστήρα το σχέδιο Τραμπ, για να μείνουν οι όροι της Παλαιστινιακής Αντίστασης

2 Οκτ 2025, 14:33
Παιδεία

Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ πιέζουν για τη δημιουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών με δίδακτρα

Ο επιχειρηματικός μετασχηματισμός της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης

2 Οκτ 2025, 11:38
Διεθνή

Αλλη μια πειρατεία των σιωναζιστών ενάντια στην αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Επίθεση στoν Global Sumud Flotilla, σε διεθνή νερά

2 Οκτ 2025, 10:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Οκτώβρη

2 Οκτ 2025, 00:01
Κόντρες

Επανάληψις μήτηρ μαθήσεως; Οχι πάντα

1 Οκτ 2025, 19:45
Διεθνή

Ακου σιωναζιστάκο…

1 Οκτ 2025, 12:25
Παιδεία

ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ: Ο νόμος για την «ασφάλεια» των ΑΕΙ τα μετατρέπει σε στρατόπεδα με ακραία μέτρα παρακολούθησης και επιτήρησης

1 Οκτ 2025, 11:32
Αγροτικά

Nέο θλιβερό ρεκόρ: 137 νέες εστίες ευλογιάς – Θανατώθηκαν άλλα 24.787 αιγοπρόβατα!

Την ίδια ώρα, ο Τσιάρας παραμύθιαζε ξεδιάντροπα τη Βουλή, μιλώντας για μείωση!

1 Οκτ 2025, 09:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Οκτώβρη

1 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ: Παράδοση άνευ όρων ζητούν Τραμπ-Νετανιάχου

30 Σεπ 2025, 14:24
Υγεία

152 ασθενείς σε ράντζα στο «Αττικόν» σε μια εφημερία!

30 Σεπ 2025, 11:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Σεπτέμβρη

30 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση είναι ένας οργανωμένος στρατός που χρησιμοποιεί τακτική ανταρτοπόλεμου (video)

Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

29 Σεπ 2025, 20:10
Κόντρες

Eίδ’ ο ρατσιστής τη γενιά του κι αναγάλιασ’ η καρδιά του

29 Σεπ 2025, 14:59
Παιδεία

Χιλιάδες τα εκπαιδευτικά κενά: Προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης για το δημόσιο σχολείο

29 Σεπ 2025, 13:35
Η παπάρα

Αθλια παράσταση υποκρισίας του Μητσοτάκη

29 Σεπ 2025, 13:17
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη

Ιράκ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1932).

Νότια Κορέα: Ημέρα ίδρυσης.

Γερμανία: Ημέρα επανένωσης (1990).

Μπαρμπάντος: Ημέρα Ηνωμένων Εθνών.

1979: Αυτοκτονεί ο Νίκος Πουλαντζάς.

1979: Βόμβες σε δύο αυτοκίνητα Αμερικάνων σε Νέα Σμύρνη και Βριλήσσια.

1980: Βόμβα σε εβραϊκή συναγωγή στο Παρίσι, τέσσερις νεκροί.

1990: Ενοποίηση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας.

1991: Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Αϊτή ανατρέπει τον πρόεδρο Αριστίντ, περισσότεροι από 150 νεκροί.

1995: Βόμβα σε αυτοκίνητο στα Πατήσια (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo