Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 5 Ιούλη
  • Είναι ή δεν είναι ξεμωραμένος;
  • Πώς τα λες και δεν γελάς ή δεν κοκκινίζεις;
  • Κι ο διάολος φοβέρα θέλει: ο Αούν δηλώνει ότι δε σχεδιάζει να διώξει τον αρχηγό του Λιβανέζικου Στρατού
  • Γάζα: Εκτελέστηκε δωσίλογος
  • Κηδεία Αλί Χαμενεΐ: «Αλλαξαν τα κόζια» στη Μέση Ανατολή
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Γήπεδο Μελισσανίδη: Η παρανομία ξεκινά από τους Σκρέκα-Ταγαρά και φτάνει στους Πατούλη-Ρώμα
Αθλητισμός

Γήπεδο Μελισσανίδη: Η παρανομία ξεκινά από τους Σκρέκα-Ταγαρά και φτάνει στους Πατούλη-Ρώμα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr27 Σεπ 2022, 20:32

Οταν ένας αντιπεριφερειάρχης εξαφανίζεται από το γραφείο του και ζητάει από τους συνεργάτες του να δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν πού βρίσκεται και ότι μπορεί να βρίσκεται ακόμη εκτός Ελλάδας, και την ίδια ώρα υπογράφει μια απόφαση η οποία έχει προκαλέσει «συζήτηση» (το λέμε… κομψά), σημαίνει ότι προσπαθεί να αποφύγει τους… ενοχλητικούς δημοσιογράφους με τις… επίμονες ερωτήσεις, γιατί ξέρει ότι αυτό που σκοπεύει να υπογράψει δεν είναι και τόσο… καθαρό.

Αναφερόμαστε στον αντιπεριφερειάρχη Αττικής Χάρη Ρώμα, ο οποίος χθες μέχρι το μεσημέρι ήταν εξαφανισμένος από το γραφείο του, όμως υπέγραψε (μάλλον με… τηλεϋπογραφή) με το… κοσμικό του όνομα (Χαράλαμπος Ρασσιάς) τη «Χορήγηση Προσωρινής Αδείας Λειτουργίας Αθλητικής Εγκατάστασης Ομάδας Γ2 στο “Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού“, στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Αττικής», που ανέβηκε πάραυτα στη Διαύγεια.

ADEIA_LEITOYRGIAS_KITRINISMENH

Toυ είχαμε στείλει από το πρωί το άρθρο μας με τίτλο: Γήπεδο Μελισσανίδη: Θα υπογράψεις μια παράνομη άδεια λειτουργίας, κύριε Χάρη Ρώμα;, ως συνημμένο σε αναφορά μας, η οποία πρωτοκολλήθηκε. Του ζητούσαμε να μας ενημερώσει αν προτίθεται να εκδώσει απόφαση για άδεια λειτουργίας του εν λόγω γηπέδου, οπότε αντιλαμβάνεστε γιατί εξαφανίστηκε από το γραφείο του.

Η άδεια περιλαμβάνει αρκετά τραγελαφικά. Για παράδειγμα, αναφέρεται σε υπεύθυνη δήλωση του νομίμου εκπροσώπου της ανώνυμης εταιρίας «Δικέφαλος 1924 Κατασκευαστική ΑΕ», σύμφωνα με την οποία «το γήπεδο OPAP ARENA δεν θα φιλοξενήσει για την αγωνιστική περίοδο 2022/2023 οργανωμένους οπαδούς αντίπαλης ομάδας για τις διοργανώσεις του πρωταθλήματος της Super League και του Κυπέλλου Ελλάδας» («έχοντας υπόψη» αριθμός 17). Πώς προέκυψε η συμφερόντων Μελισσανίδη εταιρία, η οποία υποτίθεται ότι δεν έχει πλέον ιδιοκτησιακή σχέση με το γήπεδο; Ηταν το κόλπο των συριζαίων για να ρεύσει το παραδάκι από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει έργα που ανήκουν σε ιδιώτες. Την υπεύθυνη δήλωση δεν την υπογράφουν ούτε η ΠΑΕ ΑΕΚ που θα παίζει στο γήπεδο, ούτε η Ερασιτεχνική ΑΕΚ που υποτίθεται ότι της ανήκει το γήπεδο, αλλά μια… κατασκευαστική εταιρία! Αυτή η εταιρία «έτρεχε» τη δουλειά της παράνομης αδειοδότησης, έβαλε ο εκπρόσωπός της μια τζίφρα σε μια υπεύθυνη δήλωση, για να είναι… εντάξει. Πού να τρέχουμε τώρα να βρούμε την Ερασιτεχνική ή την ΠΑΕ ΑΕΚ; Η πλάκα είναι πως παρακάτω ζητούν από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ (και όχι από τη «Δικέφαλος 1924 Κατασκευαστική ΑΕ»), «στο οριζόμενο χρονικό διάστημα των έξι (6) μηνών να συμμορφωθεί με τις παρατηρήσεις των μελών της Επιτροπής Ελέγχου Καταλληλότητας Αγωνιστικών Χώρων & Αθλητικών Εγκαταστάσεων Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών».

Υπάρχουν πολλά ακόμη, στα οποία θα επανέλθουμε, γιατί είναι σκανδαλώδη και δεν πρέπει να περάσουν έτσι. Εδώ θα περιοριστούμε στον πυρήνα αυτής της τελικής φάσης του σκανδάλου.

Αναφέρει η απόφαση των Πατούλη-Ρώμα: «Η Προσωρινή Αδεια Λειτουργίας της αθλητικής εγκατάστασης, χορηγείται σε εφαρμογή του από 21/09/2022 Πρακτικού της Επιτροπής Ελέγχου Καταλληλότητας Αγωνιστικών Χώρων & Αθλητικών Εγκαταστάσεων Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών, το οποίο έκρινε κατά πλειοψηφία ότι η συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση κρίνεται κατάλληλη, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της κείμενης νομοθεσίας».

Αφήνουμε όλα τα υπόλοιπα και κυρίως τη μειοψηφία της καθ’ ύλην αρμόδιας μηχανικού των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας και επικεντρωνόμαστε στην κείμενη νομοθεσία. 

  • Η άδεια δόμησης 85/2017 και η εγκριθείσα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων προβλέπουν την υπογειοποίηση τμήματος της οδού Φωκών-Πατριάρχου Κωνσταντίνου και της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης. Η δεύτερη υπογειοποίηση δεν κατασκευάστηκε!
  • Το άρθρο 42 παράγραφος 4ββ του ν. 4277/2014, επάνω στον οποίο στηρίχτηκε η έκδοση της οικοδομικής άδειας, προβλέπει την κατασκευή 180 θέσεων στάθμευσης στο γήπεδο και 200 θέσεων στάθμευσης σε ιδιόκτητο ακίνητο που να μην απέχει πάνω από χίλια μέτρα από το γήπεδο. 

Ιδού η διάταξη: «ββ) Ο αριθμός των θέσεων στάθμευσης των αυτοκινήτων oρίζεται συνολικά στις εκατόν ογδόντα θέσεις για την περιοχή που ρυθμίζεται με το παρόν και σε διακόσιες θέσεις στάθμευσης, οι οποίες πρέπει να βρίσκονται σε ιδιόκτητο ακίνητο, που να βρίσκεται εκτός των ορίων του άλσους και να μην απέχει από τις εξυπηρετούμενες εγκαταστάσεις πλέον των χιλίων μέτρων και οι οποίες θα πρέπει να έχουν εξασφαλιστεί κατά την έκδοση της άδειας λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων».

Αν υποθέσουμε ότι οι 180 θέσεις στο υπόγειο του γηπέδου είναι έτοιμες (δεν τις έχουμε δει, γιατί κανείς δεν μπορεί να μπει στο άβατο και να ξέρει σε τι βαθμό έχει ολοκληρωθεί το έργο), οι 200 θέσεις στάθμευσης σε ιδιόκτητο οικόπεδο σίγουρα δεν έχουν κατασκευαστεί.

  • Το άρθρο 42 παράγραφος 5β του ν. 4277/2014 προβλέπει: «β. Οι προβλεπόμενες εγκρίσεις και άδειες για την πραγματοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή της παραγράφου 1, εκδίδονται πριν την αδειοδότηση και υλοποίηση των συνοδών τεχνικών και συγκοινωνιακών έργων, η ολοκλήρωση των οποίων αποτελεί προϋπόθεση για την έκδοση της άδειας λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων. Η ολοκλήρωση των συνοδών έργων πιστοποιείται με διαπιστωτική πράξη του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής».

Εξέδωσε τη διαπιστωτική πράξη ο αρμόδιος υπουργός ΠΕΝ; Στον αριθμό 15 των «έχοντας υπόψη» της απόφασης Πατούλη-Ρώμα διαβάζουμε: «Την με αρ. πρωτ. οικ. ΥΠΕΝ/ΔΜΕΑΑΠ/96130/1242/22.09.2022 Διαπιστωτική Πράξη του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας περί ολοκλήρωσης της “υπογειοποίησης τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και των συνοδών έργων στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας».

Επομένως, διαπιστωτική πράξη για τα υπόλοιπα συνοδά τεχνικά και συγκοινωνιακά έργα δεν υπάρχει. Ούτε για την υπογειοποίηση της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης ούτε για την κατασκευή του πάρκινγκ των 200 θέσεων σε ιδιόκτητο οικόπεδο σε απόσταση το πολύ χιλίων μέτρων από το γήπεδο.

Ο υπουργός Σκρέκας και ο υφυπουργός Ταγαράς που υπέγραψε την αναφερόμενη διαπιστωτική πράξη παρανόμησαν. Ο νόμος είναι σαφέστατος: διαπιστωτική πράξη εκδίδεται για να πιστοποιήσει την ολοκλήρωση του συνόλου των συνοδών έργων και όχι του ενός από τα τρία.

Χθες το πρωί, προτού ακόμη δημοσιευτεί η απόφαση των Πατούλη-Ρώμα με την κωλοβή διαπιστωτική πράξη του ΥΠΕΝ, καταθέσαμε αναφορά προς τον υπουργό Σκρέκα, στην οποία, αφού εκθέταμε την πραγματική κατάσταση, ρωτούσαμε: «Ενημέρωσαν οι υπηρεσίες σας με έγγραφό σας τον αντιπεριφερειάρχη κ. Ρασσιά Χαράλαμπο ότι δεν μπορείτε να εκδώσετε τη διαπιστωτική πράξη, επειδή δεν άρχισε καν η κατασκευή της υπογειοποίησης της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης και του χώρου στάθμευσης 200 θέσεων, σε ιδιόκτητο ακίνητο του ιδιοκτήτη του γηπέδου και σε απόσταση το πολύ 1000 μέτρων απ’ αυτό;».

Θα απαιτήσουμε απάντηση από τους Σκρέκα-Ταγαρά, βέβαια, όμως είναι προφανές τι έγινε. Σκρέκας και Ταγαράς ετοίμασαν μια κωλοβή (και για τούτο παράνομη) διαπιστωτική πράξη, η οποία έχει ημερομηνία 22 Σεπτέμβρη του 2022 (!), οι άνθρωποι του Μελισσανίδη την έβαλαν στο φάκελο και ο Ρώμας έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του, όπως του ζήτησε ο Πατούλης (η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος που είχε την αρμοδιότητα πριν από τον Ρώμα παραιτήθηκε-καρατομήθηκε).

Τίποτα δεν μας εκπλήσσει. Το γήπεδο ενός μεγαλοκαπιταλιστή «ρούφηξε» τουλάχιστον 45 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής. Λεφτά του ελληνικού λαού. Αυτό από μόνο του είναι σκανδαλώδες. Οταν, όμως, δεν τηρείται στοιχειωδώς η αστική νομιμότητα, όταν συμβαίνουν τόσο απροκάλυπτες παρανομίες, θα έπρεπε να επέμβει κάποιος εισαγγελέας. Οχι ο… πολύ απασχολημένος Ισίδωρος Ντογιάκος, αλλά κάποιος εισαγγελέας ποινικής δίωξης (λέμε τώρα).

ΥΓ1. Γιατί δεν κατασκευάστηκε η υπογειοποίηση της Χρυσοστόμου Σμύρνης, που θα έβγαινε κατευθείαν στο κέντρο του υπόγειου του γηπέδου; Ισως για να πέσουν τα λεφτά στο γήπεδο. Η συγκεκριμένη υπογειοποίηση θα κόστιζε 7-8 εκατομμύρια. Το γήπεδο ξεκίνησε με επιχορήγηση 20 εκατομμύρια, που αποφάσισε πρώτος ο Σγουρός και άρχισε να δίνει η Δούρου. Επί Πατούλη εγκρίθηκαν άλλα 14,2 εκατ. για το γήπεδο. Ισως δεν έβγαινε ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας και πήραν τα λεφτά της δεύτερης υπογειοποίησης και τα έριξαν στο γήπεδο.

ΥΓ2. Γιατί δεν κατασκευάστηκε το πάρκινγκ των 200 θέσεων; Ακούστηκε ότι αυτό θα γινόταν σε οικόπεδο ιδιοκτησίας Μελισσανίδη στον Προμπονά. Δεν ξέρουμε αν το συγκεκριμένο οικόπεδο είναι το πολύ 1.000 μέτρα από το γήπεδο, όμως ο Μελισσανίδης δεν θα το «κάψει» κατασκευάζοντας πάρκινγκ για το γήπεδο. Μπορεί να κατασκευάσει mall ή κτίριο γραφείων και στα υπόγειά του να φτιάξει και πάρκινγκ. Αυτό, όμως, είναι άλλο project. Ασε που ο νόμος προβλέπει πάρκινγκ σε ιδιόκτητο ακίνητο, που σημαίνει ότι έπρεπε να κάνουν κάνα κόλπο να περάσουν το οικόπεδο του Μελισσανίδη εικονικά στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Επέλεξαν την… προσφορότερη λύση: δεν κατασκεύασαν το πάρκινγκ που προβλέπει ο νόμος, με τη σιγουριά ότι η όποια κυβέρνηση και η όποια περιφερειακή αρχή, όχι μόνο δεν θα τους ελέγξουν, αλλά θα συμπράξουν σε κάθε παρανομία.

Εκτύπωση 🖨
ΓΗΠΕΔΟ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣτα ίδια επίπεδα η πανδημία
Επόμενο άρθρο Σκάνδαλο Siemens: Η νεοαποικιοκρατία στα καλύτερά της…

Σχετικά Αρθρα

Ο θρίαμβος του πολιτισμού επί της ιμπεριαλιστικής ωμότητας

Αθλητισμός 23 Ιούν 2026, 14:03

Γιούχα στη Νέα Υόρκη, γιούχα και στο Μέριλαντ

Αθλητισμός 15 Ιούν 2026, 20:01

«Αλλάξαν τα κόζα, άλλαξε και το αποτέλεσμα»: Πάμε για πέντε τελικούς κι όποιος αντέξει…

Αθλητισμός 8 Ιούν 2026, 09:11

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

Αθλητισμός 14 Μάι 2026, 11:02

Γιατί λύσσαξαν με τον Λαμίν Γιαμάλ οι σιωναζιστές;

Αθλητισμός 12 Μάι 2026, 08:29

Τeam Melli: Με τις φωτογραφίες των δολοφονημένων στα χέρια και τη θλίψη στα μάτια

Αθλητισμός 1 Απρ 2026, 22:39
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Είναι ή δεν είναι ξεμωραμένος;

4 Ιούλ 2026, 14:04
Η παπάρα

Πώς τα λες και δεν γελάς ή δεν κοκκινίζεις;

4 Ιούλ 2026, 11:44
Διεθνή

Κι ο διάολος φοβέρα θέλει: ο Αούν δηλώνει ότι δε σχεδιάζει να διώξει τον αρχηγό του Λιβανέζικου Στρατού

Την καταγγελία είχε κάνει η Χεζμπολά

4 Ιούλ 2026, 10:14
Διεθνή

Ηταν υπεύθυνος για τη διευκόλυνση της δολοφονίας του Εζεντίν Αλ-Χαντάντ

Γάζα: Εκτελέστηκε δωσίλογος

4 Ιούλ 2026, 09:26
Διεθνή

Κηδεία Αλί Χαμενεΐ: «Αλλαξαν τα κόζια» στη Μέση Ανατολή

4 Ιούλ 2026, 08:39
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

4 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Μετά τον Φεύγα κι άλλος φευγάτος

3 Ιούλ 2026, 19:36
Διεθνή

ΗΠΑ: Η καταγγελία της γεονοκτονίας στην Παλαιστίνη βγάζει βουλευτές

Υποψήφια υπέρ της Παλαιστίνης εκτόπισε βετεράνο που υποστηριζόταν από την AIPAC στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στο Κολοράντο

3 Ιούλ 2026, 12:04
Αγροτικά

Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα

Συνεχής ενημέρωση από τη δίκη

3 Ιούλ 2026, 11:42
Αγροτικά

Οι εκλεκτοί του Βορίδη πλήρωσαν παράνομα τα λαμόγια που είχε αποκαλύψει η Τυχεροπούλου!

Επιβεβαίωση με απόφαση του δικαστήριου που καταδίκασε τους 57 της Κρήτης

3 Ιούλ 2026, 10:03
Διεθνή

Θα πληρώνουν τέλη υπηρεσιών στο Ορμούζ και θα πουν κι ένα τραγούδι

Bloomberg: Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις αποδέχονται τα τέλη διέλευσης από το Στενό του Ορμούζ ως νέα πραγματικότητα

3 Ιούλ 2026, 09:00
Σαν Σήμερα

Σαν 3 σήμερα Ιούλη

3 Ιούλ 2026, 00:01
Εργατικά

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις

2 Ιούλ 2026, 21:06
Διεθνή

1000 ημέρες γενοκτονίας στη Γάζα: Συγκλονιστικά στοιχεία για τη συνεχιζόμενη οδύνη

Οι Παλαιστινιακές Οργανώσεις Αντίστασης επαναβεβαιώνουν το δικαίωμα αντίστασης στην κατοχή με όλα τα μέσα

2 Ιούλ 2026, 21:01
Διεθνή

Το καθεστώς της Συρίας διακηρύσσει ουδετερότητα στις λιβανικές υποθέσεις

Ο ΥΠΕΞ της Συρίας επισκέφτηκε τη Βηρυτό, συναντήθηκε με τον Ναμπίχ Μπέρι και δήλωσε ανοιχτός σε συνάντηση με τη Χεζμπολά

2 Ιούλ 2026, 19:07
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης ντελίβερι μπόι του Νετανιάχου και των Αμερικανών

Προσφέρει στήριξη στους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού και στην προδοτική συμφωνία που υπέγραψαν

2 Ιούλ 2026, 17:12
Κόντρες

Τώρα με το app ποιος τους πιάνει

2 Ιούλ 2026, 12:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

2 Ιούλ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

Βενεζουέλα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1811).

Ρουάντα, Μπουρούντι: Ημέρα εθνικής ενότητας – ειρήνης.

1932: Πραξικόπημα Σαλαζάρ στην Πορτογαλία, εγκαθίδρυση δικτατορίας (ως το 1974).

1975: 32 βασανιστές της δικτατορίας παραπέμπονται σε στρατοδικείο.

1988: Βόμβες στον πρώτο όροφο της Διεύθυνσης Βιομηχανίας Νομαρχίας Δυτικής Αττικής και στον ημιόροφο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΠΕΡΠΑ (ΕΛΑ).

1994: Επιστρέφει ο Γιάσερ Αραφάτ στη Δυτική Οχθη μετά από 27 χρόνια εξορίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo