Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οκτώ ελληνικά πανεπιστήμια πρόθυμοι εταίροι του ισραηλινού κράτους
  • «Η πολιτική εξουσία του Λιβάνου είναι συνένοχη στα ισραηλινά εγκλήματα»
  • Τσίπρας για εκπαίδευση: Υποσχεσιολογία και παλιές συνταγές της εποχής Γαβρόγλου με αντιδραστικά υλικά
  • Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη
  • Ο λαός του λιβανέζικου νότου «έφτυσε» τον ξενόδουλο πρόεδρο Αούν
  • Ανακτήθηκαν 5.400 km²: Επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης κατά μήκος της δυτικής ακτής της Υεμένης
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Ψυχή τε και σώματι στις αγάπες του
Αθλητισμός

Ψυχή τε και σώματι στις αγάπες του

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Οκτ 2019, 00:00

Είναι γνωστό ότι κάθε καπιταλιστής που «επενδύει» σε μια ποδοσφαιρική ομάδα κάνει τα απαραίτητα προκειμένου να ελέγχει τα πάντα εντός και εκτός γηπέδου και κυρίως για να ελέγχει τους οργανωμένους οπαδούς. Ο Ολυμπιακός δε θα μπορούσε να είναι εξαίρεση. Ο Μαρινάκης έχει τον πλήρη έλεγχο και έχει επιβάλει το δόγμα No Politica στις εξέδρες του «Καραϊσκάκης». Η απόφαση όμως για τη διαγραφή του Τάσου Μητρόπουλου από το Σύνδεσμο Βετεράνων Ποδοσφαιριστών προφανώς για να γίνει το χατίρι του Μαρινάκη, ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Πριν από την ανακοίνωση των βετεράνων στο διαδίκτυο, υπήρχαν απειλητικά μηνύματα από ερυθρόλευκους οπαδούς προς τον «Ράμπο», εξαιτίας της συμμετοχής του στην κυριακάτικη αθλητική εκπομπή του OPEN (Σαββιδοκάναλο) για να σχολιάσει το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παραθέτουμε ολόκληρη και χωρίς σχόλια την ανακοίνωση της διαγραφής: «Δυστυχώς για όλους μας, αναγκαζόμαστε να αποβάλλουμε από τις τιμημένες τάξεις των βετεράνων του Θρύλου του ελληνικού ποδοσφαίρου τον κ. Μητρόπουλο ο οποίος με τη συμπεριφορά του και τις επιλογές του αποφάσισε να θέσει εαυτόν εκτός της ερυθρόλευκης οικογένειας. Συγχωρέσαμε στο παρελθόν τις ποδοσφαιρικές του επιλογές. Ομως δεν μπορούμε να συγχωρέσουμε τις ανθρώπινες επιλογές του αφού η αχαριστία του και η απόφασή του να υπηρετεί τους εχθρούς του Ολυμπιακού διαμορφώνουν τη σχέση του με την Ιστορία. Κανένας πιο βέβαιος εχθρός από τον αχάριστο που ευεργετήθηκε…».

Προσωπικό όρκο πίστης στον Μαρινάκη (ο λαός το λέει «γλύψιμο πατόκορφα») έδωσε ο Νίκος Αναστόπουλος με την απίστευτη δήλωση: «Είμαι τσάτσος του Μαρινάκη! Τιμή μου και καμάρι μου!». Ψάχνει μεροκάματο ο Νικόλας, αλλά με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να ελπίζει ούτε για φροντιστής στο Ρέντη.

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η «βεντέτα» ανάμεσα στους οπαδούς της ΑΕΚ και τους μπάτσους. Μετά τη λήξη του ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, μια ομάδα κιτρινόμαυρων οπαδών είχε συγκεντρωθεί κοντά στη γέφυρα Βρυούλων στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σύμφωνα με όσα διέρρευσε η μπατσαρία, 4-5 οπαδοί κινούνταν πάνω στη γέφυρα και έγιναν αντιληπτοί από μπάτσους της ΔΙΑΣ που τους σταμάτησαν για έλεγχο. Τότε τους την έπεσαν οι υπόλοιποι οπαδοί (περίπου 40 άτομα) και τους έκαναν ασήκωτους, ενώ έσπασαν και το περιπολικό που πήγε για βοήθεια. Μετά από ώρα, οι μπάτσοι αποφάσισαν να κάνουν επίδειξη δύναμης και αρκετές μηχανές με Διάδες έκαναν περατζάδα στη Δεκελείας, βρίζοντας και προκαλώντας. Οι οπαδοί της ΑΕΚ από τα παρακείμενα μαγαζιά «σήκωσαν το γάντι» και τους την «έπεσαν», με αποτέλεσμα να τραυματιστεί με αιχμηρό αντικείμενο (μαχαίρι είπαν) ένας μπάτσος και άλλοι δύο από την κλωτσοπατινάδα.

Για να πάρουν το αίμα τους πίσω από την «ήττα» της Κυριακής, το βράδυ της Δευτέρας μπάτσοι με εκπαιδευμένα σκυλιά (προφανώς για να βρουν ναρκωτικά) έκαναν έφοδο στο σύνδεσμο οπαδών στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αν και δεν εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση, σύμφωνα με δημοσιεύματα δεν υπάρχουν ευρήματα και συλλήψεις (οι οπαδοί έχουν εμπειρία σε τέτοιες καταστάσεις και το πιο πιθανό είναι να είχαν απομακρύνει αντικείμενα που θα μπορούσαν να τους ενοχοποιήσουν). Είναι σίγουρο ότι σε κάποιον από τους επόμενους αγώνες της ΑΕΚ οι μπάτσοι θα προσπαθήσουν να πάρουν τη ρεβάνς, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις αντιδρούν καθαρά χουλιγκάνικα. Ας ελπίσουμε ότι δε θα την πληρώσουν αθώοι που θα τύχει να βρεθούν τυχαία στο χώρο της «εκδίκησης».

Επειδή δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, ούτε είμαστε οπαδοί του «ο γέγονε γέγονε», θυμίζουμε ότι τα δύο «αντίπαλα» στρατόπεδα είχαν βρεθεί σε αγαστή συνεργασία περισσότερες από μία φορές, όταν βρίσκονταν σε εξέλιξη οι φασιστικού τύπου επιθέσεις ενάντια σε κατοίκους της περιοχής που ήταν αντίθετοι στην κατασκευή του φαραωνικού γηπέδου του Γατούλη και ιδιαίτερα ενάντια στην κατάληψη «Στρούγκα».

Το ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ ήταν από τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων, καθώς εκτός από τις πολλές φάσεις και τα τέσσερα γκολ, η διακύμανση στο σκορ έδωσε επιπλέον ενδιαφέρον. Ομως, από την επαύριο η συζήτηση επικεντρώθηκε στο «ντου» του Μελισσανίδη στα αποδυτήρια των διαιτητών κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας (ο διαιτητής έγραψε το γεγονός στο φύλλο αγώνα) και στην ανταλλαγή ανακοινώσεων από τις διοικήσεις των δυο ομάδων. Ανάμεσα σε συνεργάτες του Σαββίδη και του Μελισσανίδη είχαν ξεκινήσει διερευνητικές επαφές για να βρεθεί φόρμουλα συνεργασίας με σκοπό να αντιμετωπίσουν από κοινού (τρίτο μέλος της παρέας ο Κυριακού) την προσπάθεια του Μαρινάκη να αγοράσει τη NOVA. Αυτή τη στιγμή το κλίμα ανάμεσα στους δυο καπιταλιστές δεν είναι καλό και οι δυο πλευρές δε δείχνουν διάθεση για αποκλιμάκωση.

Είναι σίγουρο ότι σύντομα θα καταφέρει ο Κυριακού να πέσουν οι τόνοι και να επικεντρωθούν όλοι στα επιχειρηματικά τους σχέδια. Σαββίδης και Μελισσανίδης θα χρησιμοποιήσουν για κάποιο χρονικό διάστημα τη διαμάχη για να ενισχύσουν το ηγετικό τους προφίλ στις τάξεις των οργανωμένων οπαδών των ομάδων τους, όμως μετά «θα πρυτανεύσει η λογική».

Στις 27 Σεπτέμβρη ξεκίνησε στο Β' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη των «28» για τους στημένους αγώνες στο ποδόσφαιρο. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Η προσπάθεια που έκανε το προηγούμενο διάστημα για να απαλλαγεί από τις κατηγορίες (ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα) και να μην παρουσιαστεί στο δικαστήριο δε στέφθηκε από επιτυχία. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι «28» είναι πολύ δύσκολο να αποδειχτούν στο δικαστήριο και η συντριπτική πλειοψηφία των δικηγόρων θεωρεί ότι η τελική κρίση των δικαστών θα είναι αθώωση (είτε «καθαρή» είτε -το πιθανότερο- λόγω αμφιβολιών). Ακόμη όμως και αν αθωωθεί, ο Μαρινάκης θα έχει υποστεί ένα σοβαρό επικοινωνιακό πλήγμα, ενώ οι αντίπαλοί του στα ποδοσφαιρικά «μαρμαρένια αλώνια» θα έχουν ένα επιπλέον όπλο στο μεταξύ τους πόλεμο, το οποίο θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν για να μειώσουν την επιρροή του στα ποδοσφαιρικά δρώμενα.

Οσον αφορά την ποδοσφαιρική διάσταση, δεν αναμένεται να έχει προβλήματα με την ιδιοκτησία της Νότιγχαμ Φόρεστ (εκτός αν καταδικαστεί), ενώ η εμπλοκή του και οι παρεμβάσεις του στην πολιτική ζωή το πιο πιθανό είναι να μειωθούν όσον αφορά το δημόσιο μέρος τους, όμως παρασκηνιακά θα συνεχίσει να επηρεάζει πρόσωπα και πράγματα και να αβαντάρει την κυβέρνηση. Στα αξιοσημείωτα της δίκης είναι ότι κανένας από τους κατηγορούμενους δεν έθεσε θέμα αναβολής, όμως η διαδικασία διακόπηκε για τις 9 Οκτώβρη, γιατί η αίθουσα ήταν πολύ μικρή για να εξυπηρετήσει τους 35 δικηγόρους.

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr

ΥΓ. Ανώμαλη προσγείωση για τους ερυθρόλευκους στο Champions League, αφού έχασαν με 3-1 από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι. Οι ερυθρόλευκοι είχαν πολλές προσδοκίες από τον αγώνα και θεωρούσαν ότι θα έφευγαν από την έδρα του φιλικού σωματείου (οι οπαδοί των δυο ομάδων είναι «αδελφοποιημένοι») χωρίς απώλειες, ενώ μια σημαντική μερίδα ερυθρόλευκων οπαδών θεωρούσε σίγουρη τη νίκη. Τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα στη συνέχεια, αφού ο Ολυμπιακός θα πρέπει την επόμενη αγωνιστική να αντιμετωπίσει τη Μπάγερν που έκανε επίδειξη δύναμης στο Λονδίνο και σκόρπισε την Τότεναμ με 7-2.

Πριν από τις εκλογές «έσπασε τη σιωπή του» και μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση, στέλνοντας το μήνυμα ότι η ΝΔ βαδίζει προς τη νίκη. Η βοήθεια που έδωσε δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ουσιαστική, αφού ήταν σίγουρο ότι η ΝΔ θα κέρδιζε ακόμα και αν ο Καραμανλής συνέχιζε να σιωπά. Ομως η βοήθεια που δίνει στον Κούλη με τη φωτογραφία είναι σημαντική, γιατί στέλνει σε όλες και όλους το μήνυμα ότι η διακυβέρνηση της χώρας βρίσκεται σε σωστά χέρια και ο ίδιος έχει τη δυνατότητα να αφιερώσει χρόνο στις αγαπημένες του ασχολίες.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑποκαλυπτήρια εθνικιστικής μωρίας
Επόμενο άρθρο Καμπανάκια κρίσης

Σχετικά Αρθρα

Γιατί τους φόβισε μια φωτογραφία από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα;

Αθλητισμός 28 Αυγ 2026, 12:10

Ο Πεπ και τα Παλαιστινιόπουλα

Αθλητισμός 29 Ιούλ 2026, 08:46

Ενα γκολ κι ένα χαμόγελο

Αθλητισμός 28 Ιούλ 2026, 08:30

Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού

Αθλητισμός 26 Ιούλ 2026, 09:59

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

Αθλητισμός 22 Ιούλ 2026, 11:22

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

Αθλητισμός 21 Ιούλ 2026, 10:06
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Οκτώ ελληνικά πανεπιστήμια πρόθυμοι εταίροι του ισραηλινού κράτους

13 Σεπ 2026, 19:54
Διεθνή

«Η πολιτική εξουσία του Λιβάνου είναι συνένοχη στα ισραηλινά εγκλήματα»

Δήλωση βουλευτή της Χεζμπολά

13 Σεπ 2026, 11:29
Παιδεία

Τσίπρας για εκπαίδευση: Υποσχεσιολογία και παλιές συνταγές της εποχής Γαβρόγλου με αντιδραστικά υλικά

13 Σεπ 2026, 10:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

13 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο λαός του λιβανέζικου νότου «έφτυσε» τον ξενόδουλο πρόεδρο Αούν

12 Σεπ 2026, 14:15
Διεθνή

Ανακτήθηκαν 5.400 km²: Επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης κατά μήκος της δυτικής ακτής της Υεμένης

12 Σεπ 2026, 08:16
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

12 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη

12 Σεπ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Τα παιδιά της Γάζας ξέρουν να εκτιμούν

11 Σεπ 2026, 19:20
Διεθνή

O Tραμπ απέρριψε σαουδαραβικό αίτημα για βομβαρδισμούς της Ανσαραλά

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios

11 Σεπ 2026, 18:46
Κόντρες

Γιατί εκθέτουν τον Ιάσονα;

11 Σεπ 2026, 14:40
Διεθνή

Αλλος ένας φιλο-παλαιστίνιος νίκησε φιλο-σιωνιστή στις ΗΠΑ

11 Σεπ 2026, 12:21
Η παπάρα

Κυνισμός χρυσοκάνθαρου μάνατζερ και απροκάλυπτη ψευδολογία αυτοκρατορικού απεσταλμένου

11 Σεπ 2026, 08:22
Καταστολή

Ο Μητσοτάκης αναγκάστηκε να παραδεχτεί το φιάσκο της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δικαιολόγησε το φιάσκο βαφτίζοντας το κρέας ψάρι

11 Σεπ 2026, 06:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη

11 Σεπ 2026, 00:01
Κόντρες

Κοινής κουλτούρας μετέχοντες

10 Σεπ 2026, 20:53
Διεθνή

Προελαύνουν ασταμάτητα οι «Χούθι» στην Υεμένη

10 Σεπ 2026, 17:49
Διεθνή

Ανώτεροι βρετανοί ραβίνοι υποστηρίζουν τις κυρώσεις κατά των παράνομων ισραηλινών εποικισμών

Κόντρα στην κυρίαρχη εβραϊκή ηγεσία

10 Σεπ 2026, 14:22
Παιδεία

Εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα: Ενας πληθυσμός γερασμένος, με υψηλά προσόντα και χαμηλά αμειβόμενος

10 Σεπ 2026, 13:41
Διεθνή

Κοινή ανακοίνωση παλαιστινιακών πολιτικών δυνάμεων – κόλαφος για τον ραδιούργο Μαχμούντ Αμπάς

10 Σεπ 2026, 13:35
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

Ημέρα κατά της σήψης.

Ροδεσία: Ημέρα εξερευνητών (1923).

1923: Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ισπανία, ο Μιγκέλ Πρίμο ντε Ριβέρα εγκαθιδρύει δικτατορία.

1944: Δύο νεκροί αξιωματικοί και ένας οπλίτης της Αστυνομίας Πόλεων σε συμπλοκή με αντάρτες στο Παγκράτι.

1949: Ο Πάπας αφορίζει τους καθολικούς κομμουνιστές.

1953: Ανακήρυξη Λαϊκής Δημοκρατίας της Πολωνίας.

1953: Ο Νικήτα Χρουστσόφ εκλέγεται γενικός γραμματέας του ΚΚΣΕ.

1967: Αποχώρηση της Αλβανίας από το Σύμφωνο της Βαρσοβίας.

1969: Βόμβα (ΚΕΑ) στα γραφεία της χουντικής εφημερίδας “Νέα πολιτεία”.

1975: Δεκαέξι καταδίκες βασανιστών της ΕΣΑ.

2012: Ρατσιστική επίθεση σε σπίτι μεταναστών από το Μπανγκλαντές από ομάδα τριάντα ατόμων στην Καλαμάτα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo